Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 874 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 44  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: odprawa PLL LOT
#261 PostWysłany: 29 Kwi 2016 15:58 

srebrny
Balin napisał(a):
A może samolot jest pełny, a wszyscy zarezerwowali sobie miejsce? A tu już, że LOT oszukuje :lol:

Oczywiście... Kolega ostatnio leciał z kimś, kto miał nieco wyższą taryfę. I u niego jakimś cudem było więcej wolnych - na ten sam samolot.
Hm, nie dalej jak wczoraj był tu na głównej artykuł podsumowujący "biorące" kierunki z Polski. I pod nim się rozkręciła hejterska dyskusja (dobrze że na forum ten poziom nie przenika) o wyższości linii tradycyjnych nad lołkostami.
Ja to definiuję tak: W tanich liniach mówią "Słuchaj, jest kul, mamy niską taryfę, lecisz niesłychanie tanio, ale oczywiście wszystko kosztuje. Tu masz truskawki w czekoladzie i don perignona, ale oczywiście się należy." I to jest w porządku.
A w tradycyjnych (a przynajmniej w Locie) mówią "Witamy w naszym luksusowym samolocie - proszę skosztować tortu z wisienką. Tylko proszę pamiętać wypluć pestkę i można sobie nałożyć tylko raz. Ojej, proszę pana! Pan ma niską taryfę! Wisienka nie przysługuje!". Dla mnie to jest żenada, zwłaszcza że niby nakierowana (teraz to się mówi: dedykowana) na klientów "z wyższej półki".
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊 Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊
Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎 Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎
#262 PostWysłany: 29 Kwi 2016 16:24 

Loty: 724
Kilometry: 938 929
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
Standartem w normalnych liniach lotniczych jest tzw. blokowanie miejsc / np. w 1 rzędzie - bo tam jest miejsce na kołyskę dla dziecka czy dla osób z niesprawnością ruchową w innych miejscach i wtedy te osoby otrzymują te miejsca / to samo dotyczy osób z wyższym statusem które zazwyczaj kupuja bilety typu open i są kierowane na te zablokowane miejsca mimo że ich nie widąć jako wolne .

Pomijam juz fakty że często na ostatnim locie WAW-KTW o godz. 22:50 czeka się np. na ... 1 osobę z transferu LOT / czasami 15 minut / bo następny lot jest o 13:40 następnego dnia i dodatkowe koszty / hotel , taxi czy odszkodowanie . Każda linia lotnicza ma swoją filozofię oraz priorytety a ... nie dla każdego klienta liczy się najniższa cena , lecz przede wszystkim czas i elastyczność połączenia.
 Profil Relacje PM off  

#263 PostWysłany: 29 Kwi 2016 16:37 

srebrny
a czeka sie czeka. czeka sie tez czasem na ostatni lot GDN-WAW ze wzgledu na tranzyt i...
pod koniec lutego ze wzgledu na mnie, bo... zostawilem telefon z ladowarka w Polonezie :-)
 Profil Relacje PM off
Biko lubi ten post.

#264 PostWysłany: 29 Kwi 2016 16:47 

niebieski
Ja widziałem gościa co w Polonezie zostawił......................... bagaż podręczny i taka sama sytuacja :lol:
 Profil Relacje PM off  

#265 PostWysłany: 29 Kwi 2016 17:13 

srebrny
To mogli mu tym polonezem podwięźć. Hm, na kolei też są takie problemy. Ostatnio chyba Koleje Wielkopolskie uznały, że któryś tam wieczorny pociąg nie będzie czekał na EICa, bo w sumie dlaczego ludzie, którzy wracają codziennie z pracy i masowo kupują miesięczne, mają mieć codziennie w plecy, bo wciąż spóźnia się dalekobieżny, z którego się przesiadają dwie osoby.
 Profil Relacje PM off  

#266 PostWysłany: 23 Maj 2016 12:12 

Mam problem z rezerwacją, a konkretnie z emailem. Chciałem spróbować wysłać drugiej osobie z rezerwacji potwierdzenie (przy kupowaniu był podany mój). Kliknąłem na wysłanie potwierdzenia, zorientowałem się, że pewnie przyjdzie znów na mój adres, a tu niemiła niespodzianka: email pasażera nie istnieje.
Potwierdzenie rezerwacji i ebilet przyszły (kupowałem na początku roku), więc wszystko jest poprawne. Trochę mnie to zaniepokoiło, bo zauważyłem też, że nie przychodzą mi żadne maile z LOT jakie dostawałem poprzednio (typu "Twoja podróż odbędzię się już za 10 dni, wykup dodatkowe usługi"). Czy to możliwe, że LOT jakoś "zgubił" mój adres email? Jeśli tak, to czy będą jakieś problemy przy odprawie czy samym locie?
 Profil Relacje PM off  

#267 PostWysłany: 23 Maj 2016 12:15 

@Balin, nie będzie żadnych problemów. Po prostu, jeśli się niepokoisz, to śledź status lotu na stronie LOT. O tutaj:
http://www.lot.com/pl/pl/status-lotu
 PM off
Balin uważa post za pomocny.

#268 PostWysłany: 23 Maj 2016 12:21 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
SMS z e-check in tez nie przychodzą. Już nie mówmy o zarządzaniu rezerwacji. No nić, trzeba to "manualnie" robić ;)
 Profil Relacje PM off  

#269 PostWysłany: 23 Maj 2016 14:24 

srebrny
To zależy. Dziś wysyłałem na dwie różne komórki - na jedną przyszło, na drugą nie. Miesiąc temu miałem dokładnie to samo. W sumie to wysyłam pro forma, bo i tak zawsze drukuję.
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 23 Maj 2016 20:34 

niebieski
Zawsze zaznaczam 2 opcje :
1/ wydruk biletu - i drukuję / po dodaniu FTL i wyborze bezpłatnego miejsca /
oraz dodatkowo
2/ prześlij na email / wpisywany ręcznie /
Zawsze bez problemu - przypominam odprawa online jest otwierana na 35 godzin i 45 minut !!! przed rozkładowym czasem lotu :P
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 23 Maj 2016 21:34 

srebrny
Tak, wiem. Powtarzałeś to już wielokrotnie i dzięki Tobie dziś wiedziałem, o której startuje.
A ja wybieram wszystkie możliwe opcje.
 Profil Relacje PM off  

#272 PostWysłany: 10 Cze 2016 15:23 

Micha-ek napisał(a):
Odprawa jest otwierana 35h45 przed lotem. Zawsze. Niezależnie czy wersja mobilna czy przez przeglądarkę.

Dotyczy krajówki?
Na jutrzejszy lot po południu czyli za 24h nijak nie mogę zrobić odprawy, nie mówiąc już o powrocie w niedzielę.
Czy ktoś może mi wyjaśnić co kieruje LOTem w tej kwestii?
 PM off  

#273 PostWysłany: 10 Cze 2016 17:11 
Awatar użytkownika

Loty: 204
Kilometry: 251 203
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
35h ???? dobry żart :D rozumiem że ktoś to napisał na postawie tego że 2-3 rejsy mu się udało :)

#274 PostWysłany: 10 Cze 2016 17:15 
Awatar użytkownika

Nie, na podstawie ponad 30 lotów w samym zeszłym roku.

A co do pytania singielki: Tak, na krajówki też działa. A jeśli nie mogłaś/ nie możesz się odprawić, to może kwestia przerwy technicznej lub kolejnego błędu na nowej wersji strony.
 Profil Relacje PM off  

#275 PostWysłany: 10 Cze 2016 17:42 
Awatar użytkownika

niebieski
no to gratuluję FTLa, a powiedz jeszcze skąd się wzięło akurat 35h45 min ?
bo z moich źródeł wynika że jesteś w błędzie, bo są rejsy(przy odpowiedniej konstelacji gwiazd) że można trochę szybciej się doprawić do 36h ale ogólnie dostępność jest dla nas od 24h przed i nie jest to spowodowane "błędami" oraz "przerwami technicznymi".

a może mówisz to na podstawie tego że w USA(online) się odprawiłaś od razu na WAW-KRK czy na inny łączony lot ?

#276 PostWysłany: 10 Cze 2016 17:59 

Krótka historia o odprawie w nieLOT na jutrzejszą krajówkę:

*odprawa online - to se ne da, jest rezerwacja ale guzika "odpraw" nie widzę, jedynie "zmień dane" klikam i ups problem z numerem PNR,
*wchodzę na checkmytrip jest rezerwacja, status potwierdzony no ale konta zakładać specjalnie nie będę
*dzwonię na infolinię, trzy razy, każdorazowo czekam po 10 min., za pierwszym razem pani wklepuje nr rezerwacji ale ma jakiś error prosi o cierpliwość puszcz mi muzyczkę i zonk, połączenie zerwane. Za drugim razem mam drugi telefon i niestety przypadkowo się rozłączam ale tylko z muzyczki.Za trzecim razem niesympatyczna konsultantka zdziwiona ale udało jej się odprawić online i karty mam już na @. Boshe droga przez mękę....
 PM off  

#277 PostWysłany: 10 Cze 2016 18:19 
Awatar użytkownika

sobo napisał(a):
no to gratuluję FTLa, a powiedz jeszcze skąd się wzięło akurat 35h45 min ?
bo z moich źródeł wynika że jesteś w błędzie, bo są rejsy(przy odpowiedniej konstelacji gwiazd) że można trochę szybciej się doprawić do 36h ale ogólnie dostępność jest dla nas od 24h przed i nie jest to spowodowane "błędami" oraz "przerwami technicznymi".

a może mówisz to na podstawie tego że w USA(online) się odprawiłaś od razu na WAW-KRK czy na inny łączony lot ?

Bo oficjalnie, owszem, jest 24h. Ale zrób sobie takie doświadczenie: Mając się odprawić na lot Lotem, wejdź sobie w odprawę przez aplikację mobilną np. 40h przed lotem. Wpisz dane i pokaże się błąd w stylu "Odprawa będzie możliwa za ... [i tutaj mamy podany czas". I o kurczę, jak to policzyć, wychodzi, że wcale nie 24h przed lotem, ale jednak 35h45. Niemożliwe, a jednak.
 Profil Relacje PM off  

#278 PostWysłany: 10 Cze 2016 18:44 
Awatar użytkownika

niebieski
1) to dlaczego nie piszą o tym, bo jak mówisz ze to jest "zawsze".
2) to masz większe możliwości niż pracownicy LO. Bo oni często nie mogą wcześniej jej niż 24h.

#279 PostWysłany: 10 Cze 2016 19:05 
Awatar użytkownika

HON fly4free
singielka_1976 napisał(a):
Krótka historia o odprawie w nieLOT na jutrzejszą krajówkę:

*odprawa online - to se ne da, jest rezerwacja ale guzika "odpraw" nie widzę, jedynie "zmień dane" klikam i ups problem z numerem PNR,
*wchodzę na checkmytrip jest rezerwacja, status potwierdzony no ale konta zakładać specjalnie nie będę
*dzwonię na infolinię, trzy razy, każdorazowo czekam po 10 min., za pierwszym razem pani wklepuje nr rezerwacji ale ma jakiś error prosi o cierpliwość puszcz mi muzyczkę i zonk, połączenie zerwane. Za drugim razem mam drugi telefon i niestety przypadkowo się rozłączam ale tylko z muzyczki.Za trzecim razem niesympatyczna konsultantka zdziwiona ale udało jej się odprawić online i karty mam już na @. Boshe droga przez mękę....

Trzeba było się odprawić na lotnisku, to nie boli.
 Profil Relacje PM off
sobo lubi ten post.

#280 PostWysłany: 10 Cze 2016 19:15 

@kemot ale rozumiesz, że może z jakiś względów wolałam to zrobić online a nie stać w kolejce na lotnisku? Zwłaszcza, że lecą z podręcznym.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 874 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 44  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości