Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4969 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 245, 246, 247, 248, 249
Autor Wiadomość
#4961 PostWysłany: 26 Sie 2026 15:28 
Awatar użytkownika

Chciałem tylko dostać odpowiedź na moje pytanie bo widzę tu ekspertów od Regulaminu i adwokatów banku.
A swoją drogą, czy w 2024 też tak uważnie studiowaliście Regulamin i już wtedy wiedzieliście, że Pekao nie powinien przyznawać mil za transakcje Curve?

All inclusive nad Morzem Czerwonym 🐠🌊 Tydzień w 4* hotelu w Marsa Alam za 1706 PLN All inclusive nad Morzem Czerwonym 🐠🌊 Tydzień w 4* hotelu w Marsa Alam za 1706 PLN
Odkryj jedną z wysp Balearów ❤️🇪🇸 Wycieczka na Majorkę za 949 PLN 🤩 Odkryj jedną z wysp Balearów ❤️🇪🇸 Wycieczka na Majorkę za 949 PLN 🤩
#4962 PostWysłany: 26 Sie 2026 15:37 
Awatar użytkownika

niebieski
kostek966 napisał(a):
…podobno w maju zmienili regulamin i teraz potrzeba 4 transakcji kartą debetową a nie jedną…

Przed chwilą sprawdziłem i na czacie w PeoPay twierdzą, że wystarczy jedna transakcja i wpływ minimum 500 zeta aby zwolnić z opłaty kartę debetową.
ted07 lubi ten post.

#4963 PostWysłany: 26 Sie 2026 15:51 
Awatar użytkownika

Loty: 571
Kilometry: 1 086 037
Krajów: 93 / 43.5%
srebrny
andywaw napisał(a):
Karta Curve nie jest i nigdy nie była "kartą z Programem" w rozumieniu tego regulaminu.

Karta Curve nigdy nie była kartą. Kropka. Jedynie swoistą nakładką na kartę. Na koncie Curve nie masz przecież żadnych pieniędzy. Nie płacisz w ciężar karty Curve tylko Pekao. Pomijam tu celowo Curve cash z cashbackiem, bo to inna sprawa.
Zapis w regulaminie nie jest jednoznaczny, można go dwojako zinterpretować. Fajnie było płacić za granicą Curve i jeszcze otrzymywać za to mile. Jeżeli teraz bank postanowił interpretować to inaczej, to trudno. Będziesz musiał z tym żyć;-)
2 ludzi lubi ten post.

#4964 PostWysłany: 26 Sie 2026 15:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy Apple Pay i pochodne to też nakładki?

#4965 PostWysłany: 26 Sie 2026 16:14 
Awatar użytkownika

Loty: 276
Kilometry: 521 460
Krajów: 79 / 36.9%
srebrny
A akceptujesz jakieś zgody z Pekao w Curve jak w AP?

#4966 PostWysłany: 26 Sie 2026 16:16 

złoty
@grodek nie - dodając do nich kartę przechodzisz do banku i akceptujesz warunki a w Curve po prostu robisz transakcję potwierdzającą, że to Twoja karta (coś jak w wypożyczalni aut na godziny) i wyrażasz zgodę na zasady działania Curve i na tej podstawie potem Curve obciąża twoją kartę.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4967 PostWysłany: 26 Sie 2026 16:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Bardziej chodziło mi o aspekt techniczny czyli Apple Pay ma swój numer karty tak jak Curve i płacąc AP płatność jest numerem karty AP a nie numerem karty PeKaO.
Poza tym wszystko jasne, po prostu chodzi o brak zgody PeKaO na lepsze przeliczniki walut ;)
kostek966 lubi ten post.

#4968 PostWysłany: 26 Sie 2026 18:48 
Awatar użytkownika

złoty
@grodek, nie dodałem, że mam eurokonto mobilne już wycofane z obiegu
 Profil Relacje PM off  

#4969 PostWysłany: 28 Sie 2026 00:11 

andywaw napisał(a):
marasoo napisał(a):
Jednej rzeczy nie napisałem, transakcje były przez Curve! (ale od początku programu tak było i do 19 sierpnia to nie był problem), Czuje że zaraz będę je przenosić (GoBackInTime) do Revpoints, i tak korciły mnie Aviosy. (reklamacja już złożona, na jedną transakcje na paliwo Circle K via Curve)

Mnie powiedzieli że reklamację można złożyć gdy minie 5 dni roboczych od dnia zaksięgowania transakcji, czyli transakcja z 19.08 była zaksiegowana 20.08 i od tego dnia czyli czwartek mają 5 dni roboczych, więc termin mija w czwartek 27.08.

No ode mnie przyjęli 5 dnia (ewidentnie we 2 osoby przyjmowali to zgłoszenie, pracownik i przełożony/bardziej doświadczony pracownik). Od 2 dni wisi reklamacja bez odpowiedzi. Ciekawe jak biznesowo uzasadniają tę zmianę.. Czy naprawdę chodzi o kursy walutowe? Bo na transakcjach w PLN chyba zarabiali.
Ja już jestem jedną nogą w programie Avios, niestety revolut też nabija tylko bezpośrednio, curve i GoBackInTime za transakcje po 19.08 w pekao - nie weszły revpointsy. Robiłem 35000+ obrotu miesiecznie, zostawie sobie może 5000 żeby mile "kapały" i się przedłużały ale główna siła idzie w Avios. revolut metal + revolut karta pseudokredytowa daje 1 revpoint za 5zł, a nie za 6zł jak pekao. Na planie Ultra nawet 1,5 punktu za 5zł ale moim zdaniem za 220zł się nie opłaca, chyba że ktoś dużo lata i nie ma saloników z innej karty.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
Maciek737 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4969 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 245, 246, 247, 248, 249

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości