Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4970 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 249  Następna
Autor Wiadomość
#361 PostWysłany: 01 Kwi 2015 14:11 
Awatar użytkownika

Loty: 654
Kilometry: 1 486 299
Krajów: 95 / 44.4%
srebrny
No dokładnie od 01.07.2015 r to będzie minimum 240 transakcji.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#362 PostWysłany: 01 Kwi 2015 17:37 

Ech... Jako, że kartę mam ważną do sierpnia 2015 przez ten jeden miesiąc za dużo muszę nabić +120 transakcji.
Nieładnie...
 Profil Relacje PM off  

#363 PostWysłany: 01 Kwi 2015 21:39 

niebieski
Jakaś dziwna sprawa bo w info ze strony mBanku (nie ze wskazanego powyżej pdfu) wynika:
Opłata nie będzie pobrana jeżeli roczna wartość lub ilość transakcji bezgotówkowych (włączając przelewy ze wszystkich kart wydanych do rachunku danej karty kredytowej) za ostatnie 12 miesięcy wyniesie minimum: 18 000 zł lub 120 transakcji.
Dotyczy to zwykłych M&M. Natomiast w pdfie jest 240 transakcji. Hmm
BTW ktoś ma sposób jak WorldElite uzyskać? Oczywiście bez takowych dochodów
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.

#364 PostWysłany: 02 Kwi 2015 12:28 

kubap1 napisał(a):

Bez kombinacji (nie do końca legalnych) może być ciężko. Jedyna metoda to robienie dużego obrotu na koncie i liczenie, że wskoczy Ci oferta specjalna - wtedy można dostać kartę bez żadnych dokumentów, ale też nie jest to regułą.
 Profil Relacje PM off  

#365 PostWysłany: 02 Kwi 2015 15:11 

niebieski
schwung napisał(a):
kubap1 napisał(a):

Bez kombinacji (nie do końca legalnych) może być ciężko. Jedyna metoda to robienie dużego obrotu na koncie i liczenie, że wskoczy Ci oferta specjalna - wtedy można dostać kartę bez żadnych dokumentów, ale też nie jest to regułą.

Tą metodę testuję :-). Może się uda. Dzięki
 Profil Relacje PM off  

#366 PostWysłany: 02 Kwi 2015 21:58 

Loty: 460
Kilometry: 483 941
Krajów: 52 / 24.3%
niebieski
mBank coraz bardziej przegina ! Chyba rzeczywiście testują cierpliwość klientów !

Karta kredytowa Miles & More to był ostatni produkt jaki miałem w tym banku, inne produkty już dawno wyemigrowały.

Wracając do karty, jestem po rozmowie z konsultantem - nie ma żadnej mowy o indywidualnym podejściu, czyli tylko warunki z regulaminu zwalniają z opłaty. Jak dla mnie nieosiągalne w obecnym roku ... no chyba, że codziennie będę tankował samochód za 10 zł :)

Utrzymanie dwóch kart M&M - Diners Club i M&M mBank to roczny koszt 900 zł. Ja rezygnuję z MC M&M i zostanę tylko przy Diners Club. Przelicznik milowy wprawdzie słabszy ale nadrabia ubezpieczeniem, obsługą klienta i ceną.

A jakie zdanie mają Forum'owicze ? Rezygnujecie z karty czy jakoś to strawicie ?
... Oczywiście pomijam opinie posiadaczy karty, którzy "wykręcą" obrót / transakcje.
 Profil Relacje PM off  

#367 PostWysłany: 02 Kwi 2015 22:10 

niebieski
Ale w czym problem? Żeby 240 transakcji zrobić w roku?
 Profil Relacje PM off
szymonpoznan1 lubi ten post.

#368 PostWysłany: 02 Kwi 2015 22:20 

HON fly4free
adamuto napisał(a):
Ale w czym problem? Żeby 240 transakcji zrobić w roku?
Otóż to. Przesadzacie, 240 transakcji na rok (czyli 20 na miesiąc) to jest nic. No chyba że naprawdę nie płacicie tą kartą, albo macie pięć innych, które obsługujecie. W ostateczności najłatwiej jest nabić transakcje kupując małe rzeczy i płacąc zbliżeniowo, np. bliety komunikacji. Jeden bilet, jakieś 2-4 zł, płatność zbliżeniowa trwa dosłownie chwilę. Oczywiście jeśli ktoś używa biletów... to samo można za pomocą rozmaitych aplikacji do płatności wprost z karty (np. SkyCash itp). O ile wykręcenie wysokich obrotów może być problemem, o tyle takiej liczby transakcji nie powinno być. Z drugiej jednak strony, sensowne zbieranie mil z pomocą karty, to przecież jak najwyższe obroty na niej...
 Profil Relacje PM off  

#369 PostWysłany: 02 Kwi 2015 22:30 

Loty: 186
Kilometry: 274 419
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
dokładnie; ja zawsze w markecie płacę główną cześć zakupów np Raiff albo Eurobank a jakaś rzecz za 5 zł ( by była mila) mBankiem , do tego drobne rzeczy przez internet i 20 transakcji nabija się bez problemu

-- 02 Kwi 2015 22:30 --

dokładnie; ja zawsze w markecie płacę główną cześć zakupów np Raiff albo Eurobank a jakaś rzecz za 5 zł ( by była mila) mBankiem , do tego drobne rzeczy przez internet i 20 transakcji nabija się bez problemu
 Profil Relacje PM off  

#370 PostWysłany: 02 Kwi 2015 22:36 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 354 948
Krajów: 46 / 21.5%
240 transakcji to raptem 20 miesięcznie, moim zdaniem niedużo. Po prostu trzeba mieć nawyk żeby za wszystko w sklepie płacić kartą. Każdy z nas robi zakupy w sklepach spożywczych a w większości z nich są terminale. Do tego dochodzi płacenie KK za tankowanie czy jakieś zakupy w internecie, np na Allegro i 240 uzbiera się spokojnie.

Inna sprawa to podejście mBanku do klienta, ja na odpowiedź na reklamacje czekałem ponad 100 dni i pomogło dopiero postraszenie Bankowym Arbitrażem Konsumenckim. Miałem też już parę maili z próbą wyłudzenia moich danych do systemu logowania w mBanku, to trochę słabe że przez tyle czasu nie potrafią z tym nic zrobić.
 Profil Relacje PM off  

#371 PostWysłany: 02 Kwi 2015 23:39 

niebieski
Podstawowe pytanie dotyczy sensowności zbierania mili. Jeżeli połączymy pogarszanie się oferty M&M w mBanku z podobną tendencją w ofercie samej M&M to robi się słabo. A w ofercie mbanku nic więcej oprócz zbierania mil karta nie daje.
 Profil Relacje PM off  

#372 PostWysłany: 03 Kwi 2015 10:08 

HON fly4free
kubap1 napisał(a):
Podstawowe pytanie dotyczy sensowności zbierania mili.
To już dość mocno zależy od tego gdzie latasz. W Europie mile prawie nie mają sensu, nawet jeśli są trasy z atrakcyjnymi milowymi stawkami, to zabijają je dopłaty (podatki itd.), które wynoszą tyle, co normalny bilet. Czasem zdarza się fajna oferta LOT-u do USA, 30.000 mil /rt plus jakieś 500-600 zł. Natomiast w USA jest nieźle, o czym nieraz już tu była mowa. Loty krajowe po USA, które nie są tanie, można kupić za 12.500 mil plus kilka $, a czasem za 10.000 mil. Również loty poza USA (np. z Tokio na Guam liniami United) można złapać za 12.500 mil i jakieś 30$.
Wtedy wartość tak wykorzystanej mili to 6-7 groszy, czyli całkiem nieźle (na rynku "wtórnym", który oczywiście jest 'nielegalny', nie sądzę żeby się dało pozbyć mil za więcej niż 1 mila / 3 grosze).
 Profil Relacje PM off  

#373 PostWysłany: 03 Kwi 2015 11:18 

Loty: 460
Kilometry: 483 941
Krajów: 52 / 24.3%
niebieski
klapio napisał(a):
240 transakcji to raptem 20 miesięcznie, moim zdaniem niedużo.

Jeżeli masz 1 kartę to rzeczywiście niedużo
... jeżeli masz ich kilka tak jak np. ja i do zrobienia 120 transakcji więcej w 3-4 miesięce to już tak łatwo nie będzie.

Oczywiście można nadrobić ilość transakcji drobnymi kwotami ale trochę to nie fair zmieniać regulamin z tak krótkim wyprzedzeniem. Jednego jestem pewien - znając częstotliwość zmieniania opłat / regulaminów w mBanku trzeba spodziewać się wszystkiego.

Sensowność zbierania mil pomijam, bo skoro ciągle zbieramy tzn. że jakoś to w naszym kalkulowaniu się opłaca.
 Profil Relacje PM off  

#374 PostWysłany: 05 Kwi 2015 17:55 

Witam,
rozglądam się za jakąś KK. Trochę latam, zbieram mile w M&M, mam konto w Mbanku i pomyślałem o KK M&M, niebieskiej, bo na srebną nie mam obrotu. W TOiP przeczytałem że prowizja od płatności gotówkowych wynosi 0 PLN, ale w odnośniku jest
"1 W przypadku transakcji bezgotówkowych i wypłat gotówki dokonywanych kartami mBank pobiera dodatkowo prowizję za przewalutowanie transakcji w wysokości 5,9% od wartości transakcji" (VISA).
Przy MC jest trochę inaczej, ale przeczytałem tutaj, że suma sumarum wychodzi to samo.

Jestem zupełnym laikiem w bankowości... mam trzy pytania, ponieważ nie rozumiem:

1. ocb że nei ma prowizji od płatności bezgotówkowych, ale jest prowizja od przewalutowania? Jeżeli będę "nabijał" te płatności w sklepie, na stacji paliw, restauracji itd w POLSCE to będę musiał płacić to przewalutowanie? Zarabiam i konto mam w PLN

2 Jeżeli nie ma prowizji od transakcji bezgotówkowych i nabiciu ich 120 lub 240, przez co nie będzie opłaty rocznej; przy spłacaniu kredytu w okresie bezgotówkowym, przy zbieraniu mil, GDZIE JEST HACZYK? na czym Mbank zarabia, bo nie wierzę żeby Oni nie wykręcili czegoś

3 czy przepiszą mi mile z mojego konta M&M na KK M&M jeżeli skuszę się na nią?

liczę że nie ma głupich pytań :P pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#375 PostWysłany: 05 Kwi 2015 18:23 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 354 948
Krajów: 46 / 21.5%
1. Nie, przewalutowanie jak sama nazwa wskazuje dotyczy tylko transakcji rozliczanych w innej walucie niż PLN.
2. Bank będzie zarabiał na Twoich płatnościach KK ale nie Ty będziesz stroną transakcji tylko wystawca terminala płatniczego. W przypadku nie wypłacania gotówki z KK, spłacie w terminie i realizacji 240 transakcji w roku nie poniesiesz żadnych dodatkowych kosztów.
3. Tak, połączą KK z Twoim dotychczasowym kontem w M&M plus dostaniesz dodatkowe 2000 mil premiowych.
 Profil Relacje PM off
piotrek88 lubi ten post.

#376 PostWysłany: 05 Kwi 2015 19:16 

Czyli tak jak przeczytałem w jednym z poprzednich w KK Visa waluta rozliczeniowa to PLN a KK MC to EURO, czyli jak wybiorę Visę to uniknę przewalutowania za płatności w Polsce, a odwrotnie przy MC uniknę tej opłaty przy płatności w krajach w których jest Euro? A konto do którego jest karta? jest różnica czy jest w PLN czy Euro?
 Profil Relacje PM off  

#377 PostWysłany: 05 Kwi 2015 20:42 

Loty: 644
Kilometry: 1 419 433
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
Obie te karty są nominowane w PLN, więc zakupy w złotych nie powodują żadnych przewalutowań. Przewalutowania dotyczą transakcji innych niż w złotówkach i są albo przez USD albo przez Euro (w mBanku przez EURO lub bezpośrednio na PLN).
Tutaj masz wyjasnienie kosztow dla kart kredytowych:
http://www.mbank.pl/pomoc/info/karty/karty-platnicze-waluty-rozliczeniowe.html
piotrek88 lubi ten post.

#378 PostWysłany: 05 Kwi 2015 20:57 

:) dziękuję Wam za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#379 PostWysłany: 05 Kwi 2015 21:50 

srebrny
john_doe napisał(a):
No to widocznie oglądamy inną TOiP :)

Wyróżnia- że od 1 lipca będzie 240 transakcji. Cytat ze strony 33:
http://www.mbank.pl/pobierz/oplaty/tary ... -04-01.pdf

8 Dla kart wydanych do 03.06.2013 opłata nie będzie pobrana jeśli roczna wartość transakcji bezgotówkowych za ostatnie 12 miesięcy wyniesie minimum 60 000,00 zł lub roczna ilość transakcji bezgotówkowych za ostatnie 12 miesięcy wyniesie minimum 120
transakcji.(data obowiązywania do 30.06.2015)
Dla kart wydanych do 03.06.2013 opłata nie będzie pobrana jeśli roczna wartość transakcji bezgotówkowych za ostatnie 12 miesięcy wyniesie minimum 60 000,00 zł lub roczna ilość transakcji bezgotówkowych za ostatnie 12 miesięcy wyniesie minimum 240
transakcji. (data obowiązywania od 01.07.2015)

A pamięta ktoś, czy mTransfer zalicza się do gotówkowych? Bo ja większość opłat robię przez transfer, a na Multibanku mam właśnie tak, że miesięczny zwrot opłaty rocznej jest pod warunkiem jednej transakcji bezgotówkowej, w co nie wlicza się MultiTransfer.
 Profil Relacje PM off  

#380 PostWysłany: 05 Kwi 2015 22:26 

Loty: 217
Kilometry: 353 534
Krajów: 31 / 14.5%
obibok napisał(a):
john_doe napisał(a):
No to widocznie oglądamy inną TOiP :)

Wyróżnia- że od 1 lipca będzie 240 transakcji. Cytat ze strony 33:
http://www.mbank.pl/pobierz/oplaty/tary ... -04-01.pdf

8 Dla kart wydanych do 03.06.2013 opłata nie będzie pobrana jeśli roczna wartość transakcji bezgotówkowych za ostatnie 12 miesięcy wyniesie minimum 60 000,00 zł lub roczna ilość transakcji bezgotówkowych za ostatnie 12 miesięcy wyniesie minimum 120
transakcji.(data obowiązywania do 30.06.2015)
Dla kart wydanych do 03.06.2013 opłata nie będzie pobrana jeśli roczna wartość transakcji bezgotówkowych za ostatnie 12 miesięcy wyniesie minimum 60 000,00 zł lub roczna ilość transakcji bezgotówkowych za ostatnie 12 miesięcy wyniesie minimum 240
transakcji. (data obowiązywania od 01.07.2015)

A pamięta ktoś, czy mTransfer zalicza się do gotówkowych? Bo ja większość opłat robię przez transfer, a na Multibanku mam właśnie tak, że miesięczny zwrot opłaty rocznej jest pod warunkiem jednej transakcji bezgotówkowej, w co nie wlicza się MultiTransfer.

MTransfer nie wlicza się do bezgotówkowych.
obibok uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4970 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 249  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość