Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 49  Następna
Autor Wiadomość
#701 PostWysłany: 25 Sty 2014 12:42 
Awatar użytkownika

srebrny
Z informacjami dot. wizy proponuje przenieść się do odpowiedniego wątku.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#702 PostWysłany: 26 Sty 2014 06:57 
Awatar użytkownika

Loty: 1096
Kilometry: 2 578 144
Krajów: 113 / 52.8%
srebrny
Z uwagi, że korzystam obecnie z tego dealu i będę to robił raz jeszcze w lutym to postanowiłem napisać relację dzień po dniu. Publikuję ją u siebie na blogu, więc zapraszam http://explore-world.you2.pl/samotnie-daleki-zachod/. W razie pytań proszę śmiało pisać.

#703 PostWysłany: 26 Sty 2014 11:26 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 270 851
Krajów: 20 / 9.4%
Razem z @szymonpoznan1 faktycznie dotarliśmy do EWR bezproblemowo, choć maglowanie w AMS do przyjemnych nie należało (i myślałam że tylko w arabskich liniach lotniczych każą pokazywać kartę kredytową...
Lot AMS-IAD bardzo fajny, mało ludzi w samolocie i można było wyciągnąć się na 3 siedzeniach ;-) I tylko jedno wielkie ale ;-) kochane United zgubiły mi walizkę między IAD a EWR :-((( Szymon, który oddawał swoją w rechecku po mnie dostał ją w EWR jako jeden z pierwszych, ja czekam na nią już 2 dzień, a transfer z lotniska do hotelu w swetrze (płaszcz niestety w walizce) do przyjemnych nie należał... Zostałam bez niczego, nawet bateria w telefonie się kończy - mam nadzieję ze doczekam się walizki przed powrotem ;-(
 Profil Relacje PM off  

#704 PostWysłany: 26 Sty 2014 12:14 
Awatar użytkownika

Nie masz ubezpieczenia na wypadek zagubienia bagażu ? Sprawdź moze na karcie kredytowej - przy takich obsuwach (w zależności od ubezpieczenia, zwykle 6h) już należy sie odszkodowanie lub zwrot kupionych rzeczy np. ciuchów.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk, proszę zatem wybaczyć literówki i inne takie.
 Profil Relacje PM off  

#705 PostWysłany: 26 Sty 2014 12:29 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
przeciez mozna kupic niezbedne rzeczy i United ci odda za to
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#706 PostWysłany: 26 Sty 2014 13:00 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 270 851
Krajów: 20 / 9.4%
mam ubezpieczenie bagażu, ale to chyba będzie można załatwiać po powrocie? United zadeklarowało, że pokryje do $125 wydatków na niezbędne rzeczy, ale tu gdzie jestem (środkowy Manhattan) to o dziwo na wiele nie wystarczy :-( Nie mam przecież żadnych ubrań, sama kurtka+spodnie+jakaś bluza, tshirt i podstawowe przybory toaletowe tyle mnie kosztowały, kicha i tyle... Teraz zaczynam się obawiać co dalej, wylatuję we wtorek i nie wiem czy będę się miała w co spakować...
 Profil Relacje PM off  

#707 PostWysłany: 26 Sty 2014 15:59 
Awatar użytkownika

Pamiętaj żeby zachować rachunki za wszystko co kupiłaś

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk, proszę zatem wybaczyć literówki i inne takie.
 Profil Relacje PM off
Ladyage lubi ten post.

#708 PostWysłany: 26 Sty 2014 16:03 

przemos74 napisał(a):
Z uwagi, że korzystam obecnie z tego dealu i będę to robił raz jeszcze w lutym to postanowiłem napisać relację dzień po dniu. Publikuję ją u siebie na blogu, więc zapraszam http://explore-world.you2.pl/samotnie-daleki-zachod/. W razie pytań proszę śmiało pisać.

> Hotel Blake to komfortowy i bardzo dobrze położony obiekt, za który nie przyszło mi zapłacić ani dolara

A to dlaczego za free?
 Profil Relacje PM off  

#709 PostWysłany: 26 Sty 2014 16:36 
Awatar użytkownika

Loty: 1096
Kilometry: 2 578 144
Krajów: 113 / 52.8%
srebrny
Gwarancja najlepszej ceny, różnica ponad 1$ i przeszło :)
Nowy wpis, zapraszam: http://explore-world.you2.pl/los-angeles-wita-sloncem/

#710 PostWysłany: 29 Sty 2014 13:34 

niebieski
marfot napisał(a):
W Toronto musisz przejść procedurę imigracyjną, ale amerykańską. Musisz skierować się do specjalnej transferowej części terminala, odebrać bagaż, przejść amerykańską kontrolę imigracyjną, oddać bagaż na taśmę i iść do gejtu. Nie możesz wyjść na miasto, bo potem nie odzyskasz bagażu.
Natomiast kontrolę imigracyjną kanadyjską przechodzisz w drodze powrotnej, nawet jak nie wychodzisz z terminalu.

Ile czasu na to potrzeba? Rozumiem, że sporo bo to tak jakby lądowanie w USA i wylot w jednym, czy tak?

#711 PostWysłany: 29 Sty 2014 15:14 

drakerc napisał(a):
1. Czy wypełnialiście deklarację API (bodajze advanced passenger information)? Zawsze jak latałem do USA, to dzień po dokonaniu rezerwacji (np. w Lufthansie / Swiss) dostawałem linka do strony, na której musiałem podać adres, pod którym będę przebywał w USA + numer paszportu i wizy. Z tego co pamiętam, nic takiego przy/po kupnie biletu na wideroe w United nie dostałem i nie wypełniałem, co mnie nieco martwi, bo raczej jest to wymagane by wjechać do USA.
2. Dopiero sprawdziłem na checkmytrip, że dziwnym trafem "zresetowały" mi się wybrane miejsca w samolocie do NY i z powrotem. Chciałem je ponownie wybrać na stronie united, ale teraz po wpisaniu swojego numeru rezerwacji na dole strony pojawia się informacja, że cena mojego biletu to 600 EURO (zapłaciłem lekko ponad 200EUR jak wszyscy). Czy u was też cena wzrosła? Oczywiście nie prosili mnie do zapłaty ani nic, ale troszkę to dziwne. Przez to nie zmieniałem miejsc w samolocie, bo może się zorientują że coś nie tak i zażądają opłaty, czy można wybierać miejsca bez obaw?

Jeszcze raz powtarzam, bo nie otrzymałem odpowiedzi na te pytania. Być może już ktoś leciał i może odpowiedzieć na pierwsze? Na drugie też by się przydało, bo wolałbym nie lecieć w ostatnim rzędzie na przykład...
 Profil Relacje PM off  

#712 PostWysłany: 29 Sty 2014 15:27 

niebieski
drakerc napisał(a):
drakerc napisał(a):
1. Czy wypełnialiście deklarację API (bodajze advanced passenger information)? Zawsze jak latałem do USA, to dzień po dokonaniu rezerwacji (np. w Lufthansie / Swiss) dostawałem linka do strony, na której musiałem podać adres, pod którym będę przebywał w USA + numer paszportu i wizy. Z tego co pamiętam, nic takiego przy/po kupnie biletu na wideroe w United nie dostałem i nie wypełniałem, co mnie nieco martwi, bo raczej jest to wymagane by wjechać do USA.
2. Dopiero sprawdziłem na checkmytrip, że dziwnym trafem "zresetowały" mi się wybrane miejsca w samolocie do NY i z powrotem. Chciałem je ponownie wybrać na stronie united, ale teraz po wpisaniu swojego numeru rezerwacji na dole strony pojawia się informacja, że cena mojego biletu to 600 EURO (zapłaciłem lekko ponad 200EUR jak wszyscy). Czy u was też cena wzrosła? Oczywiście nie prosili mnie do zapłaty ani nic, ale troszkę to dziwne. Przez to nie zmieniałem miejsc w samolocie, bo może się zorientują że coś nie tak i zażądają opłaty, czy można wybierać miejsca bez obaw?

Jeszcze raz powtarzam, bo nie otrzymałem odpowiedzi na te pytania. Być może już ktoś leciał i może odpowiedzieć na pierwsze? Na drugie też by się przydało, bo wolałbym nie lecieć w ostatnim rzędzie na przykład...

1. Nie jest wymagane
2. Wybieraj bez obaw
 Profil Relacje PM off  

#713 PostWysłany: 30 Sty 2014 18:48 
Awatar użytkownika

Loty: 242
Kilometry: 651 170
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
Majac przesiadke w nyc mozna wyjsc na zewnatrz, prawda? Mam ponad 7 h czekania wiec bez sensu czekac.
 Profil Relacje PM off  

#714 PostWysłany: 30 Sty 2014 18:55 

Tak. Po przejściu kontroli paszportowej, odbiorze bagażu i kontroli celnej jak najbardziej można.
Aczkolwiek na Manhattan z lotniska JFK metrem jedzie się ok. godziny w jedna stronę, więc niekoniecznie może się to opłacać w przypadku 7 godzin. Tym bardziej, że na lotnisku z powrotem też trzeba się pojawić odpowiednio wcześnie :)

#715 PostWysłany: 30 Sty 2014 20:09 

Przepraszam za laickie pytanie, ale przejrzałem pierwsze 10 stron wątku i dalej nie mogę się zorientować, dlatego zwracam się z pytaniem: Czy deal zadziałał?
 PM off  

#716 PostWysłany: 30 Sty 2014 20:10 
Awatar użytkownika

Loty: 332
Kilometry: 386 465
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
TAK, zadzialal. Ludzie polecieli i nawet juz wrocili :)
 Profil Relacje PM off
tejsza lubi ten post.

#717 PostWysłany: 30 Sty 2014 20:12 

To super sprawa, bilet do USA Lufthansą za 600 zamiast 2600 :D Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź
 PM off  

#718 PostWysłany: 30 Sty 2014 22:18 

silvershark napisał(a):
Lufthansą

na pewno Lufa?
 Profil Relacje PM off  

#719 PostWysłany: 30 Sty 2014 23:07 

złoty
RomeY napisał(a):
silvershark napisał(a):
Lufthansą

na pewno Lufa?

Ja też w tej promocji kupiłem bilet na Lufe ze względu na mniejszą ilość przesiadek i ich długość. Było może 200 zł drożej niż ten sam lot w United, ale przy tym znacznie taniej niż normalny bilet na stroni LH.

#720 PostWysłany: 30 Sty 2014 23:15 

Nie wszystkie obsługuje LH, ale wiele z nich tak.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 49  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości