Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2175 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 109  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 04 Sie 2011 17:38 

niebieski
kerad85 napisał(a):
Mnie tylko nurtuje jedna sprawa.
Czy będzie możliwość zamawiania biletów w niższej cenie z klubu eXlusive.
Jeżeli nie to może się okazać, że jeżeli ktoś już je posiadał to zyska niewiele zakładając kartę kredytową Wizz Airr.

Karta służy do płacenia, więc czemu nie mógłbyś płacić za bilety ze zniżką dla członków Xclusive Club?
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#42 PostWysłany: 07 Sie 2011 00:05 
Awatar użytkownika

jak wygląda sprawa z powiązaniem konta wizzair z kartą? mam na myśli sytuacje gdy karta jest wydana innej osobie (również członek rodziny) niż konto wizzair. Czytał ktoś może o tym w regulaminie bądź ma jakąś rzetelną informacje? dzięki z góry za info.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 08 Sie 2011 10:00 

niebieski
Do karty jest tworzone konto Wizz i będzie ono przypisane posiadaczowi karty. I tam też będą spływać punkty z dokonanych zakupów.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 08 Sie 2011 10:52 

Undefined napisał(a):
jak wygląda sprawa z powiązaniem konta wizzair z kartą? mam na myśli sytuacje gdy karta jest wydana innej osobie (również członek rodziny) niż konto wizzair. Czytał ktoś może o tym w regulaminie bądź ma jakąś rzetelną informacje? dzięki z góry za info.

Podczas składania wniosku o kartę w oddziale, Pani specjalnie dowiadywała się jak wygląda sprawa powiązania karty z już istniejącym kontem na wizzair.com i dowiedziała się, że należy we wniosku o kartę podać ten sam adres e-mail, który służy do logowania na wizzair.com i w ten oto sposób konto zostanie z tą kartą powiązane. Jak to będzie - się okaże. Nie wiem jak to jest jeśli inny jest właściciel karty, a inny konta - obawiam się, że może się nie udać.

Inna interesująca sprawa - jeżeli ktoś już posiada inną kartę w Citibanku (tak jak ja) i chciałby ją zamienić na WizzAir, to kosztuje to obligatoryjnie 30zł i nie dostaje się punktów powitalnych.

Ja zdecydowałem się na złożenie wniosku o drugą kartę, z zamiarem późniejszej likwidacji tej pierwszej. I tu ważna jest ta kolejność, gdyż miła Pani podpowiedziała, że często odmawiają przyznania karty tym, którzy z niej u nich zrezygnowali. Zasugerowała również obniżenie limitu na pierwszej karcie w momencie składania wniosku.

Ot, kilka informacji, które mogą być pomocne. Warto udać się złożyć wniosek do oddziału, tam można uzyskać nieco więcej takich nieoficjalnych i informacji.
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 08 Sie 2011 14:19 

Ja czekałem na drugi telefon z decyzją ok 4-5 dni roboczych. Dzisiaj Pani zadzwoniła i niebawem kurier ma się kontaktować w celu podpisania umowy :)

#46 PostWysłany: 08 Sie 2011 15:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Korzystam aktywnie z kart CITY Handlowego i mam taką uwagę praktyczną (może się komuś przyda):

Citybank przywiązuje szczególną uwagę do bezpieczeństwa transakcji.
Dla większości transakcji internetowych wymagane jest dodatkowe potwierdzenie kodem SMS - to działa nawet dobrze i nie jest problemem.
Ograniczenie, które może okazać się niespodzianką, to brak możliwości wybrania gotówki z bankomatu za granicą - karta jest "PIN LOCKED" i bankomaty sugerują, że podany pin jest nieprawidłowy.
Także płatności bezgotówkowe z okazaniem karty możliwe są tylko na podpis.
Może to powodować rozmaite problemy, np. przy wypożyczaniu auta.
Na powyższe jest prosty sposób - 1-2 dni przed wyjazdem należy zadzwonić na infolinię i poprosić o zdjęcie blokady PIN LOCK.
Niestety trzeba to robić każdorazowo przed wyjazdem za granicę - karta jest odblokowywana tylko na czas wyjazdu i być może nawet nie na wszystkie kraje (operator infolinii zawsze pyta, dokąd się wybieramy).

Pamiętać też trzeba o bardzo niekorzystnym kursie wymiany walut - dla kart debetowych po kursie sprzedaży Banku Handlowego (wychodzi mniej więcej jak zakup dewiz w kantorze), dla kart kredytowych jeszcze drożej według specjalnego wzoru.

Wiem, że większość z Was zna te fakty, ale dzięki karcie City Wizz z pewnością przybędzie nowych użytkowników a zawsze lepiej wiedzieć, co warta za granicą nasza plastikowa "kasa".
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 08 Sie 2011 15:26 

niebieski
To prawda, jeśli traktować kartę Citi jka kartę kredytową to jest to nietania opcja, zwłaszcza przy płatnościach walutowych. I to trzeba miec tego świadomość. Natomiast możliwość ominiecia prowizji 27 pln za osobolot jest nie do przecenienia ;)
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 08 Sie 2011 16:09 
Awatar użytkownika

niebieski
W sumie to nie ma czego się bać, płacąc tą kartą - przy wydanym za granicą 1000 zł może wyjdzie ze 20 zł więcej niż przy Mastercard Debit Mbanku.
Biorąc pod uwagę, że wyjazdy ogólnie sporo kosztują, to koszt prawie żaden.
W Polsce można oddawać się zakupom bez żadnych opłat, o ile oczywiście spłacimy kredyt w terminie ;-)

Sam też ją zamówiłem, bo chyba teraz więcej polatam Wizzem ;-)
Jest dużo wygodniej niż z prepaidem Ryanair - nic nie trzeba przedpłacać - ot, jak są bilety, to kupujemy i już.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 18 Sie 2011 17:29 

Witam wszystkich,

Też chyba zamówię tę kartę, ale tymczasem chciałbym zamówić bilety na lot już za 2 tygodnie. Jeśli ktoś dostał już tę kartę i ma chęć mi pomóc oszczędzić na rezerwacji i przy okazji zarobić to proszę o szybki kontakt na mejla kokskos@gmail.com. Dzięki! :)
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 30 Sie 2011 21:44 

niebieski
Czy już wiadomo jak jest wiązane istniejące konto w Wizzair z kartą kredytową ? Dziś spędziłem na infolinii 30 minut i nikt z banku mi nie powiedział na jakie konto w Wizzair będą spływały punkty, ba... nie potrafił poinformować w jaki sposób moja karta jest powiązana z kontem Wizzair. W sumie też nie wiadomo jak w jaki sposób Wizzair przekaże posiadaczowi id konta tworzonego w Wizzair do karty (być może mail). Ma ktoś już jakieś doświadczenie z tym ?

#51 PostWysłany: 31 Sie 2011 10:08 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 7 594
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
Nic prostszego jak zadzwonić i poprosić o "przelanie" posiadanych punktów na konto w Wizz nie trzeba czekać kwartału można to zrobić telefonicznie, wtedy sprawa się na pewno wyjaśni :D
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 31 Sie 2011 20:03 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
Info od Pani Konsultantki z Citi Banku (upewniała się w tej sprawie jeszcze u swoich przełożonych)

Punkty zostaną automatycznie przelane na konto które podawaliśmy przy składaniu wniosku o kartę. Bank robi to raz na 3 miesiące.
To wiedział chyba każdy ale!! dowiedziałem się również, że punkty nie muszą być przelane na konto posiadacza karty (wcześniej chyba na forum można było znaleźć info, że taki transfer jest niedozwolony ) Czyli jeżeli posiadacz-właściciel karty podał e-mali= login do konta innej osoby posiadającej np WIZZer Xclub to punkty mogą zostać przelane do tej osoby. Można też zażyczyć sobie mimo posiadania swojego konta przelania punktów na inne konto

#53 PostWysłany: 31 Sie 2011 20:16 

niebieski
Ten adres e-mail który podawałeś na wniosku służy do kontaktów banku z Tobą. Na wniosku, ani w żadnych instrukcjach do jego wypełnienia nie ma informacji, że adres e-mail który podajesz jest twoim identyfikatorem użytkownika w Wizzair. Jak wiadomo można mieć wiele adresów e-mail i podczas składania wniosku podać ten który nie jest identyfikatorem w Wizzair. Osobiście uważam, że Citi nie przyłożyło się w swoich procedurach. Najgorsze jest to, że Citi samo nie wie w jaki sposób identyfikuje w systemie Wizzair posiadacza karty i na jakie konto ma przelewać punkty.

#54 PostWysłany: 31 Sie 2011 20:24 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
Takie info dostałem z infolinii. Konsultantka radziła się jeszcze jakiś innych pracowników. Co usłyszałem przekazałem :)

#55 PostWysłany: 31 Sie 2011 22:00 
Awatar użytkownika

to widze, że napieprz.... do citi jak źli. Ja od 2 dni próbuje uzyskać info. O tym mailu już mi konsultantka wczoraj powiedziała, choć nie do końca chce mi się wierzyć, że będzie to sparowane. Co mnie zaciekawiło to fakt, że punkty powitalne będą możliwe do przelania na konto wizz po aktywacji karty, czyli pierwszej transakcji. Nie nastąpi to jednak zaraz po transakcji (gdybyśmy chcieli telefonicznie przez citiphone przelać punkty), ale dopiero po wygenerowaniu wyciągu bankowego po miesiącu od wydania karty. Co w praktyce znaczy, że będziemy mogli skorzystać z tej 100 za jakiś czas. Chyba, że ma ktoś inne informacje

#56 PostWysłany: 01 Wrz 2011 07:20 

złoty
Gaszpar napisał(a):
Punkty zostaną automatycznie przelane na konto które podawaliśmy przy składaniu wniosku o kartę. Bank robi to raz na 3 miesiące.

Że jak? Chyba ich pogieło. Jak się w złym momencie zleci ten transfer to 3 miesiące będzie trzeba czekac? Żenada.

#57 PostWysłany: 01 Wrz 2011 07:51 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 7 594
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
Jeżeli chodzi o mnie to przy składaniu wniosku nic co dotyczyło konta Wizz nie było potrzebne. Oczywiście przezornie miałem nr swojego konta ze sobą, ale to nic nie dało. Ja uzyskałem informację, że pkt raz na 3 miesiące automatycznie przelewają na moje konto w Wizz lub telefonicznie "od ręki". Dwa lub trzy razy rozmawiałem z konsultantką na temat jak chcą przelać pkt, ona powiedziała, że klient Citi jest w jakiś sposób identyfikowany w systemie Wizza, ale w jaki sposób tego już nie powiedziała. Ja po tych rozmowach miałem wrażenia, że sami nie wiedzą jak to ma działać, bo tłumaczenie o identyfikacji klienta w systemie Wizza było dość "mętne" :D
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 01 Wrz 2011 16:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy ktoś jeszce miał problem z odrzuceniem wniosku o kartę?

Co jest dziwne, to że wstępnie wniosek przeszedł, podpisałem umowę i czekałem.
Po przeszło dwóch tygodniach oczekiwania, zadzwoniłem co jest grane a konsultant na to, że wniosek odrzucono z niewiadomego mi powodu.

Na pewnie nie przez dochody i BIK, więc nie wiem o co chodzi.
Inny bank oferował mi spokojnie kartę na 10k.

#59 PostWysłany: 01 Wrz 2011 17:13 

Loty: 261
Kilometry: 430 290
Krajów: 34 / 15.9%
niebieski
Ja dzisiaj dostałem telefon z informacją, że muszą do mnie jeszcze raz przysłać kuriera bo kod pocztowy który podałem nie zgadza się z tym który mam na dowodzie - podałem właściwy przypisany do dzielnicy w której mieszkam a na dowodzie mam kod główny na centrum miasta...
Ponadto kurier nie podpisał się na kopii wpisu do działalności który mu dałem i jest jeszcze ponoć gdzieś dopisana ręcznie nazwa mojej firmy - ponoć niepotrzebnie choć nie przypominam sobie żebym poza podpisami coś jeszcze pisał. Ale sprawdzę we wtorek jak kurier znowu do mnie dotrze...

#60 PostWysłany: 01 Wrz 2011 17:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Mnie zastanawia, czy powodem nie był może zły numer telefonu wpisany przez konsultantkę na umowie.
Kurier miał już właściwy numer.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2175 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 109  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości