Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2175 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 109  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 05 Paź 2011 19:07 

WItam
Prosze o pomoc w sprawie karty kredytowej.
Zlozylam wniosek, skontaktowal sie ze mna pan z banku, wypytal o wiele rzeczy. Po czym .... dostalam odmowe. Oczywiscie nie pisza czemu.
Mozecie mi pomoc i napisac jak trzeba zrobic, zeby dostac karte?
Dochod podalam 2000zl. Nie mam innej karty kredytowej, splacam regularnie raty. NIe chcialam zakladac konta w citi i nie chcialam wykupic ubezpieczenia karty.
Wiec co bylo nie tak?

Z gory dziekuje za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#122 PostWysłany: 05 Paź 2011 19:09 

smm77 napisał(a):
WItam
Prosze o pomoc w sprawie karty kredytowej.
Zlozylam wniosek, skontaktowal sie ze mna pan z banku, wypytal o wiele rzeczy. Po czym .... dostalam odmowe. Oczywiscie nie pisza czemu.
Mozecie mi pomoc i napisac jak trzeba zrobic, zeby dostac karte?
Dochod podalam 2000zl. Nie mam innej karty kredytowej, splacam regularnie raty. NIe chcialam zakladac konta w citi i nie chcialam wykupic ubezpieczenia karty.
Wiec co bylo nie tak?

Z gory dziekuje za pomoc!

Spróbuj zadzwonić do banku i zapytać o powód odmowy

#123 PostWysłany: 05 Paź 2011 19:14 

W pismie jest napisane, ze nie podaja powodu bo jest to tajemnica bankowa.
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 05 Paź 2011 20:42 

No niestety, banki tak mają że nie podają powodu odmowy, bo nie chcą zdradzać swoich metod screeningu. Sam kiedyś np. dostałem odmowę z Polbanku, a tym samym czasie mBank chciał mi wcisnąć kartę wręcz "na siłę" - więc nie ma reguły.

Możliwe że uznali że przy 2000 zł dochodu i posiadanych zobowiązaniach kredytowych nie jesteś atrakcyjnym klientem. I chyba niewiele możesz teraz zrobić, o ile nie dostaniesz np. podwyżki albo nie skończysz spłacać rat, o których piszesz.

#125 PostWysłany: 05 Paź 2011 20:50 

złoty
Citi jest dziwnym bankiem. Mam u nich kartę od 5 lat, począwszy od drugiego roku zwiększali mi sami z siebie limit na karcie o 50% co rok, bez żadnego sprawdzania zdolności - przez co urósł do sporych rozmiarów. Biorąc kredyt hipoteczny w innym banku chciałem sobie polepszyć zdolność kredytową więc w Citi obniżyłem limit. Po kilku miesiącach chciałem ponownie zwiększyć - odmowa.
W tym samym czasie mBank bez żadnych zaświadczeń dał mi kartę na 10x większy limit, inne banki też proponowały więc to nie kwestia zdolności kredytowej była u mnie problemem a dziwne procedury Citi.

Ktoś wcześniej pisał też że dostał odmowę w Citi bo 2x nie odebrał telefonu od nich po złożeniu wniosku o kartę.

#126 PostWysłany: 05 Paź 2011 22:14 

Wydaje mi sie ze mam zdolnosc kredytowa. Moje zobowiazania to 500zl. Wiec nie jest to duzo.
Szkoda, ze nie dostalam karty.Tak na to liczylam;(

Dziekuje za odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 05 Paź 2011 22:55 

Dziwne, bo Citi obnizyl prog wymaganych zarobkow. Jeszcze miesiac temu trzeba bylo zarabiac conajmniej 1500 netto, aby ubiegac sie o karte, a w tej chwili wystarczy 1200 netto. Chyba zorientowali sie, ze ta karta glownie interesuja sie ludzie o mniejszych zarobkach, dla ktorych dodatkowe 50 zlotych to calkiem sporo. Nie przejmuj sie ta odmowa, na forum jest wiele osob, ktore chetnie pomoga Ci w zakupie biletow bez haraczu, np. ja ;)
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 06 Paź 2011 17:37 

mucha napisał(a):
Citi jest dziwnym bankiem. Mam u nich kartę od 5 lat, począwszy od drugiego roku zwiększali mi sami z siebie limit na karcie o 50% co rok, bez żadnego sprawdzania zdolności - przez co urósł do sporych rozmiarów. Biorąc kredyt hipoteczny w innym banku chciałem sobie polepszyć zdolność kredytową więc w Citi obniżyłem limit. Po kilku miesiącach chciałem ponownie zwiększyć - odmowa.

Sam się kiedyś dziwiłem takim akcjom, ale wbrew pozorom w tym jest pewna logika. Bank zwiększa Ci co roku limit "z automatu" - skoro nie masz problemu ze spłatą obecnego to Ci podnoszą, licząc że będziesz wydawał coraz więcej. Ale nikt nie weryfikuje od nowa Twojej zdolności kredytowej, z prostego powodu - jakby to robili dla każdego klienta co roku, to by nie dali rady. Więc o ile każdy bank sobie zastrzega możliwość weryfikacji zdolności kredytowej co jakiś czas, to tak długo póki nie ma problemów to tego nie robi.

Natomiast kiedy ty występujesz z wnioskiem o zwiększenie limitu sytuacja jest zgoła inna. Nie jest to sytuacja standardowa z automatyczną decyzją, tylko rzeczywiście weryfikowana jest zdolność kredytowa. I wtedy bank może np. podejrzliwie podejść do tego że wnioskujesz o zwiększenie limitu po tym jak wziąłeś kredyt hipoteczny. A nuż np. nie radzisz sobie z jego spłatą?

mucha napisał(a):
W tym samym czasie mBank bez żadnych zaświadczeń dał mi kartę na 10x większy limit, inne banki też proponowały więc to nie kwestia zdolności kredytowej była u mnie problemem a dziwne procedury Citi.

Nie wiem czy dziwne - na pewno inne. Każdy bank ocenia zdolność kredytową w inny sposób. Mi np. Citi dał kartę a Polbank nie chciał. A mBank chyba jest dosyć liberalny w tym względzie, szczególnie jak masz u nich konto i regularne wpływy.

mucha napisał(a):
Ktoś wcześniej pisał też że dostał odmowę w Citi bo 2x nie odebrał telefonu od nich po złożeniu wniosku o kartę.

No ale to już rzeczywiście jakaś głupota :)

#129 PostWysłany: 06 Paź 2011 17:40 

smm77 napisał(a):
Wydaje mi sie ze mam zdolnosc kredytowa. Moje zobowiazania to 500zl. Wiec nie jest to duzo.
Szkoda, ze nie dostalam karty.Tak na to liczylam;(

Dziekuje za odpowiedzi.

Tak mi przyszło do głowy - może spróbuj założyć u nich konto osobiste i ponownie złożyć wniosek za kilka miesięcy. Po jakimś czasie regularnych wpływów powinni mieć większe zaufanie.
Możesz też spróbować przejść się do placówki i podpytać tam o radę. Zależy na kogo trafisz ale mi się zdarzyło w placówkach Citi rozmawiać z obsługą która sama podpowiadała co najlepiej zrobić, żeby na pewno dostać kartę (obsługa ma prowizję od każdej "sprzedanej" karty więc im zależy:)

#130 PostWysłany: 07 Paź 2011 21:11 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
Najlepszy na swiecie bank Citi Handlowy w koncu uruchomil przelewanie punktow. Na pytanie ile ich mam, konsultant powiedzial, ze 1027, wiec zapytalem go dlaczego tylko tyle, skoro dokonalem kilkudziesieciu transakcji na kwote kilku tysiecy a on na to: nie wiem, widze, ze 1000pkt powitalnych i 27pkt za transakcje, nie mamy wgladu do szczegolowych danych, prosze porozmawiac z wizzairem jak to jest przeliczane.
Wyglada na to, ze przeliczyli mi tylko transakcje z pierwszego dnia po aktywacji karty (11.09) a cala reszta gdzies zniknela... Ciekawe ile zarabiaja odpowiedzialni za ten system pracownicy w Citi, ale wyglada na to, ze powinni na poziomie pensji minimalnej.
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 10 Paź 2011 11:48 

niebieski
Rozważam wyrobienie takiej karty, patrzę właśnie na tabelę prowizji i opłat... Dobrze rozumiem, że 5zł za pierwszy rok to już przeszłość i jeśli w obecnym momencie wyrobię kartę, to będe płacił 8zł miesięcznie?

#132 PostWysłany: 10 Paź 2011 12:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Moim zdaniem to 10 zł miesięcznie, bo każą sobie płacić 2 zł za każdy rodzaj technologii bezprzewodowej a karta Wizz jest dostępna tylko z wbudowanym Paypass.
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 12 Paź 2011 12:18 

niebieski
Moja karta "zaczęła naliczać punkty" - wczoraj przez telefon poznałem ich stan. Oczywiście jest zbyt niski ale najważniejsze, że jest.
Kartę aktywowałem 24.08. a z ilości punktów wynika, że dotyczą tylko okresu niewiele ponad pierwszego tygodnia.
Podobno stan będzie można tylko sprawdzić przez rozmowę z citiphone lub na wyciągu, nie będzie żadnego wyjaśnienia za co ile punktów (nie ma w ten sposób możliwości sprawdzenia czy punkty naliczają się prawidłowo).
Pan w citiphone powiedział "my nie wiemy za co ile punktów, to wiedzą tylko w wizzair" - czyli jak zwykle przepychanka w obydwie strony "to nie my, to oni"...

Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. Może wiecie bo na stronie nigdzie nie piszą a na citiphone boję się zadzwonić (bo ich odpowiedzi są często porażające!)
- jak naliczane dokładnie są punkty - za sumę transakcji z jakiegoś okresu czy za konkretną transakcję - czyli na przykład za zapłaconą jednorazowo przykładową kwotę 48,72zł dostanie się 9 punktów? (lepiej by było ze skumulowanej kwoty ale zapewne jest mniej korzystnie czyli np. 1 punkt za zapłacone kartą 9,99zł)
- czy za transakcje w innej walucie są naliczane punkty (oczywiście za kwotę w PLN ostatecznie rozliczoną na karcie)?
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 12 Paź 2011 13:09 

niebieski
jobi napisał(a):
Moim zdaniem to 10 zł miesięcznie, bo każą sobie płacić 2 zł za każdy rodzaj technologii bezprzewodowej a karta Wizz jest dostępna tylko z wbudowanym Paypass.

2zł są za dodatkowy nośnik czyli za tzw. "zbliżak" - naklejkę zbliżeniową
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 13 Paź 2011 15:23 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Ja mam równiez problem z tą kartą. Tak jak u wszystkich jest stały problem z przelaniem punktów, tzn zniknęły z konta City a nie ma ich jeszcze na koncie WizzAir. Punkty udało mi się przelać 7 a następnie 13 października. Tak jak u innych nie wszystkie punkty są widoczne. Za niedziałający system przelewania punktów dostałem 500 punktów gratis, ale co z tego skoro nie mogę nadal kupić za nie biletów. Musiałem kupić bez niestety karty a nie wiem czy będę leciał w najbliższym czasie tymi liniami. Na forum dowiedziałem się o wyższych opłatach za drugi rok. Chyba po roku zrezygnuję jak nie mogę korzystać swobodnie z najważniejszej zalety karty:)

Co najciekawsze w CityPhone nie da się chyba połączyć bezpośrednio z konsultantem przelewającym punkty! Nie ma takiej ścieżki więc wybrałem opcję dla nowych klientów, a konsultantka w moim imieniu porozumiewała się z osobą która miała info o moich punktch. Absurd.
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 13 Paź 2011 16:01 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
u mnie jeszcze gorzej z tymi punktami, nawet na Citi ich nigdzie nie widziałam :(

czy ktoś może mi powiedzieć na wyciągu dokładnie w którym miejscu są te punkty? bo ja mam dwie strony i ani słowa o żadnych punktach... a do ślepych raczej nie należę... ;)
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 13 Paź 2011 17:21 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
sylwia_pl napisał(a):
u mnie jeszcze gorzej z tymi punktami, nawet na Citi ich nigdzie nie widziałam :(

czy ktoś może mi powiedzieć na wyciągu dokładnie w którym miejscu są te punkty? bo ja mam dwie strony i ani słowa o żadnych punktach... a do ślepych raczej nie należę... ;)

Z dotychczasowych wpisow na forum wnioskuje, ze punkty mogly pojawic sie u osob, ktore juz mialy konto w citi. Ja jestem ich nowym klientem i rowniez ich nie widze na wyciagu.
A teraz kolejna ciekawostka odnosnie citi: w piatek rozmawialem z konsultantem i uslyszalem, ze jesli bede chcial zwiekszyc limit bez dostarczania dokumentow o zarobkach to na 45 dni moga telefonicznie podniesc o 50%. Wtedy nie potrzebowalem, ale akurat wczoraj (dzieki Lufthansie ;) ) chcialem z teg skorzystac, wiec dzwonie i co slysze ? Nie o 50% tylko o 20% ! Ostatecznie zgodzilem sie. Czekam, czekam.... i pan mne informuje: pan jest klientem od sierpnia, wiec nie przysluguje panu taka opcja, jest ona dostepna tylko dla klientow ze stazem powyzej 6 miesiecy.
Rece i szczeka mi opadly.
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 13 Paź 2011 21:07 

niebieski
Chyba nie ma reguły - ja akurat nie jestem "stałym klientem", dla mnie ta karta to pierwszy w życiu produkt citi. Być może naliczają punkty na przykład według kolejności aktywacji kart...
Dostałem 1000 dodatkowych punktów w ramach przeprosin ale dlatego, że o tyle wnioskowałem przy reklamacji (napisałem, że chcę tyle jako rekompensatę). Jeśli ktoś dalej nie ma punktów, proponuję również złożenie reklamacji.
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 14 Paź 2011 00:15 

Czy moglby mi ktos powiedziec ile ostatecznie kosztuje ta karta miesiecznie jest zlozylabym wniosek o jej wyrobienie teraz? Na poczatku przeczytalam ze jest darmowa, potem ze 5 zl miesiecznie a ostatnio ze 8 zl miesiecznie plus 2 zl za kazda technologię wiec w sumie wychodzi 10 zl wiec juz sie troche w tym pogubilam
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 14 Paź 2011 08:32 

agap228 napisał(a):
Czy moglby mi ktos powiedziec ile ostatecznie kosztuje ta karta miesiecznie jest zlozylabym wniosek o jej wyrobienie teraz? Na poczatku przeczytalam ze jest darmowa, potem ze 5 zl miesiecznie a ostatnio ze 8 zl miesiecznie plus 2 zl za kazda technologię wiec w sumie wychodzi 10 zl wiec juz sie troche w tym pogubilam

Mnie karta kosztowała 5 zł (oplata roczna ).
za kolejny rok (o ile przedłuze umowe) - 85 zł (lub 80 - nie pamietam dokladnie)

jezeli spłaca sie 100% zaciagnietego kredytu w wymaganym terminie to sa to jedyne koszty.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2175 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 109  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: n3lly oraz 3 gości