Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 12 Kwi 2013 21:51 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 629 490
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
Tak, RecordGo ma biuro na lotnisku, czynne do 24. (Na poprzedniej stronie też jest to napisane, czasem wystarczy trochę poszukać)

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#222 PostWysłany: 12 Kwi 2013 22:16 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Dzięki za informację, musiałem to przeoczyć.
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 13 Kwi 2013 17:39 

W recordgo pracowała w tamtym roku polka w wypożyczalni na lotnisku, więc polecam i pozdrawiam bo zawsze lepiej się dogadać w ojczystym języku.
 Profil Relacje PM off  

#224 PostWysłany: 13 Kwi 2013 19:45 

srebrny
Dobrze wiedzieć. Dam znać czy nadal pracuje ;)
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 14 Kwi 2013 19:39 
Awatar użytkownika

srebrny
vincenz napisał(a):
Dobrze wiedzieć. Dam znać czy nadal pracuje ;)

btw 2 lata temu byla jedna w GoldCar : )
 Profil Relacje PM off  

#226 PostWysłany: 15 Kwi 2013 11:57 

hej,
właśnie wróciliśmy z Majorki.
jeśli chodzi o wynajem samochodu to polecam RecordGo.
biuro na lotnisku, formalności załatwione szybko i sprawnie.
zapłaciliśmy za 3 dni (pt-pon) 54e za samochód (ford fiesta) + ubezpieczenie. dzisiaj rano zatankowaliśmy do pełna za 52e. kluczyki wrzucone do skrzynki na parkingu.
przejechaliśmy całą wyspę i jesteśmy oczarowani.
serdecznie polecam!

i dziękuję za wcześniejsze info, które pomogły mi podjąć dobrą decyzję o wynajęciu samochodu. :)
 Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 15 Kwi 2013 18:16 

Odnośnie Goldcar to miałem samochód na 3 dni. Dostałem nowego forda focusa, 2013 r. 800 km przebiegu. Wszystko było by OK gdyby nie to że najwyraźniej oszukują na paliwie, przy wynajmie za cały zbiornik zapłaciłem 101 EUR, pan poinformował mnie że nie mam tankować tylko zwrócą mi za niewykożystane paliwo. Samochód oddałem z dokładnie połową zbiornika a oni oddali mi... 9 EUR. Napisałem do nich z prośbą o wyjaśnienie ale narazie nie otrzymałem żadnej informacji.
 Profil Relacje PM off  

#228 PostWysłany: 15 Kwi 2013 19:15 

Loty: 14
Kilometry: 21 752
Krajów: 6 / 2.8%
Pojutrze wybieram się na Majorkę i póki co nie mam zamiaru rezerwować auta przez internet. Podobno wynajmując autko na miejscu, w mniejszej wypożyczalni można zapłacić nawet 20% mniej niż rezerwując przez internet. Nie ma jeszcze sezonu, więc nie ma obawy, że aut zabraknie ;) Czy ktoś z Was też tak robił i może potwierdzić?
 Profil Relacje PM off  

#229 PostWysłany: 15 Kwi 2013 22:11 

srebrny
Ja zarezerwowałem za pośrednictwem doyouspain.com Citroena C2 (lub podobny) za 58,28 euro na 6 dni (plus paliwo i ubezpieczenie) więc nie wiem czy da się taniej. Wypożyczalnia RecordGo (poprzednio trafiłem na OK Rent a Car, ale nie dość, że mają czynne tylko do 21, a potem dopłata 40 euro za odbiór po godzinach, to jeszcze biuro mają poza lotniskiem i dowożą busikiem i fatalne opinie w internecie więc anulowałem rezerwację u nich).
 Profil Relacje PM off  

#230 PostWysłany: 15 Kwi 2013 22:21 

Będzie ktoś 24-30.04 na Majorce ?? Szukamy 1-2osob ktore wynajma z nami auto!
 Profil Relacje PM off  

#231 PostWysłany: 16 Kwi 2013 00:34 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 629 490
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
No my się też nacięliśmy na tą stację przy lotnisku, tak samo mieliśmy lot o 6.45. Ale okazało się, ze niedaleko jest inna stacja, następny od lotniska zjazd z autostrady w kierunku południowym. Lepiej tam podjechać niż czekać aż otworzą tą przy lotnisku bo można rzeczywiście nie zdążyć na samolot.

#232 PostWysłany: 16 Kwi 2013 22:57 

Lasair napisał(a):
Cześć,

zastanawiam się nad wypożyczeniem samochodu na 3/5 dni na Majorce. Przeczytałem wzdłuż i wszerz temat i mam kilka faworytów i stronę z której dokonałbym zamówienia. Jednak wcześniej wolałbym zapytać Was, którą wypożyczalnie polecacie na okres dłuższy a którą na krótszy. Przylatuję (ok. 22) i odlatuję (ok. 6) po godzinach pracy biur więc wolałbym uniknąć dodatkowych opłat za to. Planuję zrobić jakieś 300km po Majorce dlatego nie wiem jaką opcję tankowania jest korzystniej wybrać. Samochód najmniejszy i najtańszy.

Pierwsza raz w życiu wypożyczam samochód więc jestem kompletnie zielony w tych sprawach. Niby wszystko jest w regulaminach wypożyczalni ale zdecydowanie wolałbym zasięgnąć opinii doświadczonych by być przygotowanym na różne okoliczności ;)

dziękuję za pomoc!

podbijam
 Profil Relacje PM off  

#233 PostWysłany: 17 Kwi 2013 22:17 

Cześć,

dziękuję za odpowiedź. Oczywiście, że wykazałem trochę własnej inicjatywy, tylko chciałbym się upewnić czy mój tok myślenia jest poprawny ;)

za pomocą doyouspain znalazłem następującą ofertę:

na 5 dni, za ok. 45euro za wypożyczenie najtańszego samochodu, plus paliwo full-empty ( pewnie jakieś 70euro za bak), plus ok 20euro za młodego kierowcę, plus ok 30 euro za ubezpieczenie bo nie chcę płacić depozytu. Dobrze to wszystko kalkuluję? Czy są jeszcze jakieś koszty, których nie przewidziałem? Zmieszczę się do 24 więc dodatkowa opłata za odbiór po godzinach odpada.

pytanie najistotniejsze: w każdym regulaminie jest informacja, że opłat należy dokonać z karty kredytowej osoby wynajmującej. Rozumiem, że brak karty kredytowej mnie dyskwalifikuje?

dziękuję za pomoc,
 Profil Relacje PM off  

#234 PostWysłany: 17 Kwi 2013 22:43 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
Krajów: 48 / 22.4%
niebieski
Lasair napisał(a):
Cześć,

dziękuję za odpowiedź. Oczywiście, że wykazałem trochę własnej inicjatywy, tylko chciałbym się upewnić czy mój tok myślenia jest poprawny ;)

za pomocą doyouspain znalazłem następującą ofertę:

na 5 dni, za ok. 45euro za wypożyczenie najtańszego samochodu, plus paliwo full-empty ( pewnie jakieś 70euro za bak), plus ok 20euro za młodego kierowcę, plus ok 30 euro za ubezpieczenie bo nie chcę płacić depozytu. Dobrze to wszystko kalkuluję? Czy są jeszcze jakieś koszty, których nie przewidziałem? Zmieszczę się do 24 więc dodatkowa opłata za odbiór po godzinach odpada.

pytanie najistotniejsze: w każdym regulaminie jest informacja, że opłat należy dokonać z karty kredytowej osoby wynajmującej. Rozumiem, że brak karty kredytowej mnie dyskwalifikuje?

dziękuję za pomoc,

W Record Go mozna płacic debetówką, przy wzięciu pełnego ubezpieczenia. Tak mi nawet proponowano. A jak się do tego odnosi douyouspain, tego nie wiem.

#235 PostWysłany: 18 Kwi 2013 07:30 

srebrny
DoYouSpain prosi o kontakt, jeśli chcesz płacić na miejscu kartą debetową. Jest to napisane w FAQ.
 Profil Relacje PM off  

#236 PostWysłany: 18 Kwi 2013 12:38 

dzięki za pomoc! na stronie RecordGo czytając regulamin wywnioskowałem, że można tylko kartą kredytową ale możliwe, że coś źle zrozumiałem.

vincenz, napiszę do nich, dzięki.
 Profil Relacje PM off  

#237 PostWysłany: 19 Kwi 2013 19:46 

niebieski
2 dni temu wróciłem z Majorki. Wypożyczyliśmy auto w RecordGo. Fiesta za niecałe 37EUR za 3 dni + 6,59EUR/dzień dodatkowego ubezpieczenia. Paliwo full-full. Autko nowe (990km przebiegu), spisywało się całkiem nieźle na górskich serpentynach przy 3os i załadowanym całym bagażniku, tak więc jak najbardziej polecam. Ruch nieduży, zalecam uważać na kolarzy, jest ich mnóstwo, szczególnie na tych górskich drogach, kiedy mogą się wyłonić zza skały, zresztą auto także można spotkać znienacka.
Ogólnie warto wziąć autko, to bardzo dobry sposób na zwiedzenie wyspy
 Profil Relacje PM off  

#238 PostWysłany: 19 Kwi 2013 21:56 

Witajcie

Lece w poniedziałek na Majorke przylatuje około 13 w poniedziałek a bedę odlatywał w kolejny poniedziałek około 6 rano .

Z tego co wyczytałem najlepsza wypożyczalnia to RecordGo w wrzutka itd . patrząc na stronę bezpośrednio cena około 75 euro , na stronie duyouspain cena atrakcyjniejsza o około 10 euro za całe 8 dni ale nie wiem jaką wypożyczalnię mi przydzielą bo muszę zostawić w wyszukiwaniu co najmniej 3 wypożyczalnie.

Teraz pytanie jaką politykę paliwową wybrać Full- Full , czy ubezpieczać dodatkowo auto , jak najlepiej zapłacić czy karta kredytową , czy kartą debetową ?

Czy idzie jakoś zasugerować wypożyczalnię Record Go , a może warto polecieć i wypożyczyć na miejscu ?

Arek
 Profil Relacje PM off  

#239 PostWysłany: 19 Kwi 2013 22:11 

niebieski
@ Arek

wydaje mi się, że opcja full-full jest najkorzystniejsza, bo stosowane przeliczniki za benzynę/olej przez wypożyczalnie są dużo gorsze niż cena na stacji.

Co do dodatkowego ubezpieczenia, to jak zamierzasz jeździć po górach, to wg mnie warto: często widać kamienie na drodze, więc spadają ;( poza tym na serpentynach zawsze ktoś może Ci wyjechać zza skały albo Ty w kogoś..odpukać.
Ja na miejscu płaciłem kredytówką a wypożyczałem bezpośrednio w Record Go rezerwując przez net w Polsce, ale płacąc na miejscu (różnica była niecałe 1EUR). Nie pytałem, czy jak z marszu przyjdzie się do nich na lotnisku to czy jest drożej.
 Profil Relacje PM off  

#240 PostWysłany: 19 Kwi 2013 22:40 

Ok dzięki za odpowiedz zdradź jeszcze tylko czy wypożyczałeś przez ich stronkę czy przez duyouspain ?

Bo widzę że jak dam żeby była opcja full full to najtańsze auta sa w ok renta car jak wyłączę to wypożyczalnie to mam ponad 120 euro za 7 dni a jak ja włącze to mam 60 kilka liczę się z kasa bo muszę wziąć jeszcze dwa foteliki

Jeśli przez duyouspain to powiedz proszę jak zrobić żeby mnie skierowali konkretnie na tą wypożyczalnię ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości