Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 49  Następna
Autor Wiadomość
#681 PostWysłany: 21 Sty 2014 12:36 
Awatar użytkownika

Loty: 1096
Kilometry: 2 578 144
Krajów: 113 / 52.8%
srebrny
Spora, nawet bardzo! Zna ktoś odp na moje pytanie?;)

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#682 PostWysłany: 21 Sty 2014 13:04 

niebieski
Chodzi Ci o tą białą kartkę?
 Profil Relacje PM off  

#683 PostWysłany: 21 Sty 2014 13:10 

przemos74 napisał(a):
Leciałem dzisiaj MUC - ORD i rzeczywiście kolejka spora. W sumie straciłem ponad godzinę. Gościu miał do mnie jakieś uwagi bo miałem taką kartkę z napisem imigration 28 oct 2012 i coś mu się nie podobała. Wiecie o co chodzi? Dodam, że byłem w 2012 roku w USA.

Może nie oddałeś departure record (I-94) przy odlocie z USy w 2012? :D

#684 PostWysłany: 21 Sty 2014 15:33 
Awatar użytkownika

Loty: 1096
Kilometry: 2 578 144
Krajów: 113 / 52.8%
srebrny
Tak biała kartka, co to?

#685 PostWysłany: 21 Sty 2014 15:36 

Pewnie sporo osób będzie leciało tym samolotem. Czy rzeczywiście w miejscu oznaczonym nr 1 w rzędzie 48 jest więcej miejsca na nogi (coś jak Economy Plus) niż np. w rzędzie 59?
Czy w rzędzie 59 (tylko po 2 siedzenia) na miejscu oznaczonym żółtym kółkiem po prawej stronie jest wolna przestrzeń do okna?

Image
 Profil Relacje PM off  

#686 PostWysłany: 21 Sty 2014 15:37 
Awatar użytkownika

srebrny
Zapraszam na Seat Guru.
 Profil Relacje PM off
RomeY lubi ten post.

#687 PostWysłany: 21 Sty 2014 15:46 

niebieski
przemos74 napisał(a):
Tak biała kartka, co to?

Heh no to masz kupe szczescia :) To jest kartka ktora okresla na ile dostales rzeczywista wize i jak wyjezdzasz z kraju to ją oddajesz - dzieki temu wiadomo czy przedluzyles nielegalnie pobyt czy nie.

Skoro nie oddałeś to miałeś duże szanse na bana na USA. W takim przypadku jak Twój to zazwyczaj trzeba udowadniać wylot z kraju poprzedni itd
Widać linia którą odleciałeś zostawiła w imigracje listę pasażerów i mieli Cię w systemi jako OK :)
 Profil Relacje PM off  

#688 PostWysłany: 21 Sty 2014 16:16 

niebieski
bartek. napisał(a):
przemos74 napisał(a):
Tak biała kartka, co to?

Heh no to masz kupe szczescia :) To jest kartka ktora okresla na ile dostales rzeczywista wize i jak wyjezdzasz z kraju to ją oddajesz - dzieki temu wiadomo czy przedluzyles nielegalnie pobyt czy nie.

Skoro nie oddałeś to miałeś duże szanse na bana na USA. W takim przypadku jak Twój to zazwyczaj trzeba udowadniać wylot z kraju poprzedni itd
Widać linia którą odleciałeś zostawiła w imigracje listę pasażerów i mieli Cię w systemi jako OK :)

Jeśli poprzednim razem wracałeś z USA zwyczajnym rejsowym samolotem to datę Twojego wylotu można bez problemu sprawdzić i nie powinno być żadnych problemów nawet z I-94 w paszporcie. Taka informacja jest na stronie US Customs and Border Protection. Sprawdzałem, bo też mi I-94 został po ostatniej wizycie. Gorzej jeśli opuszczasz USA drogą lądową - wtedy trzeba to do nich odesłać wraz z dowodami.

Ostatnio edytowany przez blasto, 21 Sty 2014 16:28, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#689 PostWysłany: 21 Sty 2014 16:23 

niebieski
RomeY napisał(a):
Pewnie sporo osób będzie leciało tym samolotem. Czy rzeczywiście w miejscu oznaczonym nr 1 w rzędzie 48 jest więcej miejsca na nogi (coś jak Economy Plus) niż np. w rzędzie 59?
Czy w rzędzie 59 (tylko po 2 siedzenia) na miejscu oznaczonym żółtym kółkiem po prawej stronie jest wolna przestrzeń do okna?

Image

niestety, 48 nie ma dodatkowej przestrzeni - tez lece tym samolotem i tez sie nad tym zastanawialem ;) dodatkowo w rzedzie 49 jest koszyk na niemowlaka...w zwiazku z tym chyba lepiej wybrac miejsce bardziej z tylu lub z przodu
 Profil Relacje PM off  

#690 PostWysłany: 22 Sty 2014 16:45 

Jak się odprawić? Jestem noobem.

Też mam bilet z WAWY do NY przez Frankfurt (ze stronki Wideroe).
Do tej pory latałam tylko Ryanairem i Wizzairem, więc nie wiem jak to jest "normalnie" się odprawiać.
Z Wawy do Frankfurtu teoretycznie lecę LOTem, a później United Airlines. Czy na każdą trasę muszę mieć osobną odprawę, a może jest możliwość, że odprawię się raz na oba te loty, aż do NY? Czy odprawa jest on-line czy na lotnisku przed wylotem?

Dzięki za odpowiedź :)
 Profil Relacje PM off  

#691 PostWysłany: 22 Sty 2014 16:58 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
search.php
 Profil Relacje PM off  

#692 PostWysłany: 22 Sty 2014 17:00 

marJolka69 napisał(a):
Czy na każdą trasę muszę mieć osobną odprawę, a może jest możliwość, że odprawię się raz na oba te loty, aż do NY? Czy odprawa jest on-line czy na lotnisku przed wylotem?)

Ze 2 strony wczesniej w tym wątku masz odpowiedź na to jakże skomplikowane pytanie...
Odprawiasz się naraz na cały przelot (w jedną stronę). Odprawa jest online lub na lotnisku, do wyboru. I tak, obie formy są bezpłatne :roll:

#693 PostWysłany: 22 Sty 2014 17:02 

Dzięki za skomplikowane odpowiedzi ^^ Śnieg z Wami ;)
 Profil Relacje PM off  

#694 PostWysłany: 24 Sty 2014 01:26 

Loty: 1
Kilometry: 1 599
Krajów: 2 / 0.9%
Podejdź do miłej Pani na Okęciu i pomoże Ci wydrukować karty na całą podróż w jedną stronę, z powrotem na EWR podobnie. Dodatkowo na Okęciu wpisuje się miejsce pobytu z adresem.
 Profil Relacje PM off  

#695 PostWysłany: 24 Sty 2014 22:31 
Awatar użytkownika

Dzisiaj byłem na spotkaniu w konsulacie - jest wiza, więc wygląda na to, że lecę ;) Teraz pytanie - czy ktoś leci może w terminie 15-22.02 do Nowego Jorku?

#696 PostWysłany: 25 Sty 2014 06:48 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
A my już w NY. Żadnych problemów, wszystkie loty o czasie, na Okęciu wydrukowałem w automacie karty pokładowe na całą podróż do NY (czyli przez AMS i IAD). W Waszyngtonie mieliśmy 1:53h na przesiadkę, a jeszcze zdążyliśmy się wynudzić pod bramkami. Wywiad w Amsterdamie był, choć w naszym przypadku miły, kilka pytań typu po co, do kogo, na ile, do jakiego hotelu i czemu przez Waszyngton, a nie bezpośrednio i tyle. Ale już koleżanka @Ladyage, którą poznaliśmy w samolocie ;-) miała gorsze przesłuchanie i musiała pokazywać KK którą płaciła za bilety i kilka pytań których my nie mieliśmy. A NY tylko po co, z kim i na ile.

#697 PostWysłany: 25 Sty 2014 09:31 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
s4int napisał(a):
Dzisiaj byłem na spotkaniu w konsulacie - jest wiza, więc wygląda na to, że lecę ;) Teraz pytanie - czy ktoś leci może w terminie 15-22.02 do Nowego Jorku?

Dużo pytań dostałeś? Ciężko było czy to raczej rutynowa pogawędka?

#698 PostWysłany: 25 Sty 2014 09:34 
Awatar użytkownika

niebieski
marJolka69 napisał(a):
Jak się odprawić? Jestem noobem.

Też mam bilet z WAWY do NY przez Frankfurt (ze stronki Wideroe).
Do tej pory latałam tylko Ryanairem i Wizzairem, więc nie wiem jak to jest "normalnie" się odprawiać.
Z Wawy do Frankfurtu teoretycznie lecę LOTem, a później United Airlines. Czy na każdą trasę muszę mieć osobną odprawę, a może jest możliwość, że odprawię się raz na oba te loty, aż do NY? Czy odprawa jest on-line czy na lotnisku przed wylotem?

Dzięki za odpowiedź :)

proponuje skorzystać ze strony http://www.seatguru.com/

#699 PostWysłany: 25 Sty 2014 12:34 
Awatar użytkownika

lendziro napisał(a):
s4int napisał(a):

No szczerze mówiąc było gorzej niż jest zazwyczaj, z tego co czytałem. Mam 23 lata i wyglądam na sporo mniej, więc jak się zapytał czym się zajmuję i powiedziałem, że prowadzę własną firmę to chyba coś mu nie pasowało i dopytywał z taką dziwną miną - od ilu lat, co robię :D Oprócz tego czym się zajmuje ojciec, czy mieszkam sam czy z rodzicami, w jakim mieście, czy byłem za granicą (gdzie i po co). Później standard - gdzie, na ile, po co. Na dodatek gość tak niby mówił i rozumiał po polsku, ale trochę z trudem mu to przychodziło co mnie nieco irytowało, bo momentami musiałem tłumaczyć dziwnie o co mi chodzi. Po angielsku trochę się bałem rozmawiać, że jeszcze zacznę dukać albo braknie mi słowa więc no... W każdym razie liczyłem, że będzie łatwiej, ale koniec końców poszło dobrze, więc nie narzekam ;) Ale z tego co słyszałem w poczekalni jak ludzie wychodzili to bez problemów większość, kilka pytań i tyle - podejrzewam, że ja po prostu nie wzbudziłem zaufania swoim wyglądem :D

#700 PostWysłany: 25 Sty 2014 12:38 
Awatar użytkownika

niebieski
s4int napisał(a):
lendziro napisał(a):
s4int napisał(a):

No szczerze mówiąc było gorzej niż jest zazwyczaj, z tego co czytałem. Mam 23 lata i wyglądam na sporo mniej, więc jak się zapytał czym się zajmuję i powiedziałem, że prowadzę własną firmę to chyba coś mu nie pasowało i dopytywał z taką dziwną miną - od ilu lat, co robię :D Oprócz tego czym się zajmuje ojciec, czy mieszkam sam czy z rodzicami, w jakim mieście, czy byłem za granicą (gdzie i po co). Później standard - gdzie, na ile, po co. Na dodatek gość tak niby mówił i rozumiał po polsku, ale trochę z trudem mu to przychodziło co mnie nieco irytowało, bo momentami musiałem tłumaczyć dziwnie o co mi chodzi. Po angielsku trochę się bałem rozmawiać, że jeszcze zacznę dukać albo braknie mi słowa więc no... W każdym razie liczyłem, że będzie łatwiej, ale koniec końców poszło dobrze, więc nie narzekam ;) Ale z tego co słyszałem w poczekalni jak ludzie wychodzili to bez problemów większość, kilka pytań i tyle - podejrzewam, że ja po prostu nie wzbudziłem zaufania swoim wyglądem :D

Na ile dostles wize?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 49  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: turczy oraz 6 gości