Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 215 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 26 Lis 2015 16:57 
Awatar użytkownika

A na lanzarote cos co mozna wybrac sie na sobote lub niedziele bede wdzieczny
 Profil Relacje PM off  

Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN
Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵 Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵
#162 PostWysłany: 26 Lis 2015 17:44 

niebieski
Na Lanzarote też polecam objazdówkę z miejscowym biurem. Byłam 2 lata temu i nie pamiętam nazw. Ale znajdziesz w każdym hotelu reklamówki. Np.
objazd części wyspy z parkiem Timanfaya, przewodnik (bardzo fajny :) ), dobry obiad-wszystko w cenie. A, i degustacja wina (to skromnie ;) ). Cena chyba ok. 50€
osoba. Dla osób nie korzystających z wypożyczalni aut to dość dobra alternatywa.
 Profil Relacje PM off
Łukasz Wystalski lubi ten post.

#163 PostWysłany: 26 Lis 2015 23:52 
Awatar użytkownika

Korzystal ktos z grand tour na lanzarote moze?
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 06 Gru 2015 05:27 

niebieski
Cześć wszystkim.

Mamy bilety:
13.03. - Poznań - Barcelona (07:00 - 09:45)
27.03. - Barcelona - Poznań (10:30 - 13:30)

W związku z tym, iż byliśmy już kilka razy w Barcelonie a bilety kupiliśmy do niej bardzo tanio chcemy wykorzystać fakt, że z Barcelony można bardzo tanio polecieć na Wyspy Kanaryjskie. Zależy nam na pięknych widokach i krótkim plażowaniu - złapać trochę słońca. Do tej pory byliśmy na Ibizie + Formentera i było cudownie. Nie lubimy wietrznych wysp ;-)

Ile wysp można zobaczyć, poznać w 2 tygodnie? Myślimy o zestawie:
1) Teneryfa + La Gomera
2) Lanzarote + Fuerteventura
3) Teneryfa + La Gomera + Gran Canaria
4) Lanzarote + Fuerteventura + Gran Canaria
5) Teneryfa + La Gomera + Lanzarote (tutaj lot z Teneryfy do Lanzarote albo na odwrót).
Bierzemy pod uwagę możliwość wynajęcia samochodu oraz przemieszczanie się z wyspy na wyspę samolotem lub promem.

Dzięki za rady!
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 06 Gru 2015 12:38 

Z treści posta wynika, że cena ma duże znaczenie.
Samoloty/promy między wyspami są drogie. Ok 80-100€ RT. Może wyjść więcej niż dolot z Europy. ;)
Tanio jest tylko między Fuertą a Lanzarote,10 € OW oraz Teneryfą i Gomerą.
Może się wydawać, jak jest blisko to tanio. Niestety.
I nie ma dużej różnicy cenowej między samolotem, a promem.
 PM off  

#166 PostWysłany: 06 Gru 2015 13:17 

Jeśli macie już bilety do Barcelony to może warto zrobić kółeczko. Polecieć na Teneryfę spędzić z tydzień, a potem lokalną linią OW na Gran Canarię na kolejny tydzień, a potem wrócić do Barcelony. Promy są bardzo drogie, więc warto zainwestować w bilet lotniczy np. w Bitner Canarias. Obie wyspy są ciekawe i pogoda najpewniejsza. Lanzarote i Fuerta to jednak wietrzne wyspy, ale też ciekawe.
 PM off  

#167 PostWysłany: 07 Gru 2015 12:54 

niebieski
Dzięki za porady. Cena nie jest najważniejszym kryterium. Będziemy mieć ze sobą jeden bagaż do 32kg. Więc przy lotach zapewne to ma znaczenie. A przy promach jest jakaś dopłata?

Myśleliśmy najbardziej o takim planie:
1) Teneryfa (objazdówka) + La Gomera (tydzień)
2) Lanzarote (reszta) + opcjonalnie 2-3 dni w Barcelonie, jak loty do Barcelony się nie zgrają...

Czemu tak? Bo podobno to są najciekawsze wyspy wg postów w tym temacie. La Gomere poleca znajomy, który mieszkał na Teneryfie kilka lat.
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 08 Gru 2015 11:35 

Tydzień na Gomerze to chyba za długo. Ja w jeden dzień objechałem najciekawsze miejsca.To mała wyspa. 2-3 dni to max. Będąc na Lanzarote warto i Fuerte odwiedzić. Tani i szybki transport promem z Playa Blanca do Corralejo.
Wtedy masz 4 wyspy zaliczone. Zostaje tylko najmniejsze Hierro , GC [ na którą zawsze można polecieć następnym razem] i La Palma.
Ta ostatnia jest bardzo rzadko odwiedzana. Tylko kilka plaż i słabo rozwinięta infrastruktura pod masowe tłumy turystów. Raczej dla koneserów ciszy, spokoju i penetracji mało znanych miejsc.
Tu krótkie info z mojego 2 tygodniowego pobytu na La Palmie.

http://www.fly4free.pl/forum/la-palma-kanary-luzne-info,1480,51272&p=412958&hilit=cancajos#p412958
 PM off  

#169 PostWysłany: 10 Gru 2015 04:09 

niebieski
Anonymous napisał(a):
Tydzień na Gomerze to chyba za długo. Ja w jeden dzień objechałem najciekawsze miejsca.To mała wyspa. 2-3 dni to max. Będąc na Lanzarote warto i Fuerte odwiedzić. Tani i szybki transport promem z Playa Blanca do Corralejo.
Wtedy masz 4 wyspy zaliczone. Zostaje tylko najmniejsze Hierro , GC [ na którą zawsze można polecieć następnym razem] i La Palma.
Ta ostatnia jest bardzo rzadko odwiedzana. Tylko kilka plaż i słabo rozwinięta infrastruktura pod masowe tłumy turystów. Raczej dla koneserów ciszy, spokoju i penetracji mało znanych miejsc.
Tu krótkie info z mojego 2 tygodniowego pobytu na La Palmie.

http://www.fly4free.pl/forum/la-palma-kanary-luzne-info,1480,51272&p=412958&hilit=cancajos#p412958

Myśleliśmy najbardziej o takim planie:
Wersja A
1) Teneryfa (objazdówka) + La Gomera (razem na te dwie wyspy tydzień)
2) Lanzarote + Fuerte (reszta czasu) + opcjonalnie 2-3 dni w Barcelonie, jak loty do Barcelony się nie zgrają...

Wersja B
2) Gran Canaria (reszta czasu) + opcjonalnie 2-3 dni w Barcelonie, jak loty do Barcelony się nie zgrają..

Który ciekawszy plan?
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 10 Gru 2015 11:35 

Wg mnie pierwsza wersja ciekawsza. GC mocno podobna jest do Teneryfy. Więc po co powielać. A Fuerta, i zwłaszcza Lanzarote, to klasa sama w sobie. Ta ostatnia to jak dla mnie najciekawsza wyspa.
 PM off  

#171 PostWysłany: 10 Gru 2015 12:00 

skipperek napisał(a):

Będziemy mieć ze sobą jeden bagaż do 32kg. Więc przy lotach zapewne to ma znaczenie.

Niepotrzebnie zakupiliście w wizzair większy bagaż rejestrowany, bo sporo przepłacicie lub zaistnieje konieczność przepakowania się np. do materiałowej torby bagażu podręcznego, ponieważ w innych liniach bagaż rejestrowany to przeważnie 20-23 kg

Również popieram opcję

Kod:
Wersja A
2) Lanzarote + Fuerte (reszta czasu) + opcjonalnie 2-3 dni w Barcelonie, jak loty do Barcelony się nie zgrają...

choć i tu ważne są możliwości przemieszczania się między wyspami
 PM off  

#172 PostWysłany: 14 Gru 2015 23:05 
Awatar użytkownika

wlasnie wrocilem z fuerty i lanz było cudnie polecam tam sie wybrac i pozwiedzac troszke :) jak by ktos mial jakies pytania z mila cheia odpowiem z aktualnymi danymi

ps pisalby sie ktos moze na zwiedzenie wszystkich wysp kanaryjskich w maju jakos nie mowie na jak dlugo bo sam nie wiem ale z mila checcia wroce tam i pozwiedzam inne wyspy rowniez
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 16 Gru 2015 14:28 

Loty: 87
Kilometry: 133 780
Krajów: 11 / 5.1%
Witam, pisalam juz w innym temacie, ze mam 5 dni wolnego na poczatku lutego. Szukalam miejsca gdzie bedzie sloneczni, nie bardzo wietrznie i w miare cieplo. Zdecydowalam ze beda to Wyspy Kanaryjskie. Myslalm o Lanzarote, ale teraz juz sama nie wiem. Bilet ma byc prezentem dla drugiej osoby na swieta wiec nie moge sie naradzic. Teraz mam problem i nie wiem ktora wybrac.

Jako nastolatka bylam na Teneryfie i Gran Canrii. Nie widzialam wiele bo wtedy nie mialam duzo do gadania. Bylam w Playa del Ingles, Maspalomas, Pourto Rico. A na Teneryfie w Costa Adeje, Los Cristianos, Playa de las Americas, Loro Parku, Jungle Parku i Aqualandzie.

Lubie miejsca gdzie jest co robic. Szczegolnie interesuje mnie natura i krajobrazy. A wieczorem jest gdzie isc na piwo czy kolacje z lokalnymi przysmakami. Nie zdecydowalam jeszcze na ile wypozycze auto, gdyz nie mam karty kredytowej i to troche wieksze koszt, bo trzeba ubezpieczenie. Wiec moze tylko na czesc pobytu.
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 16 Gru 2015 14:47 

niebieski
moniaklb napisał(a):
Nie zdecydowalam jeszcze na ile wypozycze auto, gdyz nie mam karty kredytowej i to troche wieksze koszt, bo trzeba ubezpieczenie.

W Cabrera Medina nie potrzebujesz karty kredytowej do rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 16 Gru 2015 22:19 
Awatar użytkownika

patrzałem za lotami i zastanawiam się czy wybrać samolot czy promy. Tylko nie widziałem lotów na El Hierro był ktoś tam może?
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 18 Gru 2015 15:23 
Awatar użytkownika

Loty: 218
Kilometry: 294 994
Krajów: 38 / 17.8%
Na Hierro tylko Binter lata (3x dziennie z TFN).
 Profil Relacje PM off
Łukasz Wystalski lubi ten post.

#177 PostWysłany: 29 Gru 2015 03:15 

niebieski
Hej.

Może, ktoś pomoże albo podsunie pomysł :-) Chciałbym zobaczyć jak najwięcej, ale żeby to nie była gonitwa i zaliczanie tylko punktów na mapie.

1 WERSJA

1) 13.03 - POZ - BCN / 7:00 - 9:45 (1*32kg, bilety mam)
2) 13.03 - BCN - TFN / 12:05 - 14:25 (134 euro/2 os. w tym 2*23kg)
x) TFN - FUE (albo samolot, albo prom)
3) 24.03 - FUE - BCN / 8:45 - 13:00 (96 euro / 2 os. w tym 2*20kg)
4) 27.03 - BCN - POZ / 10:30 - 13:30 (1*32kg, bilety mam)
Razem bilety, których nie mam: 230 euro z bagażami

2 WERSJA

1) 13.03 - POZ - BCN / 7:00 - 9:45 (1*32kg, bilety mam)
2) 13.03 - BCN - FUE / 16:55 - 19:05 (115 euro/2 os. w tym 2*23kg)
x) FUE - TFN (albo samolot, albo prom)
3) 23.03 - TFN - BCN / 10:10 - 14:25 (96 euro / 2 os. w tym 2*20kg)
4) 27.03 - BCN - POZ / 10:30 - 13:30 (1*32kg, bilety mam)
Razem bilety, których nie mam: 211 euro z bagażami

1 wersja ma taki plus, że jestem dzień dłużej.
2 wersja jest ciut tańsza.
Wolałbym wersję jak najdłużej na wyspach a jak najkrócej w Barcelonie, ale przed 27.03 ceny robią się 2-3x droższe.

Plan jest taki:
1) Teneryfa (objazdówka) + La Gomera
2) Lanzarote + Fuerte
3) Barcelona (opcjonalnie 2-3 dni w Barcelonie, jak loty do Barcelony się nie zgrają...)
albo
1) Lanzarote + Fuerte
2) Teneryfa (objazdówka) + La Gomera
3) Barcelona (opcjonalnie 2-3 dni w Barcelonie, jak loty do Barcelony się nie zgrają...)
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 04 Sty 2016 10:59 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 198 332
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Od 20 stycznia będę kilka dni na Teneryfie. Miałem nadzieję troszkę w cieple podładować akumulatory, ale prognozy dłutoterminowe raczej nie napawają optymizmem... :roll: http://www.accuweather.com/pl/es/puerto ... 021?day=19

Oczywiście poza tym, że liczę na ich pomyłkę, to chciałbym maksymalnie zwiększyć swoje szanse na słońce. Po lekturze wątku wiem, że północ wyspy zdecydowanie odpada - widać to nawet po cenach noclegów, choć na tą chwilę np. w takim Puerto de la Cruz na północy ten sam serwis prognozuje ok. 20, więc sam już nie wiem, jak to jest.
Wstępnie zarezerwowałem jednak spanie w Puerto de Santiago ale z opcją rezygnacji jakby co. Nie wiem, czy lepiej poszukać czegoś w okolicy Playa Americas? Myślicie czy to jest jakaś różnica w temperaturze? Będę miał auto, więc zawsze można podskoczyć ale wolałbym jednak spać tam, gdzie najcieplej ;) A może lepiej poczekać jeszcze cierpliwie na bardziej konkretne prognozy i podjąć decyzję np. tydzień przed wyjazdem? Będę wdzięczny za wskazówki w temacie.

#179 PostWysłany: 04 Sty 2016 11:16 

A więc WYLUZUJ:
- te skale temperatur i sama pogoda jak mi się wydaje wskazują zapewne sytuację pogodową w stolicy Teneryfy, NA PEWNO nie na południu wyspy
- masz masę stron z kamerkami na Teneryfie np.
http://www.skylinewebcams.com/en/webcam ... istas.html
jest tam wariant temperatura i pogoda klikając na "weather"
- sam byłem 18-24.01.2015r. w Los Cristianos, a więc ja bym zamienił choćby dlatego, że mając samochód i dla samego pobytu jest co tam robić i jechać by zwiedzić, wszystkie te dni +20-23 C, częste chmurki bez deszczu, ale też 2 dni opalania (woda co zapewne wiesz zimna, bo taka być musi)
- dzień wstaje bardzo późno, nasza bodajże 9, zachodzi ok. 20 naszego czasu (tam jest - 1 godzina w stosunku do czasu w Polsce)
- na północy pojechaliśmy jednego dnia samochodem, w tym stolic wyspy i faktycznie złapał nas lekki deszczyk, do tego jest wyraźnie chłodniej w stosunku do południa
 PM off
Shaq uważa post za pomocny.

#180 PostWysłany: 04 Sty 2016 11:18 

Sprawdź pogoda w Playa de la Américas a sam znajdziesz odpowiedź http://www.meteovista.pl/Europa/Hiszpan ... as/4952117
 PM off
Shaq lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 215 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości