Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
bilet-kupiony-przez-kiwi-com-a-karta-pokladowa-ryanair,225,160647

Mobilne karty pokładowe są akceptowane na większości lotnisk w sieci połączeń firmy Ryanair, jednak nie na wszystkich. Mobilne karty pokładowe nie są przyjmowane na następujących lotniskach:

Agadir
As-Sawira
Fez
Nador
Wadżda
Marrakesz
Rabat
Tanger
Kefalinia
Wolos
.....
Pasażerowie podróżujący z tych lotnisk muszą przeprowadzić odprawę online i wydrukować papierową kartę pokładową dla swojego lotu.

https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... okladowych

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 158  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: ryanair - tmp
#141 PostWysłany: 01 Wrz 2014 17:22 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Ryanair w miarę możliwości nie rozdziela pasażerów na jednej rezerwacji - jak w samolocie zostały jedynie pojedyncze miejsca to tylko tam moze ulokować pasażerów odprawiających się na końcu - dlatego warto to zrobić zaraz po otwarciu możliwości odprawy.

Sytuacje o których piszesz mogły dotyczyć również dwóch rezerwacji na jeden lot - wtedy wiadomo że system nie wie o tym że te dwie osoby chciałyby siedzieć razem.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#142 PostWysłany: 01 Wrz 2014 17:23 

niebieski
Viteq napisał(a):
Poza tym skoro "Ryanair nie rozdziela pasażerów odprawionych na jednej rezerwacji" to dlaczego przy zakupie biletów jest informacja że rezerwacja miejsca (płatna) gwarantuje miejsca obok siebie?

Po to, żebyś więcej zapłacił?
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 01 Wrz 2014 17:28 

Ludzie sami proszą się o kłopoty:
- bilety należy zakupić na jednej rezerwacji;
- odprawę online dokonać jednocześnie dla wszystkich osób a nie pojedynczo(!);
- odprawę dokonać wcześniej a nie kilka godzin przed odlotem, kiedy dostępne są tylko pojedyncze miejsca.
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 01 Wrz 2014 17:28 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
zbyhu napisał(a):
Ryanair w miarę możliwości nie rozdziela pasażerów na jednej rezerwacji - jak w samolocie zostały jedynie pojedyncze miejsca to tylko tam moze ulokować pasażerów odprawiających się na końcu - dlatego warto to zrobić zaraz po otwarciu możliwości odprawy.

Sytuacje o których piszesz mogły dotyczyć również dwóch rezerwacji na jeden lot - wtedy wiadomo że system nie wie o tym że te dwie osoby chciałyby siedzieć razem.

exactly

robiłem odprawę - 2 osoby na jednej rez. i trzecia os. na osobnej
5 dni przed wylotem odprawa jedna po drugiej - 3 miejsca obok siebie :)
inna sprawa że LF był około 60%, jakbym się odprawiał na pełny samolot w ostatnim dniu to pewnie by rozrzucili :)

#145 PostWysłany: 01 Wrz 2014 17:31 

Ok, kłócić się nie będę, bo latam sam, a mówię jedynie z tego co widziałem w samolocie i doświadczenia znajomych. Osobiście preferuję prio+rezerwację miejsca, bo wolę wrzucić bagaż do pustego schowka, usiąść w swoim ulubionym koncie samolotu i o nic więcej się nie martwić. Bilety też staram się kupować w miarę szybko i nie czekać z odprawą do ostatnich chwil.

Jeśli przekłamałem info to sorry... zresztą i tak się zrobił off top bo temat jest o bagażu a nie o miejscówkach.
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 02 Wrz 2014 08:50 

Loty: 26
Kilometry: 53 297
Krajów: 11 / 5.1%
Czy ktoś się może odprawił przez apkę mobilną?
Próbowałem wpisać tam swoje dane, ale przy wyborze narodowości nie widzę "Polish"... :/
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 02 Wrz 2014 21:28 

Hej. Przeszedłem po kolei wszystkie kroki przy zakupie biletu. Na końcu pojawiło się okienko, którego treści w całości nie zacytuję, ale sądzę że wiecie o co chodzi: coś w rodzaju "nie klikaj już na nic, a chwilę wszystko będzie ok" - no i nic ;-/

Przekierowało mnie na stronę... wyszukiwania lotów, nie mam też żadnego maila potwierdzającego.

Jestem nieco skołowany, bo chciałbym już bookować a nie chcę się wkopać w dwie rezerwację. :?
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 02 Wrz 2014 21:32 

Loty: 26
Kilometry: 53 297
Krajów: 11 / 5.1%
jak nie pobrało kasy z konta, to spróbowałbym jeszcze raz...
 Profil Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 02 Wrz 2014 21:33 

Poczekam do rana, bo o 21 i tak nie przejdzie pieniądz.
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 02 Wrz 2014 21:34 

niebieski
A zablokowało gotówkę na koncie? Jeżeli nie to śmiało rezerwuj jeszcze raz.
Powodów dla którego wyrzuciło Cię na główną może być sporo, np. czekałeś zbyt długo na dokończenie rezerwacji albo w nowej karcie otworzyłeś witrynę Ryanair'a.
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 03 Wrz 2014 11:29 

czy jest jakiś sposób, żeby się odprawić w Ryanair bezpłatnie na 14 dni przed podróżą?
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 03 Wrz 2014 11:32 

zenek34 napisał(a):
czy jest jakiś sposób, żeby się odprawić w Ryanair bezpłatnie na 14 dni przed podróżą?

A jak myślisz? NIE, bezpłatnie tylko na 7-dni przed lotem od pólnocy rusza odprawa
 PM off  

#153 PostWysłany: 03 Wrz 2014 22:10 

Cześć, w mojej wczorajszej sprawie - faktycznie mnie "wyrzuciło" i tak jak przypuszczał kolega 07zgłoś się miałem otworzoną stronę RT również w innej karcie (to pamiętam napewno) i to było powodem zamieszania (to już zakładam).
Myślę, że warto wspomnieć o tym w poradniku.

Co do siedzenia obok siebie. Owszem, doczytałem, że nie rozdzielają rodziców z dziećmi <16 lat, ale...
...ale jak Was posadzą na skrzydle? i debiutujący podróżnik nie popatrzy na świat z góry? kiepsko.

Skusiłem się na rezerwację miejsca dla dziecka w dobrym miejscu, przy oknie i liczę, że bezpłatnie mnie posadzą obok niego ;)

p.s. o co chodzi w poście powyżej? :roll: przecież odprawa bezpłatna jest od 30 dni do 2 godzin przed odlotem? :shock: :?
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 03 Wrz 2014 22:12 

Grzechmund napisał(a):

p.s. o co chodzi w poście powyżej? :roll: przecież odprawa bezpłatna jest od 30 dni do 2 godzin przed odlotem? :shock: :?

Odsyłam do strony Ryanair (od 7 dni do 2 godzin przed lotem)
http://www.ryanair.com/pl/wazne-informa ... wa-online/
 PM off  

#155 PostWysłany: 07 Wrz 2014 11:35 

To i ja z palącym pytaniem, czy jeśli zarezerwowałem i opłaciłem lot dla dwóch osób, a jedna z nich w międzyczasie zrezygnowała i NIE poleci muszę to jakoś zgłaszać? Czy mam tą osobę odprawić? Czy po prostu olać i odprawić tylko siebie? Wszak zapłacone :)
 Profil Relacje PM off  

#156 PostWysłany: 07 Wrz 2014 11:36 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Olać.
vivere lubi ten post.

#157 PostWysłany: 07 Wrz 2014 15:58 

A ja chciałbym zapytać jak jest z tą odprawą, na poprzedniej stronie ktoś pisze że 7 dni przed odlotem o północy otwieraja bezpłatna, a na stronie bodajże że 7 dni przed, więc o północy czy 7 dni przed od godziny mojego odlotu? Wolę się upewnić..
I dodatkowo odprawić się moge tez 7 dni przed tak? Czy np teraz juz moge a potem tylko wybiore miejsce?
 Profil Relacje PM off  

#158 PostWysłany: 07 Wrz 2014 16:48 

A ja mam inne pytanie. Lecę Ryanem na Sardynię, potem wracam też Ryanem z Rzymu...ale w sumie lecę na dłużej niż 7 dni. Jak więc się odprawić online i nic nie zapłacić skoro możliwość odprawy online jest na 7 dni przed odlotem?

Lecę z Ciampino do Krakowa...

czy są tak jakieś terminale czy coś podobnego?
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 07 Wrz 2014 17:15 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
stalowy22 napisał(a):
A ja mam inne pytanie. Lecę Ryanem na Sardynię, potem wracam też Ryanem z Rzymu...ale w sumie lecę na dłużej niż 7 dni. Jak więc się odprawić online i nic nie zapłacić skoro możliwość odprawy online jest na 7 dni przed odlotem?

Lecę z Ciampino do Krakowa...

czy są tak jakieś terminale czy coś podobnego?

No proste: na lot powrotny odprawisz się w czasie wycieczki, używając laptopa/telefonu/komputera w hotelu/kafejki internetowej. Drukujesz jeszcze kartę pokładową i przeżyjesz :)
 Profil Relacje PM off  

#160 PostWysłany: 07 Wrz 2014 17:55 

No n to już dawno wpadłem, mam swój telefon itd...pytanie gdzie wydrukować kartę? Na lotnisku? Na Ciampino jest drukarka Ryanowa?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 158  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość