Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 20 Kwi 2013 01:37 

a jest jakaś wypożyczalnia, która z polityką full-full zgodzi się wypożyczyć samochód przy płaceniu kartą debetową? oddawałbym samochód w godzinach ich pracy więc mogliby sprawdzić czy jest zatankowany.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#242 PostWysłany: 20 Kwi 2013 07:37 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
arni: ja żeby wypożyczyć w record za pośrednictwem doyouspain zrobiłem tak: wykluczyłem wszystkie wypożyczalnie oprócz record i najdroższych, np. Avis i Hertz.
 Profil Relacje PM off  

#243 PostWysłany: 20 Kwi 2013 08:20 

Jeśli możesz napisz proszę jeszcze tylko jaka polityke paliwowa ma record bo nie widzę nigdzie full full - zdaje się ze jak wyłaczyłem ok to na małych autach ona znikneła

Arek
 Profil Relacje PM off  

#244 PostWysłany: 20 Kwi 2013 08:46 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Arek: niestety mają tylko full-empty (przynajmniej z tego co widzę).
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 20 Kwi 2013 09:11 
Awatar użytkownika

Loty: 417
Kilometry: 751 775
Krajów: 42 / 19.6%
niebieski
Polityka paliwowa w Hiszpanii przeważnie jest jedna wypożyczenie do 3 dni (full-full) powyżej 3 dni (full-empty) z rożnymi drobniejszymi odstępstwami w zależności od wypożyczalni.

#246 PostWysłany: 20 Kwi 2013 09:55 

Rozumiem ze wtedy obliczaja cenę paliwa według swoich stawek ile wobec tego ile średnio kosztuje o nich pełen zbiornik paliwa ? Czy to jest tak że jak wrzucam kluczyki do schowka ( wyjazd wczesnie rano ) to rozumiem rozliczenie jest z karty kredytowej ? Czy rekord go posiada mozliwośc zaplacenia debetówka ?

A może warto wziać z droższej wypozyczalni a miec politykę full - full ?
 Profil Relacje PM off  

#247 PostWysłany: 20 Kwi 2013 11:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Musisz przeliczyc sobie ile chcesz mniej wiecej zwiedzic (tzn. ile ok km przejechac) ja wypozyczalem auto Pn-Pt, praktycznie codziennie jakas wycieczka, w snesie ze dojazd w dane miejsce wyspy i tam zwiedzanie to zrobilismy ok 450km i zostalo nam niewiele mniej niz polowa baku.

Kwestia jeszcze tego w jakim miejscu bedziesz mieszkac, ile od lotniska itp. przy dluzszym okresie moze sie okazac, ze wykorzystasz prawie caly bak, ale to nie zmienia faktu, ze paliwo z wypozyczalni jest drozsze (na czyms musza zarabiac ;) )
 Profil Relacje PM off  

#248 PostWysłany: 20 Kwi 2013 17:04 

niebieski
arni napisał(a):
Ok dzięki za odpowiedz zdradź jeszcze tylko czy wypożyczałeś przez ich stronkę czy przez duyouspain ?

Bo widzę że jak dam żeby była opcja full full to najtańsze auta sa w ok renta car jak wyłączę to wypożyczalnie to mam ponad 120 euro za 7 dni a jak ja włącze to mam 60 kilka liczę się z kasa bo muszę wziąć jeszcze dwa foteliki

Jeśli przez duyouspain to powiedz proszę jak zrobić żeby mnie skierowali konkretnie na tą wypożyczalnię ?

Wypożyczałem bezpośrednio przez stronę RecordGo.
U mnie była opcja full-full bo brałem na 3 dni, od 4 wzwyż jest tylko full-empty.
 Profil Relacje PM off  

#249 PostWysłany: 20 Kwi 2013 17:11 

niebieski
seelk napisał(a):
Musisz przeliczyc sobie ile chcesz mniej wiecej zwiedzic (tzn. ile ok km przejechac) ja wypozyczalem auto Pn-Pt, praktycznie codziennie jakas wycieczka, w snesie ze dojazd w dane miejsce wyspy i tam zwiedzanie to zrobilismy ok 450km i zostalo nam niewiele mniej niz polowa baku.

Kwestia jeszcze tego w jakim miejscu bedziesz mieszkac, ile od lotniska itp. przy dluzszym okresie moze sie okazac, ze wykorzystasz prawie caly bak, ale to nie zmienia faktu, ze paliwo z wypozyczalni jest drozsze (na czyms musza zarabiac ;) )

Dokładnie, wyspa niby duża nie jest, ale km troszkę się robi...serpentyny robią swoje ;)
Ja wziąłem na 3 dni, z lotniska na noc do Paguera, potem następnego dnia przez Soler na Formentor i nocleg w Port de Polenca. Kolejny dzień to jazda na wschód do Cala Ratjada po najkrótszej trasie. Kolejny na południe w kierunku Portocristo, dlaej El Trenc i przez Randa na lotnisko i wyszło 450km...W fieście niecała 1/4 baku została.

Wypożyczalnia z pewnością drożej sobie liczy za paliwo..ile nie wiem...na BP płaciłem 1.451EUR/litr
 Profil Relacje PM off  

#250 PostWysłany: 21 Kwi 2013 00:13 

Lasair napisał(a):
a jest jakaś wypożyczalnia, która z polityką full-full zgodzi się wypożyczyć samochód przy płaceniu kartą debetową? oddawałbym samochód w godzinach ich pracy więc mogliby sprawdzić czy jest zatankowany.

ktoś się orientuje? pisałem do doyouspain ale nie odpisali jeszcze.
 Profil Relacje PM off  

#251 PostWysłany: 21 Kwi 2013 00:49 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 629 490
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
Lasair, czy Ty czytasz w ogóle co tu inni piszą? Tak jak było powiedziane wcześniej, do 3 dni full-full, powyżej 3 dni full-empty. Sposób płatności raczej nie ma tu znaczenia, a nawet jeśli ma to, z tego co widziałam, chcesz auto na 5 dni wiec wyboru nie masz.

#252 PostWysłany: 22 Kwi 2013 03:13 

zastanawiam się pomiędzy 3/5 dni.

Pytam o wypożyczalnię, w której można płacić debetówką przy opcji na 3 dni full-full bo wszędzie wymagają karty kredytowej. I jest to zrozumiałe bo blokują sobie w ten sposób gotówkę w przypadku gdybym nie zatankował samochodu przy oddaniu, dlatego nie wiem czy taka opcja wchodzi w grę. Oczywiście, że czytam, czytam nawet regulaminy wypożyczalni, i czasami full-full jest także i na 4 dni, poza tym, jest też napisane, że w przypadku płatności debetówką jest możliwa tylko polityka full-empty.

Ok, to inne pytanie: jaka jest cena baku w RecordGo za Forda Fieste/Forda Ka. Ktoś wypożyczal w niedawnej przeszłości?

taką odpowiedź otrzymałem od RecordGO:
We let you know the aprox price for a full tank of petrol for a Ford Ka is around 70€ and 80€ for a For fiesta o similar.
 Profil Relacje PM off  

#253 PostWysłany: 22 Kwi 2013 19:10 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 629 490
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
My wypożyczaliśmy w RecordGo na 3 dni właśnie, full-full. Płaciliśmy karta kredytowa ale w czasie rozmowy pani proponowała też płatność debetówką, przy czym nic nie wspomniała, że wtedy musi być full-empty. Więc myślę, że może się jednak da tak wypożyczyć, ale na 100% nie powiem.

#254 PostWysłany: 23 Kwi 2013 13:06 

Siemanko
Biore samochód w ta sobotę na 8 dni z firmy Record Go i mam pytanie jak braliście samochód to od razu placiliście za wache i pożniej jak oddawaliście samochód bo teraz jak dzwoniłem, babeczka od razu mnie poinformowala ze w dniu odbioru płace za wache i jak zdaje znowu płace przy opcji full empty. Może ktoś sie orientuje w tym temacie
 Profil Relacje PM off  

#255 PostWysłany: 23 Kwi 2013 19:06 

Loty: 88
Kilometry: 221 788
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
ziemniak08 napisał(a):
Siemanko
Biore samochód w ta sobotę na 8 dni z firmy Record Go i mam pytanie jak braliście samochód to od razu placiliście za wache i pożniej jak oddawaliście samochód bo teraz jak dzwoniłem, babeczka od razu mnie poinformowala ze w dniu odbioru płace za wache i jak zdaje znowu płace przy opcji full empty. Może ktoś sie orientuje w tym temacie

Jak brałem w RecordGo na 5 dni to płaciłem przy odbiorze za pełny bak, a potem tylko oddawałem auto i do widzenia, bo za co mam niby płacić przy zwrocie, za pusty bak ? ;)
 Profil Relacje PM off  

#256 PostWysłany: 23 Kwi 2013 19:35 

Akus napisał(a):
Odnośnie Goldcar to miałem samochód na 3 dni. Dostałem nowego forda focusa, 2013 r. 800 km przebiegu. Wszystko było by OK gdyby nie to że najwyraźniej oszukują na paliwie, przy wynajmie za cały zbiornik zapłaciłem 101 EUR, pan poinformował mnie że nie mam tankować tylko zwrócą mi za niewykożystane paliwo. Samochód oddałem z dokładnie połową zbiornika a oni oddali mi... 9 EUR. Napisałem do nich z prośbą o wyjaśnienie ale narazie nie otrzymałem żadnej informacji.

Po kilku mailach dzisiaj otrzymałem info że wystąpił błąd systemu (na coś trzeba zwalić) i oddali mi jeszcze 40 EUR.
Także ogólnie polecam.
 Profil Relacje PM off  

#257 PostWysłany: 24 Kwi 2013 12:11 

no właśnie nie wiem nie rozumie tych babek co gadaja po spanglish ... mieszkam od 2 lat w angli jakos problemow z jezykiem nie mam ale ich nie rozumie i pytanie czy jak oddawałeś samochód w Recor go to oglądali go czy coś czy wrzucałeś kluczyki do skrzynki jakiejś, bo szczeże nie widzi mi sie płacic za wache 2 razy i jeszcze jak napisałes za coś czego nie wykorzystałem ... ale dzieki jak cos juz będę sie wykłucał na miejscu ;]
 Profil Relacje PM off  

#258 PostWysłany: 28 Kwi 2013 16:05 

niebieski
ja oddawałem w godzinach pracy biura, pani tylko zapytała czy wszystko ok i czy zatankowane auto (brałem na 3 dni w opcji full-full). Powiedziałem nr stanowiska i ..to wszystko. Nikt nic nie oglądał
 Profil Relacje PM off  

#259 PostWysłany: 29 Kwi 2013 15:34 

Jak to jest z tymi "wyszukiwarkami" w wypożyczalniach aut? Gdy przykładowo wybieram auto na tydzień to co zawarte jest w cenie? Jeśli podczas wybrania zaznaczam że auto odbieram o 13:00 a oddaje o 3:00 to czy cena uwzględnia fakt że auto będzie oddane poza godzinami pracy biura i automatycznie doliczona zostaje kwota 30 eur? bo już się pogubiłem .....

dzięki
 Profil Relacje PM off  

#260 PostWysłany: 29 Kwi 2013 15:48 

Śledziłam ten wątek przed podróżą, jestem już po więc podzielę się własnymi doświadczeniami :)
Samochód wypożyczaliśmy na 7 dni przez stronę www.doyouspain.com
Został nam przydzielony RecordGO.
Na miejscu wykupiliśmy dodatkowe pełne ubezpieczenie, dzięki czemu mogliśmy zapłacić kartą debetową.
Generalnie jak ma się pełne ubezpieczenie to nikogo nie obchodzą żadne ryski i nikt nie robi oględzin ;) takie zapewnienie otrzymaliśmy od Polki w punkcie wypożyczalni na parkingu i się sprawdziło - to Hiszpania, mam wrażenie że w tych krajach oni takimi detalami się nie przejmują ;)
Wypożyczaliśmy Ford Ka, za wszystko (wypożyczenie + ubezpieczenie + pełen bak) policzono nam 181 EUR.
Co do godzin poza pracą biura to tak jak ktoś już pisał: problem zawsze jest jak wypożyczasz poza godzinami, oddać można bezkosztowo poza godzinami na zasadzie wrzucenia kluczyków do skrzynki.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości