Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 325 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 24 Cze 2016 17:31 

Roku napisał(a):
Że Unia jest zła, bo w Unii ślimak jest rybą.

@Roku, piszesz tak a jak Ci napiszę dlaczego Unia jest zła, to będziesz musiał to zmoderować. Nie, Unia nie jest zła dlatego, że przebiera warzywo w owoc (vide marchewka) tylko dlatego, że na taką zamianę godzi się w przypadku chłopców i dziewczynek. Jak pisałem - ta Wielka Nierządnica zdycha, pytanie czy ktoś ją miłosiernie dobije czy będziemy się wszyscy pastwić nad zwłokami zostawiam otwartym.
Projekt był nawet fajny, oparty o wspólną gospodarkę, taki liberalny rynek znany z książek ekonomicznych teoretyków. Umowa była jasna: Francja, Niemcy, UK, kilka innych i Polska, zrzucają się do wspólnej kasy. Potem Polska za te pieniążki buduje autostrady, ogłasza przetargi, przetargi wygrywają niemieckie i francuskie firmy i koło się kręci. W tych firmach za tanią siłę roboczą służą polscy magistrzy politologii i socjologii... Ludziom przed oczami stawia się orlika, a za plecami zamyka fabrykę. Oczywiście upraszczam, ale to nie sympozjum, a Luźne Gatki. Tymczasem co mamy? Mamy jakąś kołchozową wizję stanów zjednoczonych Europy, z dominującą rolą Niemiec. Popatrz czym historycznie dla Europy kończyły się próby liderowania jej przez Germanów, bo nigdy nie kończyły się dobrze (również dla samych Niemiec).

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 24 Cze 2016 17:32, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#82 PostWysłany: 24 Cze 2016 17:31 
Awatar użytkownika

niebieski
zulu napisał(a):
Jak weźmiesz pod uwagę te miliony pism które latają między urzędami, miliony stanowisk w każdej sprawie, armię ludzi latających do Brukseli w te i z powrotem na spotkania i jak policzysz jakie gigantyczne KOSZTY to generuje o czym wcale się nie mówi bo to jest temat TABU to się okaże że wyjdą na tym jeszcze na plus. Każdy mówi o dotacjach, o przywilejach a nikt o tym ile de facto kosztuje dostosowanie się do tego całego zamieszania. Ile tak naprawdę kosztują ustalenia stanowisk ministerstw, urzędów, koszty ekspertyz, doradców itp. i to tylko w ramach jednego kraju. Potem ile kosztuje np. obowiązek dostosowania się do kolejnego przepisu durnego przepisu, który jest potrzebny jak horoskop świni w rzeźni.

Troszeczkę mnie nie doceniasz. Brukselskie klimaty były mi kiedyś bardzo bkiskie. Ważne jest jednak to, że UK było unijnym płatnikiem netto, więc rachunkowo nie stracą. To, o czym nie pomyśleli, to odpływ know-how i być może niższą skłonność do centralizacji biznesu w UK w razie ograniczenia swobód obywateli UE. Ale mają minimum 2 lata, żeby nad tym pogłówkować. Niezależnemu państwu będzie łatwiej wprowadzić w życie, cokolwiek wymyśli.

Co do paniki - znajomi z Londynu uprzejmie donieśli, że serwer siadł po rozpoczęciu petycji w sprawie kolejnego referendum. :-) Może za kilka miesięcy będzie zmiana o 180°. :lol:
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 24 Cze 2016 17:47 

Zbanowany
Cytuj:
W tych firmach za tanią siłę roboczą służą polscy magistrzy politologii i socjologii...

Czy uwazasz ze te osoby z racji ukonczenia studiow wykonujac prace w TYCH firmach maja dostac wieksza wyplate od zwyklego robotnika ??

Ja znam dobrze wyksztalconych ludzi w Niemczech ktorzy sa bardzo dobrze oplacani i wykonuja prace zgodnie z swoimi studiami, wszystko zalezy jak sprzedasz sowje umiejetnosci.
Z tymi magistrami na zmywaku w Anglii to tak jak z tymi slimakami w EU, znasz jezyk i masz cos w glowie z zakresu swojego zawodu to nie ma problemu a jesli ci czegos brakuje to niestety lopata, zmywak.
 Profil Relacje PM off
kamwad lubi ten post.

#84 PostWysłany: 24 Cze 2016 17:56 

niebieski
A to jest dobre i świadczy o innej inteligencji:
W telewizji BBC wystąpił Brytyjczyk, który głosował za wyjściem z Unii Europejskiej. Teraz jest zdziwiony. - Nie sądziłem, że mój głos będzie miał znaczenie - ubolewał.
BBC zaprosiło do studia Brytyjczyków, którzy brali udział w referendum, żeby opowiedzieli o swoich odczuciach po ogłoszeniu wyników. 

Jeden z gości zadziwił widzów stacji. Adam zagłosował za wyjściem Wielkiej Brytanii z Unii Europejskiej, a teraz jest w "zszokowany i zmartwiony" wynikiem głosowania. - Jestem w szoku, że wybraliśmy Brexit. Nie sądziłem, że naprawdę wyjdziemy - mówił smutny. 

- Nie sądziłem, że mój głos będzie miał znaczenie, myślałem, że zostaniemy w Unii Europejskiej - stwierdził, a inni goście nie kryli zdziwienia. 

Wysłane z mojego NEXT przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
obibok lubi ten post.

#85 PostWysłany: 24 Cze 2016 18:06 

@kamwad
Primo: Ślimaki to mięczaki. Jeżeli napisałem że to nie są mięczaki - mea culpa. Ale w tym akcie, a przede wszystkim w cytowanym rozdziale:
'CHAPTER 3
Fish and crustaceans, molluscs and other aquatic invertebrates
General remarks
This chapter covers both live fish for breeding and reproduction, live ornamental fish, and live fish or live crustaceans
transported alive but imported for human consumption. ' Znaczyłoby to, że rozdział stanowiono z myślą o stworzeniach wodnych. Potem pojawiają się tam ślimaczki lądowe. Widzisz jak niechlujnie dopisano czyjś produkt, bo Francuzi zrobili aferę?

Secundo: Nie ma afery, są luźne gatki :) Ja głosowałem za przystąpieniem do UE, zresztą jak cała znana mi część rodziny. Nadal uważam, że to był dobry pomysł. Natomiast uważam, że należy rozważyć wyjście po 2020 roku. Albo wcześniej, jeżeli w 'klubiku' zaczęłoby się robić mało przyjemnie.

Koniec OT z mojej strony.
 PM off
kamwad lubi ten post.

#86 PostWysłany: 24 Cze 2016 19:33 

srebrny
@MacKoz
Ja proponuje przy okazji wyjscie z NATO; po co u licha ktos nam bedzie narzucal spokojne zachowanie?!
Tak, to sobie wezmiecie szabelki z rownie bitnymi patriotami i na Moskwe ruszycie, odzyskujac po drodze zagrabione tereny :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 24 Cze 2016 19:54 

@jacek96

Załączniki:
2671676-2382744_implied_facepalm_super.jpg
2671676-2382744_implied_facepalm_super.jpg [ 15.84 KiB | Obejrzany 2107 razy ]
 PM off  

#88 PostWysłany: 24 Cze 2016 20:40 

Spójrzmy na to nieco szerzej, to na pierwszy plan wysunie się niedojrzałość europejskich pseudoelit, które niczym sankcjonowane przez Czerską autorytety, nie wybijają się w wielu przypadkach poza poziom gminno-wojewódzki. Nie wychodzą poza jakość celebrycką. Do rzeczy jednak: po przegranych wyborach w Polsce przez tego, co to by przegrać musiał, musiał zakonnice w ciąży po pijaku przejechać, pojawiły się głosy o zbuntowanych, zmanipulowanych i wmanewrowanych - czyli tych samych, którzy wcześniej, przy okazji wcześniejszych wyborów, byli "młodymi, wykształconymi". Pojawiły się etykiety, sugerujące że oto jakiś element, mniej sprawny intelektualnie swoimi decyzjami obciążył całe pokolenia, w tym szlachetną część społeczeństwa. Że niby jej szczególnie zaszkodził. Należy ich nazwać, wskazać oraz oczywiście napiętnować.
Dziś ich miejsce zajmuje naród brytyjski i naród walijski. Do wczoraj Cameron witany wszędzie z honorami, dziś jest wyklętym reprezentantem niegodnego Unii narodu. Narodu, który nie dojrzał do łaski bycia w grupie państw, w których większości członków nie traktuje się poważnie. Narodu, który należy dla przykładu ukarać. Jak inaczej rozumieć postulaty by proces odłączenia przyśpieszyć i zapoczątkować już w przyszłym tygodniu? Skąd wynika ten pośpiech jak z niedojrzałości elit europejskich, którym dziś splunięto prosto w twarz, a które nie wyrosły przy żadnych ze swoich decyzji ponad zabiegi typowego PR? Niczym nie da rady tego wytłumaczyć.

Jestem strasznie ciekawy jak to się skończy. Nie umiem tego prognozować - oby tylko nikt się nie cofnął.
 PM off
otakesan lubi ten post.

#89 PostWysłany: 24 Cze 2016 20:56 

Anonymous napisał(a):
Jak inaczej rozumieć postulaty by proces odłączenia przyśpieszyć i zapoczątkować już w przyszłym tygodniu? Skąd wynika ten pośpiech jak z niedojrzałości elit europejskich, którym dziś splunięto prosto w twarz, a które nie wyrosły przy żadnych ze swoich decyzji ponad zabiegi typowego PR? Niczym nie da rady tego wytłumaczyć.
Jestem strasznie ciekawy jak to się skończy. Nie umiem tego prognozować - oby tylko nikt się nie cofnął.

Są to pseudoelity i to prawda, że ''splunięto im w twarz''. Błędy jakie popełnili są częściowym powodem Brexitu (kolejnym jest niczym nieuzasadniona pycha Brytyjczyków). Jednakże proces ukarania Wielkiej Brytanii jest jak najbardziej pomysłem racjonalnym, jeżeli chce się utrzymać Unię. Jednocześnie należałoby złagodzić ton w rozmowach ''ze Wschodem", rozpocząć dialog o zmianach itp. Te, jak to nazwałeś, pseudoelity mogą jeszcze uratować stołki, jeżeli będą działali stanowczo z jednej strony i reformatorsko z drugiej. Czy Brexit sprawi, że taki kierunek podejmą, tego nie wiem.

Jeszcze taka ciekawostka: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title, ... omosc.html
Ciekawe co zrobi milion Brytyjczyków w Hiszpanii? :)
 PM off  

#90 PostWysłany: 25 Cze 2016 01:29 
Awatar użytkownika

Loty: 137
Kilometry: 274 190
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Jak dla mnie, bardziej chodzi o ustabilizowanie sytuacji gospodarczej bo w obecnym chaosie przedsiebiercy traca krocie.

Stolki jako takie i tak utrzymsja. Honor to sprawa dyskusyjna

#91 PostWysłany: 25 Cze 2016 01:44 

Loty: 699
Kilometry: 1 380 130
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
Anonymous napisał(a):
Spójrzmy na to nieco szerzej

Niestety, mieszkancy UK nie wpadli na ten pomysl.
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 25 Cze 2016 02:06 

grreg20 napisał(a):

Cameron osobiście poinformował, że składa rezygnację, a więc są nerwowe ruchy.

To nie są nerwowe ruchy-on to zapowiedział w referendum-że jeśli przegra to odchodzi, a z kolei referendum obiecał w kampanii wyborczej która się opierała na hejcie do imigrantów. Obiecał, że jak wygra wybory to przeprowadzi referendum. Jak widać-co obiecuje to robi.
Niestety smutna prawda jest taka, że opieranie kampanii wyborczej na hejcie do imigrantów zakończyło jego karierę polityczną. Jeśli można by za coś ganić unię to nie za to że mamy otwarty rynek pracy w Europie-to akurat raczej pozytywne zjawisko. Jest szereg innych negatywnych rzeczy które przeforsowuje unia-ale tego nie zrozumiałby przeciętny Brytyjczyk, więc musieli oprzeć się na czymś prostszym. Co ciekawe po referendum wyszukiwarka google w UK bije rekordy wyszukiwania pod hasłem "co to jest UE". Więc owszem-Brytyjskie społeczeństwo może i ma dojrzałą demokrację że jest duża frekwencja na wyborach, ale chyba nie aż na tyle żeby wiedzieć za czym głosują.

grreg20 napisał(a):
Teraz będzie efekt "kuli śnieżnej", tak jak podczas ostatniej "arabskiej wiosny" - w jednym kraju coś się zaczęło, szybko "podchwyciły" to inne kraje. Podobne referendum odbędzie się w Holandii oraz Francji.

Niekoniecznie. Europa ma dwa możliwe scenariusze:
1. Nadal Europejscy liberałowie będą żyli w swojej wydumanej bańce oderwani od rzeczywistości bez jakichkolwiek prób użycia zdrowego rozsądku w podejmowaniu jakichkolwiek decyzji, zasłaniając się szeroko pojętą europejską integracją jako lekiem na wszystko.
2. Kubeł zimnej wody, który wylała im Anglia na głowę sprawi że otworzą oczy, renegocjują traktaty unijne państwom członkowskim stawiając na wyważoną integrację i zachowanie wspólnego rynku, europejskiego bezpieczeństwa i zreformowanie unijnych struktur żeby członkostwo w UE nie uderzało w suwerenność państw i nie dawało ludziom powodów do ucieczki w przeciwną stronę. Jeśli to wypali to UE będzie moim zdaniem bardziej sensowna

Pierwsze przemyślenia: wygląda na to że kubeł zimnej wody poskutkował bo Steinmeier już dzisiaj wypowiadał się publicznie że nie można iść dalej drogą dotychczasowej integracji ignorując wiadomość jaką Anglia wysłała Unii Europejskiej w tym referendum. Więc jest cień szansy, że dojdzie do jakiegoś olśnienia. O tym samym trąbiła Austria, Sarkozy proponuje stworzenie nowych traktatów unijnych-bardziej liberalnych dla wszystkich krajów. Skoro potrzebna im była terapia szokowa żeby dorosnąć do decyzji, że UE potrzebuje zmian to cóż-można i tak.

grreg20 napisał(a):
Ponadto dojdzie do tego, że Szkocja ostatecznie wyjdzie w Wielkiej Brytanii i ogłosi niepodległość. Podobnie może być z Irlandią Północną.

Irlandia Północna już dziś zapowiedziała że chciałaby ponownie rozpisać referendum w sprawie renegocjacji granic (sprawa z 1973r kiedy to zdecydowali się zostać pod banderą UK). Więc bardzo możliwe, że zarówno Szkocja jak i Belfast będzie decydował w najbliższym czasie co się z nimi stanie.

grreg20 napisał(a):
Na ten moment nikt nie wie do czego doprowadzi Brexit. Cameron zaczął się bawić w to i nie przewidział tego, że przez to w UK powstanie aż tak wielki eurosceptycyzm. Cameron zapowiadając referendum od początku nie chciał wyjścia UK z UE, chciał po prostu jak najwięcej utargować z UE. No i się przeliczył.

Anglia zawsze była eurosceptyczna i dbała raczej tylko o własne interesy. Cameron niestety zapomniał jak naiwne i niewykształcone jest Brytyjskie społeczeństwo i jak łatwo ich zmanipulować. Jego rząd w poprzedniej kadencji obniżył po raz kolejny poziom kształcenia. UK jest krajem, w którym dzieci ułamków w szkole uczą się w 8-9 klasie (powiedzmy że to odpowiednik naszej szóstej). Ktoś kto ma brak wiedzy a przede wszystkim ubytki w logicznym myśleniu łatwo będzie zmylony jakimikolwiek informacjami i uwierzy we wszystko co np wydrukuje "The Sun". Jest to raczej brutalna prawda. Ale prawda jest też taka, że od dłuższego czasu unia jest dość niereformowalna w swoich opiniach, co niejednokrotnie podkreślała Anglia. Są mocno niedostosowani do potrzeb rzeczywistości. Hollande myślał że jak postraszy UK wpuszczeniem migrantów do Eurotunelu jeśli zagłosują za wyjściem to się przerażą i będą głosować za pozostaniem. Podobnie zrobił Obama przyjeżdżając i mówiąc, że Anglia nie ma co liczyć na specjalne traktowanie gdy wyjdzie z UE i będzie musiała się ustawić na koniec kolejki żeby zawrzeć nowe ekonomiczne umowy. O niewypałach interwencji innych osobistości szkoda pisać. Wszyscy zapomnieli, że pomijając fakt, że może Brytyjczykom brakuje wiedzy ogólnej z życia - na pewno nie brakuje im dumy z tego że są Brytyjczykami. Po każdej takiej próbie był skok poparcie dla zwolenników Brexitu, gdyż większość myślała "my jesteśmy Brytyjczykami, nikt nie będzie nam groził, z nami mają się wszyscy liczyć w świecie". Co ciekawe dzisiaj Obama jak potulny baranek powiedział że szanuje i uznaje Brexit i że oczywiście nadal oba kraje będą dobrze współpracować.

Póki co to tylko referendum, Brexit stanie się Brexitem w momencie gdy UK złoży odpowiedni papier z tego tytułu w Brukseli. Podobno nie zamierzają się spieszyć i chcą to zrobić w październiku-jak nowy premier zostanie wybrany-gdyż Cameron uznał że nie jest już godzien ich tam reprezentować. Pozostaje im już tylko życzyć powodzenia-i nam też. W końcu dotknie to wszystkich. Choć myślę że aż takiej tragedii jaką opisują brukowce nie będzie.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#93 PostWysłany: 25 Cze 2016 07:45 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Coś bardziej optymistycznego w związku z Brexitem, rozumiem, że źródło dla niektórych mało wiarygodne ale w tej kwestii raczej nie ma się co czepiać ;)
Cytuj:
Brexit to najprawdopodobniej koniec TTIP, bo to Londyn był jednym z głównych rzeczników zawarcia umowy handlowej pomiędzy USA a Unią Europejską. Bez Wielkiej Brytanii porozumienie ma nikłe szanse. Były przewodniczący Parlamentu Europejskiego Martin Schulz mówił jeszcze przed Brexitem, że jeżeli do niego dojdzie, to "wszystko się rozsypie"

Read more: http://wyborcza.biz/biznes/1,148286,202 ... z4CZDweo95
 Profil Relacje PM off
otakesan lubi ten post.

#94 PostWysłany: 25 Cze 2016 08:05 

srebrny
@Don_Bartoss

Cytuj:
Jak inaczej rozumieć postulaty by proces odłączenia przyśpieszyć i zapoczątkować już w przyszłym tygodniu? Skąd wynika ten pośpiech jak z niedojrzałości elit europejskich,

Z prostej, życiowej logiki i konieczności ponoszenia odpowiedzialności za swoje decyzje.

Jak Ci żona oświadczy, że zdradza, chce rozwodu, bo ma kochanka i chce się do niego przeprowadzić, to co jej powiesz - kochanie, pomieszkaj ze mną jeszcze kilka lat, nie śpiesz się, zdradzaj mnie nadal, ale mieszkaj tu? ;-)
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#95 PostWysłany: 25 Cze 2016 08:36 

Loty: 801
Kilometry: 1 030 727
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
dla rozluźnienia, do powyższego małe OT ;)

"...-Kochany ja mam kłopot.
-Może mógłbym w czymś pomóc?
-Ja mam kłopot... krótko mówiąc żona ma kochanka no.
-Ooo... to straszne.
-Nie. To nie jest takie straszne. Tylko wiecie, ja po prostu nie mogę na to patrzeć. Ja jestem człowiek za wrażliwy. Mnie to wzrusza po prostu. Ja nie mogę patrzeć jak się kobita męczy. No przeżywa drugą młodość, to się zdarza. Nie mogę się skupić ani w pracy, ani w domu, no nigdzie. Tak mam... o! Wziąłem walizkę i wyszedłem z domu.
- Ooooo.
-Gdzie teraz mieszkać? Pod mostem?
-O! Dlaczego zaraz pod mostem?
-No mam tę chałupkę na Mazurach, mam ten szałas w Bieszczadach. A co będę dwieś pięćdziesiąt kilometrów jeździł do pracy?
-Nonsens. Oczywiście.
-Chłopie, ja nie potrzebuję dużo. Co ja muszę w pałacu mieszkać? Trzy, cztery pokoje... góra.
-Tak... No to ciężka sprawa...." itd* ;)

*Rozmowa towarzysza Winnickeigo z prezesem spółdzielni z Alternatywy 4
 Profil Relacje PM off
zulu lubi ten post.

#96 PostWysłany: 25 Cze 2016 08:53 

Szkoda... bardzo podobała mi się taka utopijna wizja równej Europy bez granic z równymi obywatelami różnych krajów dbających o wspólne dobre, ale niestety większość jest egoistyczna i podszyta pierwotnymi strachami/żądzami, a w demokracji ta większość decyduje...

Dlatego demokracja to nie jest dobry ustrój, ale lepszego nie ma...

Ostatnio edytowany przez maksiu, 25 Cze 2016 11:31, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 25 Cze 2016 09:15 

srebrny
Ogon chcial kierowac psem, to wkrotce sobie pomerdacie na Unie-eurosceptycy :mrgreen:

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/spotkan ... nie/4f8bj4
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 25 Cze 2016 09:39 

jacek96 napisał(a):
@MacKoz
Ja proponuje przy okazji wyjscie z NATO; po co u licha ktos nam bedzie narzucal spokojne zachowanie?!
Tak, to sobie wezmiecie szabelki z rownie bitnymi patriotami i na Moskwe ruszycie, odzyskujac po drodze zagrabione tereny :mrgreen:

NATO nas nie obroni, nie łudźmy się.

Polecam:

http://novorossia.today/glownodowodzacy-sil-zbrojnych-usa-nasza-linia-obrony-odra/
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 25 Cze 2016 09:42 

srebrny
Ja to wiem, jednak Rosja sie z nim liczy, a z Polska wcale.
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 25 Cze 2016 19:05 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Kara napisał(a):
Troszeczkę mnie nie doceniasz. Brukselskie klimaty były mi kiedyś bardzo bkiskie. Ważne jest jednak to, że UK było unijnym płatnikiem netto, więc rachunkowo nie stracą. To, o czym nie pomyśleli, to odpływ know-how i być może niższą skłonność do centralizacji biznesu w UK w razie ograniczenia swobód obywateli UE. Ale mają minimum 2 lata, żeby nad tym pogłówkować. Niezależnemu państwu będzie łatwiej wprowadzić w życie, cokolwiek wymyśli.

Co do paniki - znajomi z Londynu uprzejmie donieśli, że serwer siadł po rozpoczęciu petycji w sprawie kolejnego referendum. :-) Może za kilka miesięcy będzie zmiana o 180°. :lol:

Teraz to Ty mnie nie doceniasz. Jako "płatnika netto" oceniasz jedynie składkę do kasy i to co z niej wraca ale nie uwzględniasz kosztów własnych tj kosztów wypracowania stanowisk (ktoś to w końcu robi i to są gigantyczne koszty), uzgadniania wspólnych stanowisk i dostosowania obecnych rozwiązań do tego co wyjdzie z Brukseli, o których wcześniej pisałem, a które to koszty NIGDZIE nie są liczone ani ujawniane. Wtedy by się okazało że dopłacamy do tego biznesu i to baaaardzo dużo.
 Profil Relacje PM off
komodit lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 325 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości