Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 49  Następna
Autor Wiadomość
#621 PostWysłany: 15 Sty 2014 00:28 

złoty
petit35 napisał(a):
Na odcinkach Bruksela - Chicago oraz Chicago - Monachium, mam 777-200. :D

Te są w ciut lepszym stanie i jak się ma w rezerwacji wbity nr FTL to można wybrać miejsce w Premium Economy. Przynajmniej 2 lata temu tak było, nie wiem czy wciąż mają tę "promocję".

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#622 PostWysłany: 15 Sty 2014 00:53 

niebieski
mucha napisał(a):
petit35 napisał(a):
Na odcinkach Bruksela - Chicago oraz Chicago - Monachium, mam 777-200. :D

Te są w ciut lepszym stanie i jak się ma w rezerwacji wbity nr FTL to można wybrać miejsce w Premium Economy. Przynajmniej 2 lata temu tak było, nie wiem czy wciąż mają tę "promocję".

Teraz nie ma gwarantowanych miejsc w premium economy w UA. Można najwyżej prosić o takie miejsce przy gejcie.
 Profil Relacje PM off  

#623 PostWysłany: 15 Sty 2014 00:55 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Patrząc na plan miejsc w 777, to większość z Economy jest zajęta, a w Preminium Economy wszystkie wolne. ;)
Proponują za 100$ upradge do Premium.

#624 PostWysłany: 15 Sty 2014 01:54 

niebieski
Mareckipl napisał(a):
A 767 jeszcze nie są takie złe. Ja w jedną stronę lecę 757 - ostatnio byłem na jego pokładzie będąc w Kazachstanie :P

757 na trasie transatlantyckiej to jest jakaś masakra. jestem w szoku kto świadomie wybiora takie loty.
united jest beznadziejną linią. jedynie ich program lojalnościowy się trzyma, ale to chyba z braku wyboru. gdyby nie on, to kazdy by ich olał.

natomiast wracając do 757 to bardzo sobie chwaliłem loty w tym samolocie, tylko nie przez 8 godzin. chetnie bym widzial takie maszyny na trasach europejskich zamiast a320/b738, chociaz są troche od nich wieksze (co jest wlasnie plusem)

blasto napisał(a):
Teraz nie ma gwarantowanych miejsc w premium economy w UA. Można najwyżej prosić o takie miejsce przy gejcie.

A nie na 24h dla FTL/Silver? Tak było jeszcze w marcu tamtego roku. Można było też nie tylko premium, ale i first class na domesticu. nie wiem jak na trasie transatlantyckiej.
 Profil Relacje PM off  

#625 PostWysłany: 15 Sty 2014 02:05 
Awatar użytkownika

Zbanowany
757 miałem przyjemność lecieć liniami AA na trasie Miami - Orlando - lot trwał od momentu oderwania się od pasa do wylądowania, dokładnie 28 minut. :D i do tego ani jednego wolnego miejsca w samolocie, nawet w business class. ;)

#626 PostWysłany: 15 Sty 2014 02:07 

niebieski
Zdążyli rozdać colę i orzeszki? ;-)
 Profil Relacje PM off  

#627 PostWysłany: 15 Sty 2014 02:09 

niebieski
bartek. napisał(a):

blasto napisał(a):

A nie na 24h dla FTL/Silver? Tak było jeszcze w marcu tamtego roku. Można było też nie tylko premium, ale i first class na domesticu. nie wiem jak na trasie transatlantyckiej.

Z tego co czytałem, nie ma upgrade'u dla posiadaczy statusu w liniach partnerskich *A. W lutym mam 3 loty domestic na UA z goldem w A3, to się przekonam osobiście.

Cytat z 'View from the Wing':

'Economy Plus seating is available at booking, complimentary, to United’s Gold elites and higher and passengers on full fare tickets (Platinums and higher for everyone on the reservation, Golds for up to one companion). It is available for their Silver members (including one companion) at check-in. For everyone else, unless you get bumped up there because of lack of seats that don’t have extra legroom, you pay.'
 Profil Relacje PM off  

#628 PostWysłany: 15 Sty 2014 02:15 

niebieski
Nie mam teraz czasu szukać, bo mogę już nie znaleźć jeżeli rzeczywiście zmienili. Natomiast wtedy takie informacje na stronie znalazłem.
Zresztą, dla Golda było chyba do 8 osób na jeden status wtedy.

A w praktyce robiłem checkin na lotnisku na 24h przed odlotem w SFO i nie było niestety miejsc, udało się jednak na gejcie z listy dobić.
W OGG też byłem na 24h i były miejsca w First Class bo sprawdzalem, ale agent powiedział, że upgrade dostępny tylko na gejcie. Na gejcie miejsc nie było, był zresztą overbooking, a agent (inny) powiedział, że powinienem to załatwić na checkinie jak wybierałem boarding passy 24h wcześniej i potwierdził, że tamten agent pewnie czegoś nie zrozumiał.
 Profil Relacje PM off  

#629 PostWysłany: 15 Sty 2014 02:24 
Awatar użytkownika

Zbanowany
bartek. napisał(a):
Zdążyli rozdać colę i orzeszki? ;-)

Stewardesy w USA są bardzo obrotne, nawet na tak krótkim locie miałem okazję wypić Dr. Peppera. :)

#630 PostWysłany: 15 Sty 2014 03:19 

Loty: 160
Kilometry: 322 625
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Podpytam w tym temacie o kwestię lotów do USA. Parę lotów mam za sobą, ale same chartery i lowcosty, więc nie mam doświadczenia z tradycyjnymi liniami.

Mam lot Warszawa- Frankfurt (Lufthansa) - Nowy Jork (United) i powrót NY - Londyn (United) - Warszawa (LOT).
1. Jak jest z bagażem na taki lot - 23 kg na osobę, czy można sumować te kg w ramach jednej rezerwacji, w sensie np. 30 kg na 2 osoby?
2. Jeśli chcialbym odprawić się przez internet - strona United odsyła mnie do Lufthansy.
Czy na stronie Lufy robię odprawę na cały lot w tę i z powrotem?
Jeśli na powrót oddzielnie to na czyjej stronie?
3. Czy do odprawy trzeba wpisywać te dane typu nr paszportu, wizy itd. na potrzeby immigration? Czy jakieś papierki w samolocie się wypełnia na potrzeby wjazdu do Stanów czy teraz już nie?

#631 PostWysłany: 15 Sty 2014 09:01 

Zbanowany
RomeY napisał(a):
mucha napisał(a):
RomeY napisał(a):
Czy to prawda, że w liniach United na trasie transatlantyckiej alkohol jest dodatkowo płatny?

Tak. Z tego co pamiętam $5 albo $6 za drina czy piwo.

Sory znów za OT, ale nie chciałem zakładać oddzielnego tematu. Mogę wnieść swój alkohol ze strefy wolnocłowej i pic go? Czy gonią jak w Wizzair?
Wytrzymam, ale łatwiej mi znieść długą podróż z %%.

Niestety ale Amerykanie są bardzo na tym punkcie wyczuleni, więc polecam albo zrezygnować, albo robić to baaardzo ostrożnie.

Plus lepiej nie zataczać się przy Immigration ;)

#632 PostWysłany: 15 Sty 2014 10:07 
Awatar użytkownika

Loty: 1096
Kilometry: 2 578 144
Krajów: 113 / 52.8%
srebrny
Wczoraj kupiłem dwa loty na jednej rezerwacji United i US Airways z Waszyngtonu do Tampy. Robiłem to przez pośrednika i nie miałem możliwości wyboru bagażu. Jaki jest on na tych trasach? Czy mogę nadać walizkę?

#633 PostWysłany: 15 Sty 2014 11:19 
Awatar użytkownika

Zbanowany
przemos74 napisał(a):
Wczoraj kupiłem dwa loty na jednej rezerwacji United i US Airways z Waszyngtonu do Tampy. Robiłem to przez pośrednika i nie miałem możliwości wyboru bagażu. Jaki jest on na tych trasach? Czy mogę nadać walizkę?

W większości przypadków przysługuje tylko bagaż podręczny.

#634 PostWysłany: 15 Sty 2014 11:27 

niebieski
walizka wtedy za free jeśli jest przylot do USA w ciągu 14 dni poprzedzających lub 28 dni ( nie pamiętam dokładanie ), trzeba mieć tylko boarding
 Profil Relacje PM off  

#635 PostWysłany: 15 Sty 2014 11:30 
Awatar użytkownika

Loty: 1096
Kilometry: 2 578 144
Krajów: 113 / 52.8%
srebrny
To byłaby świetna wiadomość. Masz może jakieś potwierdzenie tej informacji?
Jeżeli trzeba to dokupię bagaż, ale nie wiem czy teraz dzwonić do linii czy na lotnisku?

#636 PostWysłany: 15 Sty 2014 11:36 

niebieski
nie dokupuj, nie mam potwierdzenia ale jak 2 i 4 lata temu byłem to osobiście tak robiłem... ( nie szukałem potwierdzenia bo dwa razy przechodziło bez problemu ) tylko trzeba mieć i pokazać poprzednie boardingi. pierwszy raz chciałem dopłacić na lotnisku to właśnie mi powiedziano że tak jest i nie trzeba. i na powrocie podobnie...
 Profil Relacje PM off  

#637 PostWysłany: 15 Sty 2014 11:37 

niebieski
tartal napisał(a):
walizka wtedy za free jeśli jest przylot do USA w ciągu 14 dni poprzedzających lub 28 dni ( nie pamiętam dokładanie ), trzeba mieć tylko boarding

A to ciekawostka...
 Profil Relacje PM off  

#638 PostWysłany: 15 Sty 2014 11:40 

niebieski
tartal napisał(a):

tak jest na wszystkich liniach?
 Profil Relacje PM off  

#639 PostWysłany: 15 Sty 2014 11:41 
Awatar użytkownika

Zbanowany
blasto napisał(a):
tartal napisał(a):

A to ciekawostka...

To ja tyle lotów z podręcznym męczyłem po USA.. ;)

#640 PostWysłany: 15 Sty 2014 12:40 
Awatar użytkownika

Loty: 184
Kilometry: 470 283
Krajów: 45 / 21.0%
srebrny
tartal napisał(a):

Ja mam lot AA następnego dnia po przylocie i też nie wiedziałem, czy dokupywać bagaż, czy zostawić walizkę u hosta w NYC do którego wrócę po 3 dniach. To byłaby niezła wiadomość.

Powrót po tych 3 dniach mam liniami Southwest Airlines. Latał ktoś nimi po USA ? Rezerwację lotu robiłem mailem przez edreams. Włoszka napisała mi "The flight includes hand luggage only". Tymczasem na stronie Southwest Airlines jest informacja, że każdy może nadać 2 sztuki bagażu rejestrowanego - "Southwest allows two (2) checked pieces of baggage per ticketed Customer." Waga 50 funtów, czyli ok. 23 kg. Ktoś byłby w stanie potwierdzić jedno, lub drugie info ? Może WN ma jakieś niższe taryfy na których jest tylko podręczny, a może tej Pani z edreams, po prostu pomyliły się linie ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 49  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: WD303 oraz 5 gości