Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4970 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 249  Następna
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 16 Lip 2015 06:34 

srebrny
Samo posiadanie nie, wymagane jest comiesięczne używanie

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#442 PostWysłany: 16 Lip 2015 06:37 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
SPLDER napisał(a):
Samo posiadanie nie, wymagane jest comiesięczne używanie

doczytałem się w regulaminie :)
Miałem około 3 miesiące przerwy w płatnościach tą kartą. Czy miał ktoś już taki przypadek? Jak znów będę jej używał jest szansa, że mile się nie przedawnią?

#443 PostWysłany: 16 Lip 2015 09:59 
Awatar użytkownika

srebrny
Na trzy miesiące przed wygaśnięciem mil musisz "wypracować" punkty w każdym kolejnym miesiącu. Czyli najbezpieczniej od września do grudnia zrób jakieś transakcje na karcie. Termin wygaśnięcia mil przedłuży się proporcjonalnie. Info z M&M.
 Profil Relacje PM off  

#444 PostWysłany: 28 Lip 2015 20:13 

niebieski
Czy prowizja za przelew do Urzędu Skarbowego kartą M&M to od zawsze była? Kiedyś to było chyba nieoprocentowane i bez żadnej prowizji? Trzeba czytać zmiany w regulaminie, kilka stów w plecy jestem...
 Profil Relacje PM off  

#445 PostWysłany: 28 Lip 2015 20:24 

złoty
Niestety ale od czerwca wpłata do US i ZUS objęta jest opłatą.
 Profil Relacje PM off  

#446 PostWysłany: 28 Lip 2015 20:25 
Awatar użytkownika

niebieski
blasto napisał(a):
Czy prowizja za przelew do Urzędu Skarbowego kartą M&M to od zawsze była? Kiedyś to było chyba nieoprocentowane i bez żadnej prowizji? Trzeba czytać zmiany w regulaminie, kilka stów w plecy jestem...

Kiedyś było.
Teraz (od 1 lipca), zarówno przelewy do US jak i ZUS obarczone są opłatą: 2,5% min. 4 zł.
 Profil Relacje PM off  

#447 PostWysłany: 07 Sie 2015 16:27 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Czy jest ktoś w posiadaniu kodu na kartę M&M za darmo? Albo wie, czy w najnowszym, sierpniowym kalejdoskopie LOT-u jest kolejna edycja ich promocji?

Ostatnio edytowany przez mashacra, 08 Sie 2015 00:59, edytowano w sumie 1 raz
zdublowany post
 Profil Relacje PM off  

#448 PostWysłany: 07 Wrz 2015 16:36 

Ciekawa informacja dla tych, którzy zostali obciążeni opłatą roczną za kk. W moim przypadku było to 600 zł za M&M MC Premium; przez moją nieuwagę, ale jak najbardziej należnie, bo nie tylko nie wypełniłem limitu 240 operacji, ale nawet i 120. Zadzwoniłem mimo wszystko na infolinię mbanku, zapytałem dlaczego naliczono mi opłatę (wyjaśniono), po czym zasugerowałem, że rozumiem, ale byłbym bardzo zadowolony gdyby jednak mi tę opłatę anulowano i że chciałbym pozostać zadowolonym klientem mbanku. Konsultantka przyjęła zgłoszenie, a po trzech dniach ku mojemu zaskoczeniu zwrócono mi opłatę. Jak widać - warto próbować.
 Profil Relacje PM off  

#449 PostWysłany: 13 Wrz 2015 19:08 
Awatar użytkownika

krrnadam napisał(a):
Ciekawa informacja dla tych, którzy zostali obciążeni opłatą roczną za kk. W moim przypadku było to 600 zł za M&M MC Premium; przez moją nieuwagę, ale jak najbardziej należnie, bo nie tylko nie wypełniłem limitu 240 operacji, ale nawet i 120. Zadzwoniłem mimo wszystko na infolinię mbanku, zapytałem dlaczego naliczono mi opłatę (wyjaśniono), po czym zasugerowałem, że rozumiem, ale byłbym bardzo zadowolony gdyby jednak mi tę opłatę anulowano i że chciałbym pozostać zadowolonym klientem mbanku. Konsultantka przyjęła zgłoszenie, a po trzech dniach ku mojemu zaskoczeniu zwrócono mi opłatę. Jak widać - warto próbować.

Może obrót miałeś odpowiedni, tj. bliski wymaganemu :) mBank z miesiąc na miesiąc wprowadza zmiany, które najczęściej są związane z nowymi prowizjami lub ich podnoszeniem ;)
 Profil Relacje PM off  

#450 PostWysłany: 16 Wrz 2015 19:37 

nie tylko próbować, ale być miłym, powiedzieć: "nie zauważyłem, ale ze mnie gapa, co mam teraz zrobić?" albo: "zamówiłem komplet mebli, dzwonili, że się spóźnią, no to powiedziałem ,że OK, przecież i tak ten obrót zrobię zaraz to może Wy też mi nie będziecie naliczać opłaty za to że sie meble spóźniły?"
Pomysłów jest masa byle miło i grzecznie :)
 Profil Relacje PM off  

#451 PostWysłany: 16 Wrz 2015 20:10 

Loty: 237
Kilometry: 332 022
Krajów: 50 / 23.4%
niebieski
Popieram, bycie miłym i momentami zabawnym może zdziałać cuda. Najgorzej przyjmować postawę roszczeniową, a niestety większość chyba tak robi, choć w 99% przypadków to wina/brak wiedzy klienta.

#452 PostWysłany: 06 Lis 2015 16:26 

Loty: 69
Kilometry: 100 430
Krajów: 16 / 7.5%
Czy coś się zmieniło w uzytkowaniu karty, karte uzytkuje na codzień, transakcji w miesiacu 30-60 a tu info ma stronie mm : 15531 mil premiowych wygasa 31.03.2016 , przeciez mile nie wygasaja jesli karty uzywa sie przynajmniej kilka razy w miesiacu? Nie miałem przerw w uzytkowaniu tej karty wiec nie wiem skad takie info. Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez digi1, 06 Lis 2015 17:16, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#453 PostWysłany: 06 Lis 2015 17:12 

Dołączam się do pytania digi1. Mam tak samo. W przeszłości już pojawiały się u mnie takie komunikaty, ale zawsze później znikały i wszystko było ok. Tym razem komunikat "wisi" już dość długo i też trochę zacząłem się niepokoić.
 Profil Relacje PM off  

#454 PostWysłany: 06 Lis 2015 17:26 
Awatar użytkownika

HON fly4free
U mnie też był komunikat, że "xxx mil wygaśnie 31.12.2015", a w nastepnym miesiącu zmienił się na "xxx mil wygaśnie 31.03.2016", więc pewnie jest tak, że gdy nie zrobisz operacji kartą, to rzeczywiście wygasną, a jeśli zrobisz, to będą przesuwać termin oraz zmieniać podaną ilość w zależności od stopnia wykorzystywania zaległych mil.
 Profil Relacje PM off
krrnadam uważa post za pomocny.

#455 PostWysłany: 06 Lis 2015 17:30 
Awatar użytkownika

Loty: 204
Kilometry: 325 480
Krajów: 36 / 16.8%
niebieski
@digi1 @krrnadam U mnie jest tak samo, ale zupełnie bym się tym nie przejmował. W ubiegłym roku zwróciłem uwagę na podobną sytuację, napisałem do mBanku i w odpowiedzi otrzymałem:
Cytuj:
Aby mile nie wygasły w danym miesiącu należy dokonać przynajmniej 1 transakcji kartą kredytową każdego miesiąca. Ostatnia transakcja na koncie Miles & More była zarejestrowana w marcu 2014 r. i dlatego system wyświetla informację o wygasaniu mil. Transakcja dokonana kartą kredytową w tym miesiącu spowoduje zablokowanie procesu wygasania mil.

Komunikat otrzymuję nawet mimo dokonania transakcji w tym miesiącu, wnioskuję zatem że system nie do końca otrzymuje wszystkie informacje na bieżąco. Dopóki ten termin będzie regularnie przesuwany, nie widzę powodów do obaw ;-)
krrnadam lubi ten post.

#456 PostWysłany: 07 Lis 2015 02:03 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
czy u Was mile ksieguja na koncie mm w okolicach 8go a na wyciagu jest data 30go?
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#457 PostWysłany: 07 Lis 2015 02:20 

Loty: 237
Kilometry: 332 022
Krajów: 50 / 23.4%
niebieski
Dokładnie tak. Czasami księgują się nawet około 10-tego - 11-tego.

#458 PostWysłany: 30 Lis 2015 12:37 
Awatar użytkownika

luftairways napisał(a):
czy u Was mile ksieguja na koncie mm w okolicach 8go a na wyciagu jest data 30go?

Mile za poprzedni miesiąc są widoczne od 10-go lub najbliższy dzień "roboczy".
 Profil Relacje PM off  

#459 PostWysłany: 30 Lis 2015 13:03 

złoty
luftairways napisał(a):

..............a zaksięgowywane są z datą dnia ostatniego miesiąca poprzedzającego

-- 30 Lis 2015 12:03 --

luftairways napisał(a):

..............a zaksięgowywane są z datą dnia ostatniego miesiąca poprzedzającego
 Profil Relacje PM off  

#460 PostWysłany: 03 Gru 2015 14:42 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
Jakies nowe zmiany w opłatach za karty sie pojawiły ?
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4970 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 249  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: paweł p, piotrkr, tasma oraz 1 gość