Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 215 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 04 Mar 2015 11:52 

Jest jeszcze taka , dosyć spora wyspa na Kanarach.
http://www.fly4free.pl/forum/la-palma-kanary-luzne-info,1480,51272&p=412958&hilit=la+palma+info#p412958
 PM off
ciacho_majonez lubi ten post.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#102 PostWysłany: 04 Mar 2015 12:00 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 721 797
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
Gomera nie bawic sie w zadne samodzielne kupowanie promu
wystarczy przejsc sie w Los Cristianos deptakiem wzdluz plazy
i pytac kolejnych naganiaczy bez problemu ich znajdziecie albo oni znajda was
z ceny 62 e mozna zejsc do 42 e wycieczka
w cenie prom, posilek i autobus po Gomerze
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 04 Mar 2015 12:04 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Anonymous napisał(a):

Ciekawe. Można też dolecieć do jednej z bardziej popularnych wysp i zgrać sobie z dolotem do La Palmy Binterem. Kojarzy mi się, że tam lata.
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 04 Mar 2015 12:13 

Binter tam lata z Teneryfy.
A z Niemiec tez można trafić jakiś niedrogi czarter. Tak leciałem.
Zimę można przesiedzieć na La Palmie.. :D
Sielsko, pustawo. A jak ktoś chce wypić i się zabawić, to też coś znajdzie.
Autochtoni nie zepsuci masową turystyką jak na bardziej popularnych wyspach.

Mój ranking jest następujący.
1 Lanzarote + Graciosa
2 Teneryfa [ tylko północ i środek]
3 GC [Północ + Puerto de Mogan]
4 La Palma
5 Fuerta
6 Gomera
7 Na Hierro dalej nie byłem :(
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#105 PostWysłany: 04 Mar 2015 21:22 
Awatar użytkownika

Loty: 218
Kilometry: 294 994
Krajów: 38 / 17.8%
Na Palmę lata też DY z LGW po 99 pln OW.
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 04 Mar 2015 21:27 

niebieski
Witam. W lutym byłem na Lanzarote/zwiedziłem całą/ oraz na Fuerteventurze. Mogę z całą odpowiedzialnością, że jeżeli chodzi o zwiedzanie to Lanzarote oferuje bardzo dużo. Cudowna, magiczna Wyspa. Osobiście polecam Lanzarote. Pozdrawiam
2 ludzi lubi ten post.

#107 PostWysłany: 04 Mar 2015 22:28 

Loty: 86
Kilometry: 126 541
Krajów: 19 / 8.9%
ziberro napisał(a):

To raczej Palma na Majorce :)

#108 PostWysłany: 04 Mar 2015 23:06 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 196 395
Krajów: 17 / 7.9%
Zbanowany
Byłem na Fuercie, Gran Canarii, Gomerze i Teneryfie...

Nr 1 to Teneryfa i to zdecydowanie!

Ktoś pisał wcześniej, że to taki mix wysp, popieram. Teide, masca, barranco del infierno, Anaga - pisał ktoś inny.
Dodam La Caleta, Garachico, Los Gigantes, La Orotava, La Laguna, Candelaria, Icode de Los Vinos.

Przy masce jest knajpka z polskim menu - Polka jest współwłaścicielką...

Na Teneryfie jest najcieplej (oczywiście południe). Plaże ładniejsze na Fuercie, ale tam bardziej wieje.
A jak są chmury, a ktoś chce się opalać, to zawsze można udać się do krateru, najczęściej jest ponad poziomem chmur.

Na Teneryfie można znaleźć i tłum i spokój, plaże i zabytki, pomniki przyrody i ciekawe miejsca.

Pozdr
pieerx lubi ten post.

#109 PostWysłany: 05 Mar 2015 00:06 

Loty: 386
Kilometry: 569 051
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
sawiet napisał(a):
ziberro napisał(a):

Sprawdź połączenie LGW-SPC i przekonasz się o którą Palmę chodzi :)
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 05 Mar 2015 20:44 
Awatar użytkownika

Loty: 218
Kilometry: 294 994
Krajów: 38 / 17.8%
sawiet napisał(a):
ziberro napisał(a):

NA Palmę, nie DO Palmy :-)
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 05 Mar 2015 20:55 

Oczywiście, że @ ziberro ma rację.
Rozmawiamy tu od kilku postów o lotnisku SPC Santa Cruz de la Palma na Kanarach.
I tam lata faktycznie Norwegian z Londynu Gatwick.
A nie o bardziej znanej ogółowi, stolicy Majorki, Palma de Majorka.
 PM off  

#112 PostWysłany: 05 Mar 2015 21:03 

Jaca, jak ktoś ze zrozumieniem przeczyta tytuł i wie co jest stolicą Gran canarii to generalnie wie, że cytowany post jest nie na temat oraz nie wiadomo z czego wynika (a wystarczyło wejść na stronę norwegian)

Wracając do tematu, podpisuję się "dwoma rękoma" pod postem niżej zwłaszcza podczas naszej zimy

MaPS napisał(a):

Nr 1 to Teneryfa i to zdecydowanie!

Ktoś pisał wcześniej, że to taki mix wysp, popieram. Teide, masca, barranco del infierno, Anaga - pisał ktoś inny.
Dodam La Caleta, Garachico, Los Gigantes, La Orotava, La Laguna, Candelaria, Icode de Los Vinos.

Przy masce jest knajpka z polskim menu - Polka jest współwłaścicielką...

Na Teneryfie jest najcieplej (oczywiście południe). Plaże ładniejsze na Fuercie, ale tam bardziej wieje.
A jak są chmury, a ktoś chce się opalać, to zawsze można udać się do krateru, najczęściej jest ponad poziomem chmur.

Na Teneryfie można znaleźć i tłum i spokój, plaże i zabytki, pomniki przyrody i ciekawe miejsca.

Pozdr
 PM off  

#113 PostWysłany: 05 Mar 2015 21:11 

Nie mieszajmy już dalej. ;)
Stolica Gran Canarii to Las Palmas.
A mi chodziło o sąsiednią wyspę kanaryjską, La Palma, której stolicą jest Santa Cruz de La Palma.
A Palma na Majorce to jeszcze co innego.
Ps Za dużo tych "palm" w Hiszpanii. :mrgreen:
 PM off  

#114 PostWysłany: 12 Mar 2015 15:57 

To zależy też kiedy lecisz. Przez wiele lat uważałem, że Teneryfa. W tym utwardzali mnie Niemcy, którzy zdecydowanie preferowali Teneryfę / sądząc po szybkości znikania ofert przy promocjach lotów/. Kiedy jednak odwiedziłem po latach Teneryfę i GC jestem przekonany, że to GC jest najciekawsza. To zależy też kiedy lecisz. Nie polecam Teneryfy poza zimą. Dla minie największą rewelacją jest widok Teide pokrytego śniegiem. To tak jak z Fudżijamą czy Kilimandżaro, prawie wszystkie "widoczki" z czapą śniegu. W wielu relacjach natomiast preferowana jest La Palma / na której nie byłem/ bardziej górzysta i pozbawiona plaż, stąd mniej jest lotów.

#115 PostWysłany: 19 Lip 2015 21:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy dobrze zrozumiałem, że promy Naviera Armas i Fred Olsen płyną z Playa Blanca do Corralejo, a Princesa o połowę taniej i z Puerto del Carmen?
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 20 Lip 2015 14:31 

Wybieramy się pierwszy raz na Teneryfę na przełomie listopada i grudnia, wiem żeby szukać lokum na południu, ale gdzie dokładnie?
Interesuje nas przede wszystkim spokój, kombinaty pokroju Benidorm czy Santa Susana odpadają. Przypuszczam że pewnie tak wygląda osławione "trójmiasto" nie?
Będziemy mobilni, więc do atrakcji dostaniemy się bez problemu, a chcemy spędzić urlop w jakimś urokliwym miasteczku w którym żona poczuje swojski klimat, a mały będzie mógł spać w nocy:)
Będę wdzięczny za wszelki wskazówki, bo trzeba powoli zacząć się rozglądać za noclegownią.
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 20 Lip 2015 15:15 
Awatar użytkownika

platynowy
Będę nudny, ale tradycyjnie przy okazji tego pytania wskażę Puerto de Santiago. Polecam :-)
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 21 Lip 2015 10:25 
Awatar użytkownika

niebieski
To ja mam głupie pytanie. Jest sens jechać na tydzień grudzień/styczeń bez wynajmowania samochodu, jak chce się trochę poszlajać i pozwiedzać? Jeżeli tak to na którą wyspę. Dzięki za odpowiedzi, bo po przeczytaniu wątku zaczynam wątpić w sens wyjazdu w pojedynkę i muszę chyba partycypantów w aucie szukać :/
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 21 Lip 2015 10:31 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
można pojechać, np na gran canarie i/lub teneryfę (tylko na tych bylem).
transport publiczny jest dość dobry i niedrogi ale samochodem dojedziesz wszędzie i tylko trochę drożej.
jeśli nie masz prawka no to trudno...
a jeśli masz ale np brak Ci wprawy to też się nie zrażaj. nie pchaj się po prostu w najciaśniejsze drogi.
tokajka lubi ten post.

#120 PostWysłany: 21 Lip 2015 10:52 

popieram Tropikey - jeśli ma być południe i nie zależy Wam na turystycznym zoo to zdecydowanie Puerto Santiago/Los Gigantes ew. Playa San Juan.
Co do reszty wysp - to na pewno wszystkie są ciekawe na swój sposób i warte odwiedzenia. Teneryfa oferuje jednak najwięcej - jest najbardziej zróżnicowana i w związku z tym zaspokoi różne gusta (od spokojnych miejsc, po turystyczne rozrywki, od wulkanicznych krajobrazów po bujną zieleń na północy). Polecam ją na rozpoczęcie przygody z kanarami.
Pamiętajcie też, że od listopada "w górę" pogoda na północy to loteria - zwykle przynajmniej 5 stopni mniej niż na południu i częste chmury. Więc jeśli nastawiacie się na plażowanie i wybraliście np. urokliwe Puerto de la Cruz to radzę rozważyć zmianę, żeby nie było rozczarowań.
Jeszcze jedna przewaga południowego zachodu (czyli Playa San Juan->Alcala->Pto Santiago) nad popularnymi południowymi kurortami Los Cristianos/Las Americas - to w okresie zimowym mniejsze wiatry i zwykle większe nasłonecznienie (o ile się nie mylę Playa San Juan ma największe roczne nasłonecznienie)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 215 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości