Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... finite.pdf

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... atinum.pdf

-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Jak otrzymać certyfikat ubezpieczeniowy do kart Visa Infinite lub PKO Mc platinum:
Apl. IKO : ... Więcej > Moje sprawy Obsługa Twoich produktów > + Złóż nowy wniosek > Karty kredytowe > Pozostałe. Certyfikat ubezpieczenia podróżnego. Wypełniasz ramki. Kto i kiedy. Klikasz i przychodzi on line na Twojego maila.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6385 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298 ... 320  Następna
Autor Wiadomość
#5881 PostWysłany: 15 Sty 2026 15:45 

złoty
@opo więc jak widać mamy różne doświadczenia - Ciebie nie pytali i nie będziesz brał certyfikatu, mnie pytali i będę brał (na wszelki wypadek) ale zapewniam Cię, że koszt wystawiania dla mnie certyfikatów do tej pory i na najbliższe 30 lat jest wieeeeeeelokrotnie niższy, wręcz marginalny do kosztów obsługi moich dotychczasowych zdarzeń ubezpieczeniowych - najmniejsze z nich (jakie miałem) pewnie jest znacznie kosztowniejsze niż koszt wystawienia dotychczasowych i przyszłych certyfikatów dla mnie i mojej rodziny. Koszt wystawiania certyfikatów moim zdaniem nie pogorszy oferty ubezpieczeniowej. Z mojej strony to wszystko co mam do powiedzenia w temacie certyfikatów.
EDIT: a wystarczy by PKO podmieniło ten "okrojony" certyfikat w aplikacji na taki jak "wystawia dla wielu ręcznie" i po problemie ;) ale może lubią się babrać w reklamacje i ręczne robótki zamiast wstawić w aplikacji pełny certyfikat, kto ich tam wie. Ciekawe ile roboczo-godzin by to zajęło, taka podmiana i jaki byłby koszt w stosunku do kosztów ręcznego wystawiania dla chętnych. ;)

Ostatnio edytowany przez lluukk, 16 Sty 2026 11:22, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#5882 PostWysłany: 15 Sty 2026 16:00 

srebrny
lluukk napisał(a):
zapewniam Cię, że koszt wystawiania dla mnie certyfikatów do tej pory i na najbliższe 30 lat jest wieeeeeeelokrotnie niższy, wręcz marginalny do kosztów obsługi moich dotychczasowych zdarzeń ubezpieczeniowych - najmniejsze z nich (jakie miałem) pewnie jest znacznie kosztowniejsze niż koszt wystawienia dotychczasowych i przyszłych certyfikatów dla mnie i mojej rodziny.

Dla jednego lluukka zapewne tak ale jeżeli takich lluukków będzie milion? To się nazywa skalowalność.
Dla mnie również EOT ale zdrowy rozsądek podpowiada, aby korzystać z tego wtedy gdy potrzeba, a nie gdy jedziemy na weekend do Czech.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#5883 PostWysłany: 15 Sty 2026 17:10 

Loty: 49
Kilometry: 133 713
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
I nawet w tym durnym weekendzie w Czechach może być potrzebny.
Znam kilka przypadków z otoczenia, kiedy na nartach ludzie leżeli na stoku, zabierali ich z honorami helikopterem do szpitala a w tym czasie człowieka żona jechała 30 km taryfa po kwit ubezpieczenia na kwaterę aby przedstawić w szpitalu.
Tam, na marginesie połamany ortopeda :lol: , leżał na środkach przeciwbólowych prowizorycznie opatrzony.
Był kwit to się nim zajęli.
Tyle w temacie.

Na marginesie, tak korzystam z blika, aplikacji bankowych w telefonie, podpisów elektronicznych, etc.
;)
 Profil Relacje PM off  

#5884 PostWysłany: 15 Sty 2026 17:22 

srebrny
A ja znam człowieka, który ma sąsiada, którego szwagra córka poprosiła assistance swojego ubezpieczyciela o załatwienie kwestii potwierdzenia ubezpieczenia. Tak to się zwykle robi w XXI w.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
rw30 uważa post za pomocny.

#5885 PostWysłany: 15 Sty 2026 17:52 

srebrny
Teraz to walnąłeś...
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#5886 PostWysłany: 15 Sty 2026 17:59 

Loty: 49
Kilometry: 133 713
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
opo napisał(a):
A ja znam człowieka, który ma sąsiada, którego szwagra córka poprosiła assistance swojego ubezpieczyciela o załatwienie kwestii potwierdzenia ubezpieczenia. Tak to się zwykle robi w XXI w.

Jestem pod wrażeniem znajomości koligacji rodzinnych. :mrgreen:

Wiesz, w Austrii czy Niemczech faks to podstawowe narzędzie, więc skan może nie być wiarygodny ale to, co wyjdzie z faksu będzie honorowane. :lol:

f0ku5 napisał(a):
FUX napisał(a):
Znam kilka przypadków z otoczenia, kiedy na nartach ludzie leżeli na stoku, zabierali ich z honorami helikopterem do szpitala a w tym czasie człowieka żona jechała 30 km taryfa po kwit ubezpieczenia na kwaterę aby przedstawić w szpitalu.
Tam, na marginesie połamany ortopeda :lol: , leżał na środkach przeciwbólowych prowizorycznie opatrzony.
Tyle w temacie.

Na marginesie, tak korzystam z blika, aplikacji bankowych w telefonie, podpisów elektronicznych, etc.
;)
W EU to sie korzysta z EKUZ, a nie z certyfikatu od ubezpieczyciela.

Ja bym ten post usunął na Twoim miejscu.
;)
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#5887 PostWysłany: 15 Sty 2026 18:37 

niebieski
f0ku5 napisał(a):
FUX napisał(a):
Tyle w temacie.

;)
W EU to sie korzysta z EKUZ, a nie z certyfikatu od ubezpieczyciela.

Nie ma się kolego powodu tak chwalić swoją własną niewiedzą i ignorancją. I choć czasy są obecnie takie, że "modne jest pochwalić się głupotą", to jednak tutaj przeważa większość ludzi myślących.

Co do tego, że "wystawienie certyfikatu to koszt czasu ludzi". Tak.
Tylko że... my za to płacimy. NIKT nie ma darmowej Platinum/Infinite. Nawet ci, co im się wydaje, że tak mają. Zawsze za to płacimy.
A ten brak wystawiania certyfikatu jest tylko pójściem na łatwiznę. Aby "zbić koszty za wszelką cenę".
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5888 PostWysłany: 15 Sty 2026 19:35 

niebieski
@f0ku5 chętnie poznam jakie miałeś intencje zamieszczając ów post o EKUZ.
 Profil Relacje PM off  

#5889 PostWysłany: 15 Sty 2026 19:43 

niebieski
Mniejsza z tym, posty usuniete. Jak widac jestem za glupi ;)
 Profil Relacje PM off  

#5890 PostWysłany: 15 Sty 2026 23:16 

złoty
Żeby trochę rozluźnić atmosferę i zmienić temat, a chyba nie było:
eSIM w aplikacji PKO

Załączniki:
Screenshot_20260115_221252_IKO.jpg
Screenshot_20260115_221252_IKO.jpg [ 70.8 KiB | Obejrzany 1760 razy ]
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#5891 PostWysłany: 16 Sty 2026 01:15 
Awatar użytkownika

Loty: 130
Kilometry: 249 917
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Ceny tych eSimów kompletnie niekonkurencyjne.

Zdecydowanie lepsze opcje mozna znaleźć
2 ludzi lubi ten post.

#5892 PostWysłany: 16 Sty 2026 13:07 
Awatar użytkownika

Zasięg terytorialny też mógłby być lepszy. Jest niby Azja, ale bez Japonii.
 Profil Relacje PM off  

#5893 PostWysłany: 17 Sty 2026 13:15 

srebrny
Dzisiaj na fast tracku w WAW obsługujący pan powiedział mi, że na VI może wejść 2 dorosłych i 2 dzieci. Co mnie pozytywnie zaskoczyło, zawsze tak było?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5894 PostWysłany: 17 Sty 2026 13:23 

złoty
@opo to coś nowego, było, że posiadacz. W Regulaminie są dzieci do 13 r.ż. i nie widzę innych uprawnionych poza posiadaczem.
 Profil Relacje PM off  

#5895 PostWysłany: 17 Sty 2026 13:37 

srebrny
Ochroniarz pokazywał mi piktogram jaki ma dla tej karty i faktycznie poza zdjęciem karty były tam dwie os. dorosłe i dwoje dzieci. Niech ktoś przy okazji wizyty w WAW ktoś potwierdzi.
 Profil Relacje PM off
lluukk lubi ten post.

#5896 PostWysłany: 17 Sty 2026 14:19 

Loty: 203
Kilometry: 491 725
Krajów: 108 / 50.5%
złoty
Do tej pory w WAW było to na zasadzie dobrej woli - na jednym stanowisku czasem stał służbista i nie dało się przejść w więcej osób, za to na innym bez problemu. Jeśli to zmiana, to na plus :)
 Profil Relacje PM off  

#5897 PostWysłany: 17 Sty 2026 14:29 

złoty
Czyli jak to często bywa, Regulamin FT i strona wydawcy kk jedno a obsługa wie swoje (i nawet ma piktogram sprzeczny z Regulaminem i informacją na stronie banku) ;) - choć tym razem na korzyść posiadacza kk... choć bywa inaczej ;)
i teraz wytłumacz kolesiowi w wypożyczali aut na drugim końcu świata, że nawet nie musisz mieć ubezpieczenia wkładu własnego, bo to twój problem - najwyżej zapłacisz sam, choć masz dołączone do swojej kk - a on ma piktogram, że masz okazać potwierdzenie, że posiadasz albo musisz wykupić u niego, inaczej nie wyda auta... :)
 Profil Relacje PM off
piotrkr lubi ten post.

#5898 PostWysłany: 20 Sty 2026 11:59 

czy ktoś wypłacał gotówke kartą PKO BP Platninium w Maroko? które bankomaty są najlepsze? są jakieś kompletnie bezprowizyjne?
 Profil Relacje PM off  

#5899 PostWysłany: 20 Sty 2026 12:01 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
maroko-bankomaty-bez-prowizji-i-z-prowizja,625,126174
 Profil Relacje PM off
tetr1s lubi ten post.

#5900 PostWysłany: 22 Sty 2026 13:00 

Wykonywałem ostatnio transakcje w JOD. Beż żadnego DCC itp.
Na wyciągu z PKO BP transakcje zostały wykazane w USD po niekorzystnym kursie, a dopiero potem na PLN wg kursu Visa.
Reklamacje odrzucone.
Ktoś ma podobne doświadczenia?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6385 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298 ... 320  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: jutu501 oraz 0 gości