Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
(za @Zeus)

Darmowe wycieczki od THY
touristanbul-od-turkish-airlines,1144,141652

Darmowe noclegi od THY przy długich przesiadkach
https://www.turkishairlines.com/en-int/ ... l-service/
https://www.turkishairlines.com/en-int/ ... tm_term=pc

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2356 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 118  Następna
Autor Wiadomość
#2081 PostWysłany: 20 Mar 2025 15:22 

Loty: 139
Kilometry: 198 967
Krajów: 26 / 12.2%
srebrny
To i ja dorzucę jeszcze parę groszy odnośnie ich Customer Service (i przestrogę przed kupowaniem biletów w taryfie flex, która tak naprawdę jest bezzwrotna).

Niemal rok temu kupiony bilet w taryfie full flex, co było potwierdzane na każdy kroku przed zakupem oraz w otrzymanym po zakupie mailu:

Załącznik:
turek flex.jpg
turek flex.jpg [ 21.54 KiB | Obejrzany 2530 razy ]

Na początku roku padła decyzja, że jednak lot trzeba będzie odwołać. I tu pierwsze zdziwienie - przez stronę nie da się nic zrobić, bo wyskakuje błąd przy próbie jakiejkolwiek zmiany. No ok, błędy się zdarzają, to pewnie Customer Service pomoże. Otóż nie, pomimo dokładnego opisania sytuacji i przesłania dowodów na to, że bilet był i jest kupiony w taryfie full flex, dostaje od nich 4 razy odmowy:

Załącznik:
Turek customer.png
Turek customer.png [ 55.52 KiB | Obejrzany 2530 razy ]

Całe szczęście, ostatecznie Revolut stanął na wysokości zadania i tylko tą drogą udało się odzyskać pełną kwotę.

Załącznik:
revo.png
revo.png [ 65.71 KiB | Obejrzany 2530 razy ]

Pod kątem obsługi klienta Turek ma jeszcze bardzo dużo do poprawy niestety.

Ostatnio edytowany przez Yaszczyk, 20 Mar 2025 20:26, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2082 PostWysłany: 20 Mar 2025 17:34 

srebrny
Bo Turek wie, co lubi Polak. Niekoniecznie anulacje ?
 Profil Relacje PM off  

#2083 PostWysłany: 20 Mar 2025 19:43 
Awatar użytkownika

platynowy
@Wojtasior powolaj sie na MCT w IST. Przeciez 15min jest ponizej minilamalnego...
 Profil Relacje PM off
Wojtasior lubi ten post.
Wojtasior uważa post za pomocny.

#2084 PostWysłany: 26 Mar 2025 18:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Turcy zmienili coś na stronie SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ i nie działa link do podglądu statusu reklamacji. Wie ktoś jak sobie z tym poradzić?

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 26 Mar 2025 21:29, edytowano w sumie 1 raz
Prr inwektywy
 Profil Relacje PM off  

#2085 PostWysłany: 26 Mar 2025 21:30 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Z chęcią bym pomógł (znam język turecki plus mam dobre kontakty) ale za obrażenia ich to odpuszczę
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#2086 PostWysłany: 27 Mar 2025 19:50 
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 407 803
Krajów: 82 / 38.3%
platynowy
bim-bam napisał(a):
Leciałem teraz TK na 5-cio godzinnej trasie i w niezbędniku podróżniczym rozdawali tylko skarpetki, opaskę na oczy i stopery:
Załącznik:
2kit.jpg

W zeszłym miesiącu leciałem na 10- cio godzinnej trasie i rozdawali pełny zestaw: wszystko j.w. i dodatkowo ciapy, wazelinę, szczoteczkę do zębów z pastą.
Załącznik:
1kit.jpg

W grudniu'23 leciałem na 4-ro godzinnej trasie i był pełny zestaw. Zastanawiam się czy to zmiana dla wszystkich tras czy na krótkich jest teraz inny zestaw.

Leciałem w tym miesiącu na 4-ro godzinnej trasie i nie rozdawali żadnego niezbędnika/ zestawu.
tartal lubi ten post.

#2087 PostWysłany: 28 Mar 2025 07:06 

platynowy
Nie napiszę nic odkrywczego, jednocześnie pochwała należy się Turkowi jak jak psu buda. Chociaż wolałbym, żeby było na odwrót to moim zdaniem TK wyprzedza naszego narodowego o kilka długości i to pod każdym względem. Lot na trasie WAW-IST-TPE. Podczas odprawy online bez problemu można wybrać miejsca obok siebie. Do IST spore wypełnienie, ale już na locie IST-TPE można było znaleźć kilka rzędów z wolnymi miejscami od A do J. Dreamki czyste, stan toalet w porządku nawet pod koniec długiego lotu. Stewki witają w eco goldów podchodząc do każdego pasażera osobno, proponując coś do picia. Internet pozwolił mi na płynne połączenie w niskiej jakości przez messenger (przypominam, że połączenie z netem oznacza konieczność skredytowania mil do TK), IFE sprawne. Mając przesiadkę 5h i więcej w care point można odebrać sobie vouchery na fast foody. Na zdjęciu jest lista punktów gastronomicznych, w których można je zrealizować, zazwyczaj do wyboru jest jeden z kilku zestwów. Jest to kolejny plus bo nie każdy na przesiadce ma dostęp do saloniku, a w mojej ocenie lotnisko IST jest jednym z droższych (paradoks). Walorów smakowych posiłków nie oceniam (eco to eco), ale ocenię postawę obsługi - zawsze uśmiechnięta, pomocna. Najbardziej doceniam w TK takie małe gesty, które nic nie kosztują (a jednak w innych liniach nie są standardem). Masz ochotę napić się piwa na porannym locie - żaden problem, mimo tego, że nie powinno być serwowane. Nim się obejrzysz dostajesz drugie, o które nawet nie prosiłeś.

Na longach rozdawane są kosmetyczki (bardzo ładne). Z racji tego, że wożę swoje, nigdy nie korzystam z tych z przydziału. Może ktoś kolekcjonuje? Oddam za darmo 2 sztuki w Katowicach lub mogę wysłać (zwrot kw) - PW.

Kosmetyczki lecą do @jaco027, wrzuć adres na priv proszę.
ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage

Ostatnio edytowany przez Kothson 29 Mar 2025 06:31, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#2088 PostWysłany: 28 Mar 2025 08:42 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Miejsca możesz wybrać tylko dzięki statusowi *G :)
Mnie w zeszłym roku nie witali w Economy. Musieli coś zmienić niedawno na plus. Reszta się zgadza, poziom w TK jest wysoki. Jedzenie i internet na mocny plus.

Mnie natomiast wkurza lotnisko IST pod względem długości kołowania, ale to już nie stricte o TK chodzi. Na pasie samolot jedzie po 20 min i dłużej. Strasznie mi się dłuży ta część podróży
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#2089 PostWysłany: 28 Mar 2025 14:07 

Loty: 1130
Kilometry: 1 121 324
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Fakt, mi się zdarzyło, że od wylądowania do podjechania pod rękaw zeszło 45 minut.

#2090 PostWysłany: 28 Mar 2025 15:19 
Awatar użytkownika

Czy przy długich przesiadkach każdemu wydają voucher na jedzenie, czy to zależy od jakiegoś statusu? Nie wiedziałem o tym a skorzystałbym bo niestety ceny na tym lotnisku to jakaś tragedia.
 Profil Relacje PM off  

#2091 PostWysłany: 28 Mar 2025 15:27 

platynowy
Każdemu przy czasie przesiadki 5h+.
 Profil Relacje PM off
raffonzo uważa post za pomocny.

#2092 PostWysłany: 29 Mar 2025 02:50 

Loty: 194
Kilometry: 421 299
Krajów: 49 / 22.9%
srebrny
Mnie też nikt w ECO nie witał.
Zamawiajac 1 piwko - dostałem jedno, nikt mi gratisowo nie donosił nic bez uprzedniego poproszenia.
Jedzenie oceniam na bardzo dobre
z tym voucherem - to nalezy zanaczyc ze jaksie ma hotel - to go nie daja ( przesiadka ponad 12h) - bo w hotelu Cie nakarmia
Nie wiem jak jest z Tour Istambul - jesli ktos skorzysta to czy mozna dostac potem ten voucher na lotnisku (?!?!?)
 Profil Relacje PM off  

#2093 PostWysłany: 29 Mar 2025 09:06 
Awatar użytkownika

Loty: 204
Kilometry: 251 203
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Darek M. napisał(a):
Miejsca możesz wybrać tylko dzięki statusowi *G :)

Niestety to już przeszłość, każde miejsce płatne(przy *G z A3). Tylko na lotnisku można "zagadać".

#2094 PostWysłany: 29 Mar 2025 09:14 

platynowy
To może doprecyzuję, mam G w TK.
 Profil Relacje PM off
sobo lubi ten post.

#2095 PostWysłany: 29 Mar 2025 19:18 

złoty
Kothson napisał(a):
Stewki witają w eco goldów podchodząc do każdego pasażera osobno, proponując coś do picia.

Rozbawił mnie ten komentarz. Posiadam TK*G od kilkunastu lat a ich czarną kartę od ponad roku i na 100+ lotów nikt nigdy mnie jakoś specjalnie nie witał ani w klasie ekonomicznej welcome drinków nie proponował. Więc trafiłeś chyba na wyjątkowo nadgorliwą stewkę.
2 ludzi lubi ten post.

#2096 PostWysłany: 29 Mar 2025 19:44 

platynowy
Nie wiem co Cię rozbawiło. Sugerujesz, że nie piszę prawdy? Na moim locie (IST-TPE) stewka miała listę goldów i podchodziła do każdego z osobna, krótko się witała i proponowała coś do picia. Dla mnie to żaden benefit, bo jestem introwertykiem, wolę święty spokój. Już na początku lotu zmieniliśmy siedzenia, bo z przodu było kilka rzędów wolnych. Stewka szukała nas, w końcu na głoś zapytała czy my to my. Dodam, że ta sama stewka wychodziła ze strefy biznes i po zakończonej kolacji zbierała tace od goldów w pierwszej kolejności. Mam nadzieję, że ponownie Cię rozbawiłem
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#2097 PostWysłany: 29 Mar 2025 20:07 

HON fly4free
No niestety, te doświadczenia @Kothson, niewątpliwie sympatyczne, są w TK zdecydowanym wyjątkiem od normy. Zwykle to tam nawet w C i przy czarnej karcie nie ma specjalnie wylewnych powitań i interakcji, choć zwykle oczywiście ktoś na początku i/lub pod koniec lotu podejdzie podziękować.
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#2098 PostWysłany: 29 Mar 2025 20:47 
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 407 803
Krajów: 82 / 38.3%
platynowy
@mucha @marek2011 Podobne sytuacje co @kothson miałem w pierwszym roku posiadania statusu i tylko na długich lotach. Teraz na dlugim locie wcześniej przynoszą mi danie specjalne przed innymi i tyle.

Na lotnisku zmieniają każdemu siedzenie jak się poprosi i nie potrzeba do tego statusu. Specjalnie się o to pytałem na lotnisku WAW.
Kothson lubi ten post.

#2099 PostWysłany: 29 Mar 2025 21:26 

złoty
bim-bam napisał(a):
Podobne sytuacje co @kothson miałem w pierwszym roku posiadania statusu i tylko na długich lotach.

Coś mi świta że w pierwszym roku posiadania TK*G w Air China w klasie ekonomicznej stewka przyszła się przywitać, przyniosła mi gazetę i opaskę na oczy. Więc może mają jakiś rytuał w *A że dla świeżaków takie 'bonusy'.

Tak jak pisze @marek2011, w TK załogi raczej są oschłe i niezbyt uprzejme, w porównaniu do innych linii. Takie jest moje zdanie. Nie żeby mi to jakoś przeszkadzało, to dla mnie nieistotna kwestia w wyborze przewoźnika.
Kothson lubi ten post.

#2100 PostWysłany: 29 Mar 2025 21:39 

HON fly4free
Załogi TK to w zdecydowanej większości, o ile nawet nie prawie wszyscy, Turcy - oni nie tyle nawet są niemili, co nie są aktywnie wylewni w kontaktach zwłaszcza anglojęzycznych, bo wiele CC po prostu słabo / podstawowo mówi w tym języku, więc sami z siebie niezbyt chętnie wdają się w interakcje na pokładzie poza standardowymi formułami. O wiele bardziej otwarci i gadatliwi są z tureckimi pasażerami z tego co wielokrotnie widziałem, szczególnie w kabinach C. Zmieniają podejście też gdy samemu się ich zagadnie.

W innych liniach są różne standardy - czasem według ustalonego protokołu, a czasem inicjatywa konkretnych CC, często mieszanka jednego i drugiego. Z moich doświadczeń w proaktywności króluje np. QR, gdzie będąc ich własnym statusowcem przypominają o tym najczęściej na każdym kroku, wielokrotnie w czasie lotu, w różnych sprawach i różnymi drobnymi gestami.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2356 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 118  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości