Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2175 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 109  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 26 Wrz 2011 12:27 

Loty: 261
Kilometry: 430 290
Krajów: 34 / 15.9%
niebieski
Moje starania o kartę również zakończyły się nieco dziwnie...
Wysłałem im wniosek po którym dostałem informację, że został rozpatrzony pozytywnie.
Po jakimś tygodniu dotarł do mnie kurier z dokumentami, umową itp. Podpisałem co trzeba i przekazałem mu kopie swoich dokumentów min. wpis do ewidencji, regon, nip itd.
Dostałem telefon w którym Pani mi potwierdziła, że wniosek jest pozytywnie rozpatrzony i wszystko do nich dotarło tylko kurier zapomniał coś tam podpisać a ja na jakiejś umowie też coś niepotrzebnie napisałem. nie wiem co bo nie przypominam sobie, żebym poza parafkami coś jeszcze pisał. W każdym bądź razie Pani powiedziała, że jeszcze raz kurier do mnie przyjedzie. Ja mam skreślić to co niepotrzebnie napisałem i dać przy tym parafkę a kurier ma podpisać to, o czym wcześniej zapomniał... Po następnym tygodniu Pani zadzwoniła z pytaniem czy kurier już był. Powiedziałem, że nie. Była bardzo zdziwiona i powiedziała, że sprawdzi dlaczego i ponagli sprawę. Minęły następne prawie dwa tygodnie i dostałem powiadomienie listem, że mój wniosek o kartę został ODRZUCONY.
Zadzwoniłem ale Pani nie umiała mi wyjaśnić dlaczego. Nigdy nie brałem żadnych kredytów ani z niczym nie zalegałem. Wysłałem im wcześniej wydruki z książki przychodów i rozchodów za bieżący i zeszły rok.
A co najgorsze na pytanie czy w tej sytuacji jest sens iść do jakiegoś oddziału banku i złożyć wniosek jeszcze raz, usłyszałem, że nie ma sensu bo w tej sytuacji i tak karty nie dostanę i sens starania się o nią będzie dopiero po nowym roku...
Nic z tego nie rozumiem...

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#82 PostWysłany: 26 Wrz 2011 12:54 

Loty: 89
Kilometry: 190 775
Krajów: 25 / 11.7%
correos napisał(a):
Witam :)

Chciałbym zapytać Was o doświadczenia związane z płatnościami tą kartą.

Ja nigdy dotąd nie miałem problemu przy płatnościach internetowych allegro itp.
Natomiast Lidl, Intermarche, Ikea /transakcja udana po 3 próbie/ nie mogłem nią zapłacić, nie wiem w czym był problem prace serwisowe w City, brak połączenia etc. Spotkaliście się dotąd z brakiem akceptacji w sklepie przy płatności tą kartą?

Dziekuję za informacje

Miałem tak z kartą wydaną w Millenium. Poprosiłem o wymianę karty i z nową nie było już problemów.

#83 PostWysłany: 26 Wrz 2011 19:15 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
Wlasnie dzwonilem do Citi i utwierdzilem sie w przekonaniu, ze zyjemy w Polsce (czyt. dzikim kraju). System przelewania punktow na konto Wizz obecnie lezy, zostanie naprawiony wtedy, kiedy zostanie naprawiony. Nikt nie wie kiedy to nastapi i nie ma tez mozliwosci automatycznego przelania po naprawieniu systemu...
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 26 Wrz 2011 19:22 

złoty
Pawel_T napisał(a):
System przelewania punktow na konto Wizz obecnie lezy, zostanie naprawiony wtedy, kiedy zostanie naprawiony. Nikt nie wie kiedy to nastapi i nie ma tez mozliwosci automatycznego przelania po naprawieniu systemu...

Co za żenada...

Mnie przekonywali że punkty będą na wyciągu widoczne, dziś się wygenerował wyciąg i oczywiście zero informacji o jakichkolwiek punktach.

#85 PostWysłany: 26 Wrz 2011 19:26 
Awatar użytkownika

Jedyne do czego udalo mi sie zmusic konsultanta, to do oddzwonienia gdy system powstanie z martwych. Ale jakos nie wierze, ze oddzwoni od razu po naprawie.
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 26 Wrz 2011 20:09 
Awatar użytkownika

Dostałam własnie już drugi wyciąg z karty Wizz Air . Na obu wyciągach są uwidocznione
punkty w Programie Wizz Air, po zestawieniu transakcji.
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 26 Wrz 2011 20:34 

lagoazul napisał(a):
Dostałam własnie już drugi wyciąg z karty Wizz Air . Na obu wyciągach są uwidocznione
punkty w Programie Wizz Air, po zestawieniu transakcji.

Ja czegoś takiego nie mam :/

#88 PostWysłany: 26 Wrz 2011 21:48 

Tez nie mam uwidocznionych punktów a od konsultanta nic się nie da dowiedzieć.
Nazbierałem w tym miesiącu dużo pkt. i już chciałem je przelać na zakup biletów.
City bardzo kuleje
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 26 Wrz 2011 23:42 
Awatar użytkownika

U mnie aby zobaczyć zestawienie punktów trzeba po zalogowaniu w Citi otworzyć zakładkę "USŁUGI", następnie: "Wyciąg on line" : wybrać datę i po pobraniu wyciągu na jego końcu jest zestawienie na przykład jak niżej:

Punkty przyznane w bieżącym cyklu rozliczeniowym 489
Punkty za transakcje u Partnera Wizz Air 11
Punkty za transakcje 467
Punkty promocyjne 11
Twoje saldo punktów w dniu generowania wyciągu wynosi 1544

Myślę, że City ma ujednolicone wyciągi on line, więc nie sądzę żebym była jedyną klientką dostającą zestawienia z punktami promocyjnymi Wizz Air
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 27 Wrz 2011 08:15 
Awatar użytkownika

lagoazul napisał(a):
U mnie aby zobaczyć zestawienie punktów trzeba po zalogowaniu w Citi otworzyć zakładkę "USŁUGI", następnie: "Wyciąg on line" : wybrać datę i po pobraniu wyciągu na jego końcu jest zestawienie na przykład jak niżej:

Punkty przyznane w bieżącym cyklu rozliczeniowym 489
Punkty za transakcje u Partnera Wizz Air 11
Punkty za transakcje 467
Punkty promocyjne 11
Twoje saldo punktów w dniu generowania wyciągu wynosi 1544

Myślę, że City ma ujednolicone wyciągi on line, więc nie sądzę żebym była jedyną klientką dostającą zestawienia z punktami promocyjnymi Wizz Air

Jedyna pewnie nie jest, ale niestety nie wszyscy klienci maja takie informacje na wyciagach. Chyba musimy jeszcze poczekac, zeby ten system dzialal prawidlowo.
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 27 Wrz 2011 08:59 

złoty
lagoazul napisał(a):
U mnie aby zobaczyć zestawienie punktów trzeba po zalogowaniu w Citi otworzyć zakładkę "USŁUGI", następnie: "Wyciąg on line" : wybrać datę i po pobraniu wyciągu na jego końcu jest zestawienie na przykład jak niżej

I masz to saldo na wyciągu w PDF który się ściąga?

Być może dla pewnej grupy klientów problem został naprawiony.

#92 PostWysłany: 27 Wrz 2011 15:29 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 7 594
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
Ja mam pkt na wyciągu, ale na stronie (podgląd) w pdf nie sprawdzałem, wszystko naliczone łącznie z pierwszymi premiowymi na początek.
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 27 Wrz 2011 15:46 

niebieski
Ogólne pytanie. Czy osoby, które mają naliczone punkty na wyciągu miały konto w Wizzair przed założeniem karty ? A jeśli tak, czy email podany we wniosku pokrywał się z emailem (kontem) w Wizzair ? U mnie było tak, że podałem mail na wniosku ten sam co mam w Wizzair (konto). Nie mam naliczonych punktów na wyciągu. Pani na infolinii mówiła, że jest problem w Wizzair z utworzeniem konta. Może stąd te problemy.

#94 PostWysłany: 27 Wrz 2011 15:53 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 7 594
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
barrob1 napisał(a):
Ogólne pytanie. Czy osoby, które mają naliczone punkty na wyciągu miały konto w Wizzair przed założeniem karty ? A jeśli tak, czy email podany we wniosku pokrywał się z emailem (kontem) w Wizzair ? U mnie było tak, że podałem mail na wniosku ten sam co mam w Wizzair (konto). Nie mam naliczonych punktów na wyciągu. Pani na infolinii mówiła, że jest problem w Wizzair z utworzeniem konta. Może stąd te problemy.

Ja miałem (i mam :D ) konto w Wizzie, pkt tylko na wyciągu, @ ten sam we wniosku co dla konta w Wizzie.
A to oficjalna odpowiedź w sprawie problemów z pkt i kontami:
Szanowny Panie,
Informujemy, że połączenie dwóch kont jest możliwe. Nastąpi wtedy ustawienie konta, na którym są punkty, jako konta głównego. Jest to możliwe jedynie przez Biuro Obsługi Klienta Wizz Air
Informujemy, że zaistniał systemowy problem z przelewaniem punktów z CITI na konto Wizz Air. Problem jest obecnie naprawiany.
W przypadku dalszych pytań zachęcamy do kontaktu z Doradcą CitiPhone pod numerami telefonów:
801 32 2484 (koszt połączenia: cena 1 impulsu + VAT wg taryfy operatora za każde rozpoczęte 3 minuty) lub (48 22) 692 2484 (opłata według aktualnej taryfy operatora).
Z poważaniem
.....
Wydział Rozliczeń Detalicznych Produktów Kartowych
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 27 Wrz 2011 17:32 

oqrde napisał(a):
barrob1 napisał(a):

Ja miałem (i mam :D ) konto w Wizzie, pkt tylko na wyciągu, @ ten sam we wniosku co dla konta w Wizzie.
A to oficjalna odpowiedź w sprawie problemów z pkt i kontami:
Szanowny Panie,
Informujemy, że połączenie dwóch kont jest możliwe. Nastąpi wtedy ustawienie konta, na którym są punkty, jako konta głównego. Jest to możliwe jedynie przez Biuro Obsługi Klienta Wizz Air
Informujemy, że zaistniał systemowy problem z przelewaniem punktów z CITI na konto Wizz Air. Problem jest obecnie naprawiany.
W przypadku dalszych pytań zachęcamy do kontaktu z Doradcą CitiPhone pod numerami telefonów:
801 32 2484 (koszt połączenia: cena 1 impulsu + VAT wg taryfy operatora za każde rozpoczęte 3 minuty) lub (48 22) 692 2484 (opłata według aktualnej taryfy operatora).
Z poważaniem
.....
Wydział Rozliczeń Detalicznych Produktów Kartowych

Dzwoniła Pani z Banku i u mnie mają do 30 września poprawić :)

#96 PostWysłany: 27 Wrz 2011 18:07 
Awatar użytkownika

Wymieklem po kolejnej przygodzie z Citi. Chcialem zaplacic rachunki karta wizza, zdefiniowalem przelewy i klops. Konsutant - w chwili obecnej nie ma mozliwosci realizacji przelewow z karty wizzair. Brak mi juz slow na ich dzialania.
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 27 Wrz 2011 18:44 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 721 797
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
Dzwoniłem w sprawie odmowy akceptacji karty przez terminale Lidl, Intermarche, Ikea - wymienia karte na nowa bezplatnie wysyłka podobno w ciagu dwoch dni roboczych. Przy okazji zapytałem o te nieszczesne pkt na Wizz... Moi drodzy porazka..konsultant mowi jak najbardziej po kazdej transakcji pkt sa przelewane na Pana konto ktore otworzylismy dla Pana na wizzair...tak ? to pytam jaki mam numer w sytemie Wizz ewentualnie haslo cokolwiek ..odpowiedz taka jakie Pan zlozyl we wniosku ..to mowie ze nie podawalem nic zwiazanego z Wizzair... prosze poczekac poszukam w systemie ...dluga cisza mamy przejsciowe trudnosci jak sie uporamy skontaktujemy sie z panem ....prowizorka ze rece opadaja... jesli takfunkcjonuja amerykanskie banki to mnei juz nie dziwi ze za oceanem ludzie trwale bezrobotni maja kredyty na nieruchomosci dwa razy wyzsze niz ich wartosc ...
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 27 Wrz 2011 19:18 

niebieski
Infolinia Citi to totalna porażka. :evil: :evil:

Na pytanie o punkty Wizz odsyłają wszędzie, byle zepchnąć problem. A to do wyciągu online, a to do konta na Wizzair.com, a to do infolinii Wizzair. W końcu po 30 min. przyznają, że mają problem i nie widzą prawidłowo naliczonych punktów. To znaczy widzą 0 pkt. Ale prace trwają, wdrażają poprawki. Nic nie mogą obiecać, może za tydzień, może za dwa wszystko powinno działać :evil: :evil:

Tylko dlaczego wprost o tym nie powiedzą ???
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 27 Wrz 2011 22:05 

złoty
Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, na koncie Wizz mam coś takiego:

Całkowite dostępne środki 0.00 EUR

Czy jak przeleją już te punkty, to nie zamienią się one w PLN ale w EUR? Jeśli tak, to już widzę po jakim "korzystnym" kursie.

BTW, dzisiejszy kurs Wizza EUR/PLN to 4,66 (podczas gdy bankowe to 4,45 - 4,50). Oczywiście te 4,66 i tak jest lepsze niż kurs Citi to który by pięć razy przewalutowywał i wyszło by 4,80 jak nic.

#100 PostWysłany: 28 Wrz 2011 23:09 

Ja mam pytanie odnośnie płatności tą kartą. Mianowicie czy muszę podać numer karty w momencie dokonywania rezerwacji, czy np. mogę dokonać rezerwacji, a zapłacić powiedzmy za jeden dzień? Pytam, bo kartę ma kumpel, a ja mam xclub i wygodniej by nam było w dokonywać rezerwacji w ten sposób.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2175 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 109  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość