Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#2001 PostWysłany: 04 Lut 2015 15:06 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Z moich obliczeń i doświadczeń (a wszystkie transakcje przeliczam w excelu od lipca 2014) wszystko zgadza się co do punktu nawet w przypadku anulowania transakcji.

Jedynie co o czym pisałem wcześniej że za miesiące lipiec-wrzesień bank nie naliczył punktów x 2 (1 zł od banku za 10 zebranych punktów). Składałem reklamacje za te punkty i bank upiera się przy swoim. O 155 zł nie będę sobie psuł krwi i marnował czasu bo i tak jestem bardzo zadowolony z tego co uzbierałem szczególnie że dzięki informacji od innych userów i u mnie Bill wspomaga mnie w tym zadaniu.

Wczoraj zlecałem przelew punktów około 21 a dziś o 12 już mam info że punkty przelane. Szkoda że nie można tego zrobić przez internet ale co tam jeden telefon na jakiś czas nie stanowi przeszkody.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2002 PostWysłany: 04 Lut 2015 20:11 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Jak rozumieć zapis w formularzu informacyjnym do umowy:
- całkowita kwota kredytu: 4600 zł (Karta kredytowa Wizz Air)
- całkowita kwota do zapłaty przez konsumenta: 6407,01

#2003 PostWysłany: 04 Lut 2015 20:44 
Awatar użytkownika

Loty: 705
Kilometry: 947 291
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
To są tylko teoretyczne wyliczenia ile będziesz musiał zapłacić jeśli zadłużysz się w opisany w umowie sposób. W treści umowy (u mnie paragraf 3 ust. 6) masz podane założenia, które posłużyły do wyliczenia rzeczywistej rocznej stopy oprocentowania oraz całkowitej kwoty do zapłaty. Bank jest ustawowo zobowiązany do zamieszczenia takiego przykładu.
pawi lubi ten post.
pawi uważa post za pomocny.

#2004 PostWysłany: 05 Lut 2015 13:00 

correos napisał(a):
proba przelania punktów w grudniu = reklamacja z powodu zanizonego stanu punktów
proba dzisiaj transferu = zanizony stan punktów i koniecznosc kolejnej reklamacj

co za porazka bank
mam nadzieje ze chociaz Ci ktorzy maja tam kredyty hipoteczne
splacaja tyle rat ile trzeba i w takiej wysokosci jak trzeba

U mnie też punkty się nie zgadzają, i pomimo wielokrotnych reklamacji nikt nie jest w stanie nawet merytorycznie odnieść się do zarzutów i zrobić wyliczenia, w których ustosunkowano by się do moich wyliczeń, a składam już oczywiście pisemne reklamacje ponieważ spędzanie całych godzin na infolinii mija się zupełnie z celem. Wydaje mi się, ze nikt tam tego nie potrafi zrobić.

Co ważniejsze mimo oczywistego zapisu regulaminu, który im już nawet dołączam do składanych reklamacji bo panienki ani na infolinii, ani nawet w dziale reklamacji i relacji z klientem chyba nie mają o nim pojęcia myśląc, że obowiązuje ich tylko regulamin programu lojalnościowego, uparcie nie doliczają mi dodatkowych punktów za okres użytkowania srebrnej karty kredytowej do dnia 30 września 2014 r. Z tym, że ja tego z pewnością nie zostawię tak jak niektórzy wspominają.

Potwierdzam, że to bank najgorzej traktujący klientów z jakim dotąd miałem doczynienia, choć gdyby nie ta postawa i łamanie własnych regulaminów to sam program lojalnościowy jest całkiem korzystny.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2005 PostWysłany: 05 Lut 2015 13:45 

Masakra, do konsultanta czekałam 25 min, w koncu odezwała sie kobieta, ktora mnie łaczyła, że duża kolejka. To widzę, ale nie była w stanie mi powiedzieć, czy tym połaczeniem się ze mną przesunęła mnie na koniec kolejki, czy nadal jestem na swoim miejscu... Każą dzwonić, to jedyna droga komunikacji, a połączenie zakrawa na jakiś cud. Czy to wyjątkowo, czy tak zawsze? Totalne dziadostwo ten bank. Citi pod tym względem to Europa. Jak wam się udaje dodzwonić? Oczywiście, po podliczeniu punktów nie ma dodatkowego punktu za każde 5 zł ani powitalnych 500.

-- 05 Lut 2015 13:51 --

zulu napisał(a):
Z moich obliczeń i doświadczeń (a wszystkie transakcje przeliczam w excelu od lipca 2014) wszystko zgadza się co do punktu nawet w przypadku anulowania transakcji.

Jedynie co o czym pisałem wcześniej że za miesiące lipiec-wrzesień bank nie naliczył punktów x 2 (1 zł od banku za 10 zebranych punktów). Składałem reklamacje za te punkty i bank upiera się przy swoim. O 155 zł nie będę sobie psuł krwi i marnował czasu bo i tak jestem bardzo zadowolony z tego co uzbierałem szczególnie że dzięki informacji od innych userów i u mnie Bill wspomaga mnie w tym zadaniu.

Wczoraj zlecałem przelew punktów około 21 a dziś o 12 już mam info że punkty przelane. Szkoda że nie można tego zrobić przez internet ale co tam jeden telefon na jakiś czas nie stanowi przeszkody.

Piszesz o dodatkowym 1 zł za 10 punktów. W pismie dyr ds kart Marcina Chruściela jest ; Dzięki promocji do konca roku za każde wydane 5 zł otrzymają Państwo dodatkowy punkt. Mówisz o czymś innym?
Na forum czas godzinę do przodu :lol:
 Profil Relacje PM off  

#2006 PostWysłany: 05 Lut 2015 15:37 

Temat już był poruszany, ale nie do końca wyjaśniony. Czy któraś z osób dokładnie śledzi naliczaną ilość punktów jest w stanie potwierdzić czy zasilenie karty Entropay powoduje naliczenie punktów Wizz?
 Profil Relacje PM off  

#2007 PostWysłany: 05 Lut 2015 15:47 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Tak, naliczaja się punkty za doładownie Entropay
 Profil Relacje PM off
oneway uważa post za pomocny.

#2008 PostWysłany: 05 Lut 2015 15:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Tylko przy pierwszym doładowaniu transakcja nie dochodzi do skutku, po czym po 10 minutach jest telefon z banku. Raiff uznaje Entropay za transakcje podwyższonego ryzyka i dopiero po ustnym zleceniu odblokowania można potem zasilać tego wirtuala.
 Profil Relacje PM off  

#2009 PostWysłany: 05 Lut 2015 15:59 

no i te koszty zasilenia, bo nie jest tak różowo
 PM off  

#2010 PostWysłany: 05 Lut 2015 16:01 

niebieski
Mam pytanie bo trochę sie pogubiłem... Jak bede miał kartę kredytową i zawsze będe dbał o nadpłatę - załózmy zawsze 100 zł powyzej limitu to nie bede ponosił żadnych kosztów z tytułu posiadania karty???Chodzi mi tutaj głównie o koszt ubezpieczenia
 Profil Relacje PM off  

#2011 PostWysłany: 05 Lut 2015 16:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
no i te koszty zasilenia, bo nie jest tak różowo

No ale jak z 5% prowizji odzyska się 2% w punktach, to już nie wychodzi tragicznie.
Wiadomo jednak, że z EntroPay korzystamy tylko w przypadkach koniecznych :)
 Profil Relacje PM off  

#2012 PostWysłany: 05 Lut 2015 16:04 

yogibabu napisał(a):
Mam pytanie bo trochę sie pogubiłem... Jak bede miał kartę kredytową i zawsze będe dbał o nadpłatę - załózmy zawsze 100 zł powyzej limitu to nie bede ponosił żadnych kosztów z tytułu posiadania karty???Chodzi mi tutaj głównie o koszt ubezpieczenia

- kosztów ubezpieczenia nie (ważne jest by być na plusie w ostatnim dniu rozliczeniowym, ale jak ci się chce wykonać trilion zasileń to twój wybór)
- do roku posiadanie karty jest bezpłatne, po tym okresie pod warunkami które masz w regulaminie oraz umowie
 PM off  

#2013 PostWysłany: 05 Lut 2015 16:30 
Awatar użytkownika

HON fly4free
maczala1 napisał(a):
Tylko przy pierwszym doładowaniu transakcja nie dochodzi do skutku, po czym po 10 minutach jest telefon z banku. Raiff uznaje Entropay za transakcje podwyższonego ryzyka i dopiero po ustnym zleceniu odblokowania można potem zasilać tego wirtuala.

Potwierdzam, tak jest za pierwszym razem, ale czasami potem dzwonią aby zweryfikować czy robiło się przed chwilą transakcję. Do mnie dwa razy potem jeszcze dzwonili po kilku minutach od doładowania entro.

BTW Pochwalę się, że tę kartę można dodać do Entropay dzięki mojej skromnej osobie :)
Na początku nie można było dodać w ogóle jej do Entropay, bo Entropay uznawał ją za wydaną w USA. Następowała od razu blokada konta Entropay po próbie dodania tej karty. Po kilku moich mailach, skanach itp. zdjęli blokadę. Potem dodałem kartę i wtedy dopiero zadzwonili w Raiff :)
 Profil Relacje PM off
maczala1 lubi ten post.

#2014 PostWysłany: 05 Lut 2015 17:29 
Awatar użytkownika

niebieski
He, he, to ciekawe. Wynika z tego ze Entro uwaza Raiff za podejrzana egzotyke, a Raiff nie pozostaje dluzny i odplaca tym samym ....
Skrzat odnosi kolejne zaslugi na forum, trzeba by jakis pomnik ufundowac, bo to teraz modne :)
 Profil Relacje PM off  

#2015 PostWysłany: 05 Lut 2015 21:35 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Dar01 napisał(a):
Masakra, do konsultanta czekałam 25 min, w koncu odezwała sie kobieta, ktora mnie łaczyła, że duża kolejka. To widzę, ale nie była w stanie mi powiedzieć, czy tym połaczeniem się ze mną przesunęła mnie na koniec kolejki, czy nadal jestem na swoim miejscu... Każą dzwonić, to jedyna droga komunikacji, a połączenie zakrawa na jakiś cud. Czy to wyjątkowo, czy tak zawsze? Totalne dziadostwo ten bank. Citi pod tym względem to Europa. Jak wam się udaje dodzwonić? Oczywiście, po podliczeniu punktów nie ma dodatkowego punktu za każde 5 zł ani powitalnych 500.

-- 05 Lut 2015 13:51 --

zulu napisał(a):

Piszesz o dodatkowym 1 zł za 10 punktów. W pismie dyr ds kart Marcina Chruściela jest ; Dzięki promocji do konca roku za każde wydane 5 zł otrzymają Państwo dodatkowy punkt. Mówisz o czymś innym?
Na forum czas godzinę do przodu :lol:

Dokładnie o tym samy z zaznaczeniem okresu o którym pisałem w poście. Pismo też dostałem. Za pół roku + styczeń dostałem więcej na konto Wizz niż zakładałem że dostanę wyrabiając kartę więc moje boje z bankiem uważam za zakończone. 99,99 % satysfakcji i oby tak było dalej. :D
 Profil Relacje PM off  

#2016 PostWysłany: 06 Lut 2015 18:13 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Przed sekundą przyszedł mail:
Kod:
Szanowni Państwo,

uprzejmie informujemy, że od 10 marca 2015 zacznie obowiązywać nowy Regulamin Programu Lojalnościowego Wizz Air.

Aktualny regulamin został udostępniony Państwu tutaj. Uprzejmie prosimy o zapoznanie się z nim.
W przypadku pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z Call Center Wizz Air.

Z poważaniem,
Wizz Air

link do nowego regulaminu http://raiffeisenpolbank.com/documents/ ... 015%29.pdf
Zaczynamy analizę ;)
 Profil Relacje PM off  

#2017 PostWysłany: 06 Lut 2015 18:15 

jest np. plus, według mnie z tego zapisu wynika, że będzie przyznawane wdc rodzinne
Kod:
Fundusze mogą zostać użyte do zapłaty za rezerwacje dokonane na nazwisko Uczestnika oraz do 4 osób podróżujących razem z nim
 PM off  

#2018 PostWysłany: 06 Lut 2015 18:19 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
chyba nie - zawsze było tak że płatność z konta wizz była do bardziej ograniczonej liczby osób - pamiętacie akcję z doładowywaniem konta za min. 1400? wtedy ci co oferowali pomoc w bezharaczowym zakupie nie mogli już załatwiać biletów dla 9 osób (z WDC) tylko właśnie chyba 4 (bo płatność szła z konta wizz).
 Profil Relacje PM off  

#2019 PostWysłany: 06 Lut 2015 18:21 

ale wtedy i ci na starych zasadach mamy 1+8, teraz wdc rodzinne to 1+4 (choć jak dotąd max. liczba opłaconych osób pkt wizz w moim przypadku to 5 osób i mogę się mylić)

po dalszej analizie był i jest też minus, gdyby ktoś zaraz po otrzymaniu np. wdc i premiowych pkt chciał zrezygnować:
Kod:
W przypadku, gdy Uczestnik przestaje spełniać wszystkie wymagania określone w rozdziale IV. 2, wypowiedzenie Umowy lub Umowy karty debetowej, Wizz Air będzie uprawniony do rozwiązania Programu w stosunku do Uczestnika ze skutkiem natychmiastowym. Po
rozwiązaniu, Punkty i Fundusze wygasają

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 06 Lut 2015 18:25, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#2020 PostWysłany: 06 Lut 2015 19:23 

Aktywowałem właśnie debetówkę przez internet. Wyślą mi maila, jak włączą WDC, czy muszę monitorować konto Wizz?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości