Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14098 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 705  Następna
Autor Wiadomość
#1281 PostWysłany: 08 Lip 2015 13:21 

Przeczytaj sobie cały wątek i pomyśl skąd się bierze ten bałagan przecież to jest francuska firma, zresztą tak samo jak Orbis. Masz francuski bałagan organizacyjny w całej okazałości.

Ostatnio edytowany przez Anonymous 08 Lip 2015 20:46, edytowano w sumie 3 razy
 PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#1282 PostWysłany: 08 Lip 2015 13:36 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
Oczywiście masz rację...
Wg Ciebie wszystkie francuskie firmy mają bałagan i wszyscy Polacy, którzy się zetknęli z francuskimi firmai dostają furii na ich styl pracy...
 Profil Relacje PM off  

#1283 PostWysłany: 08 Lip 2015 13:42 

Stereotypy zawsze są niesprawiedliwe ale są różnice kulturowe między narodami i żadna poprawność polityczna tego nie zmieni.
 PM off  

#1284 PostWysłany: 08 Lip 2015 13:49 

niebieski
@Higflyer
Przecież sam napisałeś, że tam nie spałeś. Wystarczyło podać hotel, którego rzecz dotyczy. Czy to w jakiś sposób zdradza Twoją tożsamość, demaskuje Cię? Nikt nie żąda od Ciebie podawania tutaj swoich danych osobowych, wiec nie zarzucaj innym, że tego nie robią. Pozdrawiam i życzę więcej samoświadomości z poczucia bycia szczęśliwym.

-- 08 Lip 2015 13:52 --

Higflyer napisał(a):
Powiedziałem Ci prawdę, że dwie rzeczy się nie zgadzają. [/u]

1. Jesteś kobietą a piszesz jako mężczyzna?
2. ??? Ktoś ma jakiś pomysł?
 Profil Relacje PM off  

#1285 PostWysłany: 08 Lip 2015 16:02 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Higflyer napisał(a):
Francuzi już mają taki bałaganiarski styl pracy. Polacy, którzy pracują we francuskich firmach dostają furii na ich styl pracy.

To wyobraź sobie co przeżywali ci ktorzy pracowali w poukładanych, amerykanskich firmach, które zostały przez franzuskie wykupione, i wprowadzono "nowy porządek"...
ale faktem jest że strona ma czkawkę i bardzo regularnie nie działa lub działa częściowo (i aplikacja mobilna podobnie). Jak się nie mogę zalogować na swoje konto to nigdy nie wiem czy to kolejna czkawka systemu, czy ktoś mi sie włamał i właśnie czyści mi zebrane punkty...

#1286 PostWysłany: 08 Lip 2015 20:57 

sranda napisał(a):
Pracowałem swego czasu w centrali francuskiego banku i prowadziłem wiele projektów z kolegami z Francji i wcale nie odbierałem tego negatywnie. Podobnie jak wielu moich współpracowników.
Ich styl pracy tak naprawdę nie odbiegał znacząco od np. stylu pracy Rosjan, Czechów czy Węgrów, z którymi tez miałem okazję współpracować w róznych firmach i projektach.
[/quote]

Narody tak jak ludzie mają swoje zalety i wady. Sami Francuzi mówią, że mają problem z dobrą organizacją pracy. Polacy mają jeszcze więcej wad narodowych. Nie ma najmniejszego powodu aby nie mówić i nie dyskutować o wadach narodowych.
Zgłupiejemy gdy będziemy tak poprawni politycznie. Zresztą już niektórzy ludzie są ogłupiali poprawnością polityczną.
 PM off  

#1287 PostWysłany: 08 Lip 2015 21:48 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Prosiłbym o trzymanie się tematu :)
 Profil Relacje PM off  

#1288 PostWysłany: 08 Lip 2015 23:50 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 402
Kilometry: 577 747
Krajów: 59 / 27.6%
No właśnie.... a tu nowe promo. Tym razem dla tych członków LCAH, którzy mają w sobie żyłkę do hazardu...

http://www.accorhotels.com/gb/promotion ... 2015.shtml

Można wygrać 1000 euro na pobyty, jeśli weźmiemy udział w nowej promocji -40% oraz losowanie.
Największa szansa dla odwiedzających Francję:

Kod:
booking from 30 June to 28 August 2015

- Three hundred (300) winners having stayed in France during the defined period- on 25 September 2015,
- Ten (10) winners having stayed in England or Ireland during the defined period- on 25 September 2015,
- Twenty (20) winners having stayed in Benelux during the defined period- on 25 September 2015,
- Six (6) winners having stayed in Germany during the defined period- on 25 September 2015

Czyli łącznie 336 pakietów do wygrania. Szkoda że nie wybieram się do Francji :(
 Profil Relacje PM off  

#1289 PostWysłany: 09 Lip 2015 00:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Do 25sep to ja sie wybieram do Francji. Czyli celujemy w -40% Albo i nie bo to zdaje sie ze płatne z góry jest. Chociaz to trzeba miec szczęście. Szczescie ma sie podobno w kartach lub w miłości. Wiec nie spodziewam sie wygranej ;)

Wysłane z mojego iPhone (łatwo zgadnąć po błędach z "ułatwiacza" pisania), przez Tapatalk

#1290 PostWysłany: 09 Lip 2015 09:07 

niebieski
Z ciekawości wczoraj sprawdzałem noclegi w Paryżu. Znalazłem Ibis Styles gdzieś na północy aglomeracji paryskiej za 211 złotych ze śniadaniem z taryfą tych niezapomnianych nocy.
Pytanie do często podróżujących do Paryża, czy to jest najniższa cena, czy można coś znaleźć taniej? Nie interesuje mnie Budget i F1. Tylko Ibis albo Ibis Styles.
 Profil Relacje PM off  

#1291 PostWysłany: 09 Lip 2015 10:19 

niebieski
mezzo napisał(a):
heniek napisał(a):
Czy w Accor jest możliwość zarezerwowania dwóch pokoi tego samego dnia?

Czasami zdarza się, że system nie oferuje płatności punktami. W Twoim przypadku prawdopodobnie nie ma możliwości opłacenia noclegów punktami, ponieważ wybierasz dwa pokoje. Tak niestety działa ten system. Zrób dwie rezerwacje osobno, może zadziała.

Po 3 dniach prób, niedziałająca strona, strona działająca ale punkty niewidoczne, a jak nie widać na stronie to i dział rezerwacji ich nie widzi udało mi się w końcu zarezerwować dwa pokoje.

Czyli jakby ktoś miał podobny problem to rezerwujemy dwa pokoje pojedynczo i wtedy za oba da się zapłacić punktami.
 Profil Relacje PM off
krzysztof.ka lubi ten post.
krzysztof.ka uważa post za pomocny.

#1292 PostWysłany: 10 Lip 2015 10:18 
Awatar użytkownika

srebrny
Macie jakieś doświadczenia i obserwacje, z "czekania na lepsza cenę" w accor?

Kupiłem z miesiąc temu pokój z grubsza za 165 pln/noc, teraz potrzebuję dokupić jeszcze jedną noc (gdy robiłem rezerwację cena na ten termin była taka sama, na tę kolejną, jak na poprzednie), teraz na kilka nocy z rzędu tylko ten jeden potrzebny mi termin cena jest wyższa ok. 240 pln, myślicie, że jest szansa na spadek ceny?
Czy raczej obłożenie w hotelu jest na tyle wysokie, że już nie spadnie?

Jakoś nigdy do tej pory nad tym się nie zastanawiałem i nie obserwowałem długofalowo zmian cen w danym hotelu.
 Profil Relacje PM off  

#1293 PostWysłany: 10 Lip 2015 10:36 

niebieski
Hm, trudno tutaj wyrokować jak się ceny będą zmieniać. Ja na marzec miałem zrobić rezerwację w Krakowie i z reguły rezerwuję na miesiąc wcześniej, ale tym razem musiałem się wstrzymać trochę dłużej i nagle na 2 tygodnie przed wyjazdem w ibisie zrobiło się jakieś promo i cena poszła w dół, ale w innych obserwowanych hotelach cena szła do góry. Z obserwacji najczęściej jednak miałem tak, że cena była stabilna a później rosła.
 Profil Relacje PM off
mashacra lubi ten post.

#1294 PostWysłany: 10 Lip 2015 11:07 

Loty: 1121
Kilometry: 1 114 676
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Z moich obserwacji wynika, że na miesiąc/półtora przed terminem ceny zaczynają iść w górę i o ile nie trafi się jakieś promo, to szanse na niższe stawki nie są zbyt wielkie.
A jak jest duże zapotrzebowanie, czy atrakcyjna lokalizacja, to nawet kilka miesięcy wstecz ceny mogą wzrastać niemal co tydzień - tak miałem np. z hotelem w Atenach, który rezerwowałem w marcu na lipiec. W jednym marcowym tygodniu cena była x, a już tydzień czy dwa później x+.
mashacra lubi ten post.

#1295 PostWysłany: 10 Lip 2015 11:08 
Awatar użytkownika

srebrny
U mnie jest to Praga na za miesiąc/półtora :D więc chyba zarezerwuję i nie będę sobie zawracać głowy.
 Profil Relacje PM off  

#1296 PostWysłany: 10 Lip 2015 11:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Potwierdzam, ceny raczej zawsze w górę, stopiowo, z tendencją przyspieszająca gdy zbliżamy się do daty pobytu. Do tego często są promocje typu taniej 30 dni przed pobytem, potem ceny idą w górę. A we wrażliwszych lokacjach (w sensie miejsca lub dobrej ceny hotelu) potrafią odparować pokoje w ogóle, i wtedy cena przestaje być najważniejszym problemem...
Ja staram się zawsze rezerwować z możliwością odwołania, z racji dość dużej dynamiki w planach, ale również dlatego że mogę w ciemno zarezerwować na miesiące do przodu, tak na wszelki wypadek, najwyżej się odwoła. Stąd niestety dość często przepuszczam potencjalne oferty typu -40%, które trzeba płacić z gory. A gdy już prawie prawie mam kliknąć te -40%, mając wreszcie potwierdzony wyjazd, to się okazuje że albo już nie ma w ofercie, albo obecna cena jest już sporo wyższa niż była pierwotnie. Albo pełne obłożenie.

Dlatego sugeruje nie czekać, bo może być tylko drożej.
mashacra lubi ten post.

#1297 PostWysłany: 10 Lip 2015 13:10 

mashacra napisał(a):
U mnie jest to Praga na za miesiąc/półtora :D więc chyba zarezerwuję i nie będę sobie zawracać głowy.

240 złotych za noc to wydaje mi się drogo, może trzeba zabrać swoje klamotten i iść do innego hotelu na drugą noc.
 PM off  

#1298 PostWysłany: 10 Lip 2015 14:10 

niebieski
Sierpień to miesiąc urlopowy w takich krajach jak Francja, Szwajcaria czy Włochy. Myślę, że wtedy ludzie z tych krajów podrózują. Praga jest wciąż modna i nie liczyłbym na spadek cen.
 Profil Relacje PM off  

#1299 PostWysłany: 10 Lip 2015 16:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Higflyer napisał(a):
mashacra napisał(a):

240 złotych za noc to wydaje mi się drogo, może trzeba zabrać swoje klamotten i iść do innego hotelu na drugą noc.

E tam. Drogo to było 150EUR za 4 pokojowy, 120 metrowy apartament tuż przy rynku (praktycznie całe ostatnie piętro hotelu, nie-Accor). Ale raz kiedyś można ;-)

#1300 PostWysłany: 10 Lip 2015 16:31 

W Pradze piwo tanie to zaoszczędzi się na piwie i rachunek wyjdzie na zero.

Na serio to ja bym zarezerwował inny hotel z możliwością anulacji, i czekał może w Accorze będzie taniej niż 240. Zawsze to ryzyko ale jest ryzyko jest zabawa.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14098 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 705  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości