Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1662 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 84  Następna
Autor Wiadomość
#781 PostWysłany: 25 Lip 2018 15:05 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Afera Mayerling – musical w dwóch aktach opowiada historię arcyksięcia Austrii, Rudolfa i jego kochanki Marii Vetsery.
Szukacie kibiców?

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#782 PostWysłany: 25 Lip 2018 15:24 
Awatar użytkownika

Loty: 66
Kilometry: 140 504
Krajów: 16 / 7.5%
Jako, że nie wypożyczałem nigdy auta i jestem laikiem, to chciałbym was prosić o poradę. Potrzebuję samochodu na Sardynii, wypożyczenie w Alghero, zwrot w Cagliari. Przeszukałem wszystkie oferty przez pośredników i bezpośrednio w wypożyczalniach i interesuje mnie jedna rzecz. Czy pełne ubezpieczenie na stronach typu rentalcars lub doyouspain.com gwarantują, że w razie jakiegokolwiek zdarzenia nie ponoszę żadnej opłaty? Czy wybierając tę opcję, jestem pewien, że nie mam żadnej blokady na karcie kredytowej i nie muszę się o nic martwić? W opisie ubezpieczenia niby tak jest napisane, ale z racji kompletnego braku doświadczenia wolę się upewnić tutaj.
 Profil Relacje PM off  

#783 PostWysłany: 25 Lip 2018 15:34 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 276
Kilometry: 477 280
Krajów: 40 / 18.7%
@Bonso
było wałkowane m.in. w tym temacie dziesiątki razy - wystarczy poczytać. Ale chyba masz z tym problem, skoro wyczytujesz w warunkach ubezpieczenia, że nie masz blokady na karcie...
Blokada jest w pełnej wysokości, w przypadku szkody pobiera opłatę i wtedy od ubezpieczyciela żądasz zwrotu tych kosztów
 Profil Relacje PM off  

#784 PostWysłany: 25 Lip 2018 15:47 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Nie zawsze, czasami nie ma blokady, albo jest symboliczna.
Dlatego odpowiedzi na tego typu pytania jakie zadał @Bonso jest jak jak wróżenie z fusów osadnika ściekowego. Nic z tego nie wynika, a można wpaść w gó.no po uszy.

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off  

#785 PostWysłany: 28 Lip 2018 12:59 
Awatar użytkownika

Loty: 66
Kilometry: 140 504
Krajów: 16 / 7.5%
Jest roznica między blokadą 200€ a 1800€, ale ok ;) czytając to forum, mozna dowiedzieć się, ze biorąc ubezpieczenie bezposrednio z wypozyczalni nie pobierają wkladu wlasnego. Wystarczy poczytać.

Wypozyczał ktoś może bezpośrednio w Sicily by Car i brał u nich ubezpieczenie? Różnica przy Super Gold Protection od pelnego ubezpieczenia przez rentalcars to okolo 150zł, ale jednak nie blokują 1800€ - dla mnie to sporo więcej spokoju. W ogóle czym się różni Super Gold Protection od Car Protection Plus?
 Profil Relacje PM off  

#786 PostWysłany: 31 Lip 2018 11:12 

Czy Fiat Panda (2 osoby dorosłe, zmieści się kierowca ~1,85m?) za 168.67E na tydzień z Europcar + ubezpieczenie od icarhireinsurance (da się tam założyć konto? bo nigdzie nie widzę takiej opcji) to dobry zestaw? Samochód wypożyczany bezpośrednio, otrzymałem odpowiedź że blokada na karcie to 300E. Czy warto szukać u "pośredników" typu rentalcars?
 Profil Relacje PM off  

#787 PostWysłany: 31 Lip 2018 12:02 

masvi. Cena spoko, no chyba że jedziesz całkiem poza sezonem, blokada też całkiem przyzwoita. Niedawno jeżdziłem Pandą tydzień po Sycylii i było całkiem przyzwoicie / wzrost podobny/.Co ty masz za problemy z ubezpieczeniem w icarhireinsurance, przyłóż się.
 Profil Relacje PM off  

#788 PostWysłany: 31 Lip 2018 12:44 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 639
Kilometry: 965 577
Krajów: 62 / 29.0%
Zawsze warto szukać u pośredników.

#789 PostWysłany: 31 Lip 2018 15:21 

Dzięki za porady. Samochód zarezerwowany w Europcar, wyszło ~132 funtów za tydzień wynajmu + ~24 funty za wspomniane wyżej ubezpieczenie. Tutaj rodzi się kolejne pytanie, zapłaciłem za transakcję debetówką, czy będzie problem z zablokowaniem depozytu na karcie kredytowej wystawionej również na mnie (głównego kierowcę)? W najgorszym wypadku mogę jeszcze anulować całą rezerwację i zrobić ją jeszcze raz, tym razem używając kredytówki, ale to już trochę paradoksalna sytuacja... :)
 Profil Relacje PM off  

#790 PostWysłany: 31 Lip 2018 15:49 

Nie będzie problemu. Wystarczy okazać na miejscu kartę kredytową z danymi kierowcy i na niej robią blokadę.
 PM off  

#791 PostWysłany: 01 Sie 2018 00:16 

No i super, dzięki za potwierdzenie :) pytałem w międzyczasie na infolinii zarówno polskiej jak i włoskiej i dwie sprzeczne informacje, Włoch twierdził, że nie ma problemu a pani z polskiej infolinii, że akceptują tylko karty, którymi się płaciło, co w ogóle wyklucza sens płacenia debetówkami za transakcje i sysem powinien takowe odrzucać :)
 Profil Relacje PM off  

#792 PostWysłany: 01 Sie 2018 09:13 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Dla Włochów pewnie nigdy nie ma problemu ;) Co do zasady, zawsze należy zawczasu przeczytać warunki i sprawdzić, co tam jest napisane. Nie sądzę żeby był problem z wykorzystaniem jednej karty do płatności, a drugiej do blokady depozytu - warto jednak mieć ze sobą obie, bo w przypadku przedpłaty mogą czasem wymagać okazania karty, którą dokonano płatności.

#793 PostWysłany: 01 Sie 2018 12:27 

Cześć,

To ja mam jeszcze pytanie do osób, które korzystały wynajmu samochodów poprzez Vehicle-Rent.com. Po zarezerwowaniu mam do pobrania kupon, który należy przedstawić przy odbiorze samochodu. Dziwi mnie fakt, że cały "kupon" jest po polsku i nie znalazłem tam żadnego kodu kreskowego czy QR do odczytania go. Czy firmy wynajmujące miały z tym jakiś problem?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#794 PostWysłany: 01 Sie 2018 12:43 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Rezerwowałeś na polskiej wersji strony, to potwierdzenie rezerwacji masz po polsku. Wypożyczalni i tak zwykle wystarcza nr rezerwacji bądź imię i nazwisko.

#795 PostWysłany: 05 Sie 2018 18:53 

eskie napisał(a):
Pytałeś o radę, więc powtarzam co napisałem powyżej:
Fajną ofertę ma Sixt. Mają biura w Polsce, więc w razie problemów polskie biuro pomoże, nie będziesz musiał kontaktować się z jakąś lokalną wypożyczalnia we Włoszech. Są na tyle dużą i poważną wypożyczalnia, że nie będą robić afery o wyimaginowane ryski, aby przytulić parę Euro. Bo to może im globalnie zaszkodzić. Mają jasne i przejrzyste zasady, wszystko podane na tacy. Weź bezpośrednio autko z Sixta bo wtedy jesteś ich bezpośrednim Klientem, i możesz liczyć na dodatkową pomoc w razie kłopotów. Dokładasz ubezpieczenie icarhire... i masz spokój. Sixt jest ciut droższy niż najtańsze, ale coś za coś.
Dwa miesiące temu brałem auto w Bergamo i posprawdzałem inne wypożyczalnie na tym lotnisku, stąd wiem.

Dzięki wielkie za poradę - trochę czasu minęło, zanim wszystko posprawdzałem, ale zdecydowaliśmy się na Sixt. W regulaminie wszystko wygląda ok, parę razy kontaktowałem się z obsługą klienta - szybko na wszystko odpowiadali. Dla mnie bomba, mam nadzieję, że dalej też będzie ok :)
 Profil Relacje PM off  

#796 PostWysłany: 09 Sie 2018 09:53 

Czy ktoś zna i poleca lokalną wypożyczalnię/osobę prywatną która udostępnia swoje auta w okolicach Bari?
Będę wdzięczna za namiar.
 Profil Relacje PM off  

#797 PostWysłany: 09 Sie 2018 13:25 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Wpisujesz w google "Bari autonoleggio" i sprawdzasz na mapie. A czy jest jakiś szczególny powód dla którego to musi być lokalna (jak rozumiem nie sieciowa) wypożyczalnia lub osoba prywatna?

#798 PostWysłany: 09 Sie 2018 22:29 

Dzięki za wskazówki, ale opcję z wpisaniem w google i szukaniem na mapie mam za sobą. Powód prozaiczny - cena. W ubiegłym roku różnica na 10 dni w cenie i jakości auta wypożyczonego w ten sposób na Sardynii była kolosalna. Stąd mam mam nadzieję, że uda się i w tym roku.
 Profil Relacje PM off  

#799 PostWysłany: 10 Sie 2018 12:40 

martusb napisał(a):
Dzięki za wskazówki, ale opcję z wpisaniem w google i szukaniem na mapie mam za sobą. Powód prozaiczny - cena. W ubiegłym roku różnica na 10 dni w cenie i jakości auta wypożyczonego w ten sposób na Sardynii była kolosalna. Stąd mam mam nadzieję, że uda się i w tym roku.

Możesz napisać, gdzie wypożyczałaś? Akurat lecę na Sardynię, więc szukam optymalnej opcji na auto :)
 Profil Relacje PM off  

#800 PostWysłany: 10 Sie 2018 12:58 
Moderator forum
Awatar użytkownika

@martusb z ciekawości:
- jakie są zasady rozliczania się z osobą prywatną w przypadku szkody podczas wynajmu?
- skwantyfikuj kolosalne przy okazji wskazując czy na pewno porównywałaś jabłka do jabłek: chociażby biorąc pod uwagę zakres ubezpieczenia. Przyznaję, że Sardynia jest droga jeśli chodzi o wynajem samochodu, ale akurat w Bari dużo łatwiej o dobre ceny i warto sprawdzić pośredników
eskie lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1662 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 84  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość