Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 474 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 24  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:21 

Zbanowany
Naserva napisał(a):
Przed chwila dzwonilam do Golden Tulipa w Wawie maja moja rezerwacje potwierdzona i oplacona, wiec jak stwierdzono na pewno nie zostanie odwolana przez pośrednika (bezzwrotna)

Tak samo mówią w Radisson Blu Hotel Centrum w Warszawie.

Najlepiej "otwarcie" dzwonić do hoteli i dowiadywać się jak wygląda sprawa z ich punktu widzenia. Jeśli są dogadani z pośrednikiem, to rezerwacje bezzwrotne są niezagrożone.

Nie zdziwię się, jeśli bezzwrotne rezerwacje będą kasowane, lecz może nie być to masowa praktyka. W przypadku bezzwrotnych rezerwacji zapewne hotels.com indywidualnie podchodzi do każdej "sieciówki" bądź hotelu.

W Radisson Blu Hotel powiedziano mi, że rezerwacje bezzwrotne nie są zagrożone, gdyż pomiędzy nimi a pośrednikiem udało się ustalić stosowne porozumienie, które nie będzie krzywdzące dla żadnej z stron.
 Profil Relacje PM off
future lubi ten post.

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#202 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:22 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 42 / 19.6%
Całe te "przypuszczenie" że hotele bez darmowej anulacji będą honorowane można wsadzić "chyba" między bajki.
Moje anulowane hotele były bez darmowej anulacji, nie były to sieciówki.

Praga
dzień przerwy
Szanghaj
Szanghaj

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:23 

Loty: 383
Kilometry: 762 398
Krajów: 80 / 37.4%
srebrny
future napisał(a):
Dzwoniłem do nich i z tego co się dowiedziałem operacja anulowania potrwa do końca bieżącego miesiąca.
Lecą wg klucza zwrotne/stanowisko hotelu/wartość kontraktu. W zależności od stanowiska hotelu i wartości anulowane będą również kontrakty bezzwrotne jeśli były rezerwowane z użyciem kodu przez tą samą osobę na kolejne dni. Kasa wróci na konto karty z której zostały rozliczone. Rezerwacji było bardzo dużo i będą starać się każdy przypadek ocenić osobno stąd nawet do końca miesiąca można spodziewać się anulowania zawartej umowy ze strony hotels.com

Wprost tego nie napisałeś, ale analiza stanowiska hotelu/wartości kontraktu w przypadku rezerwacji bezzwrotnych dotyczy każdej rezerwacji, czy tylko przypadku nocy pod rząd na osobnych rezerwacjach ?
Jeśli dotyczy to wszystkich przypadków, to nie rozumiem jaki był zamysł tej promocji, tzn o czym dokładnie zapomnieli, bo nie ma w tym żadnego porządku.
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:24 

JIK czyli potwierdza się to co wyżej napisałem. Lecą wg klucza zwrotne/stanowisko hotelu/wartość kontraktu. W zależności od stanowiska hotelu i wartości anulowane będą również kontrakty bezzwrotne jeśli były rezerwowane z użyciem kodu przez tą samą osobę na kolejne dni. Kasa wróci na konto karty z której zostały rozliczone. kiedy dostałeś wiadomość o anulowaniu? bo ja przed paroma godzinami. w rozmowie tel poinformowano mnie, że do końca miesiąca będą się bawić w odkręcanie tematu z hotelami.

Ostatnio edytowany przez future, 22 Sie 2014 11:26, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#205 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:26 

Zbanowany
future napisał(a):
U mnie właśnie anulowano pięć bezzwrotnych następujących po sobie w Dreźnie :cry: Na jedno nazwisko z jednej karty.
Dzwoniłem do nich i z tego co się dowiedziałem operacja anulowania potrwa do końca bieżącego miesiąca.
Lecą wg klucza zwrotne/stanowisko hotelu/wartość kontraktu. W zależności od stanowiska hotelu i wartości anulowane będą również kontrakty bezzwrotne jeśli były rezerwowane z użyciem kodu przez tą samą osobę na kolejne dni. Kasa wróci na konto karty z której zostały rozliczone. Rezerwacji było bardzo dużo i będą starać się każdy przypadek ocenić osobno stąd nawet do końca miesiąca można spodziewać się anulowania zawartej umowy ze strony hotels.com

Jednak potwierdza się to co powiedziane zostało mi w rozmowie tel. z strony Hotels.com. Ci co rezerwowali masowo rezerwacje "dzień po dniu" dla jednego hotelu, to będą mieć skasowane wszystkie rezerwacje. W końcu "etyka" dla nich najważniejsza. :lol:
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:30 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

future napisał(a):
JIK czyli potwierdza się to co wyżej napisałem. Lecą wg klucza zwrotne/stanowisko hotelu/wartość kontraktu. W zależności od stanowiska hotelu i wartości anulowane będą również kontrakty bezzwrotne jeśli były rezerwowane z użyciem kodu przez tą samą osobę na kolejne dni. Kasa wróci na konto karty z której zostały rozliczone. kiedy dostałeś wiadomość o anulowaniu? bo ja przed paroma godzinami. w rozmowie tel poinformowano mnie, że do końca miesiąca będą się bawić w odkręcanie tematu z hotelami.

Coś w tym jest:

Komornik napisał(a):
Sprawdzcie maila, wlasnie otrzymalem taka oto wiadomosc:

Image

Moje rezerwacje to:

118281xxxxxx, 118281xxxxxx, 118282xxxxxx

Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:30 

kitek napisał(a):
W końcu "etyka" dla nich najważniejsza. :lol:

Ja się w tym względzie z nimi zgadzam i nie zamierzam tutaj pomstować ;)
Uda się to ok, a jeśli nie to i tak mam z tego tylko ubaw :D imho ceny maja bdb i promocje też ciekawe bo można urwać do 10%.
Obok booking są u mnie pierwszym źródłem noclegowni w hotelowych standardach.
 Profil Relacje PM off  

#208 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:32 
Awatar użytkownika

JIK napisał(a):
Całe te "przypuszczenie" że hotele bez darmowej anulacji będą honorowane można wsadzić "chyba" między bajki.

Praga
dzień przerwy
Szanghaj
Szanghaj

@JIK, dzięki za info, pierwsza ważna informacja od przynajmniej kilku stron... czy rezerwacje robiłeś na hamburgerach czy klonach ?

...zaczynam nerwowo spoglądać na skrzynkę mailową, skoro twoje były bezzwrotne, to nie wiem co będzie z rezerwacjami zrobionymi na wschodnim wybrzeżu na koniec września :?
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:33 
Awatar użytkownika

Loty: 769
Kilometry: 1 308 541
Krajów: 98 / 45.8%
srebrny
Mam 4 rezerwacje: 2 pokoje (na różne nazwiska, ta sama karta) na 2 kolejne noce, wszystkie "bezzwrotne". Na razie cisza, ale czekamy do końca miesiąca.
Nie podoba mi się "etyka" hotels.com czy expedii.
Aha, kasa z karty pobrana i rozliczona. Uważam, że pobranie z karty a potem zwrot za np. tydzień to bezczelność.
 Profil Relacje PM off  

#210 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:33 

srebrny
future napisał(a):

Czyli nikt nie może czuć się pewnie, tylko w takim razie czy pomyłką w tej promocji było to, że w ogóle się pojawiła? Rozumiem, że można się pomylić z tym, że kody były akceptowane tam gdzie nie powinny (w sieciówkach i rezerwacjach flex), że można zapomnieć o kwocie minimalnej, o minimalnym czasie pobytu, ale by zapomnieć o wszystkim na raz ?!? To się w głowie nie mieści, skrajna amatorszczyzna. Nie tylko oni mają kaszty, każdy kto ma jakaś zaplanowaną podróż zmarnował czas, niektórzy rezygnowali z innych rezerwacji, które być może już przepadły. Działania hotels.com są skrajnie nieetyczne i o ile istnieją jakieś regulacje/licencje w US na tego typu usługi to hotels.com powinno je stracić.
 Profil Relacje PM off
dj3500 lubi ten post.

#211 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:34 

Zbanowany
JIK napisał(a):

Praga
dzień przerwy
Szanghaj
Szanghaj

W takim razie pojawia się pytanie czy komuś anulowali bezzwrotną rezerwację w "sieciówkach"? Oczywiście w przypadku osób, które nie kombinowały z wieloma rezerwacji "dzień po dniu" dla danego hotelu.

Bardzo prawdopodobne jest to, że hotels.com próbują dogadać się z "sieciówkami". W końcu ich ilość jest ograniczona, hoteli niesieciowych jest znacznie więcej.

A to, że mogą próbować dogadać się z "sieciówkami", to bardzo możliwe. O "jakimś" porozumieniu mi powiedziano w Radisson Blu w Warszawie. Jedna z koleżanek wcześniej coś wspominała o hotelu Golden Tulip.
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:36 

sko1czek napisał(a):
Mam 4 rezerwacje: 2 pokoje (na różne nazwiska, ta sama karta) na 2 kolejne noce, wszystkie "bezzwrotne". Na razie cisza, ale czekamy do końca miesiąca.
Nie podoba mi się "etyka" hotels.com czy expedii.
Aha, kasa z karty pobrana i rozliczona. Uważam, że pobranie z karty a potem zwrot za np. tydzień to bezczelność.

Fajnie! Niech jeszcze 200 osób napisze gdzie ma rezerwacje i jak przebiera nogami, a na koniec trochę posarka o etyce i promocjach...
Tu nie ma moderatorów i zawsze taki burdel w wątkach?
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:37 

srebrny
Czy w profilu widzicie wszystkie obecne rezerwacje?
Czy musicie podawc za kazdym razem numer rezerwacji?
Mam problem, gdyz za kazdym razem musze od nowa wprowadzac numer rezerwacji, by ja podejrzec. Na bookingu widze wszyskie, bez wprowadzania za kazdym razem numeru rezerwacji ktora chce obejrzec.
Moze mam cos zle skonfigurowane konto,bo troche dziwna funkcjonalnosc.
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:38 

srebrny
A ktoś dzwonił już może do Hiltona, Accor'a czy IHG, żeby poznać ich stanowisko?
 Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:40 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

bobo77 napisał(a):
JIK napisał(a):

Praga
dzień przerwy
Szanghaj
Szanghaj

@JIK, dzięki za info, pierwsza ważna informacja od przynajmniej kilku stron... czy rezerwacje robiłeś na hamburgerach czy klonach ?

...zaczynam nerwowo spoglądać na skrzynkę mailową, skoro twoje były bezzwrotne, to nie wiem co będzie z rezerwacjami zrobionymi na wschodnim wybrzeżu na koniec września :?

Wszystko mam z USA nic z CA nie brałem

Profil Relacje PM off  

#216 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:41 

rob_sad napisał(a):
To się w głowie nie mieści, skrajna amatorszczyzna. Nie tylko oni mają kaszty, każdy kto ma jakaś zaplanowaną podróż zmarnował czas, niektórzy rezygnowali z innych rezerwacji, które być może już przepadły. Działania hotels.com są skrajnie nieetyczne i o ile istnieją jakieś regulacje/licencje w US na tego typu usługi to hotels.com powinno je stracić.

Zaprawdę podziwiam co niektórych... amatorów promocji na freda :roll:
Mam szczerą nadzieję, że myślenie tymi kategoriami nie rodzi potomstwa.

-- 22 Sie 2014 11:43 --

Misiatek napisał(a):
A ktoś dzwonił już może do Hiltona, Accor'a czy IHG, żeby poznać ich stanowisko?

Wszyscy czekają aż to zrobisz i podzielisz się cenną informacją bo przecież czerpiesz z tego forum i masz tam rezerwacje :idea:
 Profil Relacje PM off
kitek lubi ten post.

#217 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:44 

srebrny
future napisał(a):
rob_sad napisał(a):
To się w głowie nie mieści, skrajna amatorszczyzna. Nie tylko oni mają kaszty, każdy kto ma jakaś zaplanowaną podróż zmarnował czas, niektórzy rezygnowali z innych rezerwacji, które być może już przepadły. Działania hotels.com są skrajnie nieetyczne i o ile istnieją jakieś regulacje/licencje w US na tego typu usługi to hotels.com powinno je stracić.

Zaprawdę podziwiam co niektórych... amatorów promocji na freda :roll:
Mam szczerą nadzieję, że myślenie tymi kategoriami nie rodzi potomstwa.

Jakimi kategoriami? Jakich amatorów?
Może trochę wyluzuj, bo średnio widzę u Ciebie podstawy do wymądrzania.
Formalnie to hotels.com przynajmniej nagina prawo (o ile nie łamie). Informacja o promocji była przez długi czas na ich głównej stronie, tysiące osób jest poszkodowanych. To nie jest tylko nasz problem tutaj na forum to ZNACZNIE większy problem. Namieszali, powinni ponieść konsekwencje.

Ostatnio edytowany przez rob_sad 22 Sie 2014 11:48, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#218 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:44 

Zadzwoniłem do hotelu Turówka w Wieliczce, ale powiedzieli, że sami oddzwonią, bo ich stanowisko jest jeszcze nieznane. A kasa pobrana i rozliczona.
W sumie nie było tam jakoś super tanio, bo wyszło 180 pln x 2 dni.
W zeszłym roku z "sekretnych" bookingu, byłem w Intercontinentalu w Warszawie za 120 pln.
I nikt nic nie próbował anulować.
Ogólnie to ten hotel.com wykreślam na przyszłość.
A trochę ubawu i emocji faktycznie jest.
Czuję się jak w kasynie. :mrgreen:
Czerwone czy czarne.
@ future
Dobrze, że pojawiłeś się dzisiaj na tym forum.
Jak to wszystko się kręciło do tej pory. Bez Twoich połajanek. ;)

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 22 Sie 2014 11:52, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
invasion lubi ten post.

#219 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:49 
Awatar użytkownika

Loty: 705
Kilometry: 947 291
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
Anonymous napisał(a):
Ogólnie to ten hotel.com wykreślam na przyszłość.
Do czasu kolejnych kodów zapewne :P

#220 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:50 

rob_sad napisał(a):
Formalnie to hotels.com przynajmniej nagina prawo (o ile nie łamie). Informacja o promocjo była przez długi czas na ich głównej stronie, tysiące osób jest poszkodowanych. To nie jest tylko nasz problem tutaj na forum. Namieszali, powinni ponieść konsekwencje.

Wykasowano + warn

Ostatnio edytowany przez Hubert, 22 Sie 2014 12:32, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź niekulturalna/obrażająca innych/używanie słów wulgarnych, obraźliwych.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 474 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 24  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości