Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 01 Kwi 2013 02:01 

Dobra, zarezerwowałem w SIXT. Za 3 dni wyszło 95 euro i dopłata 30 za wiek (18-21). Opcja full-full, niestety bez LDW. Drogo ale czas jest bezcenny i szkoda marnować go na autobusy.

Mam jednak jedno pytanie - mianowicie z rozpędu w polu adresu wpisałem adres stacji, którym wszędzie się posługuję lecz nie jestem tam zameldowany (na prawie jazdy oraz dowodzie osobistym mam inne "place of resident"). Raczej problemu nie będą robić, prawda?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#202 PostWysłany: 08 Kwi 2013 22:59 

Loty: 24
Kilometry: 59 276
Krajów: 9 / 4.2%
-20% holidayautos.com od dziaiaj przez 10 dni
od poniedzialku 08 kwietnia do srody 17 kwietnia
Mon 8th April Italy CRMSALE8
Tue 9th April UK, Ireland, Channel Islands & Isle of Man CRMSALE9
Wed 10th April Portugal, Madeira & Azores CRMSALE10
Thu 11th April Australia & New Zealand CRMSALE11
Fri 12th April South Africa, Morocco, Namibia, Botswana & Mozambique CRMSALE12
Sat 13th April Austria, Switzerland & Germany CRMSALE13
Sun 14th April Iceland, UAE, Croatia, Holland & Poland CRMSALE14
Mon 15th April Spain Mainland, Balearics & Canaries CRMSALE15
Tue 16th April France Mainland CRMSALE16
Wed 17th April Greece, Cyprus, Turkey & Malta CRMSALE17

#203 PostWysłany: 09 Kwi 2013 09:09 

niebieski
witam,
Chciałem wypożyczyć auto, po lekturze trafiłem na Record Go i wydaje się, że mają dobrą ofertę na 3 dni. Niecałe 40EUR za Fiestę +6,59E/dzień za dodatkowe ubezpieczenie.
Przy rezerwacji widzę opcję, że można zapłacić od razu i jest rabat niecałe 1EUR lub dopiero przy odbiorze. Czy wiecie może, czy przy płatności na miejscu jeszcze jakieś inne warunki dochodzą, czy też niczym to się nie różni poza tym, że jest o te 4zł wyższy koszt?
Z góry dzięki za pomoc.
A może w ogóle dopiero po przylocie iść do nich i tam zacząć całą procedurę. Ceny na lotnisku są dużo wyższe niż te przez internet?
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 09 Kwi 2013 10:27 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
Krajów: 48 / 22.4%
niebieski
JJ2010 napisał(a):
witam,
Chciałem wypożyczyć auto, po lekturze trafiłem na Record Go i wydaje się, że mają dobrą ofertę na 3 dni. Niecałe 40EUR za Fiestę +6,59E/dzień za dodatkowe ubezpieczenie.
Przy rezerwacji widzę opcję, że można zapłacić od razu i jest rabat niecałe 1EUR lub dopiero przy odbiorze. Czy wiecie może, czy przy płatności na miejscu jeszcze jakieś inne warunki dochodzą, czy też niczym to się nie różni poza tym, że jest o te 4zł wyższy koszt?
Z góry dzięki za pomoc.
A może w ogóle dopiero po przylocie iść do nich i tam zacząć całą procedurę. Ceny na lotnisku są dużo wyższe niż te przez internet?

Cześć

wczoraj wróciłem z Majorki. Auto miałem na 3 dni, właśnie z Record Go. Płaciłem na miejscu, 47 euro z haczykiem, do tego doszło ubezpieczenie Comfort Plus więc całkowity koszt to 67 euro. Tego ubezpieczenia ja akurat nie chciałem brać ale wtedy zatrzymują 400 euro depozytu a okazało się, że w tym momencie nie miałem już takich środków na karcie. Suma sumarum przy 4 osobach te 20 euro można przebolec. W przypadku pelnego ubezpieczenia depozytu nie blokuja a z tego co zrozumialem to przy jego wykupieniu mozna zaplacic karta debetową.

Reasumujac - z wypozyczalni jestem bardzo zadowolony. Na miejscu zadnych ukrytych kosztow, oplata ta co podana w rezerwacji. Samochod w bardzo dobrym stanie (Fiesta), drogi świetne, ruch mały - nic tylko jeździć :)))

#205 PostWysłany: 09 Kwi 2013 10:43 

Tomku,
a jak pogoda dopisała? Można było się opalać?:) wylatuję za tydzień także jestem ciekawa.
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 09 Kwi 2013 11:12 
Awatar użytkownika

niebieski
joina napisał(a):
Tomku,
a jak pogoda dopisała? Można było się opalać?:) wylatuję za tydzień także jestem ciekawa.

Wylądowałem w piątek w nocy - lało. Sobota - na przemian deszcz, chmury i słońce ale dość ciepło. Niedziela pełne słońce i wysoka temperatura. Na otwartych plażach silny wiatr ale w zatokach (jak np plaża Cala Pi) bezwietrznie i bardzo ciepło. Ogólnie patrząc po twarzach turystów to przy dłuższym pobycie spokojnie można się solidnie opalić. Woda póki co zimna:)

#207 PostWysłany: 09 Kwi 2013 18:46 

hej,
wybieram się w pt na majorkę, chcemy wynająć samochód na 4 osoby.
sprawdzamy gooldcar, rentalgo, hertz.
cenowo najlepiej wypadają pierwsze dwie, ford fiesta, za 3 dni, 38 euro.
jakich opłat możemy spodziewać się na miejscu?
mam 26 lat, prawko od 6 lat.

czy jest ktoś w stanie pomóc? :)

pzdr!
 Profil Relacje PM off  

#208 PostWysłany: 09 Kwi 2013 19:13 

Loty: 119
Kilometry: 254 856
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Tomku a napisz jak z "wachą". Jakie są opcje. Ja chcę wypożyczyć u nich na 10 dni. Są jakieś opcje pełny - pusty czy tylko pełny - pełny. Jakie ceny benzyny na Majorce bo chcę trochę kilometrów natrzepać?
Z góry dzięki za odpowiedź.

#209 PostWysłany: 09 Kwi 2013 20:03 

Loty: 150
Kilometry: 333 701
Krajów: 29 / 13.6%
Też wybieramy się na Majorkę w terminie 19.04-22.04. Wynajęliśmy samochód z Goldcar. Zostałem jasno poinformowany przy potwierdzeniu rezerwacji co do całkowitych kosztów najmu. Łączna cena za samochód wg.nich klasy CC za 3 dni to 36 EUR. Co do depozytu są dwa warianty, albo blokują kwotę na karcie (do 600 EUR- wtedy o samochód dbasz bardziej niż....w obawie, że nie zwrócą całości), albo wykupujesz pełne ubezpieczenie i nie martwisz się niczym (zdecydowanie polecam!). Koszt ubezpieczenia w ww.okresie to również 36 EUR. Co do paliwa, dostajesz pełny bak, oddajesz pusty....to częsta polityka wypożyczalni przy tak krótkich okresach rezerwacji. Ps. noclegi- koniecznie Airbnb! :)

#210 PostWysłany: 09 Kwi 2013 20:43 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Ile kosztuje bak paliwa (mniej więcej np. Fiesta albo Citroen C2)?

BTW dostałem takiego maila od doyouspain.com:

Cytuj:
Hi Filip

I’ll tell you all about today’s car hire bargain in a minute but first let me ask you something...

What turns your stomach?

For me it’s paying over the odds for anything.

I’m going to Sheffield to see my Mum in a few weeks and finally booked my flight last night.

It cost me a cheapish £58 return.

But if I’d booked the week before it would have cost me £39. And that’s what really gets my goat.

That £19 extra could have gone towards a nice lunch for Mammy and me. Instead it’s filling the pockets of Mr O’Leary and his mates at Ryan Air.

If you don’t want the same thing to happen with your car hire you need to get your skates on.

The closer you get to your travel date the more your car hire will cost you.

But book now and you can get a small car for just £8 a day or a family car for only £10 a day.

Wait until next week and it could cost you more.

How much more I don’t know – but are you willing to risk it?

Claire Davis
DoYouSpain.com

P.S. It’s the same for hotels too. But click here and you can get your hotel at cost price.

P.P.S. Not going to Spain? Go to DoYouItaly.com or DoYouCarHire.com for the rest of Europe.

P.P.P.S. I really don’t want to worry you, but prices this year are set to be higher than ever before. And the only way you can avoid paying over the odds is by booking your car hire now. Remember modifications and cancellations are free so you’ve nothing to lose.

A tam np Citroen C2 za 54,89 eur za tydzień :shock: Czy w doyouspain.com można zapłacić z góry kartą debetową a na miejscu posłużyć się już kredytową (żeby zapłacić np. za paliwo, ubezpieczenie etc.)? Bo nie mam jeszcze kredytówki, a żal przepuścić taką okazję.
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 09 Kwi 2013 21:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Pozwólcie, że odpowiem na raz po kolei:

1) Kajti: młodociany kierowca jest w Record Go do lat 25, czyli mając 26 nic nie płacisz. Z dodatkowych kosztów to tylko ewentualne pełne ubezpieczenie (około 20 euro za 3 dni), jeśli nie masz na kredytówki lub nie masz na niej 400 euro na depozyt. Jeśli odbierzesz autko do północy to nic nie dopłacasz.

2) michal24: na 10 dni w record go(i pewnie w każdej innej) jest tylko opcja pełny - pusty. Paliwo (95) tankowałem po 1,499 Euro.

3) Boavista - do północy nic nie dopłacasz - generalnie to z tego co widzialem to zdecydowana większość firm miała otwarte do północy (chociaż jak sie sprawdza na www to bywa różnie)

#212 PostWysłany: 09 Kwi 2013 22:06 

Tom K,
dzięki za odpowiedz.
jeszcze tylko kwestia tankowania. przed oddaniem zatankowałeś samochód do pełna i otrzymałeś zwrot pieniędzy?
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 09 Kwi 2013 22:23 

Tom K napisał(a):
1) Kajti: młodociany kierowca jest w Record Go do lat 25, czyli mając 26 nic nie płacisz. Z dodatkowych kosztów to tylko ewentualne pełne ubezpieczenie (około 20 euro za 3 dni), jeśli nie masz na kredytówki lub nie masz na niej 400 euro na depozyt. Jeśli odbierzesz autko do północy to nic nie dopłacasz.

W październiku 2012 pożyczałem i pomimo poniżej 25 lat nie doliczyli mi zwyżki za wiek. Dokupowałem pełne ubezpieczenie.
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 09 Kwi 2013 22:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Kejti napisał(a):
Tom K,
dzięki za odpowiedz.
jeszcze tylko kwestia tankowania. przed oddaniem zatankowałeś samochód do pełna i otrzymałeś zwrot pieniędzy?

Nie policzyli mi za paliwo. Mają dane karty więc w razie czego sami by sobie ściągnęli. Zatankowałem do pełna i oddałem.

onio: ja tylko cytuję warunki najmu ze strony Record Go

#215 PostWysłany: 10 Kwi 2013 08:08 

srebrny
Podbiję swoje pytanie o doyouspain.com. Czy można płacić kartą debetową przy rezerwacji, a później kredytową przy odbieraniu auta? Czy doliczają jakieś opłaty typu ubezpieczenie etc.? Ile mniej więcej firmy wynajmujące kasują za bak paliwa? Czy liczą jak za litr na stacji?
 Profil Relacje PM off  

#216 PostWysłany: 10 Kwi 2013 11:26 

Tom K napisał(a):
Kejti napisał(a):
onio: ja tylko cytuję warunki najmu ze strony Record Go

Zgadza się. Ale może poprostu nie zawsze doliczają ten dodatkowy podatek :)

vincenz - np. za pół baku do Tata Indigo (który zmienilem następnego dnia na C2) zapłacilem 38,14e. Nie polecam ogólnie tego samochodu - koszmarnie się prowadzi, drugiego dnia zacięły się elektryczne szyby. Na szczęscie nie robią problemów przy wymianie.
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 11 Kwi 2013 19:13 

srebrny
Czy ma ktoś doświadczenia z firmą OK Rent a Car? Mają mnóstwo negatywnych opinii w internecie, obciążają za uszkodzenia które już istniały itp. DoYouSpain.com przydzieliło mi auto w tej właśnie wypożyczalni i jestem pełen obaw.
 Profil Relacje PM off  

#218 PostWysłany: 11 Kwi 2013 22:28 

niebieski
Anuluj rezerwację. Właśnie o tym pisałem kilka postów wcześniej. Prosiłem o zmianę wypozyczalni na Goldcar, ale kazano mi dopłacić 48 e, więc podziękowałem i sam zarezerwowałem na Goldcar.es. Wyszło taniej niż przez doyouspain.
 Profil Relacje PM off  

#219 PostWysłany: 11 Kwi 2013 22:56 

srebrny
Mi zaproponowali zamianę na goldcar za dopłatą 22 EUR, co wychodzi taniej o 4 euro niż bezpośrednio w goldcar. Zapytałem też o inne wypożyczalnie (Sixt, Europcar i Record). Faktycznie z tym OK Rent a Car jest lipa, bo z tego co widzę, to każą dopłacać 39,50 EUR za odbiór auta po 21 (mój samolot ląduje o 21.15), co spowoduje, że za Renault Clio zapłacę ponad 100 EUR. A do tego mam czekać aż mnie gdzieś łaskawie wywiozą po odbiór auta (BTW goldcar ma stanowisko na lotnisku, tak?) i potem użerać się o każdą ryskę to wolę sobie odpuścić. Czy w Goldcar też są takie akcje przy zwracaniu auta?
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 12 Kwi 2013 21:12 

srebrny
DoYouSpain oferuje mi Goldcar i Record za 80 euro za 6 dni. Record na swojej stronie ma ofertę w cenie 71.5 euro, z tym, że nie wiem czy mają biuro na lotnisku i do której pracują (może ktoś się orientuje?). Z tego co wiem, to Goldcar ma biuro na lotnisku i nie ma problemu z odbiorem auta ok 22.00.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości