Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49  Następna
Autor Wiadomość
#921 PostWysłany: 31 Mar 2014 19:39 
Awatar użytkownika

Loty: 625
Kilometry: 828 085
Krajów: 38 / 17.8%
niebieski
niestety frankfurt - katowice tez odwolane :/

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#922 PostWysłany: 01 Kwi 2014 04:36 

tak, jak sprawdzalem rano to nie bylo lotow z/do Polski - teraz juz sa.
czy mozna poprosic kogos bardziej obeznanego w temacie co robic?
mi odwolali lot munich-warszawa.
 Profil Relacje PM off  

#923 PostWysłany: 01 Kwi 2014 05:28 

Cytuj:
dilligaf

Na cale szczescie, nie jestes jedynym pasazerem, ktoremu odwolali lot. Mozesz byc pewny, ze to ze samoloty nie lataja, nie oznacza, ze centrum od rezerwacji nie pracuje. Pracuja i przekladaja bilety - tak jak moga.
Nie napisales, czy MUC-KTW to Twoje jedyne polaczenie tego dnia, czy tez jest to ostatni odcinek jakiejs dluzszej podrozy. Jak dluzsza, to w momencie odbioru boardingu przed pierwszym odcinkiem tego dnia bedziesz juz wiedzial co sie stanie z Toba w MUC.
Podejrzyj online swoja rezerwacje - moze sie juz cos zmienilo i masz lot przelozony.
Zadzwon do LH - jesli Ci sie uda dodzwonic, to przekladaj bilet. Jak masz jakis wyzszy status w ich programie lojalnosciowym, to poinformuj ich o tym. W miare mozliwosci badz przygotowany z polaczeniami alternatywnymi, choc Pani/Pan sama Ci wyswietli co ma i co Ci moze dac.
Jesli tylko mozesz, to badz wczesniej na lotnisku. Sprawdz czy tego dnia, cos innego nie leci LH i lecac tym polaczeniem, przypadkiem nie uda sie Ci sie zrealizowac Twojego planu podrozy. Jednak by to zrobic agent od LH na tym lotnisku musi byc obecny - wiec jesli Twoj lot o 18stej jest odwolany a agent pojawia sie tylko dla tego lotu, wizyta na lotnisku o 08.00 rano mija sie z celem.
Jesli dzieje sie to juz na lotnisku w tzw. strefie tranzytowej i jest duza kolejka do service center, idz szybko do jakiegos business/senator lounge - jesli tylko mozesz tam wejsc - i tam przeloz bilet.

Powodzenia
rafal
ps. osobiscie wynegocjowalem z pilotem Air Astana podwyzszenie predkosci samolotu na trasie Atyrau-Almaty, dzieki czemu zdazylem sie przesiasc na LH :)
 Profil Relacje PM off  

#924 PostWysłany: 01 Kwi 2014 06:00 

hey, dzieki za wyczerpujace info.
uzupelniajac informacje, lece United z Newark do Monachium i stamtad Lufthansa do Warszawy.

i teaz tak;
1. wchodze na strone United; zadnych zmian, wszystko jakby bez zmian. nie moge podejrzec statusu lotu lufthansa, mimo ze mam na rezerwacji numer UA 9093
2. wchodze na strone Lufthansy; pisza, zeby sprawdzic status lotu, wiec wchodze na moje konto, ale klikajac na status lotu pojawia sie error i nie podaje statusu lotu. przy probie przebookowania - oplaty ponad 550 euro.
nie dostalem tez zadnej informacji mailowej ani smsowej o odwolaniu lotu, wiec chyba czekam i tak jak piszesz sprawdze na lotnisku przy stanowisku United, moze juz cos bedzie wiadomo.

aha, oczywiscie telefony lufthansy nie odpowiafdaja, ale skoro odwolali 3,8 tys. lotow to sie nie dziwie...
 Profil Relacje PM off  

#925 PostWysłany: 01 Kwi 2014 06:05 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
dilligaf napisał(a):
hey, dzieki za wyczerpujace info.
uzupelniajac informacje, lece United z Newark do Monachium i stamtad Lufthansa do Warszawy.

i teaz tak;
1. wchodze na strone United; zadnych zmian, wszystko jakby bez zmian. nie moge podejrzec statusu lotu lufthansa, mimo ze mam na rezerwacji numer UA 9093
2. wchodze na strone Lufthansy; pisza, zeby sprawdzic status lotu, wiec wchodze na moje konto, ale klikajac na status lotu pojawia sie error i nie podaje statusu lotu. przy probie przebookowania - oplaty ponad 550 euro.
nie dostalem tez zadnej informacji mailowej ani smsowej o odwolaniu lotu, wiec chyba czekam i tak jak piszesz sprawdze na lotnisku przy stanowisku United, moze juz cos bedzie wiadomo.

aha, oczywiscie telefony lufthansy nie odpowiafdaja, ale skoro odwolali 3,8 tys. lotow to sie nie dziwie...

to samo :) swoją drogą, chyba lecimy razem na całej trasie :)
 Profil Relacje PM off  

#926 PostWysłany: 01 Kwi 2014 06:12 

Cytuj:

No to prosta sprawa, ale zalatw to jeszcze w EWR. W MUC bedzie mlynek, wiec po co Ci to ...
Powiedz Pani milej w UA w check_in, zeby Ci przelozyla Twoje MUC-WAW przez LH na MUC-WAW przez LO. Oficjalnie jest to LO 352, ale ma codeshare LH (co jest plusem w Twojej sytuacji) i ma numer LH5736.
Twoj UA laduje o 07.30 zas LO sie podrywa 08.50. Na jednej nodze skaczac zdazysz.
Jak Pani w UA bedzie krecila noskiem, to podejdz do biura LH, choc tam pewnie bedzie mlyn bo moze byc odwolany EWR-Niemcy (cokolwiek tam leci). W biurze LH powiedz jak wyglada sytuacja i jakie masz rozwiazanie.
Pozytywna energia zalatwi reszte.

Powodzenia,
rafal
 Profil Relacje PM off  

#927 PostWysłany: 01 Kwi 2014 23:29 

United przebukowalo mi loty na SAS z Newark do Kopenhagi, gdzie mam tylko 1h5m na przesiadke. Dowiedzialem sie o tym w ostatniej chwili ze strony united. Zadnej informacji emailem lub smsem.
Wylot tylko 10 min pozniej, ale juz ma 1h opoznienia, wiec w Kopenchadze nie zdaze.
Suszek, tez lecisz przez Danie SASem? Przebukowali Ci?
 Profil Relacje PM off  

#928 PostWysłany: 01 Kwi 2014 23:31 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
Krajów: 20 / 9.4%
srebrny
przedchwila byłem na KTW i nocna Lufa do Frankfurtu była odwolana

#929 PostWysłany: 07 Kwi 2014 20:52 

niebieski
Czy ktoś przerabiał możliwość zwrotu podatków i opłat w przypadku nie wykorzystania lotów z tej promocji?
 Profil Relacje PM off  

#930 PostWysłany: 08 Kwi 2014 15:27 

niebieski
Leci ktoś może 28 kwietnia do Chicago, przez Brukselę? ;) Lub wraca z Chicago 5 maja przez Frankfurt?
 Profil Relacje PM off  

#931 PostWysłany: 23 Kwi 2014 21:54 

niebieski
Przepraszam, że tak jeden post pod drugim. Mam pytanie, czy lecąc United muszę gdzieś na ich stronie wpisać numer wizy przed wylotem? Czy paszport zostanie sprawdzony przed wylotem do USA? Zna ktoś może odpowiedź?
 Profil Relacje PM off  

#932 PostWysłany: 23 Kwi 2014 22:01 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Nie musisz nic wpisywać.
risto lubi ten post.

#933 PostWysłany: 23 Kwi 2014 22:13 

niebieski
Ok, dzięki za odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#934 PostWysłany: 24 Kwi 2014 00:35 

Istnieje możliwość dokupienia drugiego bagażu z USA do Polski? Jeśli tak, to jaka jest cena?
 Profil Relacje PM off  

#935 PostWysłany: 24 Kwi 2014 05:35 

Cytuj:
Istnieje możliwość dokupienia drugiego bagażu z USA do Polski?

Istnieje

Cytuj:
Jeśli tak, to jaka jest cena?

Warto podac linie, ktora lecisz ... np. moze wynosic 150 EUR za dodatkowa sztuke.
 Profil Relacje PM off  

#936 PostWysłany: 24 Kwi 2014 12:00 

Jak leciałem United z Denver a później Lufthansą z Newark do frankfurtu i dalej lotem do krakowa to w sumie zapłaciłem 50 $ (na bilecie łączonym oczywiście)
 Profil Relacje PM off  

#937 PostWysłany: 25 Kwi 2014 23:19 

Najpierw lecę United z Nowego Yorku do Londynu, a potem LOT do Warszawy.

Gdzie się kupuje dodatkowy bagaż?
 Profil Relacje PM off  

#938 PostWysłany: 26 Kwi 2014 00:04 

Ja za każdy odcinek w United płaciłam 25$ na lotnisku.
 Profil Relacje PM off  

#939 PostWysłany: 26 Kwi 2014 06:08 

Cytuj:
United

Wejdz na strone: https://www.united.com/CMS/en-US/travel/Pages/CheckedBaggage.aspx
Jak wpiszesz trase, to kalkulator pokaze Ci kwote, ktora powinienes zaplacic. Mi wyszlo 100 USD.
Cytuj:
Gdzie się kupuje dodatkowy bagaż?

Idziesz do check_in, z dodatkowym bagazem i normalnie sie odprawiasz. Jak osoba w check_in uzna, ze musisz zaplacic za dodatkowa sztuke bagazu, to albo na miejscu Cie skasuje proszac o karte kredytowa, albo wysle Cie do okienka Twojego przewoznika, w tym przypadku UNITED, gdzie dokonasz odpowiedniej wplaty. Potem z dowodem wplaty wracasz do check_in i tam otrzymujesz boarding. Ta oplata powinna wystarczyc do celu Twojej podrozy.

Teraz jest koncepcja sztukowa, kiedys byla wagowa - wiec zdarzylo mi sie pare razy, jak osoba z check_in jak mialem nadbagaz dzwonila do biura linii mowiac, ze przyjde do nich zaplacic i ze mam 10 kg nadbagazu. Teraz liczy sie to na sztuki.
 Profil Relacje PM off  

#940 PostWysłany: 28 Kwi 2014 04:14 

Tak się na wspominki zebrało, że opisałem wyjazd z tym promo w kilku słowach:

http://www.tanie-loty.com.pl/blogi/1360 ... 00-zl.html
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: MłodyKołpak, Woy oraz 13 gości