Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49  Następna
Autor Wiadomość
#901 PostWysłany: 26 Mar 2014 15:29 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
Nie pamietam nazwy, było już dość późno, ale dla fanatyków piwa, na manhattanie są bary z 1-dollar beer :)
to bylo gdzies w okolicach wysokosci 42 st. east, 7 lub 8 av
 Profil Relacje PM off  

Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN
Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵 Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵
#902 PostWysłany: 26 Mar 2014 16:06 

Loty: 508
Kilometry: 784 735
Krajów: 50 / 23.4%
złoty
Poolek napisał(a):
Bilet kupiony za śmieszne 6$ przez serwis Hubspot umożliwiający odprzedaż biletów po cenach niższych niż nominalne.

podasz jakis adres www?

#903 PostWysłany: 26 Mar 2014 16:14 
Awatar użytkownika

srebrny
goldziak. napisał(a):
Poolek napisał(a):
Bilet kupiony za śmieszne 6$ przez serwis Hubspot umożliwiający odprzedaż biletów po cenach niższych niż nominalne.

podasz jakis adres www?

pewnie chodzi o http://www.stubhub.com
 Profil Relacje PM off  

#904 PostWysłany: 27 Mar 2014 15:35 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 221 758
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Ja będę leciał do Las Vegas.
Dobrze rozumiem, że APIS podaje się przy online check in?
Wcześniej leciałem do USA Lufthansą i mieli na to specjalny system.
 Profil Relacje PM off  

#905 PostWysłany: 27 Mar 2014 15:49 

Kolejna udana wyprawa dzięki błędowi Wideroe.

WAW-MUC-ORD i z powrotem ORD-AMS-WAW Na lotniskach wszystko standardowo, w Chicago faktycznie trzeba trochę poczekać na security, ale to duże lotnisko więc nie ma się co dziwić.

Poza biletami za 600 zł w dwie strony za osobę, udało nam się też znaleźć hotel w samym downtown za 53 $ za pokój dwuosobowy! wszystko dzięki kuponom zniżkowym Orbitz. Także potwierdzam, że jak się chcę i ma trochę szczęścia, to MOŻNA wszystko :)
 Profil Relacje PM off  

#906 PostWysłany: 27 Mar 2014 23:09 

Czy ktoś kto był w NYC na około 7 dni może doradzić mi czy warto wybrać sie do DC? Niektorzy piszą, że byli tam na 6h ale czy to w ogóle warto? Wylatuję 28 maja i musiałabym już zacząć pisać do hostów z CS a ciężko podjąć mi decyzję czy zahaczyć o Waszyngton. Bo jeśli tak wg mnie na to miasto powinno poświęcić się ze 2 dni...
 Profil Relacje PM off  

#907 PostWysłany: 27 Mar 2014 23:21 

Loty: 552
Kilometry: 1 073 347
Krajów: 66 / 30.8%
Ja zaglądam na Wideroe regularnie z pewną dozą nadziei, ale nie mogę przyłapać ich na kolejne wpadce w stylu NYC za 600 zł circa ;)
 Profil Relacje PM off  

#908 PostWysłany: 28 Mar 2014 10:39 

Smile napisał(a):
Czy ktoś kto był w NYC na około 7 dni może doradzić mi czy warto wybrać sie do DC? Niektorzy piszą, że byli tam na 6h ale czy to w ogóle warto? Wylatuję 28 maja i musiałabym już zacząć pisać do hostów z CS a ciężko podjąć mi decyzję czy zahaczyć o Waszyngton. Bo jeśli tak wg mnie na to miasto powinno poświęcić się ze 2 dni...

Waszyngton to mniej więcej taki schemat wycieczki. Kapitol, Muzea (zobacz które Cie interesują, część jest darmowych, możliwe że wszystkie ale nie mam 100% pewności, i zobacz też w które dni są czynne żeby nie przyjechać i odbić się od drzwi), Washington Monument, White House, pomniki wojenne, pomnik Lincolna (znane miejsce z wielu filmow), i na drugą stronę Potomac River na cmentarz Arlington plus Pentagon (Zerknij na google maps, bardzo przejrzyście to tam wygląda, odległości są dosyć duże więc nastaw się że spacer z Kapitolu do pomnika Lincolna nie trwa 5 minut ;) ). Tak więc musisz sie zastanowić czy te rzeczy Cię interesują, ewentualnie wybrać kilka atrakcji. Jeśli już pojedziesz to rozważ Waszyngton + Filadelfię + Atlantic City na noc.
 Profil Relacje PM off  

#909 PostWysłany: 28 Mar 2014 15:05 

Garść rad:
Adriatyk: w każdym sklepie na końcu, w jakimś rogu znajduje się wieszak z maksymalnie przecenionymi końcówkami serii, można tam złapać nierzadko b. atrakcyjne ,markowe towary. Z sieciówek polecam Modell's, Sports authority, a szczególnie Marshalls. Wchodź też do drogich sklepów typu Macy's, Sears, tam również są wspomniane przeze mnie wieszaki. Polecam zakup obuwia. Nie trać czasu na K-marty, Wall-marty, Targety, Conveye, tam jest chłam.
Smile: Waszyngton jest wart poświęcenia mu czasu,nawet jeśli będzie to tylko jeden dzień. Do atrakcji wymienionych przez belz44 dodam wieczorną wizytę na dachu Kennedy Center (wjazd windą ) skąd jest piękny widok na całe miasto.
Polecam też wycieczkę do Atlantic City. Z dworca autobusowego na rogu 8av. i 42st. chyba co godzinę odchodzi autobus do AC. Bilet w dwie strony otwarty kosztuje kilkadziesiąt dolarów, ale... na miejscu zwrócą Ci całą bądź prawie całą kasę w gotówce albo żetonach do konkretnego kasyna.
Po NYC polecam poruszać się rowerem np. CITIbike, sieć ścieżek jest przeogromna, a nawet na tych ulicach gdzie ich nie ma rowerzysta jest świętą krową. (mapa tras rowerowych dostępna za free w każdym sklepie rowerowym).
 Profil Relacje PM off  

#910 PostWysłany: 28 Mar 2014 21:21 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
Krajów: 20 / 9.4%
srebrny
    Adriatyk napisał(a):
    witajcie
    a ktoś wie, gdzie w NYC lub bliskiej okolicy (NJ) można w dobrych cenach kupić odzież turystyczną (The North Face, Berghaus i podobne marki)?
    pozdrawiam
    R

the North Face w Jersey Gardens,
    ale to nie sa tanie rzeczy

#911 PostWysłany: 28 Mar 2014 21:23 
    Awatar użytkownika

Loty: 119
    Kilometry: 174 534
    Krajów: 20 / 9.4%
    srebrny
    Smile napisał(a):

zgadzam się warto na 2 dni,
    1 dzień mecz NBA z Gortatem, 2 dzień Muzea, które sa darmowe i bardzo fajne,
    Waszygton jest inny niż NY wiec zawsze urozmaicenie

#912 PostWysłany: 29 Mar 2014 00:37 

Mam wylot z tej promo 2 kwietnia z WRO przez FRA (Lufthansa) do EWR (United oczywiście) i tu moje pytanie. Lufa zapowiada strajk od 2 do 4 kwietnia (świetny termin sobie wybrali) i jak rozumiem to lufa odpowiada za dostarczenie mnie do NYC, nie ważne jakim lotem. Stawiam się na lotnisku we Wrocławiu i liczę cud? ;) Czy lepiej przebukować wczesniej (puścili informacje prasową o tym że można 1 lot przebukować). Czy lepiej ryzykować i czekać do środy, może akurat tego lotu nie odwołają, czy starać się zmienić połączenie, na np. LOT do frankfurtu? Jak radzicie?
     Profil Relacje PM off  

#913 PostWysłany: 29 Mar 2014 05:19 

przylaczam sie do pytania. mam lot 2-go kwietnia Lufa i jak slysze o strajku to juz mi sie odechciewa wszystkiego. jeszcze trzydniowy...
     Profil Relacje PM off  

#914 PostWysłany: 29 Mar 2014 05:30 
    Awatar użytkownika

srebrny
    strajk raczej już sie odbył, w czwartek, ale faktycznie będzie kolejny
    Lufthansa will publish a list with an adjusted flight schedule as well as information for passenger services on Monday, 31st March 2014.
     Profil Relacje PM off  

#915 PostWysłany: 29 Mar 2014 19:42 

Radze spokojnie poczekac. Do Waszego lotu jest jeszcze chwila.
    Nigdy nie zdazylo sie Wam przyjechac na lotnisko i dowiedziec sie, ze Wasz samolot jest odwolany?
    Albo czekac na lotnisku na samolot, ktory mial Was zabrac, a niestety nie udalo mu sie wyladowac i musicie przelozyc Wasz lot?
    Warto przed rozpoczeciem podrozy miec alternatywne opcje co do trasy, ktora mozecie pokonac - inny port przesiadkowy, inna linia. Warto jak wiadomo, ze jest strajk tego dnia, z samego rana probowac skontaktowac sie z linia, choc linia moze sobie zyczyc byscie sie pojawili na lotnisku osobiscie. Warto siedzac na lotnisku sledzic czy samolot po Was jednak wyladuje, tu moga pomoc znajomi/rodzina, ktorzy podpatrza radar i beda widzieli, ze samolot nie wyladowal w Gdansku i wlasnie zmierza do Poznania (np. LH).
    I wtedy warto dzialac szybko, byc z przodu kolejki do przebookowania i naciskac by stalo sie to mozliwie szybko. Analizujac wczesniej alternatywne polaczenia, bedziecie wiedziec, czy przyjazd dodatkowa godzine wczesniej na lotnisko, nie spowoduje iz uda sie cos zlapac innego. Tu trzeba byc aktywnym, bo jak sie ma polaczenie ostatnie danego dnia, ale alternatyw nie ma, to nikt dla Was samolotu nie podstawi.

Pozdrawiam,
    rafal
    ps. nie mam takiego ladnego banerka jak wiekszosc tu uczestnikow, ale mam 790 lotow na koncie
     Profil Relacje PM off
    2 ludzi lubi ten post.

#916 PostWysłany: 30 Mar 2014 18:14 
    Moderator forum

W sprawach jak niżej, niezwiązanych ściśle z promocją , a z podróżą itp,
    usa-ny-memorial-9-11,128,44593
    proponuję już » Forum budżetowego turysty » Forum podróżnika » Ameryka Północna
    viewforum.php?f=128
    belz44 napisał(a):
    Smile napisał(a):

Waszyngton to mniej więcej taki schemat wycieczki. Kapitol, Muzea (zobacz które Cie interesują, część jest darmowych, możliwe że wszystkie ale nie mam 100% pewności, i zobacz też w które dni są czynne żeby nie przyjechać i odbić się od drzwi), Washington Monument, White House, pomniki wojenne, pomnik Lincolna (znane miejsce z wielu filmow), i na drugą stronę Potomac River na cmentarz Arlington plus Pentagon (Zerknij na google maps, bardzo przejrzyście to tam wygląda, odległości są dosyć duże więc nastaw się że spacer z Kapitolu do pomnika Lincolna nie trwa 5 minut ;) ). Tak więc musisz sie zastanowić czy te rzeczy Cię interesują, ewentualnie wybrać kilka atrakcji. Jeśli już pojedziesz to rozważ Waszyngton + Filadelfię + Atlantic City na noc.

carlorossi napisał(a):
    Garść rad:
    Adriatyk: w każdym sklepie na końcu, w jakimś rogu znajduje się wieszak z maksymalnie przecenionymi końcówkami serii, można tam złapać nierzadko b. atrakcyjne ,markowe towary. Z sieciówek polecam Modell's, Sports authority, a szczególnie Marshalls. Wchodź też do drogich sklepów typu Macy's, Sears, tam również są wspomniane przeze mnie wieszaki. Polecam zakup obuwia. Nie trać czasu na K-marty, Wall-marty, Targety, Conveye, tam jest chłam.
    Smile: Waszyngton jest wart poświęcenia mu czasu,nawet jeśli będzie to tylko jeden dzień. Do atrakcji wymienionych przez belz44 dodam wieczorną wizytę na dachu Kennedy Center (wjazd windą ) skąd jest piękny widok na całe miasto.
    Polecam też wycieczkę do Atlantic City. Z dworca autobusowego na rogu 8av. i 42st. chyba co godzinę odchodzi autobus do AC. Bilet w dwie strony otwarty kosztuje kilkadziesiąt dolarów, ale... na miejscu zwrócą Ci całą bądź prawie całą kasę w gotówce albo żetonach do konkretnego kasyna.
    Po NYC polecam poruszać się rowerem np. CITIbike, sieć ścieżek jest przeogromna, a nawet na tych ulicach gdzie ich nie ma rowerzysta jest świętą krową. (mapa tras rowerowych dostępna za free w każdym sklepie rowerowym).

lahcimmm2 napisał(a):
      Adriatyk napisał(a):
      witajcie
      a ktoś wie, gdzie w NYC lub bliskiej okolicy (NJ) można w dobrych cenach kupić odzież turystyczną (The North Face, Berghaus i podobne marki)?
      pozdrawiam
      R

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
       Profil Relacje PM off  

#917 PostWysłany: 31 Mar 2014 14:19 

Można sprawdzić anulowane loty na stronie Lufthansy: http://www.lufthansa.com/online/portal/lh/de/flight_services/cancelled_flights?nodeid=1410039030&l=en&cid=18002
      Z Polski żadnych nie widzę, ale długodystansowych sporo odwołanych.
       Profil Relacje PM off  

#918 PostWysłany: 31 Mar 2014 15:18 

rzeczywiscie nic z/do Polski nie ma na liscie.
      wyglada na razie na to, ze lecimy. uff. 8-)
       Profil Relacje PM off  

#919 PostWysłany: 31 Mar 2014 15:43 
      Awatar użytkownika

srebrny
      dilligaf napisał(a):
      rzeczywiscie nic z/do Polski nie ma na liscie.
      wyglada na razie na to, ze lecimy. uff. 8-)

niestety moj lot NY - Monachium odwolany ... dzwonic juz dzisiaj gdzies ? czy jechac wczesniej na lotnisko ? juz czyje jaki bu*** tam bedzie

kilka lotow warszawa - monachium rowniez odwolanych
       Profil Relacje PM off  

#920 PostWysłany: 31 Mar 2014 19:29 

Abcn napisał(a):
      W sprawach jak niżej, niezwiązanych ściśle z promocją , a z podróżą itp,
      usa-ny-memorial-9-11,128,44593
      proponuję już » Forum budżetowego turysty » Forum podróżnika » Ameryka Północna
      viewforum.php?f=128
      belz44 napisał(a):
      Smile napisał(a):

carlorossi napisał(a):
      Garść rad:

lahcimmm2 napisał(a):
        Adriatyk napisał(a):
        witajcie
        pozdrawiam
        R

Mnie osobiście Jersey Gardens rozczarowało. Nie było ani szałowych cen ani towaru.
         Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
        Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Feedfetcher oraz 4 gości