Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 474 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 24  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 22 Sie 2014 01:02 

jacakatowice ....cena to pojecie wzgledne. Podrozujesz chyba nie pierwsyz raz bez 'biura' wiec nie oczerniaj kolege...Zwrocil uwage na wazny proceder, po tym jak dalem koledze info o promocji hotels napisal mi, ze jest mi winny krate piwa bo na najblizszy wypad do tajlandi zarezerowal 2 hotele na 25 dni, ze zmiana hoteli co 2 dni i przez tego typu rezerwacjie, padaja deale, bo kazdy chce sie jak najbardziej NAHAPAC! narzekacie na Tuska, na zlodziei z rzadu, a jak przy chodzi co do czego, sami zachowujecie sie podobnie.
 Profil Relacje PM off
vtec lubi ten post.

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#142 PostWysłany: 22 Sie 2014 01:06 

niebieski
Prawie nikt nie czyta T&C, a potem wszyscy mają pretensje.

Lista "exclusions" jest u nich chyba stała na wszystkie promocje, a spotkałem się z opinią, że złośliwie ją rozszerzali po fakcie.
Mój post ok. 3 w nocy:
hotels-com-30-40-50-znizki-dla-odpowiednio-3-4-5,81,53915&hilit=hotels.com?start=20#p432405

Od początku uważałem też, że wszystkie rezerwacje muszą być definitywne. Kluczowe jest również sformułowanie "for your entire stay", czyli kod na pobyt, a nie jedną noc. Dlatego wyraziłem obawy jak już się skończyła Kanada o kolejne noce:
hotels-com-30-40-50-znizki-dla-odpowiednio-3-4-5,81,53915&p=432693#p432693
a sam początkowo robiłem rezerwacje z dziurami w tym samym obiekcie. Dopiero pod presją ogółu i z własnej zachłanności uzupełniłem je kanadyjskimi z inną kartą, mailem i telefonem - na razie się trzymają.

Ostatnio edytowany przez gmak, 22 Sie 2014 01:25, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 22 Sie 2014 01:07 

Nikomu nic nie ukradłem Zapłaciłem ile chcieli, co potwierdzili w mailu z podziękowaniem, za skorzystanie z ich usług.
Ciekawe co powiedzą ci "uczciwi" jak im hotels.com też anuluje z rozpędu, bo są "spekulantami", bo też skorzystali z kodu, chociaż raz, zamiast zapłacić pełną cenę.
Edit.
@ kendi w poście poniżej , słusznie zauważył, że te anulacje dla "uczciwych" już się dokonały, hotels.com, ma gdzieś ich "umiarkowanie" w korzystaniu z promocji.

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 22 Sie 2014 01:36, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#144 PostWysłany: 22 Sie 2014 01:09 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 303 939
Krajów: 32 / 15.0%
Moim zdaniem mogą się doczepić, bo kupon miał być na cały pobyt, to wyklucza użycie kilku kuponów na jednodniowe rezerwacje w tym samym miejscu.
Jeszcze mnie punkt czwarty regulaminu zastanawia, czy dotyczy to przewalutowania?
Jak tak to bezpieczni mogą się czuć tylko Ci, którzy mają karty rozliczane w USD/CAD.

U mnie jeszcze nic nie anulowali, ale będzie głupio bo rodzicom kupiłem bilety na tygodniowy wypad do grecji a hotele z kuponów i teraz będę musiał pokombinować trochę jak im anulują.

Link do regulaminu: https://twitter.com/MileMonster/status/ ... 33/photo/1

Ostatnio edytowany przez daydreamer, 22 Sie 2014 01:12, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 22 Sie 2014 01:11 

Zbanowany
Hubert napisał(a):
Przy pisaniu tekstu na główną czytałem dokładnie regulamin promocji. Nie było tam zakazów o wielokrotnym wykorzystaniu kuponu czy ograniczeniu dla rezydentów USA czy Kanady. Jeśli by coś takiego było to bym umieścił stosowną adnotację w tekście.

Pełny szacunek za to, że dokładnie takie tematy są po Waszej stronie analizowane. Temat uczciwie został zweryfikowany, więc wszystko co złe, to "nie Wy".

Hubert napisał(a):
Popieram zdanie Czapli jak najbardziej. Jeśli ja bym zrobił pomyłkę i zarezerwował rezerwację "non-refund" na złe daty to Hotels (jak i każdy inny pośrednik) zbyłby mnie - pomyliłeś się to twoja wina co nas to interesuje.... Hotels nie wiadomo nawet na co się próbuje powołać, na błąd? Jeśli taki to jaki...

Podobny argument podawałem w rozmowie telefonicznej z hotels.com. Rezerwacji "non-refund" (tych niezwielokrotnionych) z jakiegoś powodu wolą nie ruszać. A na całą resztę to powołali się na naruszenie regulaminu (tutaj osobiście też nie wiem o co chodzi) oraz o szeroko rozumianą "etykę". Bez względu na wszystko, argumentacja po stronie hotels.com jest mocno naciągana.

Hubert napisał(a):
Działa post factum Hotels.com są moim zdaniem zupełnie nielogiczne. Łamią własny regulamin bezpodstawnie anulując potwierdzone już rezerwacje. Jestem przekonany że w Stanach przegrają proces w tej sprawie bez mrugnięcia okiem.

Oczywista jest to sprawa, że taką sprawę by przegrali przed sądem. Nawet w PL. Potwierdzenie rezerwacji to ostateczne zawarcie transakcji po określonej cenie. Tutaj nie ma znaczenia czy niska kwota transakcji wynikało z błędu czy też nie. Odpowiedzialność za ustalanie ceny sprzedaży w pełni ponosi SPRZEDAJĄCY.

W PL kilka lat temu była taka sprawa, że w jednym z sklepów internetowych pojawiła się cena za specjalistyczne oprogramowanie w ok. 100 PLN. Faktyczna cena rynkowa wynosiła ok. 3000 PLN. Ktoś zamówił kilkaset szt. oprogramowania. Sklep internetowy chciał anulować zamówienie, tłumacząc się błędem. Klient nie odpuścił, poszedł z tym do sądu. Sklep internetowy przegrał, musiał dostarczyć zamówienie zgodnie z ceną jaka była widoczna w sklepie internetowym w momencie składania zamówienia. Prawo tutaj chroni konsumenta.

Hubert napisał(a):
Argumenty o nieetyczności wywołują tylko uśmiech na mój twarzy. Nieetyczne to są wojny na tym świcie.

W sumie to argument na który powoływał się się hotels.com podczas rozmowy tel. Każdy z osobna niech to sobie oceni.

Jedynie co mi się nie podoba to fakt, że widząc takie okazje oraz będąc - mniej lub bardziej - świadom tego, że to jest błąd "ludzki" po drugiej stronie, wiele osób dokonuje masy transakcji, aby jak najbardziej odczuć korzyść po swojej stronie. Oczywiście w pełni takie osoby do tego mają prawo, lecz cała masa takich zachowań powoduje, że dochodzi później do absurdalnych sytuacji. Jak najbardziej tłumaczenia po stronie hotels.com są absurdalne. Brak umiaru po stronie wielu osób też na pewno przyczyniła się do takiej a nie innej sytuacji.

Generalnie szkoda, wszyscy na tym stracą. Ucierpi na tym reputacja hotels.com. Jakby na to nie patrząc "zawalili" i stosują działania "post factum". No i niestety obawiam się, że o podobną super okazję w przyszłości będzie bardzo ciężko
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 22 Sie 2014 01:24 

niebieski
Prawda jest taka, że ten kto wymyślał tę promocję jest idiotą żyjącym we własnym "bajkowym świecie" gdzie każdy używając kodu na $50 robi przy jego użyciu rezerwację przynajmniej na tydzień obniżając jej cenę z $1000 na $950.
Osoba przygotowująca/zatwiedzająca promocję z takimi warunkami powinna wylecieć z firmy natychmiast.
Jest oczywiste, że jeśli nie ma MWZ ani minimalnej ilości dni które będzie obejmować rezerwacja to efekt będzie taki jaki właśnie był.
Najlepszym na to dowodem jest to, że lecą wszystkie rezerwacje z opcją anulacji.
Przepraszam, co ci wszyscy moralizatorzy chcą powiedzieć tym wszystkim klientom, którzy zrobili tylko 1 rezerwację na 1 noc z użyciem kodu ale w hotelu, który dopuszcza anulację? Przecież ich rezerwacje również poleciały w pierwszej kolejności! I co, może były niezgodne z warunkami promocji?
Myślę, że wizerunkowo ta promocja to był "strzał w stopę" - chyba, że Hotels.com od teraz będzie stosował strategię naszych "celebrytów" - nie ważne czy mówi się o nas dobrze czy źle, ważne, żeby się mówiło!
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#147 PostWysłany: 22 Sie 2014 01:25 

Loty: 2
Kilometry: 9 598
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
Ktoś rzetelnie wie, do jakiej konkretnej instytucji w USA należy napisać ze skargą?
Expedia podpada pod jurysdykcje stanu Waszyngton.

Expedia, Inc Corporate Office & Headquarters
333 108th Avenue NE Bellevue WA 98004

Nauczyłem się wiele razy że nie należy odpuszczać takich rzeczy, tym bardziej że uważam że to Expedia postąpiła nieetycznie. Jestem teraz w Oceanii, mam kupionych kilka noclegów po różnych miastach w Austalii, dostęp do internetu jak to na wyspach koło Nowej Zelandii prawie zerowy (siedzę pisząc to w Burger Kingu), i teraz ja czuje się nieetycznie potraktowany bo nie wiem co robić.

Po ostatnich przejściach z opóźnionym i rozkradzionym bagażem w Biman BAngladesz, złożyłem za poradą ULC skargę do rzecznika konsumentów odpowiedniego dla mojego miejsca zamieszkania oraz gdzieś do Komisji Europejskiej. Pytanie czy w przypadku Expedii także mogę zrobić to w ten sposób, jak spółka zarejetsrowana jest w USA?
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 22 Sie 2014 01:32 

Loty: 61
Kilometry: 78 785
Krajów: 17 / 7.9%
Wczoraj wieczorem dostalem pierwszego maila, 3 zwrotne w niesieciowym hotelu w Pradze padły.
Bezzwrotne się trzymają.
 Profil Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 22 Sie 2014 01:36 

niebieski
daydreamer napisał(a):
Moim zdaniem mogą się doczepić, bo kupon miał być na cały pobyt, to wyklucza użycie kilku kuponów na jednodniowe rezerwacje w tym samym miejscu.
Jeszcze mnie punkt czwarty regulaminu zastanawia, czy dotyczy to przewalutowania?
Jak tak to bezpieczni mogą się czuć tylko Ci, którzy mają karty rozliczane w USD/CAD.

4 punkt nie dotyczy przewalutowania, bo to sprawa banku. Chodzi o to, że hotele, które np. podawały cenę w PLN nie miały miejsca na wpisanie kodu.

Z tym, że "1 kupon na 1 pobyt w hotelu", to się zgadzam. Pewnie nawet im do głowy nie przyszło, że będzie tyle osób kombinować z 2-tygodniowymi rezerwacjami w jednym hotelu rozbitymi na 14 pojedynczych rezerwacji. Ale czy gdzieś w regulaminie jest punkt, że nie można używać kodu do ofert zwrotnych?
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 22 Sie 2014 01:41 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 11 288
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Coś czuję, że teraz robią czystkę z rezerwacjami zwrotnymi, a gdy już tylko się z nimi uporają, to polecą również i bezzwrotne. Przynajmniej tam gdzie rezerwacje były rozbite oddzielnie na każdy dzień.
Widać amerykanie to ludzie wysoko postawieni etycznie i nigdy nie przyszłoby im do głowy by w tak niecny sposób oszukiwać system, aby codziennie rezerwować pokój z kodem zniżkowym. Ach, co to za wspaniały naród. ;)
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 22 Sie 2014 01:41 

Zbanowany
Anonymous napisał(a):
Chciałbym mieć wyłącznie takich klientów, w biznesie, jak @ kitek.
Żeby mi płacili kilkakrotnie więcej za towar, niż wynosi moja cena. :D
I jeszcze do tego "jest pan zadowolony" :mrgreen:

No pewnie że jestem zadowolony z takiego zachowania. Zapłaciłem cenę rynkową, a nie kombinowałem aby jak najwięcej zaoszczędzić (kombinując noclegi na raty). Może to wynika z tego, że już kilka razy spotkałem się w biznesie z sytuacją, że ktoś mnie "oszczędził", nie wykorzystując do własnych korzyści przypadkowych "błędów" po mojej stronie (inaczej dawno bym poszedł "z torbami"). Tylko może na szczęście biznes prowadzony jest kilka tysięcy km od PL.

Niestety kombinowanie jest polską cechą narodową. Rezerwując hotele 5* typu Hilton, Radisson Blu każdy normalny był świadom, że cena rynkowa to nie kilkanaście/kilkadziesiąt PLN za dobę, lecz wielokrotnie więcej. A obniżony koszt to albo "okazja" albo skutek błędu. Kto jak podszedł do tego tematu to już indywidualna sprawa każdej osoby.

Jeśli w moim przypadku anulują rezerwacje z rabatami, to nie będę narzekał - nie mój styl. Ambicje mam wyższe niż na siłę "wcisnąć" się do hotelu 5* za kilkanaście PLN. Jak się uda skorzystać - SUPER, jeśli "Nie" - to trudno.

Mimo różnicy poglądów, jedno jest pewne - Hotels.com naciąga argumentację, kasując rezerwacje. W żaden sposób regulamin nie został naruszony, a prawdziwa "etyka" to dzisiaj pojęcie obce nawet w kościele. Hotels.com sporo straci na swoim działaniu, "post factum" to zawsze więcej strat niż korzyści. Do "świętego spokoju" mogli zostawić wszystko tak jak jest i być bardziej ostrożnym w przyszłości.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#152 PostWysłany: 22 Sie 2014 01:47 

Przede wszystkim ustalmy jedno: to nie był błąd tylko nieprzemyslana kampania marketingowa.
Błędem były np. akcje z początku roku w booking gdzie hotele zamiast 1tys euro za noc wpisywały cenę 1 euro za noc. Błędem był głośny ostatnio kupon rabatowy w jednym ze sklepów z butami, który miał obniżac cenę o 50zl obniżał ją o 250zl. To są błędy ludzkie, które czasami przechodziły a czasami nie.
To co zorganizowało hotels.com to zaplanowana i wdrożona na szeroką skalę akcja marketingowa. Niemal pod każdym hotelem pojawiał się napis że możesz obniżyc cenę tego hotelu o 30/40/50$. Jak pisał Hubert były też banery na głównej, był regulamin.
Co w takim razie poszło nie tak? Niekompetentne osoby decyzyjne nie wzięły pod uwagę że większość rezerwacji będzie robiona na 1 noc - co znacząco zwiększy koszty kampanii. Bo np. gdyby średnia rezerwacja była na 300$ i po zastosowaniu kuponu 30$ cena spadłaby do 270$ to hotels.com i tak (chyba) byłoby do przodu bo zakładam że ich prowizja od hotelu wynosi więcej niż 10%. Po 24h kampanii ktoś policzył że może ich to kosztować w najgorszym wypadku $600tys. To w takim razie postanowili zablokowac kupony, wypuscic nowe - tym razem z ceną minimalną a rezerwacje zrobione na stare kupony anulujemy, winą obarczając klinetów że zachowują się "nieetycznie". Osobę która stowrzyła pierwszą kampanię bez MWZ powinni zwolnić a osobę która wymyśliła "wybrnięcie" z sytuacji powinni powiesić "za jaja". To najczarniejszy i najgłupszy możliwy ruch PR jaki można sobie wyobrazić. Sam pracuję w marketingu, mam pod sobą min duzy program lojalnosciowy i aż trudno mi sobie wyborazić podobną sytuację. Załóżmy że wymyśliłbym akcję gdzie np za tankowanie w danym dniu dajemy 10x więcej punktów i nagle okazałoby się że w ten sposób za 10 litrów paliwa ludzie dostawaliby bon na 50zl. Akcja szybko byłaby zauważona i wstrzymana, ja bym wyleciał z roboty ale nikomu nawet nie przyszłoby do głowy bo osobom, które już dokonały zakupu anulować promocję. Tego się po prostu nie robi bo to PRowe samobójstwo.
 Profil Relacje PM off  

#153 PostWysłany: 22 Sie 2014 01:56 

Kilometry: 9 598
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
A nie lepiej teraz skupić się na meritum, czyli zgłoszeniem sprawy zbiorowo oraz indywidualnie wyżej?

Bo to że ich zagrywka i tłumaczenie jest poniżej pasa to już część wie, część się z tym nie zgadza i tak można dywagować do us%$nej śmierci.
To że się napisze do suportu czy skontaktuje z asystantem, napisze maila to oni mają gdzieś, bo pewnie dostają takich wiadomości tysiące.

Oni zagrali w ten sposób, ale każdy wie że to nie jest wyjście z sytuacji i to ich postepowanie jest niezgodne z prawem i normami.

Proponuje każdym zrobić tak jak w pierwszym akapicie, wysłać potwierdzenia rezerwacji, otrzymanego maila z anulacją i po krótce opisać sytuacje.
Zdziała się tym więcej niż traceniem czasu na nerwy.

Oni nie pierwsi i pewnie nie ostatni.
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 22 Sie 2014 01:58 

Zbanowany
adam006 napisał(a):
Coś czuję, że teraz robią czystkę z rezerwacjami zwrotnymi, a gdy już tylko się z nimi uporają, to polecą również i bezzwrotne. Przynajmniej tam gdzie rezerwacje były rozbite oddzielnie na każdy dzień.

Tak też będzie na 99%. Tak sugerowano mi podczas rozmowy tel., gdy udało mi się dodzwonić do hotels.com. Tak czy siak, sytuacja absurdalna z obu stron.

adam006 napisał(a):
Widać amerykanie to ludzie wysoko postawieni etycznie i nigdy nie przyszłoby im do głowy by w tak niecny sposób oszukiwać system, aby codziennie rezerwować pokój z kodem zniżkowym. Ach, co to za wspaniały naród. ;)

Powoływanie się na etykę to oczywiste naciąganie - szukanie jakiegoś uzasadnienia. Po prostu próbują wyjść jakoś z sytuacji, będącej skutkiem ich "bezmyślności" w działaniu. U nich ktoś ewidentnie "zawalił", z kolei z drugiej strony wiele osób "ambitnie" wykorzystało tą sytuację. Doprowadziło to do stosowania absurdalnej argumentacji przy kasowaniu rezerwacji. A najbardziej oburzają się te osoby, które świadomie najbardziej kombinowały z kodami rabatowymi.

Całość jest absurdalna. Najprościej do tematu podejść "na luzie", przecież kilka dni temu mało kto planował spędzać pobyt w hotelach 5*. Czy i komu uda się z tej okazji skorzystać, to czas pokaże. Nawet brak pobytu w hotelach 5* czy w innych w super niskich cenach nikogo nie zrujnuje.
 Profil Relacje PM off  

#155 PostWysłany: 22 Sie 2014 01:59 

@ kitek!
Wyjaśniono Ci już, że hotels.com ma gdzies Waszą "uczciwość".
Anuluje rezerwacje ,również tym "prawilnym"
A co do OT to zostałem upomniany przez@ mkobyszewski, żebym Cię nie oczerniał. :o Kiedy ?
W zamian Ty oczerniasz nie mnie, bo się tym nie przejmuję tylko cały naród.
Nie życzę sobie tego!!!
Nie będę rozwijał tematu, jakie nacje miały biznesy w Polsce i zwijały się "po angielsku"
Jak słyszę te opowieści emigrantów, jacy to są wspaniali ludzie na świecie, a Polacy oszuści i złodzieje, to się cieszę, że jesteście tysiące kilometrów od kraju.
 PM off  

#156 PostWysłany: 22 Sie 2014 02:09 

Zbanowany
blantomat napisał(a):
A nie lepiej teraz skupić się na meritum, czyli zgłoszeniem sprawy zbiorowo oraz indywidualnie wyżej?

Bo to że ich zagrywka i tłumaczenie jest poniżej pasa to już część wie, część się z tym nie zgadza i tak można dywagować do us%$nej śmierci.
To że się napisze do suportu czy skontaktuje z asystantem, napisze maila to oni mają gdzieś, bo pewnie dostają takich wiadomości tysiące.

Oni zagrali w ten sposób, ale każdy wie że to nie jest wyjście z sytuacji i to ich postepowanie jest niezgodne z prawem i normami.

Proponuje każdym zrobić tak jak w pierwszym akapicie, wysłać potwierdzenia rezerwacji, otrzymanego maila z anulacją i po krótce opisać sytuacje.
Zdziała się tym więcej niż traceniem czasu na nerwy.

Oni nie pierwsi i pewnie nie ostatni.

Jeśli macie możliwość zorganizowania się, to zorganizujcie anty PR dla hotels.com. Wszystko łatwo można udokumentować, oddźwięk może być spory i hotels.com może się "złamać". Tak jak wcześniej sugerowałem, można zacząć od FB, tworząc odpowiedni profil anty hotels.com. Wystarczy zebrać dużą społeczność niezadowolonych osób, reszta pójdzie "z górki", marketing szeptany zrobi swoje.

Nie warto do nich pisać setek/tysięcy maili. Można ewentualnie dzwonić, ale to bardziej po to aby ich informować o planach działania.

Anty PR w mediach społecznościowych wstrząsnął już wieloma biznesami. Mowa oczywiście o dużych firmach, które nie liczą się z "głosem" niezadowolonych konsumentów. A tu widać wyraźnie, że hotels.com podszedł do sprawy bez skrupułów, próbując odpowiedzialność przerzucić na osoby, które skorzystały z ich promocji - bez względu na wszystko, zgodnie z ich regulaminem.
 Profil Relacje PM off  

#157 PostWysłany: 22 Sie 2014 02:09 

Jeśli już mówimy o uczciowści to przeczytajcie sobie tylko kilka postów z tej strony, zobaczycie jak "etyczny" jest serwis hotels.com:

http://www.consumeraffairs.com/travel/hotelsdotcom.html

Jak widać rezerwacja to u nich rzecz święta, gośc nie chciał zrezygnować tylko zmienić daty bo miał "emergency". Nie oddali mu ani centa.
To nie był błąd, nikt nie złamał regulaminu, nawet ci co rezerwowali po 30 noclegów (choć to już przegięcie)
 Profil Relacje PM off  

#158 PostWysłany: 22 Sie 2014 02:16 
Awatar użytkownika

Kilometry: 14 922
Krajów: 2 / 0.9%
kitek napisał(a):
Anonymous napisał(a):
Skoro lecę gdzieś np.na tydzień, a hotel kosztuje z użyciem kodów promo ( hotels.com sam je wypuścił, ja im nie kazałem) np 80 $, to pokaż mi kogoś , kto z premedytacją zapłaci 150 $.

Mogę wskazać na MOJĄ OSOBĘ.

Rezerwowałem również hotel na Malcie (na listopad). Świadom tego byłem, że dla jednego z 4-gwiazdkowych hoteli, 7-dniowy pobyt (w tym śniadania) z wykorzystaniem kodów rabatowych dla każdej doby z osoba, wyniósłby mnie w sumie ok. 75 PLN (łącznie dla 2 osób).

Zamiast 7 rezerwacji po 1 dobie, zrobiłem jedną rezerwację 7-dniową i wykorzystałem dla niej kod rabatowy "4STARCA". Zapłaciłem kilkakrotnie więcej, ale i tak byłem zadowolony.

Świadomie nie zastosowałem trików o których byłem świadom. Po prostu podszedłem do tematu "rozsądnie". Uwielbiam korzystać z okazji, lecz znam umiar.

Niejeden może mnie nazwać "idiotą", ale w takiej sytuacji to komplement dla mnie. W końcu kasa to nie wszystko. Zapewne wielu - podobnie jak ja - potrafiło z umiarem podejść do całej sytuacji/okazji, jaka pojawiła się na hotels.com.

Seriously? Świadomie zapłaciłeś więcej i uznałeś, że jest to rozsądne? Na pewno nie mieści się to w ramach teorii o racjonalnym konsumencie :) Nie łamiąc regulaminu promocji mogłeś wykorzystać kod wielokrotnie, ale nie chciałeś bo znasz umiar... Nie ukrywam, że zupełnie nie rozumiem Twojego podejścia. Robiłem dzisiaj zakupy w Carrefour. Mają promocję typu kup jedno ptasie mleczko w cenie standardowej (nie jest sztucznie zawyżona), a drugie jest za złotówkę. Rozumiem, że tego za złotówkę byś nie wziął, bo znasz umiar? :D
dj3500 lubi ten post.

#159 PostWysłany: 22 Sie 2014 02:30 

Zbanowany
Anonymous napisał(a):
@ kitek!
Jak słyszę te opowieści emigrantów, jacy to są wspaniali ludzie na świecie, a Polacy oszuści i złodzieje, to się cieszę, że jesteście tysiące kilometrów od kraju.

Tak w ramach drobiazgu, to ja nie jestem emigrantem, jestem obywatelem oraz mieszkańcem PL. Jedynie biznes się kręci tysiące km od PL. Ciężko to może być do zrozumienia, lecz na pewno nie jestem wyjątkiem w PL. Można zarabiać w USD, mieszkając w PL, nie musząc nawet wychodzić z domu.

A wracając do tematu. Niepodważalne jest to, że hotels.com zachowuję się nieuczciwie w obecnej sytuacji. I tutaj mamy pełną zgodę. Sami sobie szkodzą, robią sobie czarny PR.

A to czy skasują mi rezerwację, tego ja nie wiem. Lecz przynajmniej skorzystałem z "umiarem" z okazji i podchodzę "na luzie" do tematu. Jeśli nic się nie zmieni, to SUPER, w przeciwnym wypadku - potraktuję to jako "przygodę" (tj. nie mam nic sobie do zarzucenia). Tutaj się różnimy.

Z hotelami/pośrednikami z natury jest ciężko wyegzekwować utrzymanie rezerwacji przy wyjątkowo korzystnych/niskich cenach, które stosują niestety często "samowolkę". W przeciwieństwie do np. linii lotniczych, z wielką łatwością pozwalają sobie na "odkręcanie" niekorzystnych dla nich transakcji. Oczywiście "na granicy prawa", z świadomością, że na drogę sądową pójdzie co najwyżej bardzo niewielki odsetek niezadowolonych. Skutecznie jedynie może na nich zadziałać masowy anty PR.

Z mojej strony bardziej zwracałem uwagę na to, że "napalanie się", "przesadzanie" w korzystaniu z okazji hotelowych z natury kończy się niepowodzeniem. Im więcej kombinowania (np. 8 transakcji dla pobytu 8-dobowego w hotelu), tym po prostu większy zawód w wypadku późniejszych komplikacji. "Brak umiaru" skutkuje z natury "ogromnym niezadowoleniem".

Reasumując, w poglądach możemy się różnić, nie mniej hotels.com mocno "przegina" z tym co wyprawia. Różni nas tylko to, jak podeszło się do tej "okazji" i jak reaguje się lub będzie się reagować na kasowanie rezerwacji. A obrażać Ciebie ani nikogo innego nie miałem, jak również w pełni uważam, że "Polska to brzmi dumnie".
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#160 PostWysłany: 22 Sie 2014 02:51 

Ale niektórzy mają rozbuchane ego. :D
No nie jestem w stanie tego pojąć, jak można mieć biznes na odległość. :lol:
A wracając do hotels.com
Przekonałeś mnie.
Jak do rana nie będzie anulacji to sam o to poproszę.
Idą klientom na rękę, to może się zgodzą ;)
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 474 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 24  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości