Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 212 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 15 Gru 2017 22:24 

Loty: 86
Kilometry: 165 130
Krajów: 23 / 10.7%
Zbanowany
jimi napisał(a):
@ind_globtroter
Ale odleciałeś z tymi pięknymi, ogromnymi portami lotniczymi. Przypomnę, że w tym konkretnym przypadku chodzi o SXF. Tym, co byli i widzieli nie muszę wyjaśniać dalej...

Śpieszę z wyjaśnieniami: nie interesują mnie same budowle, ale lotniskowy klimat, życie, odloty i przyloty. Obserwuje nawet boarding jacy pasażerowie gdzie lecą. O robieniu zdjęć poszczególnych samolotów poszczególnych linii lotniczych nie wspomnę;-) No nie wiem- może to ciężkie do zrozumienia, ale sądzę, że na takim forum może być to zrozumiałe;)
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#62 PostWysłany: 15 Gru 2017 23:08 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 1 679
Krajów: 2 / 0.9%
niebieski
No ja Cię kolego doskonale rozumiem - też lubię odloty.
14 ludzi lubi ten post.
becek uważa post za pomocny.

#63 PostWysłany: 15 Gru 2017 23:15 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
Rok , albo dwa lata temu był taki sam problem na Schoenefeldzie. Chłopak z forum z dziewczyną byli długo przed odlotem na lotnisku , ale póżniej za pózno podeszli do security....no ż ku..a ludzie...Leciałem z SXF może z 50 razy i prawie zawsze jak zaczyna się robic tłoczno (w terminalu easy jet) przed security stoi obsługa z planszami z wypisanymi miastami , wówczas ci pasażerowie mają niby fast track na security...Nie wiem jak można być tyle na lotnisku przed czasem i nie zdążyć...
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#64 PostWysłany: 16 Gru 2017 09:56 

Potrafie sobie to wyobrazic i to wcale nie w wersji "moj pierwszy lot" - małe lotnisko, wczesna pora, sporo czasu - ktoś przysnal, ktos sie zagadal, ktos za dlugo pil kawe, nikt nie kontrolowal czasu na tyle, zeby w pore ominac kolejke i biec do bramki...
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

#65 PostWysłany: 16 Gru 2017 12:52 

Popatrzcie jeszcze prosze za tym lotem do BKK dla nas .
Bardzo nam szkoda tego wyjazdu a jak będę miał dolot to moze namowie Kuweit Airways na przywrócenie moich biletów powrotnych Napisałem do nich czekam na odpowiedź.
Jesteśmy spakowani w podłych nastrojach coś chce z tym zrobić. Na lotnisku oglądałem już nawet Egipt co by nie wracać do domu :(((
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 16 Gru 2017 12:56 

Loty: 700
Kilometry: 1 381 599
Krajów: 64 / 29.8%
niebieski
Ciekawe czy sie w koncu dowiemy czemu wlasciwie nie zdazyliscie - byloby pomocne dla innych na przyszlosc.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#67 PostWysłany: 16 Gru 2017 14:12 

mmhammer napisał(a):
Popatrzcie jeszcze prosze za tym lotem do BKK dla nas .
Bardzo nam szkoda tego wyjazdu a jak będę miał dolot to moze namowie Kuweit Airways na przywrócenie moich biletów powrotnych Napisałem do nich czekam na odpowiedź.
Jesteśmy spakowani w podłych nastrojach coś chce z tym zrobić. Na lotnisku oglądałem już nawet Egipt co by nie wracać do domu :(((

Znalezienie obecnie na ostatnią chwilę taniego lotu do BKK (zwłaszcza w jedną stronę) jest praktycznie niemożliwe.

Kuwait Airways również Wam nie zwróci kasy. Szanse na to, że przywrócą Wam bilety powrotne są równe praktycznie zero.

Jeśli jesteście spakowani i nie chcecie zmarnować urlopu, to skorzystajcie z innego kierunku. Np. ciągle można tanio polecieć na Wyspy Zielonego Przylądka - 861 zł za osobę RT. Wylot jutro rano z Katowic, powrót 2 tygodnie później.

Więcej tutaj: https://www.itaka.pl/reservation/proces ... ty&lang=pl

Sami musicie decyzję podjąć co dalej. Albo olać wszystko, albo za sporo kasy polecieć do BKK, albo skorzystać z innej, ciekawej (i mniej kosztownej) trasy (przynajmniej jeśli chodzi o ceny lotów na ostatnią chwilę).

Dobra rada - działajcie szybko. Im bliżej świąt tym trudniej Wam będzie znaleźć ciekawe oferty na ostatnią chwilę.

Załączniki:
wyspyzielonegoprzyladka.png
wyspyzielonegoprzyladka.png [ 36.37 KiB | Obejrzany 2219 razy ]
 PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#68 PostWysłany: 16 Gru 2017 14:40 
Awatar użytkownika

Loty: 191
Kilometry: 627 645
Krajów: 32 / 14.9%
niebieski
pisz co sie dokladnie stalo ze nie zdazyliscie!
 Profil Relacje PM off
jerome lubi ten post.

#69 PostWysłany: 16 Gru 2017 14:48 

Przecież napisał: długie nadanie bagażu rejestrowanego, bardzo długa przy porannym szczycie kolejka do kontroli bezpieczeństwa i suma sumarum nie zdążyli na gate na lot Easyjet
I na samym początku niestety sprawa się rypła
 PM off  

#70 PostWysłany: 16 Gru 2017 20:11 
Awatar użytkownika

Loty: 191
Kilometry: 627 645
Krajów: 32 / 14.9%
niebieski
ogolnie kuwait niefartowne.
tez mialem..... na 25.12-do 08.01 ......jak kupilem to okazalo sie ze easyjet nie lata 25.12 i zamiast 200zl na dolot to 700......mowie kij,przezyje.
ale Kuwait z 3-4 razy zienil i godziny powrotu,az zmienil powrot z 08.01 na 12.01 o ile pamietam...w koncu siano oddali

Ostatnio edytowany przez Abcn, 16 Gru 2017 22:51, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 18 Gru 2017 11:05 

Można poznać finał historii?

#72 PostWysłany: 18 Gru 2017 11:55 

niebieski
Przeciez wszystko opisane.
Autor wrocil do domu. I czeka na jakies pomysly na tanie loty do Tajlandii.
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 18 Gru 2017 12:29 
Awatar użytkownika

Interesująca relacja LIVE. Z wypiekami czytałem do końca;) Nie raz byłem w życiu na styk, równiez w Berlinie SXF. Zawsze zwyciężał instynkt przetrwania, bo gate to czasem wojna. Choc przyznam się, że nigdy pry takim dalekim locie.

W tym roku miałem gorąco, jak kupujac przez posrednika bilet na Cypr z Bejrutu Aeganem, zorientowałem sie o 2 w nocy, ze lot mi odwołali tego samego dnia rano o 6 czy 7 godzinie, bez powiadomienia o tym fakcie. A byłem z rodzina;)
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 18 Gru 2017 12:40 

To już co najmniej drugi przypadek opisany na forum. Duży zapas czasu i ludzie nie wsiedli do samolotu w Berlinie.

Dlaczego ?
Mam na ten temat swoją teorię , a leciałem z Berlina wiele razy. Sporo Polaków jest pełnych nieuzasadnionych obaw podczas pobytu w Niemczech. Że nie wypada się przepychać, walczyć o swoje , a nawet głośno mówić po polsku ,bo co Niemiaszki sobie o nas pomyślą. Ot takie śmieszne kompleksy przed "lepszym" Zachodem.

Z 10 lat temu też leciałem z TXL do BKK. 2+1 [ dziecko 4 lata]. I wyobraźcie sobie , że Niemka przy odprawie dała nam miejsca porozrzucane po całym samolocie. Każdy osobno. Nawet 4 letnie dziecko miało lecieć miedzy obcymi, bez mamy czy taty obok, lotem trwającym ponad 10 godzin.
Bo zobaczyła polskie paszporty i tak sobie zrobiła na złość. Doświadczenie mieliśmy wtedy niewielkie. Wzięliśmy co dała[ dopiero w samolocie zobaczyłem jaki numer nam wycięła]. Dobrze że udało się zamienić z jakimś singlem i dziecko nie leciało same.

Dzisiaj by jej to tak nie przeszło. Awantura pewna...
 PM off
7 ludzi lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#75 PostWysłany: 18 Gru 2017 12:50 

Również śledziłem relację i trzymałem kciuki. Pytałem o dalszą historię bo minęło 2 dni i nic się nie zadziało.
W dwa dni może się wydarzyć wiele.

Co do Niemców...wystarczy że mówisz w ich języku i już nabierają respektu nawet jak masz polski paszport.

Ostatnio edytowany przez michał_wro 18 Gru 2017 13:08, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 18 Gru 2017 12:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Wow, @jacakatowice, wyrabiasz się! Udało Ci się przeczekać aż 73 posty przed zrzuceniem winy na zgniły zachód i parszywych Niemców :lol: :lol: :lol:
23 ludzi lubi ten post.

#77 PostWysłany: 18 Gru 2017 12:54 

Wprost przeciwnie. :D

To nie wina Niemców akurat , tylko Polaków, którzy nie potrafią użyć łokci , jak jest taka potrzeba. :twisted:
 PM off  

#78 PostWysłany: 18 Gru 2017 12:55 

srebrny
Jaca widzę to podobnie z Niemcami. Nie ma się co cackac tylko stanowczo o swoje walczyć.poprostu. Jak dokładnie było to nie wiem ale w przypadku opisanym i długiej kolejce poprostu poszedł bym na sam początek powiedział jaka sytuacja z lotem do BKK i poprosił o przepuszczenie mnie w kolejce.
 Profil Relacje PM off
snooka lubi ten post.

#79 PostWysłany: 18 Gru 2017 13:00 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 721 797
Krajów: 48 / 22.3%
platynowy
Stary forumowicz ze mnie podobnie @horacy19 ktory dodatkowo jest "mocno oblatany" po swiecie
wydawaloby sie, ze dojazd autem na trasie Bielsko-Biała Budapeszt to pare godzin i po sprawie, stamtad "Turkiem" do Japonii lekko latwo i przyjemnie.

Pelen relaks wyjezdzamy odpowiednio wczesnie, humorki dopisuja, mijamy granice slowacko-wegierska
i wszystko stoi w miejscu, bylismy niezle wydygani, nigdy wiecej takiej zabawy :D

odtad zostawiam sobie naprawde szeroki margines by dotrzec lub miec przesiadke miedzy lotami na lotnisku, chocbym mial saczyc drinki w saloniku zamiast cieszyc sie plaza dluzej ostatniego dnia
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 18 Gru 2017 13:03 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.6%
srebrny
@jacakatowice uwierz mi, że Twoja narodowość miała trzeciorzędne znaczenie podczas procesu doboru miejsc w samolocie. Albo system komputerowy sam postanowił pozapychać dziury w samolocie, albo pani na check-inie tak postanowiła. I jestem przekonany, że miała głęboko gdzieś jakim paszportem się legitymujesz.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 212 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości