Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 22 Mar 2013 09:06 

Zbanowany
Bartolko napisał(a):
Wprawdzie to temat o wypożyczaniu aut na Majorce, nie mniej jednak myślę że podobne zasady obowiązują w całej Hiszpanii. Mianowicie przez stronę doyourspain.com wynająłem samochód na 3 dni w Maladze w cenie 37 euro. Auto będzie wypożyczane od firmy Record Rent a Car. Z tego co wyczytałem to biorą 400 euro depozytu od samochodu + przedpłacenie pełnego baku paliwa. Czy jeżeli wezmę jakieś dodatkowe ubezpieczenie (szyby, opony i 'negligence' - czyli pewnie zgubienie kluczyków itp) to nie będą wymagali tego depozytu? Nigdzie nie pisze jaki jest koszt tego ubezpieczenia, może ktoś z was brał to ubezpieczenie i może powiedzieć coś więcej? Jakie mieliście doświadczenia z Record Rent a Car?

Comfort Plus Insurance:

6,59 Euros/day, maximum 76,99 euros for groups B-B1-C-C1 (tax included).
7,59 Euros/day, maximum 92,45 Euros for groups D, D1 and L (tax included).
8,99 Euros/day, maximum 102,99 Euros for groups D2-E-E2-Q-Q1 (tax included).

All customers who do not purchase Comfort/Comfort Plus Insurance will be required to leave a deposit of 400 Euros for vehicles B-B1-C-C1, 500 Euros for vehicle D, D1, D2 and L, 600 Euros for vehicles type E, E2, Q and Q1. This amount will be retained from the customer's credit card and only deducted if damage occurs.

Czyli jak nie wykupisz tego ubezpieczenia to będzie depozyt 400, 500 lub 600 Euro w zależności jakie auto bierzesz.
Najlepsza opcja to wziąść auto na 3 dni, płacąc kartą kredytową, z opcją paliwa full-full. Wtedy płacisz koszt wynajmu auta 37 Euro + ubezpieczenie 3x6,59 Euro + koszt paliwa jakie zużyjesz. Wtedy nie będzie depozytu ani nie policzą Ci za pełny bak paliwa przy odbieraniu auta. Ale warunek to trzeba mieć kartę kredytową, przy debetowej już opcja full-full nie jest dostępna i trzeba na starcie wybulić za pełny bak paliwa i zostaje opcja full-empty albo full-half.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#182 PostWysłany: 22 Mar 2013 18:28 

czy istnieje jakaś wypożyczalnia która akceptuje karty debetowe?
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 22 Mar 2013 18:31 
Awatar użytkownika

srebrny
tak, np wspominany wyzej record, ale z lekkimi obostrzeniami, dodatkowe ubezpieczenie etc

ew podjedz sobie z lotniska do can pastilla i tam wypozycz cos na miescie w mniejszej wypozyczalni, tam pewnie latwiej i moze troche taniej, ale to tak na oko bo sam nigdy tego motywu nie probowalem
gdzieniegdzie tu ludzie pisali o mniejszych wypozyczalniach 'na mieście', check it
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 23 Mar 2013 22:40 

Zbanowany
Witam,

Mam pytanie. Chciałem wziąć samochód na 7 dni. Coś w okolicy 90-120 euro za samochód na 7 dni + paliwo. Jednak nie mam żadnej kredytówki. Posiadam kartę debetową Visa Electron z mbanku(delfinek). Czy mogę na to wypożyczyć samochód(kaucja?). Widzialem kaucję po 600-800 euro, nie ma nic mniejszego? Może być opcja pełen bak, oddaję pusty.
Mam 23 lata także w większości płacę więcej za "młodego kierowcę".
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 26 Mar 2013 23:52 

Loty: 12
Kilometry: 24 918
Krajów: 5 / 2.3%
Witam,
Przeszukałem cały wątek i niestety nie znalazłem wyczerpujących informacji. Mianowicie wybieram się na 3 dni na Majorke od 21.04 do 24.04 i chciałem wynająć samochód przez Goldcar.es i potrzebuje kilku informacji.

- Jak wygląda odbiór samochodu na lotnisku? Z tego co tu wyczytałem to nie mają biura na lotnisku i podjeżdża bus? Jak go znajde?

- Ile kosztuje mniej więcej najwyższe (najlepsze) ubezpieczenie, które sprowadza moją odpowiedzialność do minimum? To kwestia 15 czy 100 euro? [na ich stronie w regulaminie nie ma takich informacji] Co ono zawiera, a czego nie zawiera?

- Jeżeli wykupie powyższe ubezpieczenie to jestem zwolniony z depozytu? Jeśli nie to ile on wyniesie dla samochodów z grupy D lub R?

- Ile mniej więcej kosztuje pełny bak paliwa? Jeżeli dobrze rozumie warunki z ich strony to przy 3 dniowym wypożyczeniu mogę się rozliczać za połowę baku? Tj. jeśli wezmę cały, mogę oddać pół i mi oddadzą połowę kasy?

- Jak zwraca się samochód ok. 3-4 w nocy? Zapłacę coś za to?

- A samochód gdzie parkuję?

Dziękuje z góry za pomoc i przepraszam za może zbyt trywialne pytania, aczkolwiek nigdy nie wypożyczałem do tej pory samochodu za granicą.
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 27 Mar 2013 00:12 

niebieski
Zarezerwowałem samochód na Goldcar.es i mogę odpowiedzieć ci na pierwsze i ostatnie pytanie.
Odbiór auta jest na lotnisku, a biuro mają w hali przylotów.
Zwrot auta poza godzinami otwarcia biura jest bezpłatny, co potwierdzili w odpowiedzi na e-mail /wrzucasz kluczyki do specjalnej skrytki/.

A samochód parkujesz na parkingu przed halą w miejscu wyznaczonym dla Goldcar.
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 27 Mar 2013 09:07 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 39 898
Krajów: 7 / 3.3%
yarciak napisał(a):
Zarezerwowałem samochód na Goldcar.es i mogę odpowiedzieć ci na pierwsze i ostatnie pytanie.
Odbiór auta jest na lotnisku, a biuro mają w hali przylotów.
Zwrot auta poza godzinami otwarcia biura jest bezpłatny, co potwierdzili w odpowiedzi na e-mail /wrzucasz kluczyki do specjalnej skrytki/.

A płaciłeś od razu kartą i wykupywałeś ubezpieczenie? Blokowali Ci jakąś kase na karcie?
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 27 Mar 2013 12:51 

niebieski
Podczas rezerwacji masz 2 opcje. Możesz zapłacić od razu kartą, albo zapłacić kartą przy odbiorze auta, a wtedy nic nie jest blokowane na karcie, bo nie podajesz danych karty. Dostajesz na maila noucher, który musisz okazać w biurze.

Podstawowe ubezpieczenie jest w cenie, dodatkowe /szyby, lusterka, opony/ dodam na lotnisku.
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 27 Mar 2013 22:03 

Czyli polecasz zaplacić na miejscu?

Tak to wiem, ale chciałbym dowiedzieć się jaki to jest koszt tego dodatkowego? Czy to kwota kilkunastu czy kilkudziesięciu Euro
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 27 Mar 2013 22:20 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 39 898
Krajów: 7 / 3.3%
Podobno 5-6 euro
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 28 Mar 2013 08:31 
Awatar użytkownika

Loty: 417
Kilometry: 751 775
Krajów: 42 / 19.6%
niebieski
Przeważnie 5-6eur/dzień

#192 PostWysłany: 28 Mar 2013 15:14 

Dzięki! Czyli po wykupieniu go nie płacę już depozytu?

Ponawiam jeszcze pytanie odnośnie paliwa. Ile mniej więcej kosztuje pełny bak paliwa? Jeżeli dobrze rozumie warunki z ich strony to przy 3 dniowym wypożyczeniu mogę się rozliczać za połowę baku? Tj. jeśli wezmę cały, mogę oddać pół i mi oddadzą połowę kasy?
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 29 Mar 2013 15:55 

Znacie jakieś wypożyczalnie umożliwiające wypożyczenie samochodu dla osoby w wieku 20 lat? Póki co znalazłem 3 (ceny za 3 dni):
- sixt.com - 120 euro za trzy dni na początku kwietnia
- budget.com - j.w.
- arguscarhire - 35 euro + 45 euro za młodego kierowce - bym się zdecydował ale wtedy nie miałem jeszcze karty kredytowej, a teraz cena już wzrosła o 55 euro :(
Słyszał ktoś jeszcze o jakichś?
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 29 Mar 2013 20:58 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 629 490
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
pizzabhoy napisał(a):
Znacie jakieś wypożyczalnie umożliwiające wypożyczenie samochodu dla osoby w wieku 20 lat? Póki co znalazłem 3 (ceny za 3 dni):
- sixt.com - 120 euro za trzy dni na początku kwietnia
- budget.com - j.w.
- arguscarhire - 35 euro + 45 euro za młodego kierowce - bym się zdecydował ale wtedy nie miałem jeszcze karty kredytowej, a teraz cena już wzrosła o 55 euro :(
Słyszał ktoś jeszcze o jakichś?

arguscarhire to nie jest wypozyczalnia tylko posrednik

#195 PostWysłany: 30 Mar 2013 18:19 

Loty: 24
Kilometry: 59 276
Krajów: 9 / 4.2%
Damon napisał(a):
Dzięki! Czyli po wykupieniu go nie płacę już depozytu?

Ponawiam jeszcze pytanie odnośnie paliwa. Ile mniej więcej kosztuje pełny bak paliwa? Jeżeli dobrze rozumie warunki z ich strony to przy 3 dniowym wypożyczeniu mogę się rozliczać za połowę baku? Tj. jeśli wezmę cały, mogę oddać pół i mi oddadzą połowę kasy?

Podobno jak sie bierze na 3 dni to dostajesz z pelnym bakiem i oddajesz rowniez z pelnym ja biore na 7 dni od 15-22 i musze zaplacic za pelny a oddac z pustym ( ok 60-80e bo bak ma 45 litrow )

#196 PostWysłany: 30 Mar 2013 22:10 

Zbanowany
Jak jest z tymi kartami debetowymi?
Nie mam innej( tylko visa electron)
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 31 Mar 2013 16:37 

Loty: 14
Kilometry: 21 752
Krajów: 6 / 2.8%
maciek49 napisał(a):
Jak jest z tymi kartami debetowymi?
Nie mam innej( tylko visa electron)

Karty debetowe raczej nie przechodzą, w wielu wypożyczalniach chcą tylko kredytówki.
Aczkolwiek w niektórych małych wypożyczalniach można zapłacić gotówką na miejscu, bez uprzedniej rezerwacji internetowej (przynajmniej w sierpniu 2012 tak było).
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 31 Mar 2013 17:38 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
DoYouSpain.com żąda zdaje się zapłaty z góry (i chyba wtedy można kartą debetową), potem ewentualnie blokują kaucję na karcie kredytowej przy odbiorze. Tak to przynajmniej zrozumiałem z ich strony. W FAQ piszą też, że proszą o kontakt, jeśli ktoś chce płacić wyłącznie kartą debetową. Miał ktoś może jakieś doświadczenia z tym pośrednikiem?
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 31 Mar 2013 19:20 

Loty: 24
Kilometry: 59 276
Krajów: 9 / 4.2%
ja calosc za samochod zaplacilem karta visa debit strona holidayautos.ie mam bez ubezpieczenia i napisali ze beda musieli zablokowac srodki na karcie kredytowej w dniu odbioru samochodu ok 500e i jesli placisz karta debetowa i wpiszesz swoje nazwisko jako kierowce to takie samo musi byc na karcie kredytowej

#200 PostWysłany: 31 Mar 2013 19:22 

blancik napisał(a):
witam,

ja poszedłem za radą kolegi z kilku stron wcześniej i będę korzystał z usług tej firmy: http://www.hasso-rentacar.com/
Za 7 dni wyniosło mnie to 165 euro w tym CDW.
Polityka paliwowa to "oddajesz jak dostałeś", czyli full-full lub empty-empty, więc jak dla mnie całkiem w porządku, bo w obydwu przypadkach nie ponoszę dodatkowych kosztów za tankowanie.
Samochód odbieram po 22 za co doliczyli mi 30e (195 euro w sumie).
W porównaniu do większych korporacji w tym terminie była to cena konkurencyjna o 30-60 euro.
Wypożyczalnia mieści się kilka km od lotniska, skąd po przylocie odbiera nas busik.
Dodatkowo dużym plusem dla nas jest darmowy drugi kierowca i brak dopłat za kierowcę poniżej 25 roku życia.
Mam nadzieję, że nie napotkamy na żadne finansowe niespodzianki na miejscu ;)

Właśnie wróciłem z Majorki i wszystko wyglądało tak jak w opisie powyżej. Żadnych ukrytych dopłat i pełne ubezpieczenie oraz GPS w cenie. Samochodu nie trzeba myć ani odkurzać to również było zawarte w cenie. Nie pozostaje nic innego jak polecić hasso-rentacar.com
PS. w okolicy jest pełno innych lokalnych wypożyczalni o podobnej polityce
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości