Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 474 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 24  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 22 Sie 2014 02:53 

Zbanowany
korpus napisał(a):
kitek napisał(a):
Anonymous napisał(a):
Skoro lecę gdzieś np.na tydzień, a hotel kosztuje z użyciem kodów promo ( hotels.com sam je wypuścił, ja im nie kazałem) np 80 $, to pokaż mi kogoś , kto z premedytacją zapłaci 150 $.

Mogę wskazać na MOJĄ OSOBĘ.

Rezerwowałem również hotel na Malcie (na listopad). Świadom tego byłem, że dla jednego z 4-gwiazdkowych hoteli, 7-dniowy pobyt (w tym śniadania) z wykorzystaniem kodów rabatowych dla każdej doby z osoba, wyniósłby mnie w sumie ok. 75 PLN (łącznie dla 2 osób).

Zamiast 7 rezerwacji po 1 dobie, zrobiłem jedną rezerwację 7-dniową i wykorzystałem dla niej kod rabatowy "4STARCA". Zapłaciłem kilkakrotnie więcej, ale i tak byłem zadowolony.

Świadomie nie zastosowałem trików o których byłem świadom. Po prostu podszedłem do tematu "rozsądnie". Uwielbiam korzystać z okazji, lecz znam umiar.

Niejeden może mnie nazwać "idiotą", ale w takiej sytuacji to komplement dla mnie. W końcu kasa to nie wszystko. Zapewne wielu - podobnie jak ja - potrafiło z umiarem podejść do całej sytuacji/okazji, jaka pojawiła się na hotels.com.

Seriously? Świadomie zapłaciłeś więcej i uznałeś, że jest to rozsądne? Na pewno nie mieści się to w ramach teorii o racjonalnym konsumencie :) Nie łamiąc regulaminu promocji mogłeś wykorzystać kod wielokrotnie, ale nie chciałeś bo znasz umiar... Nie ukrywam, że zupełnie nie rozumiem Twojego podejścia. Robiłem dzisiaj zakupy w Carrefour. Mają promocję typu kup jedno ptasie mleczko w cenie standardowej (nie jest sztucznie zawyżona), a drugie jest za złotówkę. Rozumiem, że tego za złotówkę byś nie wziął, bo znasz umiar? :D

Z tymi zakupami w Carrefourze podałeś ciekawy przykład. Ja mam to do siebie, że z takich promocji nie korzystam za każdym razem. Ptasiego mleczka bym nie kupił gdyż ... nie planowałem go wcześniej kupić zanim pojawi się "promocja". Jeśli widzę promocję typu "2 w cenie 1" itp. to bardziej się wkurzam niż korzystam. Dlaczego? Budzi się we mnie świadomość jak na co dzień jesteśmy "naciągani" w sklepach, to jest różnice między kosztami produkcji a standardową ceną sprzedaży są ogromne. Skorzystałbym z promocji w momencie gdyby pojawiłaby się promocja np. pieczywa (to standardowy produkt w moim koszyku). W skrócie mówiąc, nie patrzę w gazetki/promocje, tylko ustalam max. tygodniową stawkę na utrzymanie/wyżywienie, które pozwoli mi zaspokoić w pełni moje potrzeby.

Odnośnie tej Malty to przemawiał za mną rozsądek. Wiedziałem z góry, że to byłoby zbyt piękne, aby to było prawdziwe. Gdybym zrobił 8 pojedynczych (jednodniowych) rezerwacji, to oczywiście kasę bym przyoszczędził, lecz zapewne "tymczasowo". Podobnie jak wielu tutaj kolegów bym czuł "niedosyt" albo po prostu bym się wkurzał.

Racjonalne podejście - w moim przypadku - polega na tym, że jeśli zobaczę ofertę nowego Ferrari w cenie niższej niż nowego pojazdu typu Toyota Aygo to od razu uświadamiam sobie, że coś jest "nie w porządku". Zbyt "piękne aby stało się to prawdziwe", nawet jak złożę zamówienie na takie nowe ferrari to jestem przekonany, że z jakiegoś powodu faktycznie nie otrzymam w tej cenie nowego ferrari. Oczywiście próbować można, lecz lepiej być świadomym pewnych realiów, aby uniknąć rozczarowań.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#162 PostWysłany: 22 Sie 2014 02:58 

niebieski
kitek napisał(a):
Anonymous napisał(a):
Rezerwując hotele 5* typu Hilton, Radisson Blu każdy normalny był świadom, że cena rynkowa to nie kilkanaście/kilkadziesiąt PLN za dobę, lecz wielokrotnie więcej. A obniżony koszt to albo "okazja" albo skutek błędu. Kto jak podszedł do tego tematu to już indywidualna sprawa każdej osoby.

Parę lat temu leciałem z Polski do Hiszpanii za 8 zł Ryanairem - rozumiem, że Ty w tej sytuacji wybrałbyś LOT za powiedzmy 800 zł, będąc świadomy że rzeczywiste koszty lotu są wielokrotnie wyższe niż 4 zł w jedną stronę? Ewentualnie pierwszy raz poleciałbyś Ryanem, ale kolejne trzy już LOTem, żeby zapłacić odpowiednio dużo do realnych kosztów i cieszyłbyś się, że "zaoszczędziłeś" te 8 stówek?

Na szczęście tylko w Polsce mieliśmy do czynienia z taką patologią, bo za granicą każdy normalny człowiek zgodnie z wysokimi (zagranicznymi!) zasadami moralnymi bojkotował loty za jednego eurocenta.
 Profil Relacje PM off
dj3500 lubi ten post.

#163 PostWysłany: 22 Sie 2014 03:06 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Apeluję o spokój.

Kitek wyraził swoje zdanie o tej promocji i uszanujmy je zamiast wyśmiewać. Nikogo nie obraża, i ma chyba sporo racji. Była luka którą można było wykorzystać rezerwując po kilka razy ten sam obiekt, kto nie uważał tego za niemoralne, rezerwował. Expedia anulowała, słusznie czy niesłusznie, ale anulowała. Można było zadowolić się pojedynczą zniżką na cały tydzień, i ewentualnie powiedzieć 'trudno, innym się udało, ale i tak się cieszę że zaoszczędziłem'. Teraz kitek ma tę swoją małą oszczędność, a ci którzy rezerwowali noc po nocce i anulowali swoje poprzednie rezerwacje mogą tylko się pieklić jaka to expedia zła. BTW przypomina mi się taki cytat z "Chłopaki nie płaczą":

;)

Chyba każdy z nas liczył się choć trochę z możliwością że to nie przejdzie. Dobrze że teraz, po dwóch dniach a nie tuż przed wyjazdem.

Może wróćmy do tematu. Czekamy na info czy anulują również te bezzwrotne rezerwacje.
 Profil Relacje PM off
cypel lubi ten post.

#164 PostWysłany: 22 Sie 2014 03:14 

Ja się już uspokoiłem. ;)
Zerknąłem na moje "niemoralne" rezerwacje, i ciągle są. :mrgreen:
 PM off  

#165 PostWysłany: 22 Sie 2014 03:33 

Zbanowany
Anonymous napisał(a):
Ale niektórzy mają rozbuchane ego. :D
No nie jestem w stanie tego pojąć, jak można mieć biznes na odległość. :lol:
A wracając do hotels.com
Przekonałeś mnie.
Jak do rana nie będzie anulacji to sam o to poproszę.
Idą klientom na rękę, to może się zgodzą ;)

Olać sprawy biznesowe, bo to nie miejsce na tego typu dyskusje. Jest wielu bardziej wybitnych ode mnie, równie dobrze Ty możesz być bardziej "kimś" niż ja.

Odnośnie hotels.com to już wielokrotnie podkreślałem - zachowują się oni nieuczciwie w tej sytuacji, ich argumentacja jest absurdalna, na siłę szukają "kozła ofiarnego". Tak czy siak, najbardziej szkodzą sobie. Osoby, które rezerwowały noclegi i mają je skasowane, to poradzą sobie - zaplanowany wyjazd u większości był już przed pojawieniem się promocji na hotels.com, a więc koszty na hotele nie przekroczą zaplanowanego wcześniej budżetu. A Hotels.com po prostu u wielu straci wiarygodność.

Korzystanie z okazji jest czymś wspaniałym, osobiście to preferuję (lubię dobrze lokować kasę). Bardziej wskazywałem na to, że trzeba znać umiar, aby uniknąć pewnych oczywistych komplikacji, gdy się "przesadzi". Myśląc logicznie od początku można było mieć świadomość, że ta okazja jest aż zbytnio "wyjątkowa", aby z czasem nie zaczęło dochodzić do kasowania rezerwacji. Świadomość realiów oraz pewien umiar pozwala uniknąć rozczarowań czy niepewności co będzie dalej. M.in. dlatego na Maltę złożyłem jedną dłuższą rezerwację w hotelu (korzystając z kodu rabatowego) zamiast składaniu wielu pojedynczych rezerwacji. Jak mi nawet skasują rezerwację, to poziom rozczarowania będzie niewielki. Wkurzony nie będę, a Hotels.com w takiej sytuacji po prostu będę "olewał" na przyszłość.

Poczekajmy na spokojnie jak się rozwinie sprawa z hotels.com. Sam jestem ciekaw do jakiego stopnia hotels.com będzie dążył w kasowaniu rezerwacji. Skoro powołują się na "etykę" (przesada), to można spodziewać się ogromu skasowanych rezerwacji. Równie dobrze w ich mniemaniu "nieetyczna" może być jedna doba w hotelu 5* za ok. 30 PLN, pomimo iż ja na tym się zatrzymałem przy tym konkretnym hotelu.

Dobrze wiadomo o co chodzi - "o kasę", nie o "etykę" czy jakieś naruszenia regulaminu. Prawda jest taka, że popełnili "szkolne" błędy przy promocji. Na pewno świadomie tego nie zrobili, że hotele 5* można było rezerwować za kilkanaście PLN, ktoś tam był mocno "nie przytomny". Ludzie masowo z oczywistych względów z tego skorzystali, oczywiście niektórzy "przesadzili". Szkoda tylko, że hotels.com nie umie się godnie zachować, ale w końcu ... "kasa" musi się zgadzać.

Zamykając temat. Czy kilkanaście lat temu marzył ktoś o tanich lotach? Czasy na szczęście się zmieniły. Oby nastały kiedyś czasy, że kiedyś hotele 5* będą również powszechnie "tanie", a nie tylko efektem "błędów", "przypadku". Dziś wydaje się to nierealne, lecz ... czasy się mogą zmienić.

-- 22 Sie 2014 03:54 --

mikerus napisał(a):
kitek napisał(a):
Anonymous napisał(a):
Rezerwując hotele 5* typu Hilton, Radisson Blu każdy normalny był świadom, że cena rynkowa to nie kilkanaście/kilkadziesiąt PLN za dobę, lecz wielokrotnie więcej. A obniżony koszt to albo "okazja" albo skutek błędu. Kto jak podszedł do tego tematu to już indywidualna sprawa każdej osoby.

Parę lat temu leciałem z Polski do Hiszpanii za 8 zł Ryanairem - rozumiem, że Ty w tej sytuacji wybrałbyś LOT za powiedzmy 800 zł, będąc świadomy że rzeczywiste koszty lotu są wielokrotnie wyższe niż 4 zł w jedną stronę? Ewentualnie pierwszy raz poleciałbyś Ryanem, ale kolejne trzy już LOTem, żeby zapłacić odpowiednio dużo do realnych kosztów i cieszyłbyś się, że "zaoszczędziłeś" te 8 stówek?

Na szczęście tylko w Polsce mieliśmy do czynienia z taką patologią, bo za granicą każdy normalny człowiek zgodnie z wysokimi (zagranicznymi!) zasadami moralnymi bojkotował loty za jednego eurocenta.

Trochę nie trafiony ten przykład w stosunku do tego co ja napisałem wcześniej. Pisałem o tym, że tanie hotele 5* (za kilkanaście/kilkadziesiąt PLN) to nie jest standard, po prostu podszedłem do tematu racjonalnie, zakładając - z dużym prawdopodobieństwem - że złożenie rezerwacji za kilkanaście PLN nie jest dużą gwarancją jej zrealizowania. Samą promocję ja wykorzystałem też w racjonalny/ograniczony sposób.

W podanym przez Ciebie przykładzie, oczywiście, że skorzystałbym z Ryanaira. Świadom jestem tego, że istnieją "tanie linie lotnicze" i ceny kilka/kilkanaście PLN za lot to nie przypadek, tylko celowa polityka cenowa. Szkoda byłoby mi kasy na lot LOT-em. Tanie linie lotnicze istnieją powszechnie nie tylko w Europie. Kupując bilet lotniczy za kilkanaście PLN w takiej linii lotniczej mam ogromną gwarancję, że rezerwacja zostanie zrealizowana (są oczywiście wyjątki).

Czy uważasz, że w dzisiejszym świecie powszechnie istnieje pojęcie "tanie hotele 5-gwiazdkowe", gdzie normą jest płacenie kilkanaście PLN za nocleg? Osobiście nie znam tego pojęcia w praktyce, ewentualne takie "okazje" budzą we mnie ostrożność, "trzeźwą" ocenę sytuacji. Jeszcze niestety nie dożyliśmy aż tak pięknych czasów.

Przypuszczam, że wiele osób do bardzo dużych "promocji" hotelowych podchodzi z dużą ostrożnością (w przeciwieństwie choćby do "promocji" stosowanych przez linie lotnicze).
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 22 Sie 2014 06:13 
Awatar użytkownika

Loty: 234
Kilometry: 438 360
Krajów: 62 / 29.0%
niebieski
kendi napisał(a):
Przepraszam, co ci wszyscy moralizatorzy chcą powiedzieć tym wszystkim klientom, którzy zrobili tylko 1 rezerwację na 1 noc z użyciem kodu ale w hotelu, który dopuszcza anulację? Przecież ich rezerwacje również poleciały w pierwszej kolejności! I co, może były niezgodne z warunkami promocji?
Myślę, że wizerunkowo ta promocja to był "strzał w stopę" - chyba, że Hotels.com od teraz będzie stosował strategię naszych "celebrytów" - nie ważne czy mówi się o nas dobrze czy źle, ważne, żeby się mówiło!

Mam zrobioną na siebie tylko jedną rezerwację na jedną noc w małym niesieciowym hoteliku we Włoszech z opcją "Free cancellation until ..." i póki co cały czas rezerwacja potwierdzona:) oby tak dalej. Potwierdzałoby to wątek o "uczciwości" :P Czy komuś przychodzą jeszcze świeże maile z anulacjami ?

Ostatnio edytowany przez smatekk, 22 Sie 2014 07:35, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 22 Sie 2014 07:23 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 201 994
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
smatekk napisał(a):
kendi napisał(a):
Przepraszam, co ci wszyscy moralizatorzy chcą powiedzieć tym wszystkim klientom, którzy zrobili tylko 1 rezerwację na 1 noc z użyciem kodu ale w hotelu, który dopuszcza anulację? Przecież ich rezerwacje również poleciały w pierwszej kolejności! I co, może były niezgodne z warunkami promocji?
Myślę, że wizerunkowo ta promocja to był "strzał w stopę" - chyba, że Hotels.com od teraz będzie stosował strategię naszych "celebrytów" - nie ważne czy mówi się o nas dobrze czy źle, ważne, żeby się mówiło!

Mam zrobioną na siebie tylko jedną jedną rezerwację na jedną noc w małym niesieciowym hoteliku we Włoszech z opcją "Free cancellation until ..." i póki co cały czas rezerwacją potwierdzona:) oby tak dalej. Potwierdzałoby to wątek o "uczciwości" :P Czy komuś przychodzą jeszcze świeże maile z anulacjami ?

Ja rezerwowałem w sumie 3 nocki w 2 hotelach i nie dostałem maila z anulacją. Mam nadzieję, że rezerwacje przejdą pomyślnie.

#168 PostWysłany: 22 Sie 2014 08:32 
Awatar użytkownika

Loty: 404
Kilometry: 706 403
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
OT
jacakatowice, kitek
"poświęcić" noc by sie przerzucać postami na forum?
wyspijcie sie chlopaki i spokojnie czekajcie na rozwój wydarzeń
kazdy ma swoj model postepowania i chyba to nie miejsce i czas na analizy
ktory jest wlasciwszy
 Profil Relacje PM off
smatekk lubi ten post.

#169 PostWysłany: 22 Sie 2014 08:40 
Awatar użytkownika

srebrny
bobo77 napisał(a):

faktycznie huk jak cholera
na chyba największym i najbardziej poczytnym forum raptem 3 strony
na f4f jest teraz 9, dobije pewnie do kilkunastu albo i kilkudziesięciu
o czym to świadczy ? że jesteśmy biednym/cwanym społeczeństwem szukającym okazji jak wydymać tego przysłowiowego Freda
jestem daleki od moralizowania bo regulamin nie zabraniał wielokrotnego wykorzystywania kuponów, ale nie sądzę, żeby taki Szwed albo Fin kombinował z kuponami i rezerwacjami dzień po dniu
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#170 PostWysłany: 22 Sie 2014 09:12 
Awatar użytkownika

srebrny
Anonymous napisał(a):
Chciałbym mieć wyłącznie takich klientów, w biznesie, jak @ kitek.
Żeby mi płacili kilkakrotnie więcej za towar, niż wynosi moja cena. :D
I jeszcze do tego "jest pan zadowolony" :mrgreen:

Może trochę OT, ale mam pytanie może nawet "jaca" i do Ciebie, czy rezerwując 7 dni na 7 pojedynczych rezerwacjach miałeś już taką sytuację, że co dzień kazali Ci się wymeldowywać o godz. 10 i meldować o 14?
Pytam dlatego, że sam tak jeszcze nie korzystałem, ale zastanawiam się nad złożeniem takiego pobytu w jednym hotelu z kilku różnych pośredników.
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 22 Sie 2014 09:18 
Awatar użytkownika

niebieski
cypel napisał(a):
o czym to świadczy ? że jesteśmy biednym/cwanym społeczeństwem szukającym okazji jak wydymać tego przysłowiowego Freda.
jestem daleki od moralizowania bo regulamin nie zabraniał wielokrotnego wykorzystywania kuponów, ale nie sądzę, żeby taki Szwed albo Fin kombinował z kuponami i rezerwacjami dzień po dniu

He, he, w pierwszym momencie od razu pomyślałem o możliwości zarezerwowania tygodnia, dzień po dniu (czyli wygląda na to, że jestem typowym Polakiem). Po chwili stwierdziłem jednak, że to trochę przegięcie, a po za tym wymaga kupy klikania, na które nie mam ochoty i olałem całą tą promocję (więc może jestem już jednak trochę Finem, czy tam jakim Szwedem ?). A może jestem po prostu tylko leniwym Polakiem ...
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 22 Sie 2014 09:24 
Awatar użytkownika

srebrny
farbowany Szwed ;)
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 22 Sie 2014 09:31 
Awatar użytkownika

srebrny
Zrobiłem 3 rezerwacje, na 3 różne osoby, 3 różne maile, płatność 3 różnymi kartami, jak na razie zero anulacji.
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 22 Sie 2014 09:33 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
cypel, maczala1 cwaniakujecie :D przecież wiadomo o co chodzi, o KASĘ, "biedny" Szwed schyliłby się po te 30$ (a poznałem takich, którzy żeby przyoszczędzić na podróże mieszkali w jednym mieszkaniu w 10 osób :P) i "bogaty" Polak nawet na 50$ by nie spojrzał.
Nacja nie ma tu nic do rzeczy.

Specyfika tego forum jest taka, że więcej tu "biednych", a przynajmniej nie wystarczająco bogatych (w świecie ci "cwaniakują" na większe kwoty niż 50$, i potem ich stać).
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 22 Sie 2014 09:40 

Kasza, ziemniaki czy pieczywo to akurat dobra Giffena, i ich cena nie ma praktycznie wpływu na zmiany popytu.

Ostatnio edytowany przez mkobyszewski, 22 Sie 2014 09:44, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 22 Sie 2014 09:43 

Loty: 129
Kilometry: 292 570
niebieski
Anulowali mi rezerwacje, która bardzo potrzebuje a zostawili, która mniej potrzebuje. Jak myślicie czy mogliby zamienić i anulować tą drugą zwłaszcza, że ta pierwsza była na większa kwote.

Na polskiej infolinii otrzymałem informacje, ze rezewacje bezzwrotne nie nie mogą być anulowane

Ostatnio edytowany przez ansbach1, 22 Sie 2014 10:04, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 22 Sie 2014 09:45 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
ps. dzwonili do mnie z ich call center (w indiach ? gość z mego indyjskim angielskim) pytał własnie czy dwie oddzielne rezerwacje na ten sam weekend to moje działanie czy ich błąd i podziękował i się rozłączył :) nr zastrzezony
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 22 Sie 2014 09:50 

Zbanowany
Ponieważ dyskusja mocno się rozwinęła przez noc, na wszelki wypadek przypomnienie dla zainteresowanych osób najważniejszych faktów z mojej strony, to jest relacja z wczorajszej rozmowy z hotels.com ws. rezerwacji. Co niektórym powinno pomóc odpowiedzieć na ich wątpliwości. Cała późniejsza reszta z mojej strony, to bardziej dyskusja, wymiana poglądów niż fakty, które mogłyby Wam pomóc.

kitek napisał(a):
Jakimś cudem udało mi się dodzwonić do hotels.com i przeprowadzić dość interesującą rozmowę.

Potwierdzone zostało, że wiele rezerwacji zostało lub zostanie anulowanych ze względu na to - jak to zostało powiedziane - nieetyczne oraz niezgodne wykorzystanie kodów rabatowych z regulaminem promocji.

Z tego co mi przekazano w rozmowie telefonicznej, skasowane będą wszystkie rezerwacje, które posiadały prawo do anulowania.

Ponadto mają być kasowane rezerwacje u osób, które ten sam hotel rezerwowały więcej niż jeden raz, doba po dobie wykorzystując kody rabatowe. Jeśli ktoś zrobił np. 8 rezerwacji 1-dniowych i dla każdej rezerwacji wykorzystał osobno kod rabatowy, to możecie spodziewać się skasowania wszystkiego. Tutaj właśnie miły Pan powoływał się, że takie rezerwacje były "nieetyczne".

Nie powinny być kasowane rezerwacje u osób, które wykorzystały jeden raz kod rabatowy dla jednego hotelu - tutaj nie ma znaczenia termin oraz długość rezerwacji oraz koszt rezerwacji. Mowa oczywiście o rezerwacjach bezzwrotnych.

Zadałem też pytanie, co w sytuacji, gdy w jednym hotelu na jeden dzień odrębnie dokonane zostały dwie rezerwacje na różne imię i nazwisko, lecz z wykorzystaniem tej samej karty kredytowej? Otrzymałem odpowiedź, że w takich sytuacjach, rezerwacje nie będą prawdopodobnie kasowane (akurat ja w Warszawie osobno zamówiłem hotel dla mnie z narzeczoną oraz dla moich rodziców).

Otrzymałem również zapewnienie, że wszystkie osoby, którym zostaną anulowane rezerwacje otrzymają dostęp do specjalnych rabatów, które umożliwią zrekompensowanie ich ewentualnego niezadowolenia.

Reasumując, z tego co udało mi się dowiedzieć spać mogą spokojnie osoby, które dokonały rezerwacji bezzwrotnej + dodatkowo w ramach jednego hotelu wykorzystały tylko jeden raz kod rabatowy (oba warunki muszą być spełnione).
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 22 Sie 2014 09:53 

Loty: 129
Kilometry: 292 570
niebieski
Zarezerwowałem 2 pokoje na jedną noc w tym samym hotelu, ale w opcji bezzwrotnej i nadal się utrzymują.

#180 PostWysłany: 22 Sie 2014 09:56 

Cytuj:
W podanym przez Ciebie przykładzie, oczywiście, że skorzystałbym z Ryanaira. Świadom jestem tego, że istnieją "tanie linie lotnicze" i ceny kilka/kilkanaście PLN za lot to nie przypadek, tylko celowa polityka cenowa. Szkoda byłoby mi kasy na lot LOT-em. Tanie linie lotnicze istnieją powszechnie nie tylko w Europie. Kupując bilet lotniczy za kilkanaście PLN w takiej linii lotniczej mam ogromną gwarancję, że rezerwacja zostanie zrealizowana (są oczywiście wyjątki).

Czy uważasz, że w dzisiejszym świecie powszechnie istnieje pojęcie "tanie hotele 5-gwiazdkowe", gdzie normą jest płacenie kilkanaście PLN za nocleg? Osobiście nie znam tego pojęcia w praktyce, ewentualne takie "okazje" budzą we mnie ostrożność, "trzeźwą" ocenę sytuacji. Jeszcze niestety nie dożyliśmy aż tak pięknych czasów.

Przypuszczam, że wiele osób do bardzo dużych "promocji" hotelowych podchodzi z dużą ostrożnością (w przeciwieństwie choćby do "promocji" stosowanych przez linie lotnicze).

Kiedy ja kupowałem bilety na ryanaiera kilka lat temu nie istniało pojęcie tanie bilety. Promocje trwały całymi tygodniami bo ludziom nie mieściło się w pale, że rzeczywiście można latać za grosze. Za to prześmiewców i " trzeźwych " tyciące. "Zaryzykowałem" i nie żałuję. Kiedyś chciałem nawet zwrócić bilety za 1 zł , których nie mogłem wykorzystać i ... nie było takiej możliwości!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 474 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 24  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: benedetti oraz 3 gości