Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
bilet-kupiony-przez-kiwi-com-a-karta-pokladowa-ryanair,225,160647

Mobilne karty pokładowe są akceptowane na większości lotnisk w sieci połączeń firmy Ryanair, jednak nie na wszystkich. Mobilne karty pokładowe nie są przyjmowane na następujących lotniskach:

Agadir
As-Sawira
Fez
Nador
Wadżda
Marrakesz
Rabat
Tanger
Kefalinia
Wolos
.....
Pasażerowie podróżujący z tych lotnisk muszą przeprowadzić odprawę online i wydrukować papierową kartę pokładową dla swojego lotu.

https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... okladowych

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 158  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 06 Paź 2014 00:09 

Tak się pozmieniało w FR, że teraz mając lot RT nie da się odprawić tylko w jedną stronę? Czy to inny problem? Wyskakuje mi błąd...
 Profil Relacje PM off  

Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN
Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵 Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵
#202 PostWysłany: 06 Paź 2014 00:14 

H778 napisał(a):
Tak się pozmieniało w FR, że teraz mając lot RT nie da się odprawić tylko w jedną stronę? Czy to inny problem? Wyskakuje mi błąd...

poniżej masz na stronie Ryanair wytyczne po zmianach (wychodzi, że powinno się dać)
http://www.ryanair.com/pl/wazne-informa ... wa-online/
 PM off  

#203 PostWysłany: 06 Paź 2014 07:13 

Dzięki, teraz już zadziałało. Nie wiem, dlaczego w nocy nie chciało pójść.
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 08 Paź 2014 12:56 

Sprawa wygląda tak: Odkąd Ryanair wprowadził możliwość wykupu miejsc, bezpłatna rezerwacja miejsc możliwa jest dopiero 7 dni przed wylotem, a dokładnie od 7 dni do 2 h przed wylotem. Nie wiedziałam o tym i zaczęłam odprawę ( było 10 dni przed lotem). Wpisałam dane dokumentu i wszystko co potrzeba zrobiłam odpraw i UWAGA : w tym momencie dokument jest zapisany!!! Potem robiłam odprawę dalej ale patrzę dostępna jest tylko opcja płatna (bo było 10 dni przed lotem) i zrezygnowałam wybierając "odpraw później".
Teraz najważniejsze " Jak zrezygnowałeś z odprawy bo zobaczyłeś, że trzeba płacić za miejsce i potem wchodzisz jeszcze raz do CHECK-IN (gdy jest już 7 dni przed wylotem) TO NIE OPCJI WPISANIA DANYCH DOKUMENTU, BO ZROBIŁEŚ TO WCZEŚNIEJ i system pamięta to co podałeś podczas pierwszej próby CHECK IN.
 Profil Relacje PM off  

#205 PostWysłany: 10 Paź 2014 11:35 

mam pewne pytanko, ponieważ od dawana korzystam z Ryanaira, ale nigdy mi się to nie zdarzyło. otóż... lecę jutro do Londynu z Modlina, odprawę robiłam wczoraj wieczorem, także na lot powrotny. po wydrukowaniu kart zorientowałam się, że na lot do Londynu na karcie widnieje PRIORYTET-WEJŚCIE PRZEDNIE (wylosował mi system miejsca w 3 rzędzie), natomiast na lot powrotny juz jest normalna kolejka, oraz wyjście tylne. jestem pewna na 100%, że nie wybrałam przy odprawie ani w momencie kupna biletów żadnych dodatkowych opcji, a juz na pewno nie opcję pierwszeństwa wejścia na pokład.
dodatkowo, mam kupione bilety na lot do Rzymu, pod koniec listopada. zajrzałam z ciekawości w potwierdzenie rezerwacji, jakie otrzymałam na maila i tam również na lot powrotny mam PIERWSZEŃSTWO WEJŚCIA NA POKŁAD, chociaż nic takiego nie wykupywałam ! człowiek bywa oczywiście omylny i przypadkiem mogłam coś kliknąć, więc sprawdziłam i cenowo się zgadza co do złotówki, zapłaciłam tylko za bilety lotnicze, nic dodatkowego.

miał ktoś podobny przypadek ? pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 10 Paź 2014 11:39 

niebieski
Pierwszy przypadek jest typowy i był tutaj omawiany już *dziesiąt razy. Jesteś w gronie ostatnich odprawiających się, a Ci dostają najlepsze miejsca i wraz z nimi priority (o ile nie zostały wcześniej wykupione).
Jeśli chodzi o drugi przypadek to nie wiem o co chodzi, chyba że odprawiłaś się już wybierając miejsce za opłatą.

Ostatnio edytowany przez zbyhu, 09 Gru 2014 17:47, edytowano w sumie 1 raz
nie cytuj całego posta na który odpowiadasz jeżeli jest zaraz nad Twoim
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 10 Paź 2014 11:41 

masz rację, znalazłam dyskusję na ten temat. dziwi mnie natomiast fakt, że to samo jest na lot do Rzymu, który będzie za długo ponad miesiąc i jeszcze się na niego nie odprawiałam.
 Profil Relacje PM off  

#208 PostWysłany: 10 Paź 2014 19:30 

Witam
Mam pytanko odnośnie płatności w liniach Ryanair
Wybrałem trasę jaka mnie interesuje, wypełniłem wszystkie dane... podałem numer karty debetowej, dostałem na meila potwierdzenie rezerwacji.
I moje pytanko co dalej? Chodzi mi o to że z konta bankowego nie ubyło ani grosza. I to ja coś źle robię?, czy płatność następuje w jakimś dalszym kroku? Rezerwacji dokonałem 2 dni temu. Czy to może trwa kilka dni? Bank WBK
pozdrawiam i Proszę o pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 10 Paź 2014 21:33 
Awatar użytkownika

Loty: 332
Kilometry: 386 465
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
nie znam systemu w WBK ale wejdz gdzies w szczegoly karty ktorej numer podales i prawdopodobnie bedziesz tam mial cos typu "blokady". Transakcja powinna tam byc. Dopiero za 2-3 dni zejdzie z konta.
 Profil Relacje PM off
bartek1988 uważa post za pomocny.

#210 PostWysłany: 10 Paź 2014 22:07 

niebieski
@bartek1988
Sprawdż w środki nierozliczone, tam pewnie wisi ta płatność u mnie wisi zawsze 3/4 dni.
 Profil Relacje PM off

#211 PostWysłany: 10 Paź 2014 22:25 

ok dzięki za pomoc Panowie, jest różnica miedzy saldem a dostępnymi środkami, właśnie w wysokości ceny biletu. Tak jakby sobie "zaklepali" tą kwotę, mówiąc prostym językiem, ale innych śladów na koncie o tym nie ma, ale jestem dobrej myśli. Dzięki i pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 10 Paź 2014 23:26 

bartek1988 napisał(a):
ok dzięki za pomoc Panowie, jest różnica miedzy saldem a dostępnymi środkami, właśnie w wysokości ceny biletu. Tak jakby sobie "zaklepali" tą kwotę, mówiąc prostym językiem, ale innych śladów na koncie o tym nie ma, ale jestem dobrej myśli. Dzięki i pozdrawiam.

Karta -> Blokady
 Profil Relacje PM off

#213 PostWysłany: 11 Paź 2014 17:04 

ok, jest

"Uwaga! Zestawienie pokazuje blokady wynikające z autoryzacji transakcji dokonanych kartą. Niektóre z nich mogą być już rozliczone na rachunku karty. Prosimy o sprawdzenie aktualnie dostępnych środków na rachunku karty."

podziękował, ile to człowiek jeszcze rzeczy nie wie...
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 13 Paź 2014 20:57 

Wybieram się do Rynairem do Paryża.
Jestem w trakcie odprawy i złapałem się na kwestii odprawy i dodania bagażu...

1. na 30 dni przed wylotem rozpocząłem proces odprawy - dodając dokumenty podróży (dane DO). Niestety w trakcie okazało się, że w Rynair na 30 dni mogę się odprawić tylko kupując miejsca, także operację przerwałem.
Teraz chcąc się odprawić widzę komunikat że dokumenty zostały dodane - i w żaden sposób nie potrafię znaleźć miejsca gdzie te dane mogę podglądnąć/edytować. Czy po dodaniu dokumentów można je gdzieś zobaczyć ?

2. Bagaż - zamówiłem dla dwóch osób po 15 kg (łącznie 30kg). Wg info na Rynair można bagaż łączyć - także rozumię że możemy nadać jedną walizę max 30kg. Ale mamy jeszcze wózek dziecięcy typu parasolka. W regulaminie znalazłem zapis, że m.in wózek przewożony jest za darmo ( max 2 rzeczy dla dziecka).
Cytuj:
Nieodpłatnie można przewieźć jeden całkowicie składany wózek dziecięcy/podwójny wózek dziecięcy/system podróżny/chustę do noszenia na każde dziecko oraz jeden z następujących przedmiotów: fotelik samochodowy, podstawkę podwyższającą lub łóżeczko turystyczne. Wszystkie dodatkowe akcesoria dziecięce/niemowlęce (maksymalna waga 20 kg/sztuka) można zarejestrować online w cenie 10 GBP/10 EUR za sztukę za lot w jedną stronę

Czy ten darmowy wózek odznaczam gdzieś podczas rezerwacji, czy poprostu mam się z nim zgłosić na lotnisku ? . Znalazłem miejsce gdzie dodajemy sprzęt dziecięcy ale - tam nalicza już dodatkowe koszty ? Odprawiamy każdy sprzęt dziecięcy - czy tylko te powyżej 2 sztuk.

Aha dziecko ma skończone 2 lata.

z g. dz. za info.
 Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 18 Paź 2014 19:47 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Mamy 2 rezerwacje na przelot. Jedna jest na 2 osoby, druga na jedną. Odprawiamy się na tydzień przed wylotem. Jest jakiś sposób aby siedzieć razem ( oprócz oczywiście opłaty)? Czy jeśli zrobię od razu 2 odprawę to przydzieli mnie obok tamtej czy raczej wrzuci w inne miejsce ( system przydziela miejsca "po kolei" czy zupełnie losowo?
 Profil Relacje PM off  

#216 PostWysłany: 18 Paź 2014 19:55 

klimas napisał(a):
Mamy 2 rezerwacje na przelot. Jedna jest na 2 osoby, druga na jedną. Odprawiamy się na tydzień przed wylotem. Jest jakiś sposób aby siedzieć razem ( oprócz oczywiście opłaty)? Czy jeśli zrobię od razu 2 odprawę to przydzieli mnie obok tamtej czy raczej wrzuci w inne miejsce ( system przydziela miejsca "po kolei" czy zupełnie losowo?

odprawa nocą jedna po drugiej, zapewne spowoduje, iż system przydzieli wam miejsca koło siebie przynajmniej ja tak miałem miejsca w jednym rzędzie od A-D(przed oprawą wprowadź dane dokumentów podróży, by nie tracić czasu już podczas odprawy)
 PM off  

#217 PostWysłany: 18 Paź 2014 19:58 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
no własnie mam zamiar robić tak o godz. 0.05 :)
i planuję otworzyć sobie 2 przeglądarki - dobry patent żeby faktycznie wcześniej wprowadzać dane. Wtedy w parę sekind powinno się załatwić 2 rezerwacje na raz. Dzieki!
 Profil Relacje PM off  

#218 PostWysłany: 18 Paź 2014 20:02 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 199 226
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
klimas napisał(a):

Po kolei rozkłada ludzi od środka raz do przodu raz do tylu. Do tej pory robiac odprawy (a bylo ich juz sporo) dwoch rezerwacji jedna po drugiej w godzinach wieczornych zawsze usadzilem sie z rezerwacjami obok siebie. Z tym, że ja zawsze sprawdzam stan rozlozenia zajetosci przed dokonaniem odprawy.
 Profil Relacje PM off  

#219 PostWysłany: 20 Paź 2014 00:15 

srebrny
Gdzies juz to bylo,ale teraz nie moge odnalezc.

Mam lot FR za tydzien, ale go nie odbede.
Nie robilem jeszcze odprawy.
Chce zwrot oplat (bo bilet nie byl tani), pod jaki e-mail napisac i czy musze zanim nastapi lot?
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 20 Paź 2014 00:37 

http://www.ryanair.com/pl/pytania/czy-m ... stany-lot/

http://frd.ie/help/
 PM off
jacek96 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 158  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości