Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 474 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 24  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 21 Sie 2014 22:16 

Zbanowany
korpus napisał(a):
To co robimy w ramach odwetu? Zaspamujemy ich na fejsbuku oraz zawalimy reklamacjami?

Najprościej to zadbać o "marketing szeptany". Np. można stworzyć profil na FB typu "antyHotelCom", opisać dokładnie całą sytuację (najlepiej w wersji EN). Chętnych do przekazywania informacji "dalej" na pewno nie zabraknie. Z powodu takich akcji (to co wyprawia z anulacją hotels.pl, powód "wyssany" z palca), kilka tysięcy osób może być niezadowolonych. W ramach masowego niezadowolenia o masowy anty PR dla hotels.com może być stosunkowo łatwo.

Jeśli mi skasują rezerwację na hotels.com, to ja będę "jak ognia" unikał tej firmy. Co za sens ma rezerwować cokolwiek u tej firmy, kiedy z byle powodu mogą skasować rezerwację. Jeśli tysiące osób będzie unikać hotels.com z powodu anty PR, to oni więcej stracą na tym niż to gdyby zaakceptowali tak bardzo tanie rezerwacje.

Niestety, ale to nie my odpowiadamy za to, że ktoś po stronie hotels.com umożliwił zarezerwowanie tak tanio hotelów 3*,4* oraz 5*.

Z natury duże firmy boją się mediów społecznościowych. Wiele przypadków już było, że pod wpływem silnych nacisków w mediach społecznościowych, takie firmy sporo traciły z powodu nieprofesjonalnego traktowania swoich klientów. Np. z powodu masowej ilości niezadowolonych klientów, swoje konto na FB skasował DotPay (jeden z głównych systemów płatniczych online w PL).
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#102 PostWysłany: 21 Sie 2014 22:20 

Witam, u mnie na 4 rezerwacje, każda w innym hotelu, skancelowana jedyna, w ktorej było refundable until... Pozostałe 3 non-refundable póki co okey
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 21 Sie 2014 22:21 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 137 396
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Walka z wiatrakami. Minie tydzień, oni się będą śmiali. Po co?

#104 PostWysłany: 21 Sie 2014 22:22 

na sylwestra to prawdopodobnie hotele same skasuja te rezerwacje. Ogolnie fajna promocja, szkoda, ze udalo mi sie tylko 1 raz zabookowac, po chwili wszystkie kody na amerykanskim serwisie wylaczyli. Co do serwisu, ma rozne ceny w zaleznosci od wersji jezykowej i lokalizacji! Ceny ogolnie przystepne i konkurencyjne z amoma czy travelrepublic...Co do mojej rezerwacji wszystko ok, zadzwonilem do hotelu, potwierdzili i gitara gra :)
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 21 Sie 2014 22:24 
Awatar użytkownika

O której dostaliście anulacje? Bo może wysłali tylko jedną falę i koniec.
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 21 Sie 2014 22:25 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Proszę nie piszcie: Mi nie anulowali itd.
Jak ktoś z ma pokój:

Kod:
Cancellation policy   
Special non-refundable rate
This special discounted rate is non-refundable. If you choose to change or cancel this booking you will not be refunded any of the payment.

I mu anulowali pokój, to wtedy niech napisze. Albo jak ktoś dostanie odpowiedz, czemu mu skasowali

Dzięki ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#107 PostWysłany: 21 Sie 2014 22:29 

srebrny
mkobyszewski napisał(a):
Co do mojej rezerwacji wszystko ok, zadzwonilem do hotelu, potwierdzili i gitara gra :)

Za wcześnie chyba na radość.
Z tego co wiem Expedia (a do niej należy strona Hotels.com) z sieciami hotelowymi rozlicza się tak, że podaje w dniu noclegu numer karty, którą hotel może obciążyć, ale tylko tego dnia. Hotele nie mają więc płacone z góry, nawet jeśli my zapłaciliśmy i tej rezerwacji nie możemy anulować. Czy Expedia może anulować i na jakich warunkach, to już zależy od treści umowy z daną siecią.

-- 21 Sie 2014 21:30 --

tajniak napisał(a):
O której dostaliście anulacje? Bo może wysłali tylko jedną falę i koniec.

19:35
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 21 Sie 2014 22:33 

Gadekk napisał(a):
Ludzie, jak się robi ileś tam rezerwacji na jedne dane, jedną kartą, to nie ma się co dziwić, że anulują ;) Polecam użycie 2 imienia przy rezerwacji, plus oczywiście innych kart...

Dlaczego coś polecasz, skoro nie masz pojęcia o czym jest "gatka" w tym wątku ?
Jasno z niego wynika, że anulowali ,jak na razie TYLKO rezerwacje z możliwością zwrotu.
Mam 34 rezerwacje na jedno nazwisko, bezzwrotne i wszystkie nadal aktualne.
Były już takie "porady" w wątku o rezerwacjach ( aktualnie zamkniętym)
Jak widać te Wasze wyobrażenia są nieprawdziwe.
Więc dajcie z tym, raz na zawsze spokój.
 PM off  

#109 PostWysłany: 21 Sie 2014 22:39 

niebieski
Czysto informacyjnie piszę, proszę tego nie brać, że i tak będzie i w tym przypadku:

Swego czasu istniał portale GetGoing, na którym to podczas Labor Day przez przypadek zaproponowali kupon rabatowy, który jak w tym przypadku obniżał cenę np Hilton Warszawa do kwoty 4-10 USD. Nie ma co ukrywać kilka takich rezerwacji dokonałem. Były to stawki non-refundable. Dosyć szybko portal skontaktował się, ze mną że z powodu wielu rezerwacji anulują wszystkie rezerwacje. Otrzymałem nawet e-maile z anulacją.

Po jakimś miesiącu zadzwoniłem do hotelu z pytaniem czy istnieją rezerwacje i ku zdziwieniu wszystkie były potwierdzone oraz opłacone. Więc może w sumie coś jest z tym, że kasują te flexible tylko.
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 21 Sie 2014 22:49 

Zbanowany
Dla zainteresowanych osób, które dokonały rezerwacji w Radisson Blu Centrum Hotel w Warszawie. Udało mi się dodzwonić do tego hotelu. Otrzymałem następujące zapewnienia:

1) Wszystkie rezerwacje bezzwrotne mają być w 100% respektowane; zostało to uzgodnione pomiędzy hotelem a pośrednikiem hotels.com; ustalone zostały jakieś kompromisowe warunki rozliczeń między hotelem, a pośrednikiem, co ma skutkować tym, że żadna z stron nie ucierpi.

2) Rezerwacje z prawem do anulowania będą prawdopodobnie w komplecie anulowane.

Z ciekawości na koniec miła Pani zgodziła się odpowiedzieć na moje pytanie. "Czy tanich rezerwacji z hotels.com było kilkaset?". Otrzymałem odpowiedź: "Na pewno TAK, od czasu EURO2012 będziemy mieć przez kilkanaście tygodni hotel obłożony w co najmniej 80-90%".
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#111 PostWysłany: 21 Sie 2014 22:50 

Nie jestem jasnowidzem, i nie wiem jak to się skończy.
Ale po przeczytaniu Waszych wpisów, każdy średnio nawet przytomny człowiek, może wysnuć wniosek, że ilość rezerwacji JAK NA RAZIE , nie ma żadnego znaczenia.
Istotne jest , czy rezerwacja była z możliwością zwrotu czy nie.
Miałem jakieś przeczucia ( oby słuszne), że te bezzwrotne, zostaną zrealizowane.
I tylko takie "klepnąłem",
 PM off
dj3500 lubi ten post.

#112 PostWysłany: 21 Sie 2014 23:00 

I oby bezzwrotne zostawili:)
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 21 Sie 2014 23:01 

Zbanowany
Anonymous napisał(a):
Miałem jakieś przeczucia ( oby słuszne), że te bezzwrotne, zostaną zrealizowane.

Takie samo miałem przeczucie, że sprawa z tymi rezerwacjami na hotels.com nie będzie ani miła ani przyjemna. W związku z tym również korzystałem wyłącznie z opcji bezzwrotnych. Tak coś czułem, że będą kasować rezerwacje, a te mają największą szanse się "utrzymać". Byłoby to mocno nie uczciwe kasować coś co jest "bezzwrotne" (z punktu widzenia osoby rezerwującej). Poważna firma z dużym kapitałem po swojej stronie też powinna respektować zasadę, że to co "bezzwrotne" nie może zostać cofnięte.

A tak na marginesie, próbuję od godziny dodzwonić się do hotels.com - ciągle bezskutecznie. Chętnie bym ich wypytał o kilka spraw i delikatnie zasugerował, że Polacy są wkurzeni na nich i nie popuszczą im tego, że kasują ich rezerwacje z błahego powodu.
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 21 Sie 2014 23:03 

niebieski
Po co dzwonić do nich? Pewnie tak będzie, że bezzwrotne zostawią, a zwrotne anulują. To nie jest najgorsza opcja jeżeli tak zostanie. Jakieś bojkoty i akcje internetowe są śmieszne.
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 21 Sie 2014 23:07 

W kontekście tego co napisałem wcześniej, proszę osoby, które dostałyby ewentualnie anulację BEZZWROTNEJ rezerwacji, o wpis w tym wątku.
Bo to jest istotne w sprawie.
 PM off  

#116 PostWysłany: 21 Sie 2014 23:16 

Póki co to u mnie wszystkie 4 rezerwacje w 2 hiszpańskich sieciówkach 4* się trzymają. Wszystkie rezerwacje bezzwrotne i opłacone PayPalem.

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 21 Sie 2014 23:17 

Zbanowany
niebieski
Anonymous napisał(a):
W kontekście tego co napisałem wcześniej, proszę osoby, które dostałyby ewentualnie anulację BEZZWROTNEJ rezerwacji, o wpis w tym wątku.
Bo to jest istotne w sprawie.

Moja z pierwszego posta byla bezzwrotna
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 21 Sie 2014 23:19 

niebieski
Na czeskim forum ktoś przed dwoma godzinami napisał, że mu wszystkie rezerwacje anulowali, a były bezzwrotne.
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 21 Sie 2014 23:24 

Zbanowany
Jakimś cudem udało mi się dodzwonić do hotels.com i przeprowadzić dość interesującą rozmowę.

Potwierdzone zostało, że wiele rezerwacji zostało lub zostanie anulowanych ze względu na to - jak to zostało powiedziane - nieetyczne oraz niezgodne wykorzystanie kodów rabatowych z regulaminem promocji.

Z tego co mi przekazano w rozmowie telefonicznej, skasowane będą wszystkie rezerwacje, które posiadały prawo do anulowania.

Ponadto mają być kasowane rezerwacje u osób, które ten sam hotel rezerwowały więcej niż jeden raz, doba po dobie wykorzystując kody rabatowe. Jeśli ktoś zrobił np. 8 rezerwacji 1-dniowych i dla każdej rezerwacji wykorzystał osobno kod rabatowy, to możecie spodziewać się skasowania wszystkiego. Tutaj właśnie miły Pan powoływał się, że takie rezerwacje były "nieetyczne".

Nie powinny być kasowane rezerwacje u osób, które wykorzystały jeden raz kod rabatowy dla jednego hotelu - tutaj nie ma znaczenia termin oraz długość rezerwacji oraz koszt rezerwacji. Mowa oczywiście o rezerwacjach bezzwrotnych.

Zadałem też pytanie, co w sytuacji, gdy w jednym hotelu na jeden dzień odrębnie dokonane zostały dwie rezerwacje na różne imię i nazwisko, lecz z wykorzystaniem tej samej karty kredytowej? Otrzymałem odpowiedź, że w takich sytuacjach, rezerwacje nie będą prawdopodobnie kasowane (akurat ja w Warszawie osobno zamówiłem hotel dla mnie z narzeczoną oraz dla moich rodziców).

Otrzymałem również zapewnienie, że wszystkie osoby, którym zostaną anulowane rezerwacje otrzymają dostęp do specjalnych rabatów, które umożliwią zrekompensowanie ich ewentualnego niezadowolenia.

Reasumując, z tego co udało mi się dowiedzieć spać mogą spokojnie osoby, które dokonały rezerwacji bezzwrotnej + dodatkowo w ramach jednego hotelu wykorzystały tylko jeden raz kod rabatowy (oba warunki muszą być spełnione).
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#120 PostWysłany: 21 Sie 2014 23:26 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):
Nie jestem jasnowidzem, i nie wiem jak to się skończy.
Ale po przeczytaniu Waszych wpisów, każdy średnio nawet przytomny człowiek, może wysnuć wniosek, że ilość rezerwacji JAK NA RAZIE , nie ma żadnego znaczenia.
Istotne jest , czy rezerwacja była z możliwością zwrotu czy nie.

Jest coś na rzeczy, gdyż moje bezzwrotne na najbliższe kilka tygodni nadal wiszą, a 'refundable' poleciały...

...może to mój błąd, ale rezerwacje w BKK za 4 x 60 CAD na listopad bez możliwości anulacji to jednak ryzyko, które raczej każdy starałby się ograniczyć, tym bardziej, że nigdzie nie znalazłam zapisu "...only non-refundable"
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 474 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 24  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości