Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#2081 PostWysłany: 17 Lut 2015 12:09 

Wolny napisał(a):
Mam tę kartę od początku stycznia i przyznam, że lubiąc wszelkie banki, systemy, giełdy itd. w systemie Raiffa się nieco gubię ;)

1) Okres rozliczeniowy mam na 12, czy to normalne, że wyciąg pojawił się dopiero dziś, czyli 17?
2) Do tej pory wydałem niecałą kwotę przyznanego kredytu (dajmy na to 995 zł), wpłaciłem też kwotę kredytu, żeby nie zapomnieć o spłacie (czyli 1000 zł). Za miesiąc powinno wszystko więc być na plusie 5 zł. Powinienem mieć więc nowy 1000 zł z lutego i te 5 zł, czyli 1005 zł. I niestety wciąż jest tylko ta styczniowa kwota 5 zł. Kwota do spłaty to 0,00. Kiedy ten kredyt się "odnawia"?

:roll:

ad1. bo oni w weekend nie generują wyciągów, ani tez nie księgują wszelkich operacji tj. transakcje bezgotówkowe itp
na końcu wyciągu masz jakim saldem zakończyłeś okreś rozliczeniowy, gdzie "-" przed cyfrą oznacza, iż na plusie i nie pobiorą
0,4% za ubezpieczenie kwoty zadłużenia

ad2. po zaksięgowaniu wpłaty najpóźniej następnego dnia roboczego będziesz miał po zalogowaniu i wybraniu karty - karty kredytowe
- historia kart w polu "dostępne środki" 1005 zł, zaś w polu "saldo" po zaksięgowaniu wszystkich transakcji, zakupów
bezgotówkowych itp. kwotę - 5 zł (co oznacza, że nadpłaciłeś 5 zł w stosunku do wydatków)

Zawsze możesz też zadzwonić na infolinię 22 549-99-99, sprawdzić liczbę zgromadzonych pkt wizz i przy okazji poprosić o "odświeżenie salda"
 PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2082 PostWysłany: 18 Lut 2015 15:53 

Witam,

Mam problem i pytanie do Kogoś kto również miał taką sytuacją,a mianowicie mam wykupione WIZZ Discount Club od stycznia,jednak w zwiazku z kredytem w RaiffeisenPolbank otrzymalem karte debetowa Wizz,oraz otrzymalem maila z Wizzaira ze mam nowe konto clubu discount,czyli wychodzi na to że mam dwa.Moje pytanie brzmi czy można przedluzyc o rok waznosc konta discount club na moim oryginalnym koncie wizzair? co mam teraz zrobic,bo szczerze nie potrzebne są mi dwa konta?? proszę o pomoc!

#2083 PostWysłany: 18 Lut 2015 17:20 

Zadzwoń na infolinię Raiffeissen tel. 22 549-99-99 prosząc o zmianę adresu e-mail przypisanego do karty debetowej zgodnego z tym e-mailem właściwym do tego mywizz co chcesz
Jak nie pomogą pisz do WIzzair na ich adres e-mail
customerrelations.pl2@wizzair.com

opisując swój problem
 PM off  

#2084 PostWysłany: 18 Lut 2015 17:42 

srebrny
hej czy sa jakies restrykcje w wydawaniu punktow ? tj. dostalem 2380 punktow za pierwszy okres rozliczeniowy. czy moge je wydac np. na loty do Izraela ?
kiedy kojarze byly ograniczenia :)
pozdrawiam michcioj
 Profil Relacje PM off  

#2085 PostWysłany: 18 Lut 2015 17:44 

Loty do Izraela bez problemu o ile właściciel konta mywizz jest na rezerwacji, odpadają loty Wizz Ukraina (oczywiście rezerwacji hotelu, samochodu w trakcie rezerwacji lotu/ów też nie dokonasz za pkt bo się nie da)
 PM off
michcioj uważa post za pomocny.

#2086 PostWysłany: 18 Lut 2015 20:07 

Witajcie,

Kiedyś mając kartę Citi Wizz można było dokonywać przelewów w Żabce do kwoty 5000 zł w ciągu 30 dni. Takie transakcję były traktowane jako bezgotówkowe i były naliczane punkty Wizz od takiej transakcji.

Czy w przypadku karty Raiffeisen Wizz też jest jakaś podobna możliwość? Ewentualnie jest gdzieś jakiś większy limit niż 5000 zł na 30 dni?

Z góry dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#2087 PostWysłany: 18 Lut 2015 20:12 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
cosmix napisał(a):
Witajcie,

Kiedyś mając kartę Citi Wizz można było dokonywać przelewów w Żabce do kwoty 5000 zł w ciągu 30 dni. Takie transakcję były traktowane jako bezgotówkowe i były naliczane punkty Wizz od takiej transakcji.

Czy w przypadku karty Raiffeisen Wizz też jest jakaś podobna możliwość? Ewentualnie jest gdzieś jakiś większy limit niż 5000 zł na 30 dni?

Z góry dzięki!
Było o tym kilka razy. Przelewy w Żabce i Sprytny Bill = punkty Wizz.

Ostatnio edytowany przez zulu, 18 Lut 2015 20:14, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
cosmix uważa post za pomocny.

#2088 PostWysłany: 18 Lut 2015 20:14 

też było, przelewy w żabce i sprytnym billu są traktowane jako bezgotówkowe z naliczaniem pkt wizz (sprawdź regulamin oferty żabki bo chyba się zmieniło na 2000 zł/miesiąc, sprytny 3000 potem 5000 zł/miesiąc ale bardziej weryfikują i blokują konta)
 PM off
cosmix uważa post za pomocny.

#2089 PostWysłany: 18 Lut 2015 20:39 

srebrny
A za co sprytny właściwie blokuje konta?
 Profil Relacje PM off  

#2090 PostWysłany: 18 Lut 2015 20:45 

Blokują w sytuacji jak dojdą do tego, ze przelew to tak naprawdę nie prawdziwy rachunek a prywatny nr konta, w regulaminie jest to zabronione.
 Profil Relacje PM off  

#2091 PostWysłany: 18 Lut 2015 20:49 

Za to ze rachunku wprowadzonego ręcznie nie potrafisz zweryfikować np. zdjęciem blankietu przelewu (blokadzie podlega nr rachunku na który wykonano przelew nie samo konto na sprytnym billu)
 PM off  

#2092 PostWysłany: 18 Lut 2015 21:03 

Mam konto firmowe na które mogę przelewać środki, także problem znika.

W Żabce jest faktycznie 2000 zł/msc, a SprytnyBill ma limit nawet do 5000 zł/msc(dla osób aktywnie korzystających z aplikacji od minimum 2 miesięcy oraz opłacających nie mniej niż 3 różne rachunki)
 Profil Relacje PM off  

#2093 PostWysłany: 18 Lut 2015 21:08 

srebrny
Konta firmowe też chyba nie są uprawnione do otrzymywania wpłat, jeśli nie są to rachunki za telefon, media itp
 Profil Relacje PM off  

#2094 PostWysłany: 18 Lut 2015 21:20 

Misiatek napisał(a):
Konta firmowe też chyba nie są uprawnione do otrzymywania wpłat, jeśli nie są to rachunki za telefon, media itp

Jest napisane, że nie mogą to być konta osób fizycznych, więc wydaje się że przejdzie konto firmowe z tytułem przelewu np. czynsz za lokal.
 Profil Relacje PM off  

#2095 PostWysłany: 18 Lut 2015 21:33 

srebrny
uwaga - poprzez aplikację Sprytny Bill nie można płacić za czynsz lub inne opłaty mieszkaniowe na rzecz osób fizycznych i prawnych, nie będących wspólnotami lub spółdzielniami mieszkaniowymi
 Profil Relacje PM off  

#2096 PostWysłany: 18 Lut 2015 21:40 

Misiatek napisał(a):
uwaga - poprzez aplikację Sprytny Bill nie można płacić za czynsz lub inne opłaty mieszkaniowe na rzecz osób fizycznych i prawnych, nie będących wspólnotami lub spółdzielniami mieszkaniowymi

To był jeden z przykładów...można przecież wpisać "wykonanie reklamy", "obsługa akcji marketingowych" itp itd. Kwestia wyboru tego co będzie bardziej wiarygodne.
 Profil Relacje PM off  

#2097 PostWysłany: 18 Lut 2015 21:42 

srebrny
Wydaje mi się, że takie właśnie mogą blokować. Podają listę dozwolonych tytułów, co mocno ogranicza listę odbiorców.
 Profil Relacje PM off  

#2098 PostWysłany: 18 Lut 2015 22:01 
Awatar użytkownika

Ja już nie mam siły do Reiffa. Na moją reklamację odpowiedzieli, że punkty mam naliczone prawidłowo, a punkty powitalne dostałam. Natomiast po podwójne punkty muszę sobie zadzwonić do nich - kpina. Ale jak mam te podstawowe żle obliczone, to przecież te podwójne tez będą
Prawda jest taka, że zamiast 380 złotych za punkty podstawowe dostałam 240. Liczyłam każdą transakcję, zaokrąglając w dół do 5 zł. Punktów powitalnych ani podwójnych nie dostałam.
Chyba napiszę do nich, wydrukuję wszystko, co się da, tzn. wyciągi, moje obliczenia i zrzut strony z Wizza, ile punktów dostałam. Bo jak przez telefon udowodnić, że punktów nie przesłali. Powitalne podobno dostałam na początku listopada???
Ktoś z Was pisał do nich - na jaki adres? do jakiegoś konkretnego działu? Czy taka reklamacja była skuteczna?
Z góry dziękuję
 Profil Relacje PM off  

#2099 PostWysłany: 18 Lut 2015 23:29 

srebrny
Punkty są widoczne wyłącznie w Rajfim. Do Wizza przesyłają już złotówki. Więc wszystkie naliczenia i spieniężenia punktów mają widoczne w swoim systemie. Dzwoniłaś i pytałaś ile masz tych punktów naliczonych a ile z nich spieniężonych?
 Profil Relacje PM off  

#2100 PostWysłany: 19 Lut 2015 00:26 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
ywonkaa napisał(a):
Ja już nie mam siły do Reiffa. Na moją reklamację odpowiedzieli, że punkty mam naliczone prawidłowo, a punkty powitalne dostałam. Natomiast po podwójne punkty muszę sobie zadzwonić do nich - kpina. Ale jak mam te podstawowe żle obliczone, to przecież te podwójne tez będą
Prawda jest taka, że zamiast 380 złotych za punkty podstawowe dostałam 240. Liczyłam każdą transakcję, zaokrąglając w dół do 5 zł. Punktów powitalnych ani podwójnych nie dostałam.
Chyba napiszę do nich, wydrukuję wszystko, co się da, tzn. wyciągi, moje obliczenia i zrzut strony z Wizza, ile punktów dostałam. Bo jak przez telefon udowodnić, że punktów nie przesłali. Powitalne podobno dostałam na początku listopada???
Ktoś z Was pisał do nich - na jaki adres? do jakiegoś konkretnego działu? Czy taka reklamacja była skuteczna?
Z góry dziękuję
Ostry chaos w twojej wypowiedzi a my za wróżki tu nie robimy. Po pierwsze napisz od kiedy masz kartę. Po drugie mylisz dwie rzeczy. Przyznane punkty po stronie banku i punkty po stronie Wizz. Być może masz punkty przyznane i musisz złożyć dyspozycję ich przelania. tak było min. z 50 zł powitalnymi. Pisałem wcześniej o moich reklamacjach i zabawą z bankiem. Reasumując bank naliczył punkty prawidłowo od samego początku (dla mnie to był lipiec) jednak punkty x2 naliczył dopiero od października + 50 zł powitalne. Przelewy na konto wizz były z automatu dwa (październik i styczeń - punkty z operacji) a pozostałe czyli x2 z okresu październik - grudzień (i potem zwykłe za styczeń) i 50 zł za start czekały na złożenie dyspozycji do przelewu. Po jej złożeniu w ciągu 24 h trafiły na konto wizz. Zanim się zagotujesz spokojnie zweryfikuj wszystkie dane.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości