Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1381 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 70  Następna
Autor Wiadomość
#1061 PostWysłany: 25 Paź 2012 23:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Rozumiem, zatem na jutro rano wymyślę inną myśl przewodnią zbierania cegiełek :P
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#1062 PostWysłany: 26 Paź 2012 09:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Astrid napisał(a):
wa793 napisał(a):

Ogólny.

Przy czym jak próbuję zobaczyć swoją rezerwację przez system Saudi, to cały czas pojawia się komunikat:
Error(s), Warning(s):

We are unable to find this confirmation number. Please validate your entry and try again or contact us for further information. (Error number 8104).

Wybierz E-ticket, a nie Booking Reference. I wpisz 13-cyfrowy numer biletu.

Dzięki, masz rację! Coupon status: Open for use :)

#1063 PostWysłany: 26 Paź 2012 09:54 
Awatar użytkownika

Loty: 105
Kilometry: 146 485
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Słuchajcie, a o te bilety kupione za 0,00 EUR ktoś jeszcze "walczy"??

#1064 PostWysłany: 26 Paź 2012 09:57 

Ja chce powalczyć, ale muszę dobrze rozkminić jaką taktykę obrać.

#1065 PostWysłany: 26 Paź 2012 10:06 

niebieski
Skiper napisał(a):
Ja chce powalczyć, ale muszę dobrze rozkminić jaką taktykę obrać.

To jak rozkminisz to daj znać, pewnie wiele osób chciałoby powalczyć, tylko nie wie od czego zacząć.

Ja osobiście myślę, żeby w pierwszej kolejności wysłać reklamację do Alitalii w Polsce na niezgodne z prawem anulowanie rezerwacji i wystawionych już biletów.

Pzdr
 Profil Relacje PM off  

#1066 PostWysłany: 26 Paź 2012 10:35 

niebieski
ExGliwice napisał(a):
kupilem bilety razem z dzieckiem (1 transakcja).. I moj bilet jest 'Open for use', a dziecka jest nadal 'Void' Placilem za oba bilety jednoczesnie, i byla to kwota > 0.01e (dokladnie 750 JPY)
To co zauwazylem to na SaudiAirlines to dla dziecka cena Total amount: JPY 21,940.00 a dla doroslego JPY 25,750.00.
Znizka byla wlasnie 25000 JPY, wiec wyglada na to ze dziecko sie nie zalapalo.. ? Ktos ma cos takiego?

paisak napisał(a):
Tym bardziej, ze na facebooku napisali: "we confirm the validity of the transactions requested on the Japanese site with a value greater than 1 euro cent." O pojedynczych biletach nie ma mowy.
U mnie nie jest tak zle, bo dziecko nie ma jeszcze dwoch lat i bilet kosztuje ok. 21 €. Ale jesli dziecko ma wiecej niz dwa lata, to bilet kosztuje prawie tyle, co dla osoby doroslej.
Jutro bede dzwonil.

Dzwoniłem do Alitalii (+390665649), ok 40 minut na telefonie i gadałem z babka, ciężko sie było dogadać (slaby angielski na call center, chyba specjalnie, tam wsadzają jakiś buraków do obsługi PROMOJP). Miala problem ze zrozumieniem, i powtarzała w kolko ze mój bilet jest nieważny. Wiec jak wołu tłumaczyłem powoli i spokojnie, babka latała do supervisora 3 razy, i za pierwszym razem dalej gadala ze bilet jest niewazny, że zwrócą mi kase, za drugim razem, ze nie wie dlaczego dziecko zostalo bez biletu, za 3 razem, ze przekazuje moja reklamacje do dzialu 'customers relations' ktory ma do mnie oddzwaniac jutro ;-). WAZNE: zanotowac numer reklamacji, na ktory sie mozna powołać.
 Profil Relacje PM off  

#1067 PostWysłany: 26 Paź 2012 10:45 

HON fly4free
Jesli chodzi o dalszą "walkę" o bilety zerowe moje zdanie jest takie:
1) radzę poczekać jeszcze kilka dni na ostateczne "opadnięcie kurzu" w tej sprawie; w tym momencie ciągle jest w toku wszystko
2) gdy nie następi zmiana w stanowisku przewoźnika pozostaje uruchomienie procedury reklamacyjnej czyli reklamacja na piśmie wysłana mailem lub zostawiona w biurze w Warszawie z żądaniem uznania anulowanych biletów (argumentacja : zawarta umowa potwierdzona biletem, warunki promocji równe dla wszystkich i uznane za ważne przez Alitalia w związku z uznaniem biletów od 0,01)
3) w razie braku odpowiedzi lub niesatysfakcjonującej odpowiedzi pozostaje niestety droga sądowa - i tu jest to droga tylko dla wytrwałych, gotowych poświęcić swój czas, pewne nakłady finansowe i wreszcie podjąć ryzyko -> wynik sprawy wcale nie jest z góry przesądzony, jest to sytuacja dość złożona, nie wszystkie aspekty są jasne (m.in. sprawa regulaminu, który jednak podobno był itd. itp.). Pozostaje sprawa ewentualnego błędu , statusu transakcji i inne. Generalnie brakuje także praktyki i orzecznictwa w podobnych przypadkach.
Trzeba tez pamietać, że spór bedzie się najpeniej ciągnął kilka lat. Moim zdaniem zwyczajne bilety europejskie nie są warte takiego zaangażowania; gdyby chodziło o bilet do Austrialii w biznesie to inna rozmowa.
4) wszelkie skargi posiłkowe typu do odpowiedników UOKiK, ULC itd. mają tu tylko marginalne znaczenie: organy niewiele realnie są w stanie zrobić bądź jak ULC, nie są własciwe w tego typu przypadkach.
 Profil Relacje PM off  

#1068 PostWysłany: 26 Paź 2012 10:55 
Awatar użytkownika

niebieski
marek2011 napisał(a):
Jesli chodzi o dalszą "walkę" o bilety zerowe moje zdanie jest takie:
1) radzę poczekać jeszcze kilka dni na ostateczne "opadnięcie kurzu" w tej sprawie; w tym momencie ciągle jest w toku wszystko.....

Właśnie, póki co nie ma jeszcze ostatecznej argumentacji Alitalii dlaczego nie uznają biletów 0,00 gdy uznali 0,01, bo wydali tylko oświadczenie o tych 0,01 nie odnosząc się co do sytuacji "pasażerów", którzy nabyli te bilety 0,00, więc też tak myślę że należałoby poczekać....

Tak myślałem, żeby na tą infolinie do Włoch zadzwonić i zapytać o ich argumentacje, ale co tam jakaś szeregowa kobieta będzie mogła wiedzieć konstruktywnego - same ogólniki.

No ewentualnie możeby złożyć pisemną reklamację, ale nie do Wawy tylko od razu do
Image

#1069 PostWysłany: 26 Paź 2012 11:42 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Ja bym tak doszla do punktu 2 z postu Marka2011. Jak ktos cos skleci po angielsku to chetnie skorzystam z gotowca.
 Profil Relacje PM off  

#1070 PostWysłany: 26 Paź 2012 11:58 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
mrowka napisał(a):
Ja bym tak doszla do punktu 2 z postu Marka2011. Jak ktos cos skleci po angielsku to chetnie skorzystam z gotowca.

Jak mi ogarniesz bilety za darmo do Brazylii to chętnie polecę.
 Profil Relacje PM off  

#1071 PostWysłany: 26 Paź 2012 12:05 

Ja dzisiaj wysłałem pisemną reklamację pocztą na włoski adres Alitalii ;-)
Stwierdziłem, że 3 zł mogę zainwestować w tę sprawę, a nuż... ;)
 Profil Relacje PM off  

#1072 PostWysłany: 26 Paź 2012 12:11 
Awatar użytkownika

niebieski
blaraka napisał(a):
Ja dzisiaj wysłałem pisemną reklamację pocztą na włoski adres Alitalii ;-)
Stwierdziłem, że 3 zł mogę zainwestować w tę sprawę, a nuż... ;)

a masz jakiś wzór treści tego listu??

#1073 PostWysłany: 26 Paź 2012 12:23 
Awatar użytkownika

HON fly4free
A świstak siedzi i zawija... Ty kiedykolwiek zejdziesz na ziemię Maris czy do końca swoich dni będziesz już żył w swoim własnym małym i wymyślonym świecie?

W sumie to może nawet i dobrze, że Cię nie zbanowali po tej nieskończonej liczbie wybryków, w końcu każde środowisko powinno mieć swoją maskotkę.

Ostatnio edytowany przez kemot, 26 Paź 2012 12:23, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1074 PostWysłany: 26 Paź 2012 12:23 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 41 / 19.2%
Maris83 napisał(a):
A ja nie mogę niczego wysyłać bo o anulowaniu mnie nikt nie poinformował, no trudno, na lotnisko będzie trzeba jechać i tam awanturę zrobić i za każdy lot będzie 250€/400€ wpadać + kara finansowa dla przewoźnika :)

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#1075 PostWysłany: 26 Paź 2012 12:27 

ExGliwice napisał(a):
ExGliwice napisał(a):
kupilem bilety razem z dzieckiem (1 transakcja).. I moj bilet jest 'Open for use', a dziecka jest nadal 'Void' Placilem za oba bilety jednoczesnie, i byla to kwota > 0.01e (dokladnie 750 JPY)
To co zauwazylem to na SaudiAirlines to dla dziecka cena Total amount: JPY 21,940.00 a dla doroslego JPY 25,750.00.
Znizka byla wlasnie 25000 JPY, wiec wyglada na to ze dziecko sie nie zalapalo.. ? Ktos ma cos takiego?

paisak napisał(a):
Tym bardziej, ze na facebooku napisali: "we confirm the validity of the transactions requested on the Japanese site with a value greater than 1 euro cent." O pojedynczych biletach nie ma mowy.
U mnie nie jest tak zle, bo dziecko nie ma jeszcze dwoch lat i bilet kosztuje ok. 21 €. Ale jesli dziecko ma wiecej niz dwa lata, to bilet kosztuje prawie tyle, co dla osoby doroslej.
Jutro bede dzwonil.

Dzwoniłem do Alitalii (+390665649), ok 40 minut na telefonie i gadałem z babka, ciężko sie było dogadać (slaby angielski na call center, chyba specjalnie, tam wsadzają jakiś buraków do obsługi PROMOJP). Miala problem ze zrozumieniem, i powtarzała w kolko ze mój bilet jest nieważny. Wiec jak wołu tłumaczyłem powoli i spokojnie, babka latała do supervisora 3 razy, i za pierwszym razem dalej gadala ze bilet jest niewazny, że zwrócą mi kase, za drugim razem, ze nie wie dlaczego dziecko zostalo bez biletu, za 3 razem, ze przekazuje moja reklamacje do dzialu 'customers relations' ktory ma do mnie oddzwaniac jutro ;-). WAZNE: zanotowac numer reklamacji, na ktory sie mozna powołać.

Ja tez dzwonilem i pani powiedziala mi calkiem dobrym niemieckim, ze do mnie oddzwoni, co tez uczynila po 10 minutach ( z numeru +39098493011) i powiedziala, ze wszystko zalatwione i lada chwila bilet dla dziecka bedzie znowu wazny :)
 Profil Relacje PM off  

#1076 PostWysłany: 26 Paź 2012 12:28 

HON fly4free
Maris: nie liczyłbym na apanaże z tego tytułu.
 Profil Relacje PM off  

#1077 PostWysłany: 26 Paź 2012 12:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Maris83 napisał(a):
A ja nie mogę niczego wysyłać bo o anulowaniu mnie nikt nie poinformował, no trudno, na lotnisko będzie trzeba jechać i tam awanturę zrobić i za każdy lot będzie 250€/400€ wpadać + kara finansowa dla przewoźnika :)

a maila informującego lakonicznie o anulowaniu, który w tytule zawierał nr rezerwacji nie dostałeś?

Kiedy masz pierwszy z tych lotów?

#1078 PostWysłany: 26 Paź 2012 12:39 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie pójdziesz do żadnego sądu bo jesteś na to za płytki... jedyne co potrafisz to zgrywać z siebie wielkiego łowcę promocji na forach, a jak przyjdzie co do czego to grzecznie podkulisz ogon i pogodzisz się z decyzją Alitalii.

W ogóle w tej całej kontrowersyjnej decyzji Alitalii jedna rzecz jest dobra - jako najbardziej pazerna osoba na tym forum (a myślę, że w ogóle w całym kraju) wśród swoich 158 rezerwacji z pewnością nie masz ani jednej, do której musiałbyś dopłacić choćby 0,01€ :D

P.S. W ogóle pytam się po raz kolejny co Ty robisz na forum skoro po niedawnym zakupie 67 voucherów na przejazd brytyjskimi kolejami, przez najbliższe kilka miesięcy powinieneś być permanentnie w podróży? Czyżbyś z kolejowego WiFi nadawał...?
 Profil Relacje PM off  

#1079 PostWysłany: 26 Paź 2012 12:41 

Maris83 napisał(a):
kemot napisał(a):
Ty kiedykolwiek zejdziesz na ziemię Maris czy do końca swoich dni będziesz już żył w swoim własnym małym i wymyślonym świecie?

Co Ty psioczysz? Prawo jest po mojej stronie i w chwili obecnej bez problemu sprawę w sądzie wygram. Z zejściem na ziemie to masz na myśli zatem rozumiem, że środków nie zobaczę, bo przewoźnik lada dzień bankrutuje? Bo to jedyna opcja, żebym gotówki nie zobaczył, jak lot za 10dni mam, nie anulowali go (przynajmniej nie poinformowali o tym) to albo polecę, albo zgarnę odszkodowanie za niewpuszczenie na pokład. Sygnatury akt, gdzie podobny wyrok był wydany - wysyłałem w tym temacie już.

Cytuj:
a maila informującego lakonicznie o anulowaniu, który w tytule zawierał nr rezerwacji nie dostałeś?

Kiedy masz pierwszy z tych lotów?

Nie, ani jednego takiego. O tym mówię.
Pierwszy lot za 10 dni.

A czy nie nalezaloby sadzic sie w Japonii? Jak to wyglada z prawnego punktu widzenia?
 Profil Relacje PM off  

#1080 PostWysłany: 26 Paź 2012 12:44 

HON fly4free
Marias: ale rozciągnięcie tezy tamtych wyroków na sytuację braku ważnej rezerwacji w ogóle to jest już Twoja twórczość, czy inni podzielą Twój pogląd - jak się to mówi, pożyjemy, zobaczymy. Nie byłbym tu takim optymistą.
Poza tym dziewacznym trafem akurat wszystkie maile wszędzie docierały w komplecie a do Ciebie nie dotarł ani jeden. Prawdopodobieństwo takiej sytuacji jak w Totoloku ;-)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1381 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 70  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości