Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1381 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 70  Następna
Autor Wiadomość
#1081 PostWysłany: 26 Paź 2012 12:50 
Awatar użytkownika

Loty: 105
Kilometry: 146 485
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
[quote="Maris83"][/quote]

a dzwoniłem na polską infolinie i w sumie nic sie nie dowiedziałem nowego (bilety za conajmniej 0,01eur będą, reszta anulowana)...eh

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#1082 PostWysłany: 26 Paź 2012 12:50 
Awatar użytkownika

niebieski
marek2011 napisał(a):
Poza tym dziewacznym trafem akurat wszystkie maile wszędzie docierały w komplecie a do Ciebie nie dotarł ani jeden. Prawdopodobieństwo takiej sytuacji jak w Totoloku ;-)

nie chce bronic marisa ale akurat ja dostałem jedynie info o anulowaniu, ale nikt mi nie powiedział czego. Żadnych konkretów. Zapewne to nie przejdzie, ale mimo wszystko mogliby sie postarac i wskazac choc nr rezerwacji...
 Profil Relacje PM off  

#1083 PostWysłany: 26 Paź 2012 12:53 

HON fly4free
Blackall: ale nawet po takim mailu pasazer wie że cos jest nie tak i sprawdza status swojej rezerwacji bo ma informację od przewoźnika. W razie wątpliwości dzwoni i weryfikuje. Poza tym była też druga seria maili juz z opisanymi numerami rezerwacji i one tez raczej do wszystkich docierały.
 Profil Relacje PM off  

#1084 PostWysłany: 26 Paź 2012 13:03 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
Ja dostałem anulację po raz drugi - w tytule maila był numer rezerwacji. Kilka dni temu.

#1085 PostWysłany: 26 Paź 2012 13:03 
Awatar użytkownika

niebieski
marek2011 napisał(a):
Blackall: ale nawet po takim mailu pasazer wie że cos jest nie tak i sprawdza status swojej rezerwacji bo ma informację od przewoźnika. W razie wątpliwości dzwoni i weryfikuje. Poza tym była też druga seria maili juz z opisanymi numerami rezerwacji i one tez raczej do wszystkich docierały.

ad 1. tak, zgadzam sie, ale...
ad 2. ...ja dalej nie dostałem nic o odwołaniu konkretnej rezerwacji! Mam void na saudi, ale nie mam o tym maila dla konkretnej rezerwacji..
 Profil Relacje PM off  

#1086 PostWysłany: 26 Paź 2012 13:10 
Awatar użytkownika

niebieski
pawi napisał(a):
Ja dostałem anulację po raz drugi - w tytule maila był numer rezerwacji. Kilka dni temu.

i co zamierzasz w tej sytuacji? Jakieś reklamacje, maile do Alitali czy cos innego?

#1087 PostWysłany: 26 Paź 2012 13:17 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 82 783
Krajów: 15 / 7.0%
srebrny
No jeśli już mówimy o tych mailach to też nie do końca jest wszystko takie oczywiste. Ja mam około 10 lotów, do wszystkich dostałem te bezwartościowe emaile, które wylądowały w spamie. Natomiast co do tych z numerami rezerwacji to otrzymałem tylko 3 (na najbliższe daty 5-6 list nic), więc też wydaje mi się oczywistym postawienie się na Okęciu z asem w rękawie.

#1088 PostWysłany: 26 Paź 2012 13:17 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 3 965
Krajów: 2 / 0.9%
Maris83 napisał(a):
marek2011 napisał(a):
Była też druga seria maili juz z opisanymi numerami rezerwacji i one tez raczej do wszystkich docierały.

Do mnie nie dotarł żaden, ile razy jeszcze muszę to napisać, żeby to wszyscy zrozumieli? Daje mi to podstawę do roszczeń.

Dobra za 10dni masz swój pierwszy lot to zobaczymy co tam zwołujesz i jak Ci poszło. Najlepiej nagraj to na kamerę czy telefon, żebyś mógł nam udowodnić jaki jesteś fajny ok ??? :)

Ostatnio edytowany przez ordys1990, 26 Paź 2012 13:19, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1089 PostWysłany: 26 Paź 2012 13:18 

niebieski
Maris83 napisał(a):
marek2011 napisał(a):
Była też druga seria maili juz z opisanymi numerami rezerwacji i one tez raczej do wszystkich docierały.

Do mnie nie dotarł żaden, ile razy jeszcze muszę to napisać, żeby to wszyscy zrozumieli? Daje mi to podstawę do roszczeń.

Az dziw bierze ze bilety dotarly.. moze dlatego ze bylo ich 200 to twoj provider uznal ze to spam, i filtruje teraz skutecznie Alitalie?
 Profil Relacje PM off  

#1090 PostWysłany: 26 Paź 2012 13:20 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 82 783
Krajów: 15 / 7.0%
srebrny
ordys1990 napisał(a):
Maris83 napisał(a):
marek2011 napisał(a):

Dobra za 10dni masz swój pierwszy lot o zobaczymy co tam zwołujesz i jak Ci poszło i najlepiej nagraj to na kamerę czy telefon, żeby mógł nam udowodnić jaki jesteś fajny ok ??? :)

Mam pytanie. Po co uskuteczniasz jakieś ataki na forumowiczów, którzy teoretycznie nie mają nawet prawa podejrzewać, że nie lecą. Już teraz stałeś się 'fajny'?

#1091 PostWysłany: 26 Paź 2012 13:24 

niebieski
Też mnie dziwi, że kilkaset maili nie dotarlo akurat do Marisa, któremu taki fakt niewątpliwie jest na rękę. Może ustawił swój serwer pocztowy tak, żeby odbijał maile od Alitalii?;)

W każdym razie nie ma to większego znaczenia. Linia lotnicza przedstawi screenshoty potwierdzające wysłanie maila i to wystarczy. Jak będzie trzeba, to je nawet spreparują. Słowo przeciwko słowu.

#1092 PostWysłany: 26 Paź 2012 13:34 
Awatar użytkownika

U mnie sytuacja wygląda tak: Zarezerwowane 3 loty, dostałam 3 maile z automatu bez nr rezerwacji, odpisałam, że ich nie akceptuję, więc dostałam emaile z numerem rezerwacji na dwa loty (w lutym), ale nie dostałam emaila dotyczącego nr trzeciej rezerwacji na marzec. W tytule emaila jest:Rejected purchase on alitalia.com – reservation code "XYZ"
dalej piszą, że nie mogło dojść do ostatecznego zakupu.
Dear Customer,
With this e-mail we confirm that we were not able to finalize your purchase via our website.
As a result your credit card will not be debited.
With kind regards,

Mam 3 e-bilety z numerami rezerwacji i numerami biletów. Zastanawiam się, czy do nich coś odpisać, czy też śledzić rozwój sytuacji. Ciekawe, dlaczego nie anulowali mi tego trzeciego biletu. Dodam, że wszystkie bilety były z kodem obniżającym kwotę do 0.
 Profil Relacje PM off  

#1093 PostWysłany: 26 Paź 2012 14:07 
Awatar użytkownika

niebieski
pawelyop napisał(a):
pawi napisał(a):

i co zamierzasz w tej sytuacji? Jakieś reklamacje, maile do Alitali czy cos innego?

Ja mam podobnie.
 Profil Relacje PM off  

#1094 PostWysłany: 26 Paź 2012 14:46 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
Krajów: 10 / 4.7%
niebieski
marek2011 napisał(a):

Ja mam 3 rezerwacje za 0€ i również nie dostałam tego drugiego maila do żadnej z nich.

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#1095 PostWysłany: 26 Paź 2012 14:50 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Krajów: 2 / 0.9%
Alitalia oferowała kod promocyjny na japońskim rynku na darmowe przeloty. Dużo Polaków skorzystało z tej oferty. Niektórzy otrzymali bilety za 0 złotych. Błąd ten jest kosztowny dla linii. Co powinien zrobić klient poszkodowany w tej sprawie, radzi Bartosz Nocznicki, Kancelaria Prawna Nocznicki i Gabriel Adwokaci

http://www.tvncnbc.pl/darmolot,285106.html#autoplay
 Profil Relacje PM off  

#1096 PostWysłany: 26 Paź 2012 15:06 
Awatar użytkownika

Hubert napisał(a):
Alitalia oferowała kod promocyjny na japońskim rynku na darmowe przeloty. Dużo Polaków skorzystało z tej oferty. Niektórzy otrzymali bilety za 0 złotych. Błąd ten jest kosztowny dla linii. Co powinien zrobić klient poszkodowany w tej sprawie, radzi Bartosz Nocznicki, Kancelaria Prawna Nocznicki i Gabriel Adwokaci

http://www.tvncnbc.pl/darmolot,285106.html#autoplay

Wreszcie jakaś wypowiedź fachowca będącego w temacie!
 Profil Relacje PM off  

#1097 PostWysłany: 26 Paź 2012 15:27 

HON fly4free
@marian:
Błąd jeśli był to dotyczył ustalenia warunków użycia kodu, same taryfy w których wystawiano bilety nie były obarczone błędem, tzn były prawidłowwo naliczone. Poza tym Alitalia na razie nie przedstawiła żadnej agrumentacji prawnej a wersję kilka razy zmieniano. Nie wiadomo czy udostępnienie kodu było wynikiem błędu czy nie przewidziano, że ludzie moga zacząc robić te rezerwacje na inne loty niz z Japonii. Możliwe także, że regulamin był prawidłowy ale jego pełna wersja niedostatecznie była upubliczniona w różnych kanałach dystrybucji kodu. Istnieje duże prawdoodobieństwo, że regulamin pełny znajdował sie mailu z kodem zamawianym przez japońską wersje fb AZ. Także w sprawie jest kilka kluczowych niewiadomych, ktore w ostateczności mogą również przmówić na korzyśc przewoźnika. Nie mozna także zapomnieć o tym, że sądy mogą powoływać sie na klauzule generalne, które z okreslanych racji (u nas zasad współzycia społecznego) spowodują decyzje korzystne dla przewoźnika, gdyby sie okazało że narzucenie na niego obowiazku realizacji wszystkich rezerwacji doprowadziloby do jego upadłości. Więc jesczze raz powtorzę, że sprawa nie jest oczywista i nie ferował bym z góry jej rozstrzygnięcia.

Abstrahując od rozważań prawnych w tej sprawie, jest wazny apekt bardziej praktyczny czyli czas i koszty dochodzenia swoich roszczeń. To niebagatelna sprawa.
 Profil Relacje PM off  

#1098 PostWysłany: 26 Paź 2012 15:31 
Awatar użytkownika

niebieski
normalnie mam ochote zadzwonić na tą włoską infolinie... (moje bilety są po 0,00 EUR)

#1099 PostWysłany: 26 Paź 2012 15:58 

krzywiec napisał(a):
pawelyop napisał(a):
pawi napisał(a):

Ja mam podobnie.

Astrid sprawdź spam.

Ostatnio edytowany przez kronos, 26 Paź 2012 16:01, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1100 PostWysłany: 26 Paź 2012 16:23 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
Krajów: 10 / 4.7%
niebieski
kronos napisał(a):

Astrid sprawdź spam.

Oczywiście sprawdziłam i mam tylko te maile z automatu bez żadnych nr rezerwacji.

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1381 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 70  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: jaras724, KamcioPL, prerogatywa, Ryglu, samaki9 oraz 5 gości