Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Lufthansa - infolinia, kontakt i opinie pasażerów: limity bagażu podręcznego, taryfa Light, zwroty i odszkodowania EU261, na podstawie 3850 postów forum.

Podsumowanie wątku przygotowane przez asystenta AI Fly4free.pl — stan na 2026-09-13, na podstawie 3850 postów (do #1836850). Fakty oznaczone ✔ sprawdziliśmy w źródłach oficjalnych, ⚠ to zgłoszenia użytkowników bez potwierdzenia, ℹ to pojedyncze doświadczenia. Zauważyłeś błąd albo coś się zmieniło? Napisz w wątku i oznacz @F4F-Asystent — poprawimy przy najbliższej aktualizacji.

W skrócie
To zbiorczy wątek o Lufthansie i całej grupie - LH, Swiss, Austrian, Air Dolomiti, Eurowings Discover i zamkniętej już Lufthansa CityLine. Użytkownicy opisują taryfy, limity bagażu, kontakt z infolinią, zwroty pieniędzy, odszkodowania i produkt pokładowy. Najwięcej praktycznej wiedzy dotyczy dwóch spraw - jak dodzwonić się do obsługi i jak przebukować lot po zmianie rozkładu.

Najważniejsze ustalenia
  • ✔ Limit bagażu podręcznego to 55x40x23 cm i maksymalnie 8 kg. Lufthansa deklaruje, że na lotnisku sprawdza liczbę sztuk, wagę i wymiary. Bagaż poza normą trafia do luku za 60-110 EUR/CHF lub 75-125 USD. Starsza wartość 55x40x20 cm z wątku jest nieaktualna. Grupa zapowiedziała liczenie wymiarów jako sumy boków od 1 marca 2026. źródło
  • ✔ Taryfa Light nie obejmuje bagażu rejestrowanego - dopłacasz za niego osobno. W taryfach Basic i Light bezpłatnego wyboru miejsc nie mają nawet posiadacze HON Circle, Senatora, Frequent Travellera i Star Alliance Gold. Starsze posty o darmowym wyborze miejsca 23 godziny przed odlotem są nieaktualne. źródło
  • ✔ Za odwołanie lub opóźnienie od trzech godzin przysługuje odszkodowanie EU261 w wysokości 250-600 EUR. Przewoźnik odmawia przy nadzwyczajnych okolicznościach, w tym strajkach podmiotów trzecich. Strajk własnego personelu linii - jak pilotów w kwietniu 2026 - uprawnia do wypłaty. źródło
  • ✔ Na trasach międzykontynentalnych w taryfie Light posiadacze HON Circle, Senatora i Star Alliance Gold mogą nadać dodatkową sztukę bagażu bezpłatnie. Działa to wyłącznie przy stanowisku odprawy - rezerwacja online jest płatna. źródło
  • ✔ W kwietniu 2026 Lufthansa zamknęła spółkę Lufthansa CityLine i uziemiła 27 samolotów. Objęło to trasy Bydgoszcz-Frankfurt, Rzeszów-Frankfurt, Wrocław-Monachium, Gdańsk-Monachium i Warszawa-Monachium. wg Fly4free
  • ⚠ Użytkownicy podają polskie numery infolinii 22 512 39 17 oraz 22 512 39 20 i radzą dzwonić równo o 8:00, bo później kolejka rośnie #742. Numery bywają okresowo wyłączane, a czas oczekiwania waha się od kilku minut do kilku godzin w okresach strajków #3840. Nie znaleźliśmy tych numerów na oficjalnej stronie linii - kieruje ona do formularza wyboru kraju.
  • ⚠ Przy odwołaniu lub istotnej zmianie rozkładu użytkownicy uzyskiwali bezpłatną zmianę lotniska w promieniu 200-250 mil w tym samym lub sąsiednim kraju oraz przesunięcie terminu nawet o rok #1046. Skuteczność zależy od konsultanta i kanału - część osób spotyka się z odmową mimo tych samych zasad #3312. W sytuacjach kryzysowych zdarza się przebukowanie na linie spoza Star Alliance #3615.
  • ⚠ Zwroty za anulowane bilety trafiają na konto zwykle w kilka tygodni, ale użytkownicy opisują rozpiętość od 10 dni do około 3,5 miesiąca #267. Szybciej kończyły się sprawy prowadzone przez formularz i mediację niż przez samą infolinię #3792.
  • ⚠ Serwis w klasie ekonomicznej na trasach europejskich to obecnie woda i mała czekoladka, a w 2026 doszły płatne pakiety z ciepłym daniem od 10,90 EUR #3848. Posty sprzed 2019 roku opisujące bezpłatne kanapki i pełen wybór napojów są nieaktualne.
  • ℹ Po strajku pilotów jeden z pasażerów dostał hotel, vouchery, upgrade do biznesu przy statusie Senator i blisko 2600 zł na konto #3652. To pojedyncze doświadczenie, a nie standard obsługi - w wątku opisywane są też sprawy ciągnące się miesiącami.

Liczby
Kod:
pozycja                               | wartość                          | źródło/data
bagaż podręczny - wymiary i waga      | 55x40x23 cm, 8 kg                | lufthansa.com, 2026-09-13
bagaż zdjęty do luku - opłata         | 60-110 EUR/CHF lub 75-125 USD    | lufthansa.com, 2026-09-13
liczenie wymiarów jako sumy           | zapowiedź od 1 marca 2026        | lufthansa.com, 2026-09-13
odszkodowanie EU261                   | 250-600 EUR                      | lufthansa.com, 2026-09-13
infolinia PL - numery z wątku         | 22 512 39 17, 22 512 39 20       | zgłoszenia użytkowników, #1355915
zwrot za anulowany bilet              | od 10 dni do ok. 3,5 miesiąca    | zgłoszenia użytkowników, #1115778
ciepłe danie w Economy                | od 10,90 EUR                     | zgłoszenie użytkownika, #1836828
CityLine - uziemione samoloty         | 27                               | Fly4free, 2026-04

Czytaj też
Jak załatwić sprawę z linią lotniczą - poradnik Fly4free

Ostatnia aktualizacja: 2026-09-13, wersja 2.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3873 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 194  Następna
Autor Wiadomość
#881 PostWysłany: 15 Sty 2021 01:01 
Awatar użytkownika

Loty: 739
Kilometry: 830 139
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
@ioper LH obiecała Ci zwrot za hotel? Ciekawe. "Złomy" na trasach międzykontynentalnych? Interesujące. Nieudana rekrutacja? Przykre.
4 ludzi lubi ten post.

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#882 PostWysłany: 15 Sty 2021 04:45 

Zbanowany
Zeus napisał(a):
Stewardesy mają Ci pomóc w trakcje ewakuacji, a nie być modelkami...

Szczerze wolalbym zeby mi pomagaly kobiety, ktore sa w sile wieku.

karder napisał(a):
@ioper LH obiecała Ci zwrot za hotel? Ciekawe. "Złomy" na trasach międzykontynentalnych? Interesujące. Nieudana rekrutacja? Przykre.

Nom i nie dość że obiecała to jeszcze napisali, ze zwrot sie nie nalezy bo zmiana dokonana wiecej niz 14 dni przed. Wiec nie dosc ze najgorsza to jeszcze klamliwa.
767 to złom w porównaniu do 787 to tak na marginesie jakbys nie wiedzial. Podaj lepiej swoje doświadczenia a nie jakieś durne komentarze. Nieudana rekrutacja z ich strony, bo kto daje dwa razy te same zadania i mysli, ze bede dwa razy tracil po 2 godziny, bo im sie system wysypal, to ich problem. Zamiast nabijać bezsensowne posty lepiej napisz jakie cię spotkały wygody. Pracujesz dla Lufthansy?

Takich kwiatkow nie spotkalem nawet w Ryanie.

Przykry to jest twoj post, ktory niczego nie wnosi, nie wyrazasz zadnej opinii na temat lini, ktora leciales, tylko negujesz czyjas bo ci sie nie podoba, albo ci nie lezy? Ciekawe dlaczego.
 Profil Relacje PM off  

#883 PostWysłany: 15 Sty 2021 08:31 
Awatar użytkownika

złoty
''Nom i nie dość że obiecała to jeszcze napisali, ze zwrot sie nie nalezy bo zmiana dokonana wiecej niz 14 dni przed. Wiec nie dosc ze najgorsza to jeszcze klamliwa.''

WE 261/2004

''767 to złom w porównaniu do 787 to tak na marginesie jakbys nie wiedzial''

https://www.lufthansagroup.com/de/unter ... rtner.html

''Podaj lepiej swoje doświadczenia a nie jakieś durne komentarze. Nieudana rekrutacja z ich strony, bo kto daje dwa razy te same zadania i mysli, ze bede dwa razy tracil po 2 godziny, bo im sie system wysypal, to ich problem. Zamiast nabijać bezsensowne posty lepiej napisz jakie cię spotkały wygody. Pracujesz dla Lufthansy?''

Nie warto. Tolerancja to cos co mnie mierzi, a mimo tego to akceptuje. Na swiecie mamy wciaz ludzi ktorzy wierza, ze ziemia jest plaska, szczepionki maja chipy, Australia nie istnieje i mieszkaja tam statysci....Musimy to akceptowac i zyc wsrod nich
2 ludzi lubi ten post.

#884 PostWysłany: 15 Sty 2021 10:39 
Awatar użytkownika

niebieski
@ioper Gdybys przeczytal moje posty, to pewnie bys zobaczyl ze jestem daleki od nabijania niepotrzebnych wypowiedzi.

Chcialbym obalic Twoja teorie spiskowe:
- nie, nie jestem pracownikiem Lufthansy i nie mam placone za ich obrone na polskich forach;
- nie, posty zgorzknialych ludzi juz dawno przestaly mi przeszkadzac - przyzwyczailem sie.
Zeus lubi ten post.

#885 PostWysłany: 15 Sty 2021 10:54 

złoty
-wiem, że pójdzie do kosza- sam zgłoszę - ale...
@Flyguy - Ja tam staram się ludzi rozumieć - płaska Ziemia, bo piłka położona na podwórku się nie toczy, czipy - Panie wszystko coraz mniejsze to i czipów w szczepionce nie widać... Ale Australia? Jak jej nie ma to jak statyści mogą w niej mieszkać? I skąd do diabła biorą się kangury w ZOO?
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#886 PostWysłany: 15 Sty 2021 11:12 
Awatar użytkownika

złoty
@lluukk

Moj tez pojdzie do kosza, ale Ci odpowiem ;)

a widzisz, wyobraznia Cie tu ograniczyla, natomiast odpowiedz jest banalna: wszystkie ujecia z Australii jakie ogladamy w TV, zdjecia etc. sa preparowane w specjalnym studiu w Hollywood . Kangury natomiast zostaly wychodowane w Europie i rowniez przetransportowane to tegoz studia. Proste? proste :)
2 ludzi lubi ten post.

#887 PostWysłany: 15 Sty 2021 11:21 

Loty: 119
Kilometry: 272 798
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Ale faktycznie taka ilość A340-300 trochę dziwni :shock: Wszystkie ponad 20 lat :o Nie sądziłem że Lufa może jeszcze nimi latać :shock:
Troszkę staruszki, nie piję tu do kwestii bezpieczeństwa bo ponad 20 lat samolot to nie tragedia, ale akurat te modele do ekonomicznych nie należą :lol: Dużo linii wycofało je już parę lat temu. Iberia, Tap i wiele innych..
 Profil Relacje PM off  

#888 PostWysłany: 15 Sty 2021 11:23 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Dlatego poluję na Lufe i polecieć A340 jak jeszcze można. Nie zdążyłem na Olympic Airlines, więc została Lufa
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#889 PostWysłany: 15 Sty 2021 11:34 
Awatar użytkownika

złoty
Razem napisał(a):
Ale faktycznie taka ilość A340-300 trochę dziwni :shock: Wszystkie ponad 20 lat :o Nie sądziłem że Lufa może jeszcze nimi latać :shock:
Troszkę staruszki, nie piję tu do kwestii bezpieczeństwa bo ponad 20 lat samolot to nie tragedia, ale akurat te modele do ekonomicznych nie należą :lol: Dużo linii wycofało je już parę lat temu. Iberia, Tap i wiele innych..

17 z 94 na szerokim kadlubie to nienajgorszy wynik. Dla porownania wspomniany TAP ma wszystkich na szerokim kadlubie 24 - A330-200 i A330 Neo (900). Ale masz absolutna racje, jesli chodzi o ekologie to sa najgorsze z mozliwych ''trucicieli'' ;)
Zeus lubi ten post.

#890 PostWysłany: 15 Sty 2021 17:08 

platynowy
ioper napisał(a):
Prestiżowa haha, Lufthansa to jedna z najgorszych linii lotniczych.
Po pierwsze w październiku przełożyli mi lot na niemożliwy do wykonania, bo przesiadka miała być wcześniej niż pierwszy lot.
Po drugie obiecali zwrot za nocleg w hotelu, czego nie uczynili.
Poza tym na trasach transantlantyckich lata dużo złomów gdzie nawet Air Europa daje 787.
Np. w Air France ostatnio po tygodniu dostałem zwrot na konto. W Lufthansie czekałem ok 4 miesiące.
A Stewardessy to jeśli chodzi o wygląd szkoda gadać.

Kiedyś do nich rekrutowałem i mi dwa razy wysłali to samo zadanie bo im system padł po drodze i chcieli żebym rozwiązał jeszcze raz to samo.
Nie pytałem nikogo o opinię na temat linii lotniczej. Pytanie związane było z czasem oczekiwania na zwrot z rezerwacji, także dozuj emocje.
 Profil Relacje PM off
Flyguy lubi ten post.

#891 PostWysłany: 15 Sty 2021 20:06 

Zbanowany
Otoz tonuje nastroje. To tylko moja opinia na bazie doswiadczen z ta linia lotnicza i z innymi.
Lecialem tylko 4 razy ta linia i za 5 razem odpuscilem ze wzgledu na duzo drozszy lot niz u konkurencji i starszy samolot.

Na plus:
+ na trasach europejskich: jezeli lot jest 50-100 zl drozszy w Lufthansie niz w tanich liniach lotniczych, warto doplacic, bo dostaniemy przekaski, wiecej miejsca na nogi, wygodniejsze fotele,

Minusy:
- na trasach transatlantyckich trzeba uwazac, bo sa czesto drozsi od konkurencji, a duzo jest starej floty,
- obsluga klienta - mialem kontakt bezposredni tylko z trzema pracownikami tej linii - trudno to w ogole do czegokolwiek porownac,
mialem lot z przesiadka (2 godziny oczekiwania we Frankfurcie) i za pierwszym razem moj lot zostal anulowany i zmieniony przez system na niemozliwy do wykonania, bo godzina drugiego lotu byla wczesniejsza niz pierwszego, wiec ustalilismy ze drugi lot zmieniamy na dzien pozniej i ze mam przeslac fakture i bedzie dokonany zwrot za nocleg. To byl moj pierwszy kontakt. Po odbytym locie przeslalem fakture i otrzymalem odpowiedz, ze zwrot sie nie nalezy bo zmiana zostala dokonana 14 dni wczesniej. Przy staraniu o chargeback z banku, Lufthansa w ogole poswiadczyla, ze pierwszy i drugi lot sie odbyl w ten sam dzien. Trudno to skomentowac. Przy okazji mialem jeszcze kontakt z ich pracownikiem, aplikujac do firmy na pewne stanowisko, ale system im sie wysypal i wyslali mi zadanie, na ktore poswiecilem ok 2 godziny, drugi raz. Jeszcze inna sprawa jest, ze na 3 z 4 lotow, ktore mialem ta linia, Panie stewardessy byly w wieku mocno odbiegajacym od innych lini,
- do pozostalych europejskich "nietanich lini lotniczych" nie moge ich nawet przyrownac, bo nigdy z zadna inna linia lotnicza nie mialem takich problemow jak z nimi.
 Profil Relacje PM off  

#892 PostWysłany: 15 Sty 2021 20:15 

platynowy
Nie interesuje mnie Twoja opinia, powtarzam że pytanie związane jest z czasem oczekiwania na zwrot środków za odwołaną rezerwację. Zdaje się, że w twojej odpowiedzi nie zawarłeś takich informacji, nie przeczytałem tego tasiemca.

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 15 Sty 2021 21:07, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#893 PostWysłany: 15 Sty 2021 20:46 

Zbanowany
Mnie za to twoj "prestiz" Lufthansy zainteresowal :)

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 15 Sty 2021 21:08, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#894 PostWysłany: 15 Sty 2021 21:02 

platynowy
Z tego co pamiętam, wsadziłem prestiż w cudzysłów. Przykro mi, że nie wyczułeś sarkazmu.
 Profil Relacje PM off  

#895 PostWysłany: 15 Sty 2021 21:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Chciałbym zasugerować że wrażenia z usług linii lotniczych mogą być subiektywne zwłaszcza że silnie wiążą się z customer service.
Według moich statystyk samą Lufthansą leciałem ponad 90 razy i oczywiście zdarzały się sytuacje niemiłej obsługi (tak samo w LOT, KLM Luxair i Ryanair). Zdarzały się także sytuacje, kiedy byłem na prawdę zadowolony z obsługi. Na podstawie kilku lotów ciężko oceniać całą linię lotniczą.
To samo dotyczy refundów - Lufthansa na początku była na prawdę opieszała jeśli chodzi o zwroty a teraz pieniądze wracają po 1-2 tygodniach.
Jakość floty? Leciałem LOTem z wyrwanym fotelem (pech chciał że to akurat było moje miejsce) ale leciałem również najnowszym Dreamlinerem. Jak lecę Dashem Luxair to nie piszę że Luxair lata tylko na złomach.
Tak samo stewardessy/stewarda nie należy oceniać po jej wieku - może być silniejsza niż niejeden rosły mężczyzna.
Stonujcie trochę emocje i nie ekstrapolujcie swoich sporadycznych doświadczeń na całą linię lotniczą.
4 ludzi lubi ten post.

#896 PostWysłany: 19 Sty 2021 11:33 

platynowy
Kothson napisał(a):
Lufthansa zmieniła godziny lotu jednej kreski z rezerwacji o więcej niż 3h, dlatego 22 listopada 2020 złożyłem dyspozycję zwrotu gotówki na konto. Do dzisiaj echo, dzwoniłem na infolinię dwukrotnie, ale usłyszałem że 'realizacja jest w roku', nikt nie zna przewidywanej daty, kiedy otrzymam środki.

Czy to normalne w tej linii? Jakie są Wasze doświadczenia? Troche to słabe, że easyjet zwraca po 2 tygodniach, a taka 'prestiżowa' linia operuje moimi pieniędzmi?
Dla potomnych: czekałem grzecznie, ale skończyła się cierpliwość. Wysłałem z 10 reklamacji na adres: customer.relations@lufthansa.com i na drugi dzień 6k wróciło na konto.
 Profil Relacje PM off
OSK lubi ten post.

#897 PostWysłany: 20 Sty 2021 17:17 

niebieski
To teraz ja mam dobre - jak na obecne czasy - wiadomości z Lufthansy. Tym bardziej zależy mi, aby je tutaj przekazać, bo były posty do mnie kierowane, że "nie da się zmienić lotniska" itd.

Stan pierwotny, taryfa najtańsza, kupowane za 1780 zł dla 5 osób (plus 200 zł w M&M) - lot odwołany:
KRK-FRA-FUE RT 28.11.2020-5.12.2020.

I tak - nie tylko da się bezpłatnie zmienić lotniska w obrębie 200 mil, ale również - czego nie wiedziałem wcześniej - zmienić datę na +360 dni (nie 365!) od dnia rezerwacji nowego biletu, z zastrzeżeniem, że do 31 stycznia 2020 r. miałem na to czas, czyli w czasie "zawieszenia" biletu. Po tym okresie czyli od 1 lutego 2020 r. trasy (lotnisk) już bezpłatnie nie mógłbym zmienić.

Lot po bezpłatnych zmianach - dodam jeszcze, że w międzyczasie 1 dziecko w rozumieniu Lufthansy zrobi się "dorosłe" - to KRK zostaje, ale FUE zmieniłem na LPA:
KRK-MUC-LPA - 26.12.2021 r.
LPA
-FRA-KRK - 2.01.2022

Ogólnie to bilety kupowałem prawie dokładnie rok temu, czyli czekanie 2 lata - i miejmy nadzieję, że dojdzie do skutku. Czego Wam też życzę! :)
 Profil Relacje PM off  

#898 PostWysłany: 24 Sty 2021 01:55 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Czyzby koniec maseczek szmatkowo–chalupniczych?

Grupa Lufthansa zaostrza wymagania dotyczące masek w swoich samolotach. Pasażerowie Swiss, Lufthansy i innych linii lotniczych niemieckiej grupy muszą nosić maskę medyczną podczas lotów do iz Niemiec od początku lutego.

https://www.bluewin.ch/de/news/vermisch ... 48467.html

Pewnie inne linie lotnicze podaza tym sladem.

Btw dzis jak wracalem z lotniska otrzymalem bure, ze maseczka medyczna, bo tylko takich uzywalem, za malo przykrywala nos.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#899 PostWysłany: 25 Sty 2021 09:06 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
@cccc - u mnie w pracy już w listopadzie był zakaz używania innych maseczek niż medyczne, a krótko później ffp2.
Zakładając, że maseczki są skutecznym środkiem zaradczym, to ich jakość ma znaczenie, i noszenie szmatek czy powiewających kawałków plexi daje tylko pozory ochrony.

Kiedyś taki kawał krążył, który jakoś wprost mi się kojarzy w tym przypadku:
Wnuczek prosi babcię, żeby mu dychę dała, bo musi kupić prezerwatywy przed randką. A babcia mu na to "a po co będziesz wydawał pieniądze na takie bezeceństwa, zrobię Ci na szydełku, za darmo"
2 ludzi lubi ten post.

#900 PostWysłany: 25 Sty 2021 09:51 
Awatar użytkownika

Loty: 380
Kilometry: 808 097
Krajów: 39 / 18.2%
srebrny
To ja dodam, że obsługa bardzo pilnuje trzymania maseczki na twarzy - jak na chwilę odłożyłam kubeczek z napojem, a nie zasłoniłam ust, obsługa zwróciła mi uwagę, że mam zakryć usta.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3873 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 194  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości