Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14098 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 705  Następna
Autor Wiadomość
#1261 PostWysłany: 08 Lip 2015 08:30 

Dzisiaj na moim koncie pojawiły się punkty za pobyt którego nigdy nie rezerwowałem i też nigdy nie odbyłem. Czy mieliście też tak kiedyś, że dostaliście punkty za pobyt który nie miał miejsca?
 PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#1262 PostWysłany: 08 Lip 2015 08:50 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Nie narzekaj :D szkoda, ze u mnie tego nie ma :P
 Profil Relacje PM off  

#1263 PostWysłany: 08 Lip 2015 08:50 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
nie, ale najpewniej ktoś zrobił błąd wprowadzając nr karty do rezerwacji i dodatkowo nie zadziałała walidacji z nazwiskiem gościa, ktora powinna być...

#1264 PostWysłany: 08 Lip 2015 08:52 

Dodatkowo te niezasłużone punkty zmieniły mi status z silver na gold :) Zobaczymy co będzie dalej.
 PM off  

#1265 PostWysłany: 08 Lip 2015 09:27 

niebieski
Najprawdopodobniej w systemie jest też osoba o takim samym imieniu i nazwisku co Ty.
Ja wiem, że w systemie jest kilka osób o tym samym nazwisku i imieniu co ja. Kilka razy zdarzyło się, że otrzymałem maila z Accora z prośbą o podanie numeru karty do rezerwacji w tym a tym hotelu.
 Profil Relacje PM off  

#1266 PostWysłany: 08 Lip 2015 09:40 

Tak pewnie jest jak piszesz i zastanawiam się czy nie będzie z tego powodu problemów, że mi będą przypisywać punkty innych, a moje komuś innemu.
 PM off  

#1267 PostWysłany: 08 Lip 2015 10:07 

niebieski
Wydaje mi się, że najskuteczniejszą metodą jest pokazywanie karty lojalnościowej przy meldunku i sprawdzenie czy numer się zgadza z tym co było podane w rezerwacji.
Mnie się na przykład zdarzyło mieć przypisane śniadanie do rezerwacji, a recepcjonista tego nie widział. Kilka razy proszono mnie o kartę, ponieważ recepcjonista twierdził, że jest kilku takich Krzyśków, jak ja i nie wie który to ja :) Cóż, nie jednemu psu Burek.
 Profil Relacje PM off  

#1268 PostWysłany: 08 Lip 2015 10:15 

Pomyślałem tak samo jak Ty, lepiej przy zameldowaniu wszystko sprawdzić niż pisać później reklamacje.

-- 08 Lip 2015 10:18 --

Tymczasem przyszły gratulacje z powodu uzyskania statusu gold :)))
 PM off
krzysztof.ka lubi ten post.

#1269 PostWysłany: 08 Lip 2015 10:56 

niebieski
W tym przypadku składam gratulacje z okazji Golda :) Liczę, że jak prawowity właściciel punktów jak się upomni o nie, Tobie ich nie zabiorą.
Mała korekta po wysłaniu posta:
radziłbym nie zgłaszać tego noclegu przez aplikację Places. Licho wie, czy wtedy by nie odgrzebali, że to nie Twój nocleg był.
 Profil Relacje PM off  

#1270 PostWysłany: 08 Lip 2015 11:54 

niebieski
Higflyer napisał(a):
Dzisiaj na moim koncie pojawiły się punkty za pobyt którego nigdy nie rezerwowałem i też nigdy nie odbyłem. Czy mieliście też tak kiedyś, że dostaliście punkty za pobyt który nie miał miejsca?

Czy mogę zapytać - te punkty za pobyt w jakim hotelu? Ja nie mogę doczekać się swoich ;)

A sytuacja jest dokładnie taka, jak w rozmowie na ten temat. Hotel wystawił fakturę na moje nazwisko, ale nie na moje dane adresowe. Okazało się, że w systemie rezerwacyjnym hotelu jest osoba o tym samym imieniu i nazwisku (a myślałem, że jest takie wyjątkowe ;)), która była już wcześniej gościem tego hotelu. Recepcjonistka sprawdziła numer karty lojalnościowej przypisanej do tej rezerwacji, numer się zgadzał. Nie prosiłem o korektę faktury, bo jej nie potrzebuję a recepcjonistka zapewniała, że na pewno dostanę punkty, bo w systemie do tej rezerwacji podpięta jest moja karta. Co prawda minęło dopiero kilka dni od zakończenia pobytu, ale jeszcze tak długo nie czekałem na dopisanie punktów.

Ostatnio edytowany przez egg, 08 Lip 2015 12:25, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1271 PostWysłany: 08 Lip 2015 12:21 

[quote="egg" a myślałem,
nie czekałam na dopisanie punktów.[/quote]

Jakiej jesteś płci?
 PM off  

#1272 PostWysłany: 08 Lip 2015 12:26 

niebieski
Ups, poprawiłem.
A swoja drogą, trudno się domyśleć, prawda?
 Profil Relacje PM off  

#1273 PostWysłany: 08 Lip 2015 12:45 

Twój opis nie pasuje do mojej sytuacji z dwóch powodów ale o szczegółach nie będę pisał. Z powyższej dyskusji wynika, że takie pomyłki z nazwiskami się zdarzają, więc wyjaśnij w hotelu mówiąc, że dane na fakturze były inne i punktów nie ma.
 PM off  

#1274 PostWysłany: 08 Lip 2015 12:53 

niebieski
Higflyer napisał(a):

U mnie co prawda nie punkty, ale dwukrotnie przy anulowanych noclegach dostałem na maila ankietę z prośbą o ocenę pobytu.
Może im odpowiedzieć, że ocenić ocenię, ale punktów za pobyt nie widzę :lol:
 Profil Relacje PM off  

#1275 PostWysłany: 08 Lip 2015 12:58 

niebieski
Higflyer napisał(a):
Twój opis nie pasuje do mojej sytuacji z dwóch powodów ale o szczegółach nie będę pisał. Z powyższej dyskusji wynika, że takie pomyłki z nazwiskami się zdarzają, więc wyjaśnij w hotelu mówiąc, że dane na fakturze były inne i punktów nie ma.

Dziękuję za dobrą radę, poradzę sobie.
Widać masz jakieś ważne powody, aby zatrzymać dla siebie nazwę hotelu. Nie oceniam tego.
 Profil Relacje PM off  

#1276 PostWysłany: 08 Lip 2015 13:00 
Awatar użytkownika

Loty: 442
Kilometry: 537 690
Krajów: 57 / 26.6%
srebrny
@egg, za ostatni pobyt swój i żony w Orbisie też jeszcze nie dostaliśmy.

Przy okazji, wkurza mnie strona accor naprawdę bardzo. Albo nie mogę się zalogować, bo ta opcja jest w tej chwili niedostępna lub jak się zaloguje, to nie mogę wykorzystać punktów na kolejny pobyt.
egg lubi ten post.
egg uważa post za pomocny.

#1277 PostWysłany: 08 Lip 2015 13:06 

Francuzi już mają taki bałaganiarski styl pracy. Polacy, którzy pracują we francuskich firmach dostają furii na ich styl pracy.
 PM off
krzysztof.ka lubi ten post.

#1278 PostWysłany: 08 Lip 2015 13:11 

niebieski
@horacy19
Wczoraj było podobnie, też albo nie mogłem się zalogować, albo nie widziałem punktów.
Po BB byłem jeszcze w Krakowie, więc nie zdradzę, za który hotel nie dostałem punktów, tajemnica ;)
 Profil Relacje PM off  

#1279 PostWysłany: 08 Lip 2015 13:15 

egg napisał(a):
Dziękuję za dobrą radę, poradzę sobie.
Widać masz jakieś ważne powody, aby zatrzymać dla siebie nazwę hotelu. Nie oceniam tego.

Dziwisz się, że nie chcę podać imienia i nazwiska, i miejsca gdzie spałem, a sam występujesz tutaj pod tylko nickiem. Powiedziałem Ci prawdę, że dwie rzeczy się nie zgadzają.
 PM off  

#1280 PostWysłany: 08 Lip 2015 13:16 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
Higflyer napisał(a):
Francuzi już mają taki bałaganiarski styl pracy. Polacy, którzy pracują we francuskich firmach dostają furii na ich styl pracy.

Może pisz za siebie...
Pracowałem swego czasu w centrali francuskiego banku i prowadziłem wiele projektów z kolegami z Francji i wcale nie odbierałem tego negatywnie. Podobnie jak wielu moich współpracowników.
Ich styl pracy tak naprawdę nie odbiegał znacząco od np. stylu pracy Rosjan, Czechów czy Węgrów, z którymi tez miałem okazję współpracować w róznych firmach i projektach.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14098 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 705  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości