Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... finite.pdf

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... atinum.pdf

-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Jak otrzymać certyfikat ubezpieczeniowy do kart Visa Infinite lub PKO Mc platinum:
Apl. IKO : ... Więcej > Moje sprawy Obsługa Twoich produktów > + Złóż nowy wniosek > Karty kredytowe > Pozostałe. Certyfikat ubezpieczenia podróżnego. Wypełniasz ramki. Kto i kiedy. Klikasz i przychodzi on line na Twojego maila.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6377 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297 ... 319  Następna
Autor Wiadomość
#5861 PostWysłany: 11 Sty 2026 14:59 

złoty
@f0ku5 - czekam na niego - mam nadzieję, że dostanę w ciągu najbliższych dni (może nawet jutro) - też będzie link, mam nadzieję, że kolega @seal znów pomoże, bo ja jestem ciemna masa w kwestii "linkowania" ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN
Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵 Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵
#5862 PostWysłany: 12 Sty 2026 10:37 

Loty: 74
Kilometry: 95 761
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
lluukk napisał(a):
@mati141414 tak, prawdopodobnie w poniedziałek będę miał, dam znać.

Czekamy z niecierpliwoscia ;)
 Profil Relacje PM off  

#5863 PostWysłany: 12 Sty 2026 11:22 

złoty
Zgodnie z obietnicą, z kolejnym podziękowaniem dla @seal, który pomógł z linkiem.

Link do Certyfikatu ubezpieczenia dodanego do MasterCard Platinum PKO

https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... atinum.pdf

Certyfikat oczywiście wystawiony przez PKO Ubezpieczenia.
 Profil Relacje PM off
17 ludzi lubi ten post.
15 ludzi uważa post za pomocny.

#5864 PostWysłany: 14 Sty 2026 13:26 

Loty: 49
Kilometry: 133 713
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
I ciąg dalszy epopei z udziałem Banku.

Nie podzieliłem ich radosnego pisma i się odwołałem.
W odpowiedzi....

Szanowny Panie,
wystawimy Panu certyfikat.
W tym celu potrzebujemy uzyskać informację od kiedy do kiedy będzie Pan przebywał za granicą
( daty) i dane osób, które będą podróżować razem z Panem (partner, dzieci).
Prosimy przesłać te informację w odpowiedzi zwrotnej z zaznaczeniem, że certyfikat możemy wysłać do Pana
na adres e-mail.
Dziękujemy.
Z poważaniem,
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5865 PostWysłany: 14 Sty 2026 13:45 

złoty
Potwierdzam to co napisał @FUX

- jak się ich przyciśnie wydają imienny certyfikat z datami podróży.

Dziś dzwoniła Pani z banku , żebym podał daty i przyślą mailem.
EDIT: Certyfikat imienny mam już na mailu.

Ostatnio edytowany przez lluukk, 14 Sty 2026 14:28, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
sliwa122 uważa post za pomocny.

#5866 PostWysłany: 14 Sty 2026 13:52 

niebieski
Tylko po co to całe zamieszanie? :roll:
Pewnie ktoś robi w centrali analizy czasu pracy i wyszło im, że wydanie takiego kwitu zajmuje pierdyliard minutoosobopoświęceń.
 Profil Relacje PM off
lluukk lubi ten post.

#5867 PostWysłany: 15 Sty 2026 10:31 

niebieski
Errata:

Spieszę poinformować, iz dzisiaj otrzymałem dwa IMIENNE dokumenty na wybrane okresy podróży. Jeden na wyjazd do Azji, drugi na okres letni na EU zgodnie z wysłanym zapotrzebowaniem.

Każdy po 6 stron wyszczególnieniem.

Można?

Można.
;)
 Profil Relacje PM off
sliwa122 lubi ten post.
sliwa122 uważa post za pomocny.

#5868 PostWysłany: 15 Sty 2026 10:34 
Moderator forum
Awatar użytkownika

@FUX czy otrzymane dokumenty są podobne do tych wklejonych wcześniej przez chłopaków?
FUX lubi ten post.

#5869 PostWysłany: 15 Sty 2026 10:34 

srebrny
@FUX
do czego konkretnie niezbędne są Ci te certyfikaty? W szczególności po EU?
Rozumiem konieczność posiadania kwita, gdy jedziemy do kraju, który wymaga potwierdzenia ubezpieczenia. Zastanawiam się jakie są jeszcze inne scenariusze.
 Profil Relacje PM off
FUX lubi ten post.

#5870 PostWysłany: 15 Sty 2026 11:08 

złoty
@Gadekk odpowiem, bo też mi już przysłali imienne - są to praktycznie takie same certyfikaty, tylko na imiennym są: imię i nazwisko oraz data podróży, mogą być też wpisane osoby współubezpieczone. Tak wygląda pierwsza strona.

Załączniki:
Screenshot_20260115_101030_Adobe Acrobat.jpg
Screenshot_20260115_101030_Adobe Acrobat.jpg [ 166.14 KiB | Obejrzany 894 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#5871 PostWysłany: 15 Sty 2026 13:15 

niebieski
opo napisał(a):
@FUX
do czego konkretnie niezbędne są Ci te certyfikaty? W szczególności po EU?
Rozumiem konieczność posiadania kwita, gdy jedziemy do kraju, który wymaga potwierdzenia ubezpieczenia. Zastanawiam się jakie są jeszcze inne scenariusze.

Za jednym zamachem poprosiłem.

Przy okazji podaję @:

zgloszenia.karty@pkobp.pl
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#5872 PostWysłany: 15 Sty 2026 14:45 

srebrny
FUX napisał(a):
Za jednym zamachem poprosiłem.

Ale w jakim konkretnie celu potrzebny Ci *jakikolwiek* certyfikat?
 Profil Relacje PM off
FUX lubi ten post.

#5873 PostWysłany: 15 Sty 2026 14:57 

niebieski
Dlaczego?
A jeżeli nie masz możliwości skorzystanie z komórki, brak zasięgu, uszkodzenie, to masz się czym posiłkować.

Wiesz, nadal u nas kultywowany jest Bóg pieczątka. :lol:
;)
 Profil Relacje PM off
tetr1s lubi ten post.

#5874 PostWysłany: 15 Sty 2026 15:11 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Lepiej nie nadwyrężać ich cierpliwości kiedy rzeczywiście nie potrzebujemy takiego druku, bo może się skończyć uszczupleniem / pogorszeniem oferty
 Profil Relacje PM off
opo lubi ten post.

#5875 PostWysłany: 15 Sty 2026 15:11 

srebrny
W takim razie nie dziwię się, że ubezpieczyciel na pewnie niszowym dla siebie produkcie robi problemy z wystawianiem certyfikatów. Jeżeli rentowność produktu jest niska, a do tego każdy prosi o papier, bo "pieczątka rzecz święta" (choć nigdy nie miał problemu z likwidacją szkody), a już szczególnie w EU to możemy się spodziewać niebawem robienia jeszcze większych problemów z certyfikatem, wprowadzenia opłaty za certyfikat albo pogorszenia ubezpieczenia, aby podnieść rentowność produktu. Przy płatnościach kartą rozumiem, że też zawsze bierzesz potwierdzenie transakcji, bo papier to papier.
 Profil Relacje PM off
rw30 uważa post za pomocny.

#5876 PostWysłany: 15 Sty 2026 15:15 

złoty
@opo Jasne, najbardziej kosztowne dla ubezpieczyciela i zmniejszające rentowność produktu jest wystawienie certyfikatu ;). Są granice...
Proponuję "troskliwym" nie zgłaszajcie szkód a rentowność produktu wzrośnie.

Ostatnio edytowany przez lluukk, 15 Sty 2026 15:18, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#5877 PostWysłany: 15 Sty 2026 15:18 

srebrny
@lluukk
powiedz mi jedno: ale PO CO?
 Profil Relacje PM off  

#5878 PostWysłany: 15 Sty 2026 15:26 

złoty
@opo ode mnie wołali ze dwa razy w wypożyczalni aut (czy mieli uzasadnienie, czy nie to inna (!) sprawa) chcieli bym, płacił ubezpieczenie na miejscu albo nie dostanę auta, i tu zamiast się wykłócać po 12 h lotu, dzwonić do centrali, tłumaczyć itp. pokazałem papier i problem się zakończył w minutę. Ja uważam, że na wszelki wypadek warto mieć, jeśli ktoś uważa inaczej - nie musi go brać. Ale argumentacja, że to wystawienie certyfikatu zmniejsza rentowność... bez komentarza.
Jak pogorszą ofertę to między innymi ja będę winny, bo już kilka razy dostawałem kasę z ubezpieczenia i to nie małą, a za karty (a kilka mamy w rodzinie) nie zapłaciliśmy ani złotówki. Nie, to nie certyfikat jest dla ubezpieczyciela kosztowny moim subiektywnym zdaniem, bo ile osób o niego faktycznie się mocno upomni po odbiciu od Infolinii, że nie dają i już - moim zdaniem niewiele będzie takich osób, może trochę z forum i paru innych upierdliwców.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5879 PostWysłany: 15 Sty 2026 15:31 

Loty: 209
Kilometry: 711 502
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
Taki wydrukowany certyfikat to zabezpieczenie na wszelki wypadek, tym bardziej że zawartość tego dokumentu jest znacznie bardziej szczegółowa niż zaświadczenia w aplikacji, gdzie nie jest wskazany ubezpieczyciel czy sumy poszczególnych ubezpieczeń i który jest bublem z mojego punktu widzenia.

Poza tym, raczej nie musi chodzić o to, że u nas papier i pieczątka to coś, co ma moc ale chodzi o podejście ludzi w innym, nieznanym nam i zupełnie innym niż nasz, kraju. A i u nas wiele osób nadal woli mieć papier z pieczątką, gotówkę w ręku a sprawy urzędowe załatwiać osobiście, ale jest też duża grupa, która stosuje dokumenty elektroniczne, podpisy elektroniczne, tzw. e-doręczenia i uważa to za wygodę i coś normalnego.
A przy okazji a propos nowoczesności kontra tradycyjny papier, to ilu z forumowiczów wykorzystuje doręczenia elektroniczne i w ten sposób odbiera (albo jest w stanie odbierać) urzędową korespondencję? Pewnie zdecydowana większość, co jest zrozumiałe w świetle dyskutowanej nowoczesności.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5880 PostWysłany: 15 Sty 2026 15:33 

srebrny
lluukk napisał(a):
Ja uważam, że na wszelki wypadek warto mieć, jeśli ktoś uważa inaczej - nie musi go brać. Ale argumentacja, że to wystawienie certyfikatu zmniejsza rentowność... bez komentarza.

Skoro robią to ręcznie to czas pracy ludzi kosztuje.
W życiu nie brałem certyfikatu ubezpieczenia od żadnego TU, wielokrotnie likwidowałem z sukcesem szkody. Nikt nigdy mnie nie pytał o żaden certyfikat, który nie ma ustalonego wzorca i równie dobrze mogę pokazać paszport Polsatu. Oczywiście nie zachęcam do okazywania takich kwitów oficjalnym władzom np. na granicy.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6377 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297 ... 319  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości