Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1381 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 70  Następna
Autor Wiadomość
#1161 PostWysłany: 30 Paź 2012 13:23 

Loty: 49
Kilometry: 69 318
Krajów: 9 / 4.2%
Mi również dziś rozliczyli transakcję. Pobrali pieniądze dwa razy - zupełnie jakby za jedną osobę osobno się płaciło i za drugą osobno. Ale kwoty pobrali w sumie poprawne. Wzięli trochę więcej niż miałam zablokowane - o jakąś złotówkę. Pewnie róznice w kursie.

Ja też trzymam kciuki żeby nie zbankrutowali do końca marca!

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#1162 PostWysłany: 30 Paź 2012 13:26 

A u mnie blokada zeszła w sobotę ale środki cofnęło mi na rachunek. Do tej pory kasy nie mam pobranej... Ktoś tak ma?
 Profil Relacje PM off  

#1163 PostWysłany: 30 Paź 2012 13:28 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Dzwoniłem do nich w sprawie tych ticketów które rzekomo mieli ponownie wysyłać. Zgłosiłem ich brak. Miły pan potwierdził rezerwacje i wysłał na maila bilety.

#1164 PostWysłany: 30 Paź 2012 13:34 

Loty: 49
Kilometry: 69 318
Krajów: 9 / 4.2%
adriano84 napisał(a):
Dzwoniłem do nich w sprawie tych ticketów które rzekomo mieli ponownie wysyłać. Zgłosiłem ich brak. Miły pan potwierdził rezerwacje i wysłał na maila bilety.

To ja chyba też będę musiała zadzwonić.... Bo biletów w ogóle nie dostałam na maila. Jedyne co mam to jakiś pdf który pobrałam ze strony po zrobieniu rezerwacji i e-ticket z Saudiairlines.com. W zasadzie chyba powinno wystarczyć, ale wolałabym mieć oficjalnego maila.

#1165 PostWysłany: 30 Paź 2012 14:01 
Awatar użytkownika

niebieski
adriano84 napisał(a):

Na jaki numer dzwoniłeś?

#1166 PostWysłany: 30 Paź 2012 15:01 
Awatar użytkownika

niebieski
kerad85 napisał(a):
adriano84 napisał(a):

Na jaki numer dzwoniłeś?

ten ogólny: 0 801 107 700 / następnie 2

#1167 PostWysłany: 30 Paź 2012 15:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Maris83 napisał(a):
Mnie zastanawia co to za ludzie na Polskim pracują - nie rozumiejąc 50% polskich słów.

Gość co mnie obsługiwał mówił silnym akcentem włoskim, nawijając makaron na moje uszy.
Ale zapytał za chwilę zapytał H jak Honorata? Więc Włochem raczej nie był tylko emigrantem z Polski :)

#1168 PostWysłany: 30 Paź 2012 15:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Pytanie do osób którym zeszły odpowiednie kwoty - z jakich banków/kart korzystaliście? U mnie na karcie do konta z Alior Sync dzisiaj zniknęła blokada :(

Zauważyłem też że przy wyszukiwaniu przez stronę Alitalii po numerze rezerwacji pojawiło mi się "Status:the ticket has not been issued , the reservation expires on 27/10/2012", zamiast informacji o braku rezerwacji która była wcześniej. Po numerze blietu mam "The system is not available at the moment. Please, try again later".
 Profil Relacje PM off  

#1169 PostWysłany: 30 Paź 2012 15:56 

Mareckipl napisał(a):
Pytanie do osób którym zeszły odpowiednie kwoty - z jakich banków/kart korzystaliście? U mnie na karcie do konta z Alior Sync dzisiaj zniknęła blokada :(

Zauważyłem też że przy wyszukiwaniu przez stronę Alitalii po numerze rezerwacji pojawiło mi się "Status:the ticket has not been issued , the reservation expires on 27/10/2012", zamiast informacji o braku rezerwacji która była wcześniej. Po numerze blietu mam "The system is not available at the moment. Please, try again later".

Tez płaciłam karta z Synca. I blokada zeszła mi w zeszłym tygodniu, ale kasa się nie pobrała... :/
 Profil Relacje PM off  

#1170 PostWysłany: 30 Paź 2012 16:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja płaciłem MC prepaid i potwierdzam że wszystko u mnie już jest ok.

#1171 PostWysłany: 30 Paź 2012 17:13 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 72 216
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
adriano84 napisał(a):
Ja płaciłem MC prepaid i potwierdzam że wszystko u mnie już jest ok.

U mnei podobnie -4zl za lot do madrytu przez rzym :D
 Profil Relacje PM off  

#1172 PostWysłany: 30 Paź 2012 20:41 
Awatar użytkownika

Loty: 105
Kilometry: 146 485
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
@ Maris83 czy Ty składałeś może jakąkolwiek reklamacje na swoje bilety 0,00?? bo wiem, że pierwszy z tych lotów masz za kolka dni. ja mam 10go listopada.

#1173 PostWysłany: 30 Paź 2012 22:35 
Awatar użytkownika

niebieski
zolwik21 napisał(a):
Tez płaciłam karta z Synca. I blokada zeszła mi w zeszłym tygodniu, ale kasa się nie pobrała... :/

Na mojej karcie właśnie pojawiło się obciążenie (nie blokada) z datą operacji 20 października. Co ciekawe zmieniła się waluta - moja karta zamiast w jenach została obciążona w dolarach, acz kwota po przeliczeniu pozostała bardzo zbliżona.
 Profil Relacje PM off  

#1174 PostWysłany: 31 Paź 2012 00:02 

Loty: 39
Kilometry: 70 170
Krajów: 16 / 7.5%
płaciłem kredytową Visą z mBanku, transakcja zaksięgowana wczoraj na odpowiednią kwotę.

#1175 PostWysłany: 31 Paź 2012 00:15 

niebieski
prezes napisał(a):
płaciłem kredytową Visą z mBanku, transakcja zaksięgowana wczoraj na odpowiednią kwotę.

a u mnie, blokada zniknela, rachunek nie obciazaony.. Bilety "open for use" (tez dla dziecka < 25.000 jenow). Brak emaila z Alitalii
 Profil Relacje PM off  

#1176 PostWysłany: 31 Paź 2012 00:18 

HON fly4free
Maris : problem polega na tym, że ci przedstawią kopię wysłanych maili, których rzekomo nie dostałeś (nawet jeśli dostałeś tylko ogólny mail bez wskazania kodu rezerwacji jest to informacja od przewoźnika i skoro nie wyszczególniono rezerwacji można przyjąć że dotyczy ona wszystkich rezerwacji dokonanych u tego przewoźnika w tym okresie) i na tym zabawa w odszkodowania się skończy bo problem dotyczy sporu o zawarcie umowy przewozu a nie odmowy wstępu na pokład w zakresie wskazanym przez 261/2004 i judykaturę na jego podstawie.
 Profil Relacje PM off  

#1177 PostWysłany: 31 Paź 2012 00:22 
Awatar użytkownika

Loty: 105
Kilometry: 146 485
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
w każdym bądź razie ja sie jutro wybieram na pocztę i ślę tą moją reklamację :D

#1178 PostWysłany: 31 Paź 2012 00:45 

Wbrew temu co większości wypowiadających się tutaj wydaje to, że Maris dostał jakiegokolwiek maila wcale nie jest oczywiste. Ja również dokonałem rezerwacji za zerową kwotę, zanim "promocja" się skończyła zamówiłem jeszcze etixy na email z włoskiej strony przewoźnika. Jak do tej pory nie dostałem ŻADNEGO maila od linii, nawet z ogólną informacją o anulowaniu darmowych biletów.
 Profil Relacje PM off  

#1179 PostWysłany: 31 Paź 2012 01:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
I want to share this amazing story i just read (thanks to google translate!) on an Italian forum thread about this case. I don't know the author but I thought it would be interesting to give you this info about what happened today at the airport of Naples. source: http://forum.zingarate.com/class-action ... ge-35.html

"Hello everyone, maybe I'll be OT ... I apologize in advance but this thing happened to me today, Thursday October 25th 2012 is incredible.

I state that Alitalia flight on the route Naples - Milan Linate 2 times a week for work. I am a user millemiglia Freccia Alata.

I also like you I got tickets to Japan from the site using the promo zero yen and to me they have canceled and are void. (I joined the class action and sent to the etk erpacio).

However, today I go to the airport and put on his neck a sign printed in the office, "aLIEtalia. You book. We cancel", that is exactly the message of the shirts that I saw here on the forum.

I was at the airport waiting and then I got in line for imbarcami. The supervisor made me remove the line, I ordered with ways threatening to take away from the neck that thing, because it breached the good name and image (as if the matter was not one thing that touched them). .. I finally called the police and security officers AZ.

I take them half an hour with questions about what happened, snapping photos and taking photos to coupons, as if I were a terrorist. They even called the Canine Unit (the one with the dogs for drugs). I thought I was over there. After a secret meeting of 10 minutes, they took me to the police guard of Milan Linate and did not want me on board. The motivation was, "She's annoying, her attitude is annoying and the commander has decided not to accept it on board ... if you want we will refund the ticket."

Not content, I do in the meantime follow us. They took me to a dark room where there was me, two security guards AZ and 4 policemen there and hell broke loose. I was warned that my behavior would not make me fly with Alitalia more if it continued, I practically "bannavano" by the company. I have made it very intimidating with ways that I can (I hope not to) sue for slander and libel, because I have no real information provided to other passengers (for them, my sign was defamatory and untrue). In all this I was in a row, quiet and silent and waited my turn. I did not do propaganda or passed out flyers. I had the neck only the sign (A4 sheet printed in color) and I did not give confidence to anyone.

At the end I have to fly, but I have re-routed on another flight, making me promise to stop with the protest at the airport and intimandomi that from now on I will be controlled at Linate view.

In my heart I hope I am not being made any complaint ... but I also hope that this company face the end we all think it is meant to do."
 Profil Relacje PM off  

#1180 PostWysłany: 31 Paź 2012 08:12 

Mareckipl napisał(a):
zolwik21 napisał(a):

Na mojej karcie właśnie pojawiło się obciążenie (nie blokada) z datą operacji 20 października. Co ciekawe zmieniła się waluta - moja karta zamiast w jenach została obciążona w dolarach, acz kwota po przeliczeniu pozostała bardzo zbliżona.

Faktycznie, pojawiło się obciążenie: dwa biletu po 17 USD :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1381 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 70  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: jar188, ncn, radomt, Retuos oraz 12 gości