Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 29 Kwi 2013 23:05 

Dzisiaj rano wróciłem z żoną z Majorki. Polecielieśmy Ryanem z Warszawy w piątek o 20.00. Przed wyjazdem zamówiliśmy przez Internet w recordgo Forda Fiestę na dwa dni. Koszt 36 EUR. Na miejscu pani w punkcie obsługi zaproponowała nam podmiankę na Nissana Juke w dieslu 1.5 (nówkę sztukę z fabryki, przebieg 16km) za dopłatą 4,95 EUR z dzień. Niewiele myśląc zdecydowaliśmy się na zamianę i to był strzał w '10'. Auto sprawowało się znakomicie na górskich serpentynach. A najlepsze, że spalanie wyszło 5l/100. Dokupiliśmy sobie pełne ubezpieczenie za dodatkowe 13 EUR, aby mieć święty spokój. Przejechaliśmy równo 500 km. Przed wylotem zostawilśmy auto na parkingu przed tarminalem w Palmie, a kluczyki wrzuciliśmy do skrzynki. Łatwo, przyjemnie i myślę, że niedrogo. Całkowita kwota za wynajem z ubezpieczeniem wyniosła 284 zł, za paliwo zapłaciliśmy 140 zł. Za 424 zł mieliśmy super wycieczkę w najdalsze zakątki wyspy.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#262 PostWysłany: 29 Kwi 2013 23:55 

Oddawałeś auto poza godzinami pracy biura? Czy płaciłeś dodatkowe 30 eur?
dzięki
 Profil Relacje PM off  

#263 PostWysłany: 04 Maj 2013 13:18 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Wczoraj wróciłem z Majorki. Wypożyczyłem auto w RecordGo za pośrednictwem doyouspain. Bardzo miła pani Polka zaproponowała mi nowego Smarta (10km przebiegu) który sprawował się nadzwyczaj dobrze nawet na górskich serpentynach (pojechałem nim do Sa Calobra). Zrobiłem nim 650km po całej wyspie. Wykupiłem dodatkowe ubezpieczenie, które razem z pełnym bakiem kosztowało ok 100eur za tydzień wypożyczenia, co było dobrym rozwiązaniem gdyż pod hotelem ktoś był łaskaw zarysować mi zderzak. Przy zwrocie oddałem tylko kluczyki i na pytanie na którym stanowisku stoi auto wskazałem tylko kierunek, ponieważ nie pamiętałem dokładnie numeru stanowiska co było wystarczającą informacją dla miłej pani hiszpanki. Ogólnie polecam wypożyczalnię RecordGo.
 Profil Relacje PM off  

#264 PostWysłany: 04 Maj 2013 16:49 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
Ktoś z rozpędu chyba puścił dwa posty sponsorowane zamiast jednego :p
 Profil Relacje PM off  

#265 PostWysłany: 06 Maj 2013 09:58 

Loty: 14
Kilometry: 21 752
Krajów: 6 / 2.8%
Ja będąc na Majorce wypożyczyłam autko w małej, lokalnej wypożyczalni przy porcie w Can Pastilla i byłam bardzo zadowolona. Dostaliśmy Fiata Pandę, za dwa dni z pełnym ubezpieczeniem i GPS'em zapłaciliśmy 54E, polityka full-full i co dla nas było ważne - możliwa płatność gotówką. Nie pytali o wiek czy dodatkowego kierowcę, spokojnie można się dogadać :) Co prawda w sezonie może być problem z dostępnością aut, ale myślę że jest to dobra alternatywa dla osób nie posiadających karty kredytowej, bo nie we wszystkich dużych wypożyczalniach respektują debetówki pomimo wykupienia pełnego ubezpieczenia, np. Hasso.
 Profil Relacje PM off  

#266 PostWysłany: 06 Maj 2013 12:47 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Ogólnie wynajem auta na Majorce nie jest specjalnie drogi. Sporo aut jeździło z naklejkami z Recorda, Goldcara czy Vanrella, to chyba najpopularniejsze wypożyczalnie.
 Profil Relacje PM off  

#267 PostWysłany: 06 Maj 2013 13:07 
Awatar użytkownika

srebrny
Justa napisał(a):
Ja będąc na Majorce wypożyczyłam autko w małej, lokalnej wypożyczalni przy porcie w Can Pastilla i byłam bardzo zadowolona. Dostaliśmy Fiata Pandę, za dwa dni z pełnym ubezpieczeniem i GPS'em zapłaciliśmy 54E, polityka full-full i co dla nas było ważne - możliwa płatność gotówką. Nie pytali o wiek czy dodatkowego kierowcę, spokojnie można się dogadać :) Co prawda w sezonie może być problem z dostępnością aut, ale myślę że jest to dobra alternatywa dla osób nie posiadających karty kredytowej, bo nie we wszystkich dużych wypożyczalniach respektują debetówki pomimo wykupienia pełnego ubezpieczenia, np. Hasso.

jeśli możesz to podaj namiary na tę wypożyczalnię, adres / telefon / maila, cokolwiek masz
z góry dzięki
 Profil Relacje PM off  

#268 PostWysłany: 06 Maj 2013 15:52 

Loty: 14
Kilometry: 21 752
Krajów: 6 / 2.8%
Logo wypożyczalni to "2011 rent a car"
7 Carrer Nanses, Can Pastilla (zaraz obok hotelu Embat)
tel. do właścicielki (p.Magdalena): 971-261-781
Otwarte: 9-20

Warto sprawdzić na miejscu czy wszystko działa, u nas nie działało gniazdo zapalniczki samochodowej, a co za tym idzie nie dało się naładować GPS'a :P ale bez problemu zamienili nam na inne auto.
 Profil Relacje PM off  

#269 PostWysłany: 10 Maj 2013 17:07 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
A ja się wypowiem w sprawie tajemniczych mandatów, o których niektórzy tu wspomnieli, że otrzymali, choć nie wiedzieli, że trzeba zapłacić :)

Ogólnie na Majorce (choć myślę, że nie tylko) obowiązuje generalna zasada:
miejsca parkingowe oznaczone kolorem:
- białym - bezpłatne
- niebieskim - płatne
- żółtym - zakaz parkowania

Jeśli miejsce jest oznaczone na niebiesko to trzeba się dokładnie rozejrzeć i gdzieś na pewno powinien być parkometr.
W Palmie (choć nie tylko) mimo opłacenia miejsca parkingowego obowiązuje zasada parkingowa: postój max 2h (czasem max 1.5h).
W sobotę płaci się tylko do 14:30 (w niektórych miastach 13:30). W niedziele bezpłatnie.
Później wrzucę jakieś zdjęcia na poprawę humoru i pokazujące, że otrzymany mandat to nie najgorsza rzecz jaka mogła się przytrafić, jak się nie zapłaciło za parkowanie :)
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 19 Maj 2013 17:58 

właśnie zarezerwowałam auto przez car del mar w click&rent. Czy miał ktoś z tymi firmami do czynienia?
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 25 Maj 2013 23:33 

Właśnie wróciłem z Majorki (24 maja).
Wypożyczalnia: Goldcar (przez Doyouspain.com) była optymalna: cena 67,77 za 4 dni, a w cenie 2-gi kierowca gratis. Płaciłem dopiero przy odbiorze w Palmie (przedpłacając byłoby za 2-3 euro taniej). Auto to była fiesta 1.25, auto pojemne, wystarczy na 4 osoby i pojeździ po górach bez stresu. Jedna zasadnicza uwaga: cena podawana przez Doyouspain.com jest ceną netto, więc należy doliczyć ichni podatek Vat 21%. Do tego należy dodać koszt zatankowania 55,55 netto i opcjonalnie ubezpieczenie Relax (szyby, koła, zarysowania itp) za 33,06 netto. Podliczając wszystko i dodając VAT zrobiło się do zapłacenia 189,22 euro :o .

Uwaga praktyczna: fiestą przejechaliśmy (a byliśmy też w górach w Sa Calobra, Soller, Formentorze) 620km do zapalenia rezerwy, a potem jeszcze na rezerwie 40km do lotniska.

Ogólnie to polecam wypożyczalnię i auto (a fiesty są bardzo popularne w Goldcar), które było prawie nowe (marzec 2013).

Majorka jest piękna!

PS nt parkingów: w Palmie można max stać 120min (2,65 EUR), potem należy wrócić i znów kupić bilet-to uciążliwe. W Soller jest dużo lepiej: można stać max 11 godzin, a koszt dużo niższy (my zapłaciliśmy 3 EUR za 5 godzin, wystarczyło z nadmiarem na pojechanie tramwajem do Port Soller - koszt 5 EUR w jedną stronę, jeździ co 0,5 godziny).

Koszt przejazdu przez tunel (na drodze do Soller): 5,05 EUR, ale nie warto przez tunel, droga jest ekscytująca, prawie jak ta do Formentoru czy Sa Calobra.

Przepraszam za chaotyczne info!
 Profil Relacje PM off  

#272 PostWysłany: 29 Maj 2013 21:29 

Za 2 tygodnie jadę na Majorkę do Calas de Mallorca (wschodnie wybrzeże). Interesuje mnie wynajem samochodu na 2, max 3 dni. Czy na miejscu jest jakaś wypożyczalnia, w której nie trzeba nic wcześniej rezerwować, opłacać itd?
Z jakimi kosztami muszę się liczyć?
Czy w tego typu wypożyczalniach (bez wstępnej rezerwacji) zawsze jest pobierana kaucja? Jeżeli tak, jakiego rzędu jest to kwota?
Czy przy opcji na 2 - 3 dni oddaje się auto z pełnym czy pustym bakiem?

Proszę o opinie.
 Profil Relacje PM off  

#273 PostWysłany: 02 Cze 2013 10:22 

gleameil - z tego co czytałem, 2-3 dni zwykle dostępne są wszystkie warianty oprócz empty empty, które najbardziej mi się podobało ( na teneryfie)

Składając rezerwację w recordrentacar.com zauważyłem, że mają warunek aby prawko było jeszcze ważne przez min rok, przestrzegają tego ? Mama nadzieję, że przeskoczę ten problem
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 02 Cze 2013 11:17 

Zbanowany
Cytuj:
empty empty, które najbardziej mi się podobało ( na teneryfie)

A jak odpaliłeś auto? :P
 Profil Relacje PM off  

#275 PostWysłany: 02 Cze 2013 11:20 

klayton napisał(a):
Cytuj:
empty empty, które najbardziej mi się podobało ( na teneryfie)

A jak odpaliłeś auto? :P

laseczka powiedziała, że dam rade dojechać do stacji 200m dalej :D
 Profil Relacje PM off  

#276 PostWysłany: 02 Cze 2013 11:25 

Zbanowany
Najbardziej korzystną wersją jest zawsze full-full.
 Profil Relacje PM off  

#277 PostWysłany: 04 Cze 2013 11:28 

Na poprzedniej stronie jest wpis, że kwota na doyouspain jest netto - w moim przypadku była to brutto. Auto brane na 10 dni przez doyouspan.com - cena 171E Record Go z płatnością na miejscu. Do ceny ostatecznej doliczyli nam tylko paliwo - 95E. Nie braliśmy pełnego ubezpieczenia (76E), chociaż nas mocno namawiali, ani dodatkowego kierowcy. Foteliki taniej było przewieźć FRancą. Na pytanie jak kalkulują tą złodziejska cenę paliwa odpowiedź była: cena na stacji * fabryczna pojemność baku + 15E za serwis - mniej więcej się to zgadza. W tej cenie dostaliśmy nowego Focusa 1.6 z tego roku z przebiegiem ~3500km bez jednej ryski. Oddaliśmy bez uszkodzeń - kaucja 500E na karcie zniknęła 2 dni po. Auto oddawaliśmy w nocy - kluczyki wrzuca się do skrzynki. Generalnie wypożyczenie szybko i bez problemów - uwaga przez większość czasu jak staliśmy w terminalu pod Goldcar'em kłębił się tłum ludzi (8-10 osób w kolejce). W innych wypożyczalniach raczej wszytko szło na bieżąco.

Generalnie jesteśmy zadowoleni, trochę naciągają na tym paliwie... Pocieszeniem może być fakt, że lokalne wypożyczalnie w Cala D'Or chciały za auto 30E/dobę w opcji full-full, take więc dużo drożej niż Goldy, Record Go z opcją full-empty.

Marcin
 Profil Relacje PM off  

#278 PostWysłany: 04 Cze 2013 21:26 

witam, lecimy z chłopakiem na majorkę 9-16 i chcielibysmy pozwiedzac troche autem (2-3 dni) ale koszt jest duży... moze ktos leci w tym samym czasie i chcialby wypozyczyc auto i zwiedzic pare ciekawych miejsc razem :D (nocleg mamy w el arenal)
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 10 Cze 2013 16:41 

niebieski
czy ktoś z was korzystał z opcji wynajmu samochodu z Hertza za pośrednictwem strony ryanaira , ceny dość atrakcyjne i dlatego zastanawiam się gdzie tu haczyk :D
 Profil Relacje PM off  

#280 PostWysłany: 11 Cze 2013 18:19 

Wally, nie ma haczyka. Braliśmy i w tym roku także bierzemy - tyle, że w Rzymie.
Mało tego, nie dogadaliśmy się w banku i zamiast zwiększyć sobie przed wyjazdem limit na karcie to my sobie przelaliśmy dodatkowe pieniądze na kartę myśląc, że zapłacimy do wysokości środków ( jakoś tak zrozumieliśmy tłumaczenie pani z banku) .
Przy kasie Hertza okazało się, że nie możemy zapłacić więcej niż wysokość limitu i niepotrzebnie przelaliśmy na kartę dodatkowe pieniądze ( co nam wyjaśniła infolinia banku, gdy w Hertzu odrzucało transakcję), a rachunek w Hertzu wyszedł niestety większy niż nasz limit. Przez chwilę zrobiło nam się gorąco, ale kobieta z Hertza na Majorce zniżyła nam koszt wynajmu tak, że zmieściliśmy się w limicie.
To był dla Hertza duży plus.
Także w tym roku trzymamy się ich i we Włoszech także od nich bierzemy auto. I przez Ryanaira ;-)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość