Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
(za @Zeus)

Darmowe wycieczki od THY
touristanbul-od-turkish-airlines,1144,141652

Darmowe noclegi od THY przy długich przesiadkach
https://www.turkishairlines.com/en-int/ ... l-service/
https://www.turkishairlines.com/en-int/ ... tm_term=pc

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2356 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 118  Następna
Autor Wiadomość
#2061 PostWysłany: 12 Mar 2025 13:02 

HON fly4free
Plus do tego co napisał @Zeus agentka dala ci możliwość przepakowania, żeby uniknąć opłaty, więc kompletnie nie rozumiem utyskiwania post factum.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2062 PostWysłany: 12 Mar 2025 17:04 

srebrny
Przecież on nie przerzuca przez 8h nadmiernie obciążonych bagaży, to w czym jest problem, że w co drugim bagażu będzie 25kg?! Taki dziadek 50-60letni ma już krzepę wyrobioną, więc da radę ?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2063 PostWysłany: 12 Mar 2025 17:19 

srebrny
Z Twojego postu krzyczy "zasady są po to, aby je łamać" ..... i najlepiej nie dać się złapać. Przecież tu nie chodzi o krzepę gościa przerzucającego bagaże. Wiesz, że w polskim prawie również istnieje limit wagowy jaki może podnosić jeden pracownik, a do którego potrzeba ich więcej? Gdyby coś mu się stało podczas przerzucania właśnie tego bagażu to kto byłby winny i pociągnięty do odpowiedzialności prawnej?
Jak łapią Cię niebiescy na radarze to też się targujesz o te 5 km/h?

@tanhayi trafił akurat na bardziej drobiazgowego agenta, a być może mają taki przykaz z góry i gdyby ktoś ją sprawdził, że puściła taką torbę gratis to dostałaby po pensji/premii itd. Nie widzę w tym winy TK i aby z tego powodu wieszać na TK psy. Szczególnie, że była opcja przepakowania i gdyby było to wykonane to wszystkie 3 torby poleciałyby pewnie w cenie.

edit:
oczywiście właścicielem wspomnianych bagaży był @wiater a nie @tanhayi ;)

Ostatnio edytowany przez opo, 13 Mar 2025 12:35, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
barbal10 uważa post za pomocny.

#2064 PostWysłany: 12 Mar 2025 19:10 

srebrny
Bije wyłącznie ironia z mojej wypowiedzi, ale w dobie prostych/prostackich twitów, nożna jej nie zrozumieć.
 Profil Relacje PM off
Tomasz101 lubi ten post.

#2065 PostWysłany: 13 Mar 2025 11:36 
Awatar użytkownika

Loty: 63
Kilometry: 184 186
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
-- 13 Mar 2025 10:36 --

@opo

W kwesti sprostowania - to nie mój bagaż.:)

-- 13 Mar 2025 10:36 --

@opo

W kwesti sprostowania - to nie mój bagaż.:)

#2066 PostWysłany: 16 Mar 2025 16:49 

Cześć,

Mam problem z przydziałem miejsc na locie przesiadkowym z Turkish Airlines. Pierwszy odcinek obsługiwał LOT, a przy odprawie zapewniono nas, że będziemy siedzieć razem. Dopiero po przejściu przez kontrolę i sprawdzeniu kart pokładowych zauważyliśmy, że nasze miejsca są rozdzielone, mimo że lecimy w trzy osoby na jednej rezerwacji. Drugi lot trwa kilkanaście godzin, więc to spory problem.

Obsługa twierdzi, że nie mogą nic zmienić. Czy ktoś miał podobną sytuację? Czy to częsta praktyka Turkish Airlines, czy błąd LOT-u przy odprawie? Można to jeszcze jakoś naprawić?
 Profil Relacje PM off  

#2067 PostWysłany: 16 Mar 2025 16:59 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Podejść do stanowiska obsługi lub bramki
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#2068 PostWysłany: 16 Mar 2025 16:59 

platynowy
Podejdź do desku w IST, jak będzie możliwość to Wam podmienią.
 Profil Relacje PM off  

#2069 PostWysłany: 16 Mar 2025 18:00 
Awatar użytkownika

Loty: 487
Kilometry: 515 640
Krajów: 56 / 26.2%
niebieski
Żebyś chociaż napisał szczegóły tego drugiego lotu, to byśmy przynajmniej mapę samolotu podejrzeli. A tak, to wróżenie z fusów.
 Profil Relacje PM off
szpaczny lubi ten post.

#2070 PostWysłany: 16 Mar 2025 21:11 

Dziękuję za pomoc.
Na lotnisku w Stambule przed przejściem bramek transferowych jest punkt obsługi Turkich Airlines, tam zamienili nam miejsca i dali nowe karty pokładowe.
 Profil Relacje PM off  

#2071 PostWysłany: 17 Mar 2025 11:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Dokumentacyjnie. Turkish po 4 miesiącach batali - oddał mi 41€ za pociąg z KRK do WAW.

Miałem mięc wylot z Krakowa przez IST do MAD. Zamiast tego dali mi WAW-MAD by LO. A dostać się do WAW miałem sam (mimo że na lotnisku mówili że rano podstawią nam pod hotel taksówke). Oddali za bilety - za śniadanie już nie. :D

było ciężko - ale udało się odzyskać.
szpaczny lubi ten post.
szpaczny uważa post za pomocny.

#2072 PostWysłany: 18 Mar 2025 01:15 

Loty: 194
Kilometry: 421 299
Krajów: 49 / 22.9%
srebrny
wiater napisał(a):
Lot z IST do WAW 2 bagaże rejestrowane w cenie, plus jeden dokupiłem(23kg wykupiłem). W jednym miałem 22.3kg, w drugim 23.8kg i w trzecim 24,6.
Za te 1,6kg nadwyżki musiałem zapłacić. Mówię do kobiety, ze w jednej miałem 22, wiec czy nie moze to jakoś "polaczyć" z tym bagażem 24 kilogramowym? Powiedziała, że nie i albo przepakuje tą nadwyżkę, albo zapłata. A że ta ostatnia walizka była zafoliowana mocno i nie chciałem już rozrywać, to zapłaciłem.
Zresztą, ta kobieta za bardzo miła nie była.
Przyznam szczerze, że trochę się zdziwiłem. Wcześniej gdy latałem czy Qatarem, SWISSem, Thai, Lufthansa i miałem nadwyzki - nigdy nie musiałem ani przepakowywac albo dopłacać.
Nawet tańszymi w Azji również nie.

Wyobraż sobie teraz sytuację że zagubią Ci się 2 bagaże ten 23,8 i 24,6 kg - gdzie w limitach lini lotniczych najczęściej jest 23 KG ( 50 LBS )
LInia nie dość że musi Ci bagaż i jakość go dostarczyć do Twojego hotelu, to jeszcze będzie dopłacać (?!?? ! - tak może być) bo nadaje nakilogramowy bagaż inną linią - by ten dotarł do Ciebie jak najszybciej.
Ale fakt jest jeden 23 kg to 23 kg a nie 2 bagaze po 1kg i jeden z 70 kg
 Profil Relacje PM off  

#2073 PostWysłany: 20 Mar 2025 10:44 

Opiszę swoje ostatnie doświadczenie z wylotu z KRK do ASU. Co prawda sytuacja jest wciąż rozwojowa, bo wisi w tureckim ULC :), ale...

KRK - IST - MAD - ASU. Zmieniony został rozkład z 1,5h przesiadki w IST na 15 minut w IST. Wylądowaliśmy w strefie lotniska B, a lot do MAD był z F :D Nie pomogło nawet to, że wylądowaliśmy 10 min przed czasem, biegiem do bramki, a i tak zamknięta. Zameldowaliśmy się pod ścianą płaczu, przy której spędziliśmy 4h (sic!) stojąc przy łącznie 4 konsultantach, którzy:

1) Pierwszy, spokojny, mało kumaty, tłumaczył, że nikt i nic nie może i nie da się zrobić i musimy kupić nowy bilet,
2) Drugi, agresywny, sugerował zwrot kosztów za bilet i kupno nowych,
3) Trzeci, pomocny, sugerował przebookowanie biletu na najbliższe możliwe połączenie,
4) Czwarty, pomocny i nie śpieszył się do roboty, wymieniał się z trzecim w procesiu rebookingu.

Finalnie koło północy zameldowaliśmy się w zapewnionym przez TR hotelu, a o 4:30 następnego dnia wsiedliśmy do busa i udaliśmy się na lotnisko, żeby stawić się na reebokowane połączenie. Nota bene, przez PTY.
Była techniczna możliwość dotarcia do MAD tego samego dnia przez ZRH, czyli wewnątrz A*, ale za nic w świecie nie chcieli na to połączenie przebookować. Nie wiem, czy była to kwestia anulacji całego biletu w systemie przez "No show" na bramce do MAD, czy kwestia wewnętrznej polityki TR. Finalnie dotarliśmy na miejscu z 23h opóźnieniem.

@ https://www.instagram.com/60sec.somewhere
 Profil Relacje PM off
tartal lubi ten post.

#2074 PostWysłany: 20 Mar 2025 11:51 

niebieski
A czemu wisi w tureckim ULC?
600 euro Wam się należy za tego typu opóźnienie, mi ostatnio dość sprawnie wypłacili odszkodowanie. Chyba że to jakoś inaczej wygląda skoro na przesiadkę mieliście tylko 15 min? Kiedy Wam zmienili ten rozkład?
 Profil Relacje PM off  

#2075 PostWysłany: 20 Mar 2025 12:06 

@Harvi, miesiąc/półtorej przed faktycznym wylotem. Czy to ma jednak znaczenie? Połączenie wisiało w sprzedaży z nowymi godzinami, więc to przecież nie ma znaczenia czy zmienili rozkład 2 dni przed wylotem, czy 2 miesiące przed wylotem. A tak to właśnie argumentuje turek:

Wiadomość 1: "Unfortunately we cannot meet your claim, as you were informed of the change made in the TK1859 Istanbul / Madrid flight dated 14:40 in advance. You can be sure that we do our best to perform our flights as specified in the schedule. From time to time, however, we are required to change the schedule due to operational reasons."

Wiadomość 2: "According to the regulations issued by Civil Aviation Authorities, airlines are not obligated to provide compensation for disruptions that occur due to reasons outside their control." (:D)

Co ciekawe, ichniejszy ULC przyjmuje taką samą retorykę odpowiadając na pierwsze pismo:
"It is determined that you are informed of the cancellation at least two weeks before the scheduled time of departure by e-mail on May 31, 2024. You do not have the right to compensation by the operating air carrier. Yours sincerely, "

Profil Relacje PM off
tanhayi lubi ten post.

#2076 PostWysłany: 20 Mar 2025 12:38 
Awatar użytkownika

niebieski
@Wojtasior

to samo połączenie u mnie. KRK - IST - MAD - ASU.

u nas się posypało już pierwsze połączenie bo samolot z IST do KRK usiadł w WAW i odleciał na pusto do IST.

I ta sama gadka niekompetentnych pracowników. Jedni sugerowali anulacje i zwrot kosztów, drudzy mówili że moge lecieć dzień później, ale musze zapłacić za Buisiness a trzecia osoba sugerowała wylot 4 dni później przez PTY.

Nie dali mi KRK/KTW-WAW-MAD, nie dali mi KRK-MUN/FRA-MAD. Nawet jak zasugerowałem że dolece do MAD na swój koszt - to mówili że nie ma opcji bo Non Show:P

Jak pisałem wyżej, wytargałem siłą wręcz WAW-MAD - a na zwrot pieniędzy za pociąg czekałem 4 miesiące.

W twoim przypadku 600€ należy się jak psu buda. A jak już jesteśmy przy psach. Utrzymuje swoje zdanie sprzed kilku postów - linia zeszła na psy. Myślę że za szybkim rozwojem tej samozwańczej najlepszej lini lotniczej w Europie - nie nadąża rozwój kadr.

Add. @Wojtasior czemu nie przebookowaliście biletu za darmo przed wylotem? Na powiedzmy IST-MAD dzień później poranną rotacją? Przy zmianie 1:15h w apce pewnie można było zmienić
Darek M. lubi ten post.
Rockriderr uważa post za pomocny.

#2077 PostWysłany: 20 Mar 2025 14:18 

srebrny
Bym dał „lubię”, ale z tekstem o „samozwańczej”, to popłynąłeś. Bo ani samozwańcza, ani na wyrost tego wyróżnienia nie dostali. Teraz ogólnie obniżyli loty, ale i tak są najlepsi w Europie.
Jak masz inne zdanie, to chętnie poznam twoją wybitną linię europejską.
 Profil Relacje PM off  

#2078 PostWysłany: 20 Mar 2025 14:34 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Myślę że tanhayi chodziło o obsługę klienta. Jeśli chodzi o sam produkt to owszem są bardzo dobrzy, ale jak tylko coś się posypie to z obsługą sytuacji kryzysowych lądują na końcu stawki.

Turecki ULC stanie na bank za TK, bo to ich złoto narodowe.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#2079 PostWysłany: 20 Mar 2025 14:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak jak wspomniał @Darek M. wyżej.

@jacek96 Nie oceniam produktu jako floty, siatki czy infrastruktury. Oceniam tylko i wyłącznie Customer Service - który jest okropny.
2 ludzi lubi ten post.

#2080 PostWysłany: 20 Mar 2025 15:02 

@tanhayi Nie było takiej możliwości w apce, wywalało ciągle błąd. Inna kwestia, że plan był dopięty na godziny w zasadzie, więc jakakolwiek zmiana wywołałaby efekt domina :)

@Darek M. Zgadzam się. Wysłałem już jeden case i odpowiedź zwrotna taka jak powyżej. Ciekaw jestem jak to się skończy, bo powoli brakuje mi pomysłów jak opisywać tą sprawę. W końcu to przykład książkowy, a piszą jakieś głupoty w odpowiedziach.

Sam TK operacyjnie nie można narzekać. Różnice widać było jak na dłoni - powrót był realizowany UX i była przepaść. Schody pojawiają się w momencie wykrzaczenia się czegokolwiek, tak jak wspominał @Darek M. - książkowa spychologia i głębokie techniki manipulacji klientem. Na początku "głąb", później "agresor", a dopiero po tym, jak już przejdziesz wszystkie poziomy niczym w grze platformowej obsługa, która faktycznie pomaga. A i tak mozolnie. Natomiast voucher na żywność i hotel to bez mrugnięcia okiem.

Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2356 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 118  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość