Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... finite.pdf

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... atinum.pdf

-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Jak otrzymać certyfikat ubezpieczeniowy do kart Visa Infinite lub PKO Mc platinum:
Apl. IKO : ... Więcej > Moje sprawy Obsługa Twoich produktów > + Złóż nowy wniosek > Karty kredytowe > Pozostałe. Certyfikat ubezpieczenia podróżnego. Wypełniasz ramki. Kto i kiedy. Klikasz i przychodzi on line na Twojego maila.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293 ... 320  Następna
Autor Wiadomość
#5781 PostWysłany: 16 Gru 2025 09:11 

złoty
@rafipl całej - jeśli rezygnacja będzie z przyczyn określonych w OWU.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#5782 PostWysłany: 16 Gru 2025 09:18 

Planuję wrócić tymczasowo z Infinite na Platinum żeby odzyskać trochę zdolności kredytowej, i pytanie kiedy najlepiej to zrobić - po wyrobieniu obrotu rocznego ale przed pobraniem opłaty rocznej, czy już po pobraniu opłaty?
 Profil Relacje PM off  

#5783 PostWysłany: 16 Gru 2025 11:53 

niebieski
A może - w drodze wyjątku - obniż sobie limit na Infinite np. do 20 tys. zł? Zawsze prościej będzie wrócić z limitem niż ze zmianą całej karty, a i benefity VI zachowasz. :D
 Profil Relacje PM off  

#5784 PostWysłany: 16 Gru 2025 12:15 

Loty: 49
Kilometry: 133 713
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
A minimum to nie 50 000?
 Profil Relacje PM off  

#5785 PostWysłany: 16 Gru 2025 15:39 

niebieski
Formalnie tak.
Ale jak dyrektor oddziału się zgodzi, a zdarza się to - trzeba poprosić za pośrednictwem doradcy - to w tzw. "drodze wyjątku" limit może być mniejszy :)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#5786 PostWysłany: 16 Gru 2025 18:27 

Mam pytanie, z tematem jestem obeznany. Posiadam MC i pojawiła mi się możliwość przejścia na Infinite. Sprawdzałem i mam podpisz umowę. Obrotu VI raczej nie wyrobię na opłatę roczną, może na pół - z MC jestem zadowolony, raz korzystałem z ubezpieczenia i bezproblemowo, loty raczej EU. Tak z doświadczenia czy jest to faktycznie taki złoty graal. Jakoś tak jestem sceptycznie nastawiony, choć 35 mln ubezpieczenia to nie przepierdy.
 Profil Relacje PM off  

#5787 PostWysłany: 16 Gru 2025 18:31 

Loty: 49
Kilometry: 133 713
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Masz 10 saloników, czasami FT, czasami przejdziesz na bezczelnego z kartą, PP, ubezpieczenie podróżne, KL, etc.
Samo UP na kilka wyjazdów z rodziną ten tysiak pochłonie, więc jednak warto.
Nawet w PL masz asekurację.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#5788 PostWysłany: 16 Gru 2025 19:15 

Loty: 363
Kilometry: 679 416
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
sanchopan napisał(a):
Formalnie tak.
Ale jak dyrektor oddziału się zgodzi, a zdarza się to - trzeba poprosić za pośrednictwem doradcy - to w tzw. "drodze wyjątku" limit może być mniejszy :)

ten bank nie przestaje mnie zadziwiać. Dyrektor oddziału może wpłynąć na decyzję o wydaniu karty w sytuacji, gdy klient nie ma zdolności na 50k? bardzo ciekawe.
ciekawe jak takie wyjątki są uzasadniane potem na kontroli wewnętrznej czy audycie
ciekawe czy przy kredycie też to tak działa :D
aczkolwiek dla klienta to komfortowa sytuacja i przydatna informacja
 Profil Relacje PM off  

#5789 PostWysłany: 16 Gru 2025 19:23 

1. Gość ma kartę i zdolność.
2. Chce zmniejszyć limit, żeby mieć więcej zdolności.
3. Kolega proponuje opcję zmniejszenia limitu poniżej wymaganego minimalnego.

O jakich audytach mówisz?
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#5790 PostWysłany: 16 Gru 2025 19:25 

niebieski
@wilczagorka Komplikujesz niepotrzebnie sytuację relatywnie prostą i jednocześnie korzystną dla klienta.
Ergo - potem ją zlikwidują, bo "sami klienci komplikują".
Po co samemu sobie robić krzywdę, bo "nie rozumiem do końca ciągu przyczynowo-skutkowego"?

Ostatnio edytowany przez sanchopan, 16 Gru 2025 20:53, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
FUX lubi ten post.

#5791 PostWysłany: 16 Gru 2025 19:31 

Loty: 204
Kilometry: 492 120
Krajów: 108 / 50.5%
złoty
@WybrzezeKS też raczej założyłem scenariusz, gdzie mając już VI i limit 50k lub więcej i chcemy go zmniejszyć. @wilczagorka to byłoby zbyt piękne, aby PKO BP rozdawało VI jak cukierki. Inna sprawa, to może być dostępne jako oferta pracownicza / benefit dla wybranych stanowisk, ale tutaj musiałby się ktoś wypowiedzieć, kto zna temat od drugiej strony.
 Profil Relacje PM off  

#5792 PostWysłany: 17 Gru 2025 00:25 
Awatar użytkownika

Jako posiadacz pko mastercard platinum skorzytalem z ubezpieczenia wkladu własnego. Elegancko pieniądze zwrocone po 30 dniach. Wyslalem zdjecia, opis jak to sie stalo i fakture za szkody od wypozyczalni, z kopia paragonu (ściągnięcie z kaucji), po Portugalsku.
Mielismy szkode parkingowa, ktos w nas uderzyl i zwial.

Takze na razie polecam.

Zastanawiam sie tylko czy teraz moja suma ubezpieczenie się zmniejsza o te kwote, i jezeli tak to czy sie po roku resetuje. Ktos cos?
 Profil Relacje PM off
rw30 uważa post za pomocny.

#5793 PostWysłany: 17 Gru 2025 01:02 

Loty: 363
Kilometry: 679 416
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
jeśli ktoś potrzebuje większą zdolność to w konkretnym celu, na kredyt lub inną kartę. Jak obniży limit na VI i zrobi to do czego potrzebował większej zdolności to już może nie wyjść zdolność ponownie na VI. Produkt VI jest prestiżowy i ktoś nie bez powodu ustalił minimalny limit 50k. Sposobność by dyrektor oddziału miał możliwość ingerencji w taki produkt jest dla mnie po prostu ciekawa i niespotykana.
 Profil Relacje PM off  

#5794 PostWysłany: 17 Gru 2025 09:51 

niebieski
Co ty mówisz - że "obniży limit na VI" to wtedy "nie wróci do VI"? :shock: Przecież wciąż będzie miał Infinite, tyle że z mniejszym limitem? :roll:

De Te napisał(a):
Zastanawiam sie tylko czy teraz moja suma ubezpieczenie się zmniejsza o te kwote, i jezeli tak to czy sie po roku resetuje. Ktos cos?

Wystarczyło poczytać OWU :)
Limit dla każdego z Polski wyjazdu odnawia się.

Tylko że... ja już kiedyś dopytywałem w banku, ale nie otrzymałem żadnej wiążącej, konkretnej odpowiedzi, co w przypadku jak lecimy np. do Włoch, gdzie wynajmujemy auto, a następnie z Włoch np. do Gruzji i tam również wynajmujemy auto: czy ten limit się odnowi w razie potrzeby, skoro NIE lecimy z Polski do tej Gruzji? :roll:
 Profil Relacje PM off  

#5795 PostWysłany: 17 Gru 2025 11:02 

Loty: 209
Kilometry: 711 502
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
@kmaleczki
Jeśli sumy ubezpieczenia posiadanej karty są dla Ciebie aż nadto wystarczające, to Visa Infinite może faktycznie być na wyrost. Wyższe sumy VI są na pewno atutem przy dalekich (koszty leczenia) i drogich (koszty rezygnacji) podróżach. W podróżach po Europie (skoro tak podróżujesz) być może nie będziesz ich wykorzystywać.
 Profil Relacje PM off  

#5796 PostWysłany: 18 Gru 2025 00:35 

niebieski
sanchopan napisał(a):
Co ty mówisz - że "obniży limit na VI" to wtedy "nie wróci do VI"? :shock: Przecież wciąż będzie miał Infinite, tyle że z mniejszym limitem? :roll:

De Te napisał(a):

Wystarczyło poczytać OWU :)
Limit dla każdego z Polski wyjazdu odnawia się.

Tylko że... ja już kiedyś dopytywałem w banku, ale nie otrzymałem żadnej wiążącej, konkretnej odpowiedzi, co w przypadku jak lecimy np. do Włoch, gdzie wynajmujemy auto, a następnie z Włoch np. do Gruzji i tam również wynajmujemy auto: czy ten limit się odnowi w razie potrzeby, skoro NIE lecimy z Polski do tej Gruzji? :roll:
To chyba też jest napisane w OWU. Z tego co pamiętam będzie to jedna podróż i jedna szkoda przy wynajmie może być pokryta.
 Profil Relacje PM off
FUX lubi ten post.

#5797 PostWysłany: 18 Gru 2025 10:25 

Loty: 302
Kilometry: 645 232
Krajów: 46 / 21.5%
złoty
Zmniejszenie limitu poniżej 50ooo powoduje od razu zmianę karty na Platinum, nie da się posiadać Visa Infinite z mniejszym limitem.
 Profil Relacje PM off  

#5798 PostWysłany: 18 Gru 2025 10:48 

niebieski
Nie wiesz, nie masz pojęcia - to nie udawaj, że wiesz. Bo NIE wiesz, a innych wprowadzasz w błąd.
Miałem tak dosyć długo, a ty mi tutaj farmazony wymyślasz, że "tak się nie da". :lol: :lol: :lol:

@piwili - tak, to prawda, że jest to opisane w ten sposób w OWU. Ale... ale nikt nie umiał mi nigdy wyjaśnić, co to znaczy owa "podróż". Czy jest to podróż z Polski do Hiszpanii (to jest akurat jasne), czy jak potem z Hiszpanii lecę do Maroka, to znowu jest to kolejna podróż czy nie. Bo w praktyce to oczywiście jest kolejna podróż, ale już "nie z Polski".
Nie jest to absolutnie doprecyzowane. I nikt nic nie wie: czeski film. :mrgreen: :roll:
 Profil Relacje PM off  

#5799 PostWysłany: 18 Gru 2025 10:52 

złoty
Przecież to jest w OWU, co nie jest jasne?
54. Podróż zagraniczna – podróż, której miejscem docelowym nie jest Kraj rezydencji Ubezpieczonego, obejmującą następujące bezpośrednio
po sobie okresy:
1) od przekroczenia granicy Rzeczpospolitej Polskiej do przybycia do miejsca pobytu poza granicami Rzeczpospolitej Polskiej, w celu
określonym w pkt 2;
2) pobyt poza granicami Rzeczpospolitej Polskiej, w celu wypoczynkowym, uprawiania Sportów rekreacyjnych, Sportów wysokiego ryzyka,
Sportów zimowych wysokiego ryzyka, wykonywania pracy;
3) powrót z miejsca pobytu poza granicami Rzeczpospolitej Polskiej, do przekroczenia granicy Rzeczpospolitej Polskiej
 Profil Relacje PM off
friend uważa post za pomocny.

#5800 PostWysłany: 18 Gru 2025 11:02 
Moderator forum
Awatar użytkownika

seal napisał(a):
Zmniejszenie limitu poniżej 50ooo powoduje od razu zmianę karty na Platinum, nie da się posiadać Visa Infinite z mniejszym limitem.

Nie jest to prawdą ;)
4 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293 ... 320  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości