Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#2041 PostWysłany: 09 Lut 2015 13:31 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
walerek napisał(a):
Żeby nie wpisywać za każdym razem ręcznie komendy w kolumnie B, można zrobić to szybciej.
Wpisujemy wszystkie transakcje w kolumnie A.
Następnie wpisujemy komendę w komórce B1 odnoszącą się do oblicznia pierwszej transakcji.
Zaznaczamy lewym przyciskiem myszy komórkę B1 i następnie trzymając lewy przycisk myszy najeżdżąmy na prawy dolny narożnik tej komórki i przeciągamy do dołu.
W ten sposób obliczamy wszystkie transkacje.
Oczywista oczywistość. Nikt o zdrowych zmysłach nie będzie wstawiał ręcznie formuł do każdej komórki.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2042 PostWysłany: 09 Lut 2015 13:39 

złoty
Nie byłbym tego do końca pewny skoro ludzie pytają o tak prozaiczne wyliczenia.

Ostatnio edytowany przez zbyhu, 09 Lut 2015 14:14, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#2043 PostWysłany: 09 Lut 2015 18:35 

Cytuj:
Teraz koszty. I tu dobra informacja. Wszystko to można mieć za darmo, ale pod kilkoma warunkami:

kartą trzeba płacić przynajmniej 4 razy w miesiącu. Jeśli tego nie zrobimy, bank policzy nas 4,5 PLN za dany miesiąc,
kartę trzeba spłacać terminowo (nie później niż na koniec okresu rozliczeniowego), inaczej bankowi zapłacimy 0,18% salda zadłużenia na karcie za obowiązkowe ubezpieczenia na życie,
kartą trzeba wydawać przynajmniej 1000 zł miesięcznie – inaczej za kartę zapłacimy 79 PLN za rok (karty wydane do końca tego roku zwolnione są bezwarunkowo z opłaty za pierwszy rok użytkowania).

To jak jest z tą darmowością jeśli chodzi o ubezpieczenie na życie ?
Przed chwilą dzwonił Pan z Wizz i powiedział, że jest umowa między wizz a raffi i brak jest ubezpieczenia - ale tylko w przypadku, gdy oni sami dzwonią, a nie przez zgłoszenie ze strony raffi ...
 Profil Relacje PM off  

#2044 PostWysłany: 10 Lut 2015 09:32 

Informacja, która może mieć wpływ na dalszą współpracę raffi z Wizzair.

http://biznes.onet.pl/gielda/wiadomosci ... enii/vwx7h
 Profil Relacje PM off  

#2045 PostWysłany: 10 Lut 2015 09:37 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Informacja była już podana dużo wcześniej. Zanim bank zmieni właściciela minie jeszcze sporo czasu a program dla tej karty trwa do 2016 roku więc bez paniki.
 Profil Relacje PM off  

#2046 PostWysłany: 10 Lut 2015 22:11 

Posiadam od stycznia tego roku kartę kredytową wizz air RaiffeisenPolbank
Przeczytałem ok80stron tego wątku a nie było to łatwe.
Nie ma jasnej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.
Dzwoniłem parokrotnie do polbanku, łacznie ze skargami i nadal nie wiem czy....

1)W pierwszym roku jesteśmy zwolnieni za opłatę konta 79zł? (jeden konsultant upiera się ze mam zrobić 3tysiace przez 3 miesiące, inny zapewnia ze nie muszę tego robić w pierwszym roku ponieważ zakładałem konto przez infolinie raiffeisena)

2)Kiedy trzeba zrobić obrót kartą 12000zł aby mieć za darmo kartę na nastepny rok? Czy te 12000 muszę zrobić w pierwszym roku użytkowania czy w drugim? (jeden konsultant zapewniał, że w pierwszym bo "raiffeisen nalicza opłatę za konto z góry za rok", inny zapewniał, że dopiero w przyszłym roku muszę pilnować aby zrobić 12000zł w tym nie mam się czym martwić)

Ludzie takiego burdelu na infolinii nie ma nigdzie. Na 7konsultantów tak naprawdę jeden wiedział o czym mówi. Dlatego mimo różnych
zapewnień zwracam się do Was.

P.S. jedna konsultantka dziwiła się po co w ogóle chcę się dowiadywać teraz czy mi naliczą opłatę. Sugerowała żebym "poczekał czy bank mi coś naliczy, i jak naliczy to wtedy Pan zgłosi reklamację"
To takie ku'wa dziwne, że nie mam ochoty się z nimi bawić w reklamację tylko chcę wiedzieć jak oni rozumieją swoje regulaminy?

Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.

P.S2 Bank raiffeisen nie ma w zwyczaju odpisywać na pisemne zapytania dotyczące ich ofert :)
 Profil Relacje PM off  

#2047 PostWysłany: 10 Lut 2015 22:17 

mniej więcej masz odpowiedź na swoje pytania:
http://www.fly4free.pl/karta-raiffeisen ... nt-page-4/

znalazłem też taki artykuł ze stycznia br:
http://www.bank-karta-kredyt.pl/karta-k ... hback.html

Załączniki:
warunki.PNG
warunki.PNG [ 28.64 KiB | Obejrzany 1575 razy ]
 PM off  

#2048 PostWysłany: 10 Lut 2015 22:59 

niebieski
Czyli trzeba jednak wykręcić te 3 koła w pierwsze 3 miesiące aby byla w pierwszym roku za free.....
 Profil Relacje PM off  

#2049 PostWysłany: 11 Lut 2015 14:01 

niebieski
czy tez mieliscie takie problemy z aktywacja karty online? Ani R ani appka... ciagle - "Dane nie zostaly przeslane" albo "Blad polaczenia z bankiem"... od 3 dni! to jakis zart?

#2050 PostWysłany: 11 Lut 2015 14:07 
Awatar użytkownika

niebieski
michalp napisał(a):
to jakis zart?

Z tym bankiem jest czasem bardzo wesoło, więc kto wie ?
 Profil Relacje PM off  

#2051 PostWysłany: 11 Lut 2015 14:11 

michalp napisał(a):
czy tez mieliscie takie problemy z aktywacja karty online? Ani R ani appka... ciagle - "Dane nie zostaly przeslane" albo "Blad polaczenia z bankiem"... od 3 dni! to jakis zart?

trzeba dzwonić na infolinię, wtedy bez problemu tel. 22 549-99-99 (mi też online się nie udawało)
 PM off  

#2052 PostWysłany: 11 Lut 2015 14:19 

Powiem Wam szczerze, ze przy konfrontacji z pracownikami rajfajzena opada wszystko, nie tylko ręce. 2 stycznia złożyłam online wniosek o otwarcie konta z debetówką wizz, od tego czasu kurier umawiał się ze mną z 7 razy ( nie przyjechał nigdy), pracownicy na infolini na zmianę twierdzą, że mój wniosek zaginął i się cudownie odnalazł. W związku z powyższym- czy w oddziale otworzą mi konto od ręki, dadzą do podpisania świstki i kartę do łapki? Na infolinii niezmiennie słyszę, żeby się wstrzymać, bo kurier już jedzie (taaaa), a że do najbliższego oddziału mam kilkadziesiąt kilometrów, wolałabym się nie fatygować na próżno.

Pzdr

e.
 Profil Relacje PM off  

#2053 PostWysłany: 11 Lut 2015 14:25 

Ja miałam problem z aktywacją tej karty przez prawie miesiąc i dzwoniłam na infolinię 6 razy. Najpierw myślałam, że to przez okres świąteczny, potem Sylwester i trochę odpuszczałam, bo rozumiałam, że ktoś może być na urlopie i trzeba poczekać. Niestety po dwóch tygodniach nadal nie można było aktywować karty, bo niby moje dokumenty nie dotarły jeszcze do banku (mimo, że zostały odesłane od razu przez kuriera, który przywiózł mi kartę). Na infolinii mówili, że trzeba czekać, a jak coś ustalą to oddzwonią. Jednak nie oddzwonili. Kiedy dzwoniłam ponownie nikt nadal nic nie wiedział i problemu dla nich nie było, choć ja miałam potwierdzenie, że moja przesyłka w Warszawie została odebrana. W końcu ustaliłam, że przesyłkę odebrała ta sama osoba, co podpisywała przygotowaną dla mnie umowę i kiedy na infolinii podałam nazwisko tej osoby, to następnego dnia skontaktowano się ze mną, wysłano kuriera, bo brakowało im jeszcze jakiegoś podpisu na formularzu, którego wcześniej mi nie dostarczono i kolejnego dnia dostałam sms-a, że dokumenty dotarły do banku i można kartę aktywować. Ogólnie mówiąc mają tam bałagan.
 Profil Relacje PM off  

#2054 PostWysłany: 11 Lut 2015 14:33 

srebrny
Produkt jest atrakcyjny i wszystko wskazuje, że zainteresowanie nim przerosło możliwości organizacyjne tego niedużego przecież banku. Z czasem będzie lepiej i ogarną po kolei kwestie problemowe.
 Profil Relacje PM off  

#2055 PostWysłany: 11 Lut 2015 14:46 

Jak komuś zależy na czasie to polecam otworzyć konto z debetówką i nie czekać aż ją wyślą. Założyłem konto w środę przelewem (co jest istotne, w obliczu tych problemów z kurierami opisanych wyżej), w piątek karta pojawiła się na koncie internetowym, więc ją aktywowałem. W sobotę rano już miałem WDC aktywne... a wczoraj (wtorek) wieczorem dostałem SMS od Raiffeisen, że kartę wysłali :D
 Profil Relacje PM off  

#2056 PostWysłany: 11 Lut 2015 14:51 

niebieski
No to spoko, tylko, ze ja dostalem sms, ze papiery przyszly i mozna aktywowac. No, a nie mozna... Teraz nie ebde dzwonil na infolinie, bo ich minutki czekania w roamingu by mnie za duzo wyszly... nie kupuje natomaist argumentu, ze nieduzy bank, wiec za duzo chetnych i nie ogarniaja - system bankowy albo dziala albo nie - bez przesady, ze te wnioski na wizz-karte zawiesily im kanaly elektroniczne. Po prostu system jest niesprawny..

#2057 PostWysłany: 11 Lut 2015 14:55 

Vorge, dzięki za odpowiedź. Problem w tym, ze rajfajzen nie akceptuje przelewu z mojego dotychczasowego banku (toyota bank). Pozostaje walka z infolinią.
Stad moje pytanie o procedurę w oddziale- da się to zrobić od ręki? Jako, że ważność wdc kończy się bardzo niedługo, nie wiem czy liczyć na przychylność rajfajzena /łut szczęścia czy inwestować gotówkę i przedłużyć członkostwo na własną rękę.
 Profil Relacje PM off  

#2058 PostWysłany: 11 Lut 2015 15:07 

Emi, a jesteś pewna, że się nie da wybrać np. "inny bank" w opcjach przelewu? Jak Ci się nie chce fatygować do placówki, to możesz też otworzyć gdzie indziej konto (sprawdź czy np. T-Mobile nie akceptuje przelewu z toyoty do aktywacji internetowej) i z tego konta aktywować przelewem Raiffeisen.
 Profil Relacje PM off  

#2059 PostWysłany: 11 Lut 2015 15:17 

Vorge, jestem pewna. Klikając w opcję "mam konto w innym banku"pojawia się komunikat, ze usługa jest niedostępna. To samo potwierdził konsultant na infolinii, chociaż co do ich kompetencji mam spore zastrzeżenia:) No nic, dzięki za rady, spróbuję zrobić tak jak mi radzisz.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#2060 PostWysłany: 11 Lut 2015 16:53 

niebieski
Posiadam już WDC kupione jeszcze przed zmianami tj. mogę kupić bilety dla zdaje się 10 osób. Chciałbym zrobić kredytówkę raffaisen i zastanawiam się czy podpinając pod konto Wizz kartę nie utracę swojej wersji na poczet standardu z karty i pózniej bede musiał kupić wersję grupa. Ma ktoś wiedzę na ten temat? Będę wdzięczny.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości