Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
bilet-kupiony-przez-kiwi-com-a-karta-pokladowa-ryanair,225,160647

Mobilne karty pokładowe są akceptowane na większości lotnisk w sieci połączeń firmy Ryanair, jednak nie na wszystkich. Mobilne karty pokładowe nie są przyjmowane na następujących lotniskach:

Agadir
As-Sawira
Fez
Nador
Wadżda
Marrakesz
Rabat
Tanger
Kefalinia
Wolos
.....
Pasażerowie podróżujący z tych lotnisk muszą przeprowadzić odprawę online i wydrukować papierową kartę pokładową dla swojego lotu.

https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... okladowych

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 158  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 07 Wrz 2014 18:10 

Ściągasz aplikację mobilną ryanair na smartphone i problem z głowy, w innym wypadku kawiarenka internetowa, hotel z prośbą o wydrukowanie
 PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#162 PostWysłany: 07 Wrz 2014 18:11 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Nie ma czegoś takiego jak drukarka Ryanairowa. W każdym razie stawienie się na lotnisku bez wydrukowanej karty pokładowej słono kosztuje, chociaż opłaty ostatnio spadły. Odsyłam do sprawdzenia na stronie przewoźnika.
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 07 Wrz 2014 18:34 

Anonymous napisał(a):
Ściągasz aplikację mobilną ryanair na smartphone i problem z głowy, w innym wypadku kawiarenka internetowa, hotel z prośbą o wydrukowanie

Hmmm czyli można się stawić na lotnisku bez wydruku? Tylko z tym co jest w aplikacji? Dobrze zrozumiałem?
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 07 Wrz 2014 18:41 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
stalowy22 napisał(a):
Anonymous napisał(a):

Hmmm czyli można się stawić na lotnisku bez wydruku? Tylko z tym co jest w aplikacji? Dobrze zrozumiałem?

tak

ale odprawić się i tak musisz - tylko karty nie drukujesz a masz ją w smartfonie

#165 PostWysłany: 07 Wrz 2014 18:41 
Awatar użytkownika

Loty: 64
Kilometry: 89 673
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
musisz odprawić się przez aplikację mobilną - Ryanair i tam masz zakładkę z kartami pokładowymi :)

Uprzedziłeś mnie - vivere, także chyba mój do usunięcia

#166 PostWysłany: 07 Wrz 2014 18:45 

Wszystko jest na stronie internetowej ryanair http://www.ryanair.com/pl/pytania/mobil ... pokladowe/
 PM off  

#167 PostWysłany: 07 Wrz 2014 22:57 

Dzięki za podpowiedzi, akurat na Ciampino nie działają karty pokładowe z telefonu... :(

Więc będzie trzeba poszukiwać w Rzymie możliwości druknięcia...
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 07 Wrz 2014 23:02 

Loty: 4
Kilometry: 3 825
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Warto jednak zaznaczyć że :

Cytuj:
Czy firma Ryanair posiada usługę mobilnych kart pokładowych?

Tak. Mobilne karty pokładowe są akceptowane na większości lotnisk w sieci połączeń firmy Ryanair, jednak nie na wszystkich. Mobilne karty pokładowe nie są przyjmowane na następujących lotniskach:
Agadir
As-Sawira
Fez
Nador
Wadżda
Marrakesz
Rabat
Tanger
Saragossa
Alghero
Rzym-Ciampino
Kefalinia
Wolos
Pasażerowie podróżujący z tych lotnisk muszą przeprowadzić odprawę online i wydrukować papierową kartę pokładową dla swojego lotu.
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 09 Wrz 2014 19:12 

chciałbym zapytać jak jest z tą odprawą, na poprzedniej stronie ktoś pisze że 7 dni przed odlotem o północy otwieraja bezpłatna, a na stronie bodajże że 7 dni przed, więc o północy czy 7 dni przed od godziny mojego odlotu? Wolę się upewnić..
I dodatkowo odprawić się moge tez 7 dni przed tak? Czy np teraz juz moge a potem tylko wybiore miejsce?
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 09 Wrz 2014 19:41 

Pietroo napisał(a):
chciałbym zapytać jak jest z tą odprawą, na poprzedniej stronie ktoś pisze że 7 dni przed odlotem o północy otwieraja bezpłatna, a na stronie bodajże że 7 dni przed, więc o północy czy 7 dni przed od godziny mojego odlotu? Wolę się upewnić..
I dodatkowo odprawić się moge tez 7 dni przed tak? Czy np teraz juz moge a potem tylko wybiore miejsce?

Post tak napisany nadaje się do kosza, ale niech będzie: tak jak opisałem wcześniej bezpłatna odprawa od północy 7-dni przed (miejsca przydziela z automatu ryanair), 30-dni od godziny lotu odprawę otwierają w wizzair.
Koniecznie poczytaj:
http://www.fly4free.pl/rezerwacja-bilet ... -poradnik/
 PM off
Milkad lubi ten post.

#171 PostWysłany: 09 Wrz 2014 20:14 

srebrny
Na moim telefonie appka nie chce dzialac. Stad pytanie; czy jak sie odprawie i zapisze na kompie, a pozniej przerzuce karte pokladowa na telefon,to przejdzie taki myk?
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 11 Wrz 2014 01:40 

Napiszę Ci tak: 15.06.2014r. o 00:07 (czyli już w niedzielę) odprawiłem siebie oraz rodzinkę w Hotelu w Paryżu na lot 22.06.201r. (też niedziela) ok. godz. 16:00, po czym uprzejmy recepcjonista mi je wydrukował (nie mam jeszcze ściągniętej aplikacji mobilnej ryanair, ale być może podobnie jak w wizzair pokazuje kiedy i o której darmowa odprawa jest możliwa)
 PM off  

#173 PostWysłany: 12 Wrz 2014 13:07 

Loty: 50
Kilometry: 139 962
Krajów: 15 / 7.0%
Czy jeżeli drogą losowania otrzymałem miejsca premium + pierwszeństwo wejścia do pokład, to mój bagaż podręczny automatycznie trafia do luku bagażowego?
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 12 Wrz 2014 13:10 
Awatar użytkownika

Loty: 332
Kilometry: 386 465
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
raczej odwrotnie. Automatycznie dostajesz gwarancje ze go tam nie wsadzą.
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 17 Wrz 2014 21:14 

Loty: 53
Kilometry: 90 635
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Potrzebuję lot OW z Londynu do Modlina. Na stronie samolotemtaniej.pl cena to 84 zł. Na stronie ryanaira to 20 funtów. Prosta matematyka i wychodzi 105 zł. Da się jakoś to ominąć czy płać i płacz?
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 18 Wrz 2014 10:47 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
105 PLN za 19,99 GBP wyjdzie Ci dopiero jak kupisz funty w kantorze, wpłacisz na konto walutowe w GBP i zapłacisz kartą rozliczaną w tej walucie. Kursy banków i Ryanaira potrafią być dalekie od tego, jak danego dnia wygląda oficjalny kurs NBP.

Wracając do tematu: czy to rozwiązuje problem? Oszczędność niby nieduża, ale masz za to gwarancję, że zapłacisz tyle, ile jest na ekranie :)

Załączniki:
1.png
1.png [ 9.85 KiB | Obejrzany 1523 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 18 Wrz 2014 10:53 

ciacho_majonez napisał(a):
105 PLN za 19,99 GBP wyjdzie Ci dopiero jak kupisz funty w kantorze, wpłacisz na konto walutowe w GBP i zapłacisz kartą rozliczaną w tej walucie. Kursy banków i Ryanaira potrafią być dalekie od tego, jak danego dnia wygląda oficjalny kurs NBP.

Wracając do tematu: czy to rozwiązuje problem? Oszczędność niby nieduża, ale masz za to gwarancję, że zapłacisz tyle, ile jest na ekranie :)

http://silesiair.com.pl/jak-zmienic-wal ... w-ryanair/
 PM off  

#178 PostWysłany: 21 Wrz 2014 21:10 

Ktoś może wie, czy po "tradycyjnej" odprawie online (przez komputer) można wygenerować mobilne karty pokładowe w aplikacji? Jeśli tak, to w jaki sposób?
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 24 Wrz 2014 19:19 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 72 216
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
xyz napisał(a):
Ktoś może wie, czy po "tradycyjnej" odprawie online (przez komputer) można wygenerować mobilne karty pokładowe w aplikacji? Jeśli tak, to w jaki sposób?

Tak można.
Po odprawie tradycyjnie i wygenerowaniu pdf/wydruku na komputerze. Pobrałem dziś najnowszą wersje app Ryanair na Androida z sklepu google ( podobno starsze wersje kulały) dałem check-in wypełniłem dane tzn nr rezerwacji itd. W następnym kroku pojawiło sie że juz odprawiony a na dole przycisk Bordingpass. Po wciśnięciu pokazują się karty podkladowe które są dostępne offline w zakładce Bordingpass.

PS.
Przed wylotem sprawdz na stronie Ryanair czy twoje lotnisko wylotu ma obsługę elektronicznych bordingpasów ,bo podobno kilka niema.
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 27 Wrz 2014 11:03 

Naprawdę, nie boicie się, że coś pójdzie nie tak? zawiedzie telefon, zawiesi się apka, przypadkiem ktoś Ci skasuje, jakiś vir itd..
Jednak papier to papier :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 158  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości