Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 321 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 22 Sty 2013 20:45 

Ogólnie, z ostatecznego rozrachunku, to chyba jasne że nie dopłacają, bo to oznaczało by, że w ogóle nie zarabiają. Na pewno przez kilka pierwszych lat dokładali do interesu (wiadomo, trzeba zainwestować) ale na pewno już nie teraz. Wizz Air to nie fundacja charytatywna. Jeżeli na jakiejś trasie tracą mimo dłuższego czasu, jest zamykana. Wyjątkiem tu może być jedynie Budapeszt, pierwsza z brzegu trasa do Warszawy z tego miasta, można rzecz że to trochę wizerunkowa trasa - Wizz Air stał się de facto teraz narodowym przewoźnikiem Węgier. Bo tak to LF na tej trasie jest mimo b. niskich cen biletów nie jest zbyt dobry, dwóch przewoźników na takiej trasie to za dużo.
 Profil Relacje PM off  

#262 PostWysłany: 22 Sty 2013 20:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Szczerze mówiąc jak kupuję innym bilet na pojutrze za 24zł to nie wiem jak oni mogą zarabiać :D

Zresztą patrząc po wszystkich promocjach i artykułach na F4F.

W LOT przydałby się zatem ktoś taki, kto potrafi na tym zarobić.

#263 PostWysłany: 22 Sty 2013 20:59 

kerad85 napisał(a):
Szczerze mówiąc jak kupuję innym bilet na pojutrze za 24zł to nie wiem jak oni mogą zarabiać :D

Płaci za ciebie ktoś kto w ostatniej chwili kupił bilet za 500zł.
Gdybyś zrobił ankietę w samolocie ile kto wydał na lot, opadła by ci kopara ;)
 Profil Relacje PM off  

#264 PostWysłany: 22 Sty 2013 21:07 
Awatar użytkownika

niebieski
Pacjonek napisał(a):
kerad85 napisał(a):

Przykład:
Gdańsk - Bergen na jutro, pojutrze:
24zł WDC / 69zł bez

#265 PostWysłany: 22 Sty 2013 21:34 

kerad85 napisał(a):
Pacjonek napisał(a):
kerad85 napisał(a):

Przykład:
Gdańsk - Bergen na jutro, pojutrze:
24zł WDC / 69zł bez

Słowo klucz to bardzo duże dotacje z norweskich firm pracowniczych (samorządowe też pewnie) i mała odległość.
Sprawdź sobie ceny np. do Cork, Barcelony czy Rzymu.
 Profil Relacje PM off  

#266 PostWysłany: 22 Sty 2013 21:42 
Awatar użytkownika

Zlożyłem wniosem o karte CB Wizz i wczoraj Pani z infolinii dzwoniła. Nie ma znaczenia czy umowe podpisze przed czy po 23 stycznia i tak załapie się na wizz discount. Chiałbym się jednak upewnić a nie mogę nigdzie znaleźć nowego regulaminu...
 Profil Relacje PM off  

#267 PostWysłany: 22 Sty 2013 21:45 

niebieski
Nie wiem, na ile to słuszne w przypadku Wizzaira, ale na mój gust niektóre trasy traktują jako doloty do przesiadek. Tak na moje oko przedstawiają się niektóre trasy ze Skandynawii (inaczej po co by latało tam tyle samolotów, przecież Skandynawów w sumie jest mniej niż pół Polski, bądź Węgier razem z Czechami... więc ile mogliby ciągle latać do Polski na chlej-weekend...), no i szczególnie ta trasa Wwa-Budapeszt. Jednym lotem, który w dodatku jest z Chopina, mogą sobie dostarczyć spory potencjał pasażerów na inne kierunki z Budapesztu. Przynajmniej ja tak myślę, a jak jest w rzeczywistości, to... nie wiem ;)

Ostatnio edytowany przez mkdabr, 22 Sty 2013 21:46, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#268 PostWysłany: 22 Sty 2013 21:53 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
Krajów: 32 / 14.9%
niebieski
Szkoda tylko, że te loty w większości nie zgrywają się z innymi, potencjalnymi, na które można by się przesiąść.
 Profil Relacje PM off  

#269 PostWysłany: 22 Sty 2013 22:53 

złoty
Może źle rozumuje, ale na pierwszy rzut oka na przyszłą sytuacje to mi się wydaje że to właśnie pomoc innym stanie się bezpłatna.

Bo, od początku: możliwość bezharaczowego kupienia biletów nie zniknie. Wystarczy wpłacić €300 i można sobie kupować. W czym problem? A no w tym, że trzeba zamrozić to €300. Gdyby dało się wpłacić €50 albo €25 chyba nikt by się zbytnio nie martwił (no chyba tym, że same ceny jakby poszły w górę, ale to już inna sprawa). Czyli właściwie tym którzy mają to €300 a nie chcą zamrażać, będzie zależeć aby sporą część tego €300 "scashować", i zostawić sobie jakąś kwotę na własne podróże. Tylko jak tą kwotę wyciągnąć z powrotem na konto bankowe? A no właśnie pomagając innym kupić bilet z naszego wizz konta :)

Dobrze rozumuje?
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 22 Sty 2013 22:56 
Awatar użytkownika

srebrny
NBE322 napisał(a):
Może źle rozumuje, ale na pierwszy rzut oka na przyszłą sytuacje to mi się wydaje że to właśnie pomoc innym stanie się bezpłatna.

Bo, od początku: możliwość bezharaczowego kupienia biletów nie zniknie. Wystarczy wpłacić €300 i można sobie kupować. W czym problem? A no w tym, że trzeba zamrozić to €300. Gdyby dało się wpłacić €50 albo €25 chyba nikt by się zbytnio nie martwił (no chyba tym, że same ceny jakby poszły w górę, ale to już inna sprawa). Czyli właściwie tym którzy mają to €300 a nie chcą zamrażać, będzie zależeć aby sporą część tego €300 "scashować", i zostawić sobie jakąś kwotę na własne podróże. Tylko jak tą kwotę wyciągnąć z powrotem na konto bankowe? A no właśnie pomagając innym kupić bilet z naszego wizz konta :)

Dobrze rozumuje?

Albo wplacasz €300 i od razu patrzysz jak tu je pomnozyc :D
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 22 Sty 2013 23:04 

niebieski
Źle rozumujesz bo chcąc wykorzystać środki z konta wizz musisz być na rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#272 PostWysłany: 22 Sty 2013 23:15 
Awatar użytkownika

srebrny
Maciek78 napisał(a):
Źle rozumujesz bo chcąc wykorzystać środki z konta wizz musisz być na rezerwacji.

Nie jeden raz się zdarza, że 3 bilety są tańsze niż 2 :)
 Profil Relacje PM off  

#273 PostWysłany: 22 Sty 2013 23:35 

cekace napisał(a):
Maciek78 napisał(a):

Nie jeden raz się zdarza, że 3 bilety są tańsze niż 2 :)

Cytuj:
Myślę, że jednak mają tyle oleju w głowie, że przemyśleli wszystkie warianty.
Liczba osób mających kartę City jest pewnie nie większa niż kilka procent. Ponadto nikt nie odpłynie, (może po za trollami kupującymi 10x biletów za 4zł żeby potem skorzystać z dwóch) bo Wizz Air i tak i tak pozostanie najtańszy.
Są już na rynku dobre kilka lat, rozwijają się i przynoszą zysk (co nie jest oczywiste dzisiaj zważywszy na kondycję wielu przewoźników), więc na pewno za zarabianiu znają się lepiej od nas.

Zamiast rozpaczać pomyślałbym już na temat oszczędzania przed konto Wizz, tj. ktoś wpłacił by te 300 euro i potem robił innym ludziom rezerwacje (tak jak dotychczas z kartą bezharaczową), oczywiście pobierał by jakąś drobną opłatę (bo tutaj nie zbiera się punktów).
Przykładowo:
normalnie za bielt za 8zł RT zapłacimy 8zł+36zł=44zł
Gdyby ktoś robił nam rezerwację zważywszy że sam musi na niej być (osoba z Discount Club musi być na rezerwacji), było by to: 8zł+8zł=16zł - 24zł oszczędności
Gdyby już na jednej rezerwacji leciało osób 3, 8+8+8+8=32, dzieląc to na osobę wychodzi 10,30zł od łebka,
inny przykład
Bilet za 48zł normalnie płacilibyśmy 48+36=84zł
Ale gdy skorzystalibyśmy z pomocy kogoś i na rezerwacji były by 4 osoby: 48+48+48+48+48=240zł/4=60zł od łebka czyli oszczędność 24zł
Oczywiście im więcej osób na rezerwacji tym zawsze większa oszczędność wychodzi.
Jeżeli bilet kosztuje do 70zł, zawsze oszczędzamy coś tą metodą pod warunkiem że lecą 2 osoby.
Przy wyższych kwotach musi lecieć więcej osób żeby coś zaoszczędzić. Przykładowo przy 3 osobach, można już oszczędzić przy biletach za 88zł

Podsumowując, przy biletach za 8zł opłaca się i to mocno nawet gdy lecimy sami. Przy biletach za 48zł opłaca się ale muszą lecieć 2os. minimum, im więcej ludzi tym taniej. Ta sama zasada przy droższych biletach.
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 23 Sty 2013 11:23 

niebieski
Czy ktoś kto ma kartę CitiWizza nie ma WDC ma już aktywowane członkostwo?
 Profil Relacje PM off  

#275 PostWysłany: 23 Sty 2013 11:44 

No wlasnie, co z tym członkostwem WDC ? Mam kartę, aktywowaną od tygodnia, a jak wchodze na konto w wizz to nie widzę jeszcze aktywowanego WDC :cry:

#276 PostWysłany: 23 Sty 2013 11:50 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 115 619
Krajów: 16 / 7.4%
niebieski
JJ2010 napisał(a):
Czy ktoś kto ma kartę CitiWizza nie ma WDC ma już aktywowane członkostwo?

Tak, teraz już mam. Przed chwila wrzucili w system zniżke klubową i opłatę za płatnosć kartą.
 Profil Relacje PM off  

#277 PostWysłany: 23 Sty 2013 12:04 

Rzeczywiście - aktywowane

#278 PostWysłany: 23 Sty 2013 12:18 

Czy wie ktoś może ile takie środki na konto wizz będą szły? W sensie, że w jakim czasie od wykonania przelewu na infolinii będziemy je mieli na koncie i będziemy mogli nimi operować?
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 23 Sty 2013 12:20 

niebieski
Witam. Ja miałem w tym roku po dwóch dniach. Pozdrawiam

#280 PostWysłany: 23 Sty 2013 12:25 

ale przez infolinię? mi przez bank zazwyczaj idą ok 4 dni, dlatego jestem ciekawa czy przez infolinię będzie szybciej
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 321 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 26 gości