Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4970 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 249  Następna
Autor Wiadomość
#381 PostWysłany: 07 Kwi 2015 15:23 

Na ogół tam gdzie jest mTransfer jest i płatność kartą on-line.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#382 PostWysłany: 09 Kwi 2015 21:17 
Awatar użytkownika

Ja zamówiłem kartę jakieś dwa tygodnie temu i skorzystałem z kodu, który zwolnił mnie z opłaty za wydanie katy (10 złotych) a nie opłaty rocznej za tą kartę (we wniosku online wpisałem odpowiedni kod, który znalazłem w tym samym poście). Dostałem standardową kartę MC za 0 złotych, więc kod ten będzie ważny według regulaminu do końca czerwca, albo lipca (regulamin dostępny w internecie).
Jeżeli chodzi o ilość transakcji to ja mam dość nietypowy sposób (przynajmniej tak mi się wydaje) korzystania z karty kredytowej. Mianowicie, żeby nie wpadać w złudzenie "darmowego" pieniądza i odsetki przelewam sobie na konto karty mój planowany domowy budżet na dany miesiąc minus kwota awaryjnej gotówki do wypłaty z bankomatu. W ten sposób praktycznie za wszystko płacę KK M&M. Tak łapię i mile i transakcje. Osobiście nie jestem zwolennikiem technologii zbliżeniowej, więc ją od razu zablokowałem, ale jeżeli ktoś wierzy w jej "bezpieczeństwo" to faktycznie takiej karty można używać jak gotówki.
Jeżeli chodzi o mTransfer to też miałem wątpliwości, bo dla mnie zwykły transfer to też mTransfer, ale zaryzykowałem i przy płatności online (w moim przypadku Groupon) wybrałem płatność przelewem mTransfer, a później po zalogowaniu do mBanku - rachunek karty i zostało to potraktowane jako transakcja bezgotówkowa.
 Profil Relacje PM off  

#383 PostWysłany: 10 Kwi 2015 09:50 

Loty: 186
Kilometry: 274 419
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
zamierzam zrezygnować z karty, ale mam dużo "starych mili" w jakim najlepiej momencie to zrobić bym jak najpóźniej musiał je spalać , wiem że mile przepadają jakoś na końcu kwartału czy coś
 Profil Relacje PM off  

#384 PostWysłany: 10 Kwi 2015 20:44 

niebieski
mBank podniósł ostatnio opłaty oraz limity transakcji za korzystanie z kart płatniczych oraz kredytowych. http://www.mbank.pl/pobierz/oplaty/tary ... -04-01.pdf

Przy zwykłej karcie Visa PayWave miesięcznie będzie to 6 PLN, pod warunkiem:
12 Opłata nie zostanie pobrana jeśli Użytkownik (tzn. Posiadacz rachunku, każdy Współposiadacz rachunku lub Pełnomocnik do rachunku) karty wydanej do rachunku eKonto
w miesiącu kalendarzowym dokona dowolną liczbę transakcji bezgotówkowych na łączną kwotę
min. 300 zł ; transakcja może zostać wykonana dowolną kartą debetową i/lub kredytową z oferty dla Klientów indywidualnych. Transakcja musi zostać rozliczona w danym miesiącu kalendarzowym. W przypadku rachunków wspólnych, w których obsługiwana jest więcej niż jedna karta, warunkiem niepobrania opłaty za kartę jest dokonanie przez każdego z Użytkowników karty – odrębnie, wskazanych na wstępie transakcji bezgotówkowych. Transakcje dokonane kartą debetową, wydaną do rachunku walutowego, są przeliczane na PLN
według kursu NBP z ostatniego, roboczego dnia miesiąca (ostatnia publikacja kursów NBP w danym miesiącu). Transakcją bezgotówkową jest: zakup kartą w sklepie w Polsce i za granicą, transakcja MO/TO (zamówienie pocztowe/telefoniczne), płatność internetowa, mTransfer z karty kredytowej. Do transakcji bezgotówkowych nie jest wliczana wypłata pieniędzy realizowana w ramach transakcji cash back. Opłata pobierana jest od kart wydanych, w tym kart wydanych a nieaktywowanych przez Użytkownika karty. (przypis obowiązuje od 08.04.2015r.)

Czy dobrze rozumiem, że jeśli mam Vise PayWave oraz Vise M&M to obrót 300 PLN miesięcznie sumuje mi się z obu kart? Trochę to dziwne dla mnie, ale jeśli tak to spoko.
 Profil Relacje PM off  

#385 PostWysłany: 10 Kwi 2015 20:58 

Loty: 1130
Kilometry: 1 121 324
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
art77 napisał(a):
zamierzam zrezygnować z karty, ale mam dużo "starych mili" w jakim najlepiej momencie to zrobić bym jak najpóźniej musiał je spalać , wiem że mile przepadają jakoś na końcu kwartału czy coś

Jesli nie masz odpowiedniego statusu lub karty, to mile są ważne 36 miesięcy i przepadają na koniec kwartału, w którym upłynie te 36 miesięcy.

Czyli przykładowo - zdobyłeś mile (lot lub zakupy) w kwietniu 2012 i teraz rezygnujesz z karty, co oznacza, że nie masz już podstaw do nieprzepadania mil. O ile ich nie wykorzystasz, mile przepadną na koniec czerwca tego roku.

Zatem musisz je wykorzystać (np. zarezerwować przelot) przed końcem czerwca, ale sam lot może się odbyć choćby i w przyszłym roku.
dj3500 lubi ten post.
art77 uważa post za pomocny.

#386 PostWysłany: 10 Kwi 2015 22:28 
Awatar użytkownika

niebieski
kumkwat_kwiat napisał(a):
[...]

Czy dobrze rozumiem, że jeśli mam Vise PayWave oraz Vise M&M to obrót 300 PLN miesięcznie sumuje mi się z obu kart? Trochę to dziwne dla mnie, ale jeśli tak to spoko.

Tak. I zawsze tak było.
 Profil Relacje PM off  

#387 PostWysłany: 15 Kwi 2015 16:25 
Awatar użytkownika

juhas99 napisał(a):
obibok napisał(a):
john_doe napisał(a):
No to widocznie oglądamy inną TOiP :)

Wyróżnia- że od 1 lipca będzie 240 transakcji. Cytat ze strony 33:
http://www.mbank.pl/pobierz/oplaty/tary ... -04-01.pdf

8 Dla kart wydanych do 03.06.2013 opłata nie będzie pobrana jeśli roczna wartość transakcji bezgotówkowych za ostatnie 12 miesięcy wyniesie minimum 60 000,00 zł lub roczna ilość transakcji bezgotówkowych za ostatnie 12 miesięcy wyniesie minimum 120
transakcji.(data obowiązywania do 30.06.2015)
Dla kart wydanych do 03.06.2013 opłata nie będzie pobrana jeśli roczna wartość transakcji bezgotówkowych za ostatnie 12 miesięcy wyniesie minimum 60 000,00 zł lub roczna ilość transakcji bezgotówkowych za ostatnie 12 miesięcy wyniesie minimum 240
transakcji. (data obowiązywania od 01.07.2015)

A pamięta ktoś, czy mTransfer zalicza się do gotówkowych? Bo ja większość opłat robię przez transfer, a na Multibanku mam właśnie tak, że miesięczny zwrot opłaty rocznej jest pod warunkiem jednej transakcji bezgotówkowej, w co nie wlicza się MultiTransfer.

MTransfer nie wlicza się do bezgotówkowych.

Jeśli płacisz (wykonujesz) mTransfer kartą kredytową to zalicza się zarówno do badania progów ilości wykonanych transakcji, jak i do progu obrotu. Przy znakomitej większości płatności mTransferem jest opcja przeprowadzenia go kartą kredytową http://www.mbank.pl/indywidualny/uslugi/mtransfer/

Z tego co do tej pory zaobserwowałem, to takiej opcji nie ma jedynie przy przelewach ekspresowych jak bluecash, czyli gdy sprzedawca z niej zrezygnuje. Lub gdy czasami coś się u niego zepsuje ;) (miałem tak raz czy dwa na przelewy24).
Na temat zaliczania mTransferu do progów ilości transakcji/ obrotu było trochę polemiki na forum mbanku.
Oprócz osobiście otrzymanej informacji z jakże przekompetentnej mLinii jest też nawet potwierdzenie od mEkipy: http://www.mbank.pl/forum/watek,995779,karta-kredytowa-mastercard-miles-amp-more,1.html
 Profil Relacje PM off  

#388 PostWysłany: 06 Maj 2015 13:25 

srebrny
hej sluchajcie czy dostaliscie juz mile za transakcje karta mbanku za kwiecien ?
u mnie nie ma nic na koncie...
 Profil Relacje PM off  

#389 PostWysłany: 06 Maj 2015 13:26 

Loty: 123
Kilometry: 191 041
Krajów: 19 / 8.9%
Jeszcze nie.
 Profil Relacje PM off
wntl lubi ten post.

#390 PostWysłany: 06 Maj 2015 13:28 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Nie i nie przypominam sobie żeby coś zmieniło się w regulaminie. Jak zawsze mile mają dojść do 10. dnia kolejnego miesiąca, a z tego co widzę mamy dziś 6 maj. Niejednokrotnie poruszaliśmy już ten temat tutaj, mile czasem przychodzą wcześniej (np 3. dnia), czasem później (np. 9. dnia), ale nigdy nie później niż 10. Więc proponuję po prostu poczekać.
KyokoMai lubi ten post.
KyokoMai uważa post za pomocny.

#391 PostWysłany: 06 Maj 2015 21:43 
Awatar użytkownika

Loty: 204
Kilometry: 325 480
Krajów: 36 / 16.8%
niebieski
Cześć, udało mi się potwierdzić z mLinią, że dla kart wydanych/wznowionych po utracie ważności poprzedniej karty nadal obowiązują warunki obowiązujące dla pierwszej karty, przynajmniej jeśli chodzi o warunki zwolnienia z opłaty rocznej. To dobra wiadomość dla posiadaczy kart Miles & More Premium wydanych (po raz pierwszy) przed 3.06.2013 - nadal obowiązuje zwolnienie z opłaty rocznej po wykonaniu 240 transakcji w ciągu roku.

Kwestia kontynuacji ubezpieczenia "Travel World" jest wciąż niejasna i czekam na informację. Czy komuś z Was udało się już wyjaśnić temat kontynuacji ubezpieczenia podróży dla kart M&M mBanku?

#392 PostWysłany: 06 Maj 2015 22:13 

niebieski
kspr napisał(a):
Cześć, udało mi się potwierdzić z mLinią, że dla kart wydanych/wznowionych po utracie ważności poprzedniej karty nadal obowiązują warunki obowiązujące dla pierwszej karty,

Ludzie, ogarnijcie się, lub chociaż poczytajcie mBankowe forum. Nie takie rzeczy już "Ustalano z mLinią"- tam można się dowiedzieć np tego, że nie posiada się jakiegoś 'produktu', chociaż się posiada. Można dowiedzieć się, że 'niedasię' zawnioskować o rzecz, o którą się da. Wreszcie można w ogóle dowiedzieć się, że danej rzeczy nie ma w ofercie banku, chociaż jest.

O frywolnych interpretacjach regulaminu przez niedoszkolonych i słabo wynagradzanych (podkreślam właśnie, że to nie wina konsultantów a raczej systemu ich szkolenia w mBanku + bardzo kiepskiego wynagradzania i co za tym idzie ogromnej rotacji) konsultantów krążą już legendy.

Kilka postów wyżej wklejałem i analizowałem to, co mówi na ten temat TOiP. Dla kart wydanych przed czerwcem 2013 również obowiązują 'nowe' reguły zwalniania z opłat rocznych, czyli 240 transakcji. Koniec, kropka.
A Twój konsultant, z którym 'ustaliłeś', pogubił się- jak to mają często w zwyczaju- i pomylił warunek liczby transakcji z jego brakiem. Bo 'nowe' karty M&M Premium tego warunku nie mają wcale.

I rozwiewając wszelkie złudzenia: Nie licz na to, że reklamacja naliczonej opłaty będzie skuteczna, nawet jeśli powołasz się na treść rozmowy z konsultantem. Co najwyżej mBank przyśle przeprosiny za "nieprecyzyjną informację" oraz ładnie podinformuje, że opłata nie zostanie anulowana.
 Profil Relacje PM off  

#393 PostWysłany: 06 Maj 2015 22:39 
Awatar użytkownika

niebieski
@john_doe Po pierwsze spokojnie! Ten wątek śledzę od początku, a właściwie sam go tutaj zakładałem.
Dobrze, że przeanalizowałeś TOiP (co ja też zrobiłem), natomiast zdaje się że nadal nikt z nas do tej pory nie otrzymał potwierdzonej informacji z mLinii, więc jak już otrzymałem informację zwrotną, postanowiłem się nią podzielić.

Żeby uniknąć niedomówień i na potrzeby ewentualnej reklamacji komunikowałem się z mLinią mailowo. Opisałem precyzyjnie temat i na pytanie czy karty wznowione/wydane po utracie ważności poprzedniej karty są traktowane nadal jako karty wydane przed 3.06.2013 czy już będą obarczone warunkami dla kart wydanych w 2015 roku, otrzymałem następująco odpowiedź:
"Uprzejmie informuję, że karty odnowione mają taki sam numer jak karta główna zatem są traktowane jako kontynuacja zawartej wcześniej umowy i mają takie same warunki jak ona."
Oczywiście to jeszcze nie jest 100% gwarancji że tak to będzie interpretowane. Pewność mogę mieć dopiero po roku użytkowania nowej karty.

Napisałeś:
Cytuj:
Dla kart wydanych przed czerwcem 2013 również obowiązują 'nowe' reguły zwalniania z opłat rocznych, czyli 240 transakcji. Koniec, kropka.

Mam rozumieć, że Twoim zdaniem nowe karty M&M Premium (wydane w miejsce tych pierwszy raz wydanych przed czerwcem 2013) są obarczone nowymi warunkami, tj. dokonania transakcji na łączną kwotę 60000zł bez możliwości zwolnienia za 240 transakcji? Czy dostałeś jakąś odpowiedź od mBanku, która jest sprzeczna z tą, którą ja otrzymałem, czy jest to wyłącznie Twoja interpretacja?

#394 PostWysłany: 06 Maj 2015 22:45 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
john_doe napisał(a):
I rozwiewając wszelkie złudzenia: Nie licz na to, że reklamacja naliczonej opłaty będzie skuteczna, nawet jeśli powołasz się na treść rozmowy z konsultantem. Co najwyżej mBank przyśle przeprosiny za "nieprecyzyjną informację" oraz ładnie podinformuje, że opłata nie zostanie anulowana.

Mały OT: mBank pozytywnie rozwiązuje reklamacje oparte na złej informacji od niekompetentnego pracownika mLinii. Nie raz udało mi się już wygrać takie akcje, a czasem nawet specjalnie prowokowałem złą odpowiedź, żeby potem skorzystać na ich niewiedzy i zawsze się udawało :D Grunt to mieć dowód źle udzielonej informacji, więc ja zazwyczaj pytam cza czacie, żeby mieć screena z wypowiedzią ;) Koniec OT :)
kspr lubi ten post.

#395 PostWysłany: 06 Maj 2015 22:45 

niebieski
kspr napisał(a):
Mam rozumieć, że Twoim zdaniem nowe karty M&M Premium (wydane w miejsce tych pierwszy raz wydanych przed czerwcem 2013) są obarczone nowymi warunkami, tj. dokonania transakcji na łączną kwotę 60000zł bez możliwości zwolnienia za 240 transakcji?

Nie moim zdaniem, a zdaniem prawników mBanku, którzy stworzyli aktualizację TOiP. Pisałem o tym jakieś 2 strony temu. Przecież to łatwo, prosto i jednoznacznie napisane.

Przepraszam za to, że mój post zdradził lekką irytację, ale naprawdę te zapisy są bardzo łatwe do odczytania (nie zawsze tak jest!) i nie pozostawiają żadnych wątpliwości co do warunków zwolnienia z opłat tych kart, które zostały wydane przed 03.06.2013.

I według tych właśnie jednoznacznych zasad będą pobierane opłaty.

Cytat ze strony 33:
http://www.mbank.pl/pobierz/oplaty/tary ... -04-01.pdf

8 Dla kart wydanych do 03.06.2013 opłata nie będzie pobrana jeśli roczna wartość transakcji bezgotówkowych za ostatnie 12 miesięcy wyniesie minimum 60 000,00 zł lub roczna ilość transakcji bezgotówkowych za ostatnie 12 miesięcy wyniesie minimum 120
transakcji.(data obowiązywania do 30.06.2015)
Dla kart wydanych do 03.06.2013 opłata nie będzie pobrana jeśli roczna wartość transakcji bezgotówkowych za ostatnie 12 miesięcy wyniesie minimum 60 000,00 zł lub roczna ilość transakcji bezgotówkowych za ostatnie 12 miesięcy wyniesie minimum 240
 Profil Relacje PM off  

#396 PostWysłany: 06 Maj 2015 22:59 
Awatar użytkownika

niebieski
john_doe napisał(a):

Teraz rozumiem o co Ci chodzi. Wygląda na to, że zmierzamy już w tę samą stronę! Brakowało mi jednak jednoznacznej interpretacji czy karty wydane na przykład w sierpniu 2015, a wydane w miejsce karty sprzed 2013 roku która utraciła ważność, są nadal traktowane jak karty wydane przed czerwcem 2013 roku, czy już wchodzą warunki dla kart wydanych po czerwcu 2013. W drugim przypadku byłoby to zwolnienie wyłącznie po dokonaniu transakcji na łączną kwotę 60 tysięcy złotych.
Odpowiedź, którą otrzymałem z mBanku, potwierdza że jest to scenariusz pierwszy. Podobnie jak radzi @szymonpoznan1 , wolę komunikować się z nimi mailowo bądź przez czata, więc mam potwierdzenie interpretacji mBanku na mailu (na wypadek ewentualnej reklamacji w 2016 roku).

Według tego co piszesz oraz co potwierdziłem z mBankiem, sytuacja dla kart Miles & More Premium wygląda następująco:

oraz
karty wydane w miejsce karty Miles & More Premium wydanej (po raz pierwszy) przed czerwcem 2013, która utraciła ważność, są nadal traktowane jak karty wydane do 03.06.2013

Zgadza się?

#397 PostWysłany: 06 Maj 2015 23:41 

niebieski
Zgadza się.

Miałem nieodparte wrażenie, że pytałeś o mBank o to, czy dla karty wydanej przed czerwcem 2013 pozostanie warunek zwalniający: 120 transakcji zamiast 240. Wiadomo- nie pozostanie.

Natomiast oczywiście- jako, że Twoja karta została wydana przed 03.06.2013, obowiązują Cię nadal zasady dla takich kart (czyli 240 transakcji lub obrót kwotowy).

W mBanku "wydanie karty" ma miejsce po wnioskowaniu o nową umowę kartową i po zastrzeżeniu z opcja rezygnacji.
Duplikaty, karty wydane w miejsce zastrzeżonych z powodów bezpieczeństwa oraz karty po prostu wznawiane po końcu ważności nie są traktowane jako "wydawane" a jako "wznawiane" w rozumieniu TOiP.
 Profil Relacje PM off
kspr lubi ten post.
kspr uważa post za pomocny.

#398 PostWysłany: 07 Maj 2015 08:41 
Awatar użytkownika

niebieski
@john_doe - Dzięki! Zatem wystarczyło przeczytać mój wpis dokładniej i uniknęlibyśmy dyskusji nie do końca na temat. Z drugiej strony teraz temat jest wyczerpany i nie pozostawia wątpliwości... Mam nadzieję, że przyda się też innym forumowiczom używającym karty M&M Premium.

#399 PostWysłany: 07 Maj 2015 12:02 

To może jeszcze dodam, że dla kart M&M Premium wydanych do 03.06.2013 w ramach dawnego Multibanku warunek zwalniający z opłaty rocznej się nie zmienia i wg Taryfy prowizji i opłat bankowych dla osób fizycznych w ramach bankowości detalicznej mBanku S.A. (mBank – dawny MultiBank) wynosi nadal 60 000,00 zł lub 120 transakcji.
 Profil Relacje PM off  

#400 PostWysłany: 10 Maj 2015 23:33 

Mamy 10 maja - ja mil za kwiecień nie dostałem, a jak sytuacja wygląda u was?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4970 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 249  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość