Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4970 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 249  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 24 Maj 2013 15:41 
Awatar użytkownika

Mikolaj2206 napisał(a):
Korzystał ktoś z Pakietu Travel World dodawanego do karty kredytowej miles&more mBank? W sobotę wylatuję na Seszele i zastanawiam się czy jest sens kupowania dodatkowego ubezpieczenia turystycznego czy mogę spokojnie polegać na tym od mBanku? Lecę ja (posiadacz karty, którą płaciłem za bilety w Tripsta) oraz moja dziewczyna.

Jeśli płaciłeś daną kartą za bilety, to zgodnie z regulaminem jesteś wraz osobą towarzyszącą ubezpieczony (to zapewne wiesz). Posiadam tą kartę ze względu na mile oraz ubezpieczenie. Wcześniej brałem dodatkowe ubezpieczenie przez mbank, ale obecnie zastępuję je pakietem TW. Może ktoś będzie wiedział jeszcze coś więcej na ten temat, także dołączam się do pytania.

Co do powyższych rozmów na temat wystawiania aukcji, to należy pamiętać, że mile nie są przyznawane za płatność via mtransfer. Nie wiem czy ma sens kombinowanie z wystawianiem aukcji, zwłaszcza, że przy większej sprzedaży niestety ktoś już może zauważyć przychód, a dalej to już wiadomo ;) Moim zdaniem, to jest fajny dodatek do karty, ale bez przesady :)
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#282 PostWysłany: 16 Wrz 2013 00:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Czyli 10 zł za wydanie karty mBank M&M Standard i co miesiąc 10 transakcji (np po złotówce) i w sumie za 130 zł rocznie moje mile nie będą nigdy wygasały? ;) Czy są jeszcze jakieś inne opłaty lub wymagania?

#283 PostWysłany: 16 Wrz 2013 21:57 
Awatar użytkownika

niebieski
grodek napisał(a):
Czyli 10 zł za wydanie karty mBank M&M Standard i co miesiąc 10 transakcji (np po złotówce) i w sumie za 130 zł rocznie moje mile nie będą nigdy wygasały? ;) Czy są jeszcze jakieś inne opłaty lub wymagania?

zgadza się
 Profil Relacje PM off  

#284 PostWysłany: 16 Wrz 2013 22:10 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
grodek napisał(a):

Już lepiej skorzystać z promocji Citibanku i założyć jakąś kartę Miles and More.

Pierwszy rok jest za darmo i dodatkowo 100 zł premii.
Przed rozpoczęciem drugiego roku wystarczy zadzwonić na infolinię i zrezygnować z karty ze względu na opłatę. Na 90% zaproponuję zwolnienie z tej opłaty przez kolejny rok.

Mile na start:
2000 mil - Karta Citibank-LOT Gold
1000 mil - Karta Citibank-LOT Silver

mBank też już nie daje więcej niż 2000 mil na start.
 Profil Relacje PM off  

#285 PostWysłany: 16 Wrz 2013 22:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Darek M. napisał(a):
grodek napisał(a):

Już lepiej skorzystać z promocji Citibanku i założyć jakąś kartę Miles and More.

Pierwszy rok jest za darmo i dodatkowo 100 zł premii.
Przed rozpoczęciem drugiego roku wystarczy zadzwonić na infolinię i zrezygnować z karty ze względu na opłatę. Na 90% zaproponuję zwolnienie z tej opłaty przez kolejny rok.

Mile na start:
2000 mil - Karta Citibank-LOT Gold
1000 mil - Karta Citibank-LOT Silver

mBank też już nie daje więcej niż 2000 mil na start.

mBank ma za to dwa plusy: daje karte kredytowa od reki o ile miales wczesniej eKonto i jakieś sensowne obroty (ja zaczynałem od przelewania sam sobie kilku tys i dostałem propozycje >10k).
a dwa - karta premium ma najlepszy przelicznik, którego nigdzie nie dostaniesz za nic (nie musisz mieć nawet dochodów aby mieć tę kk, patrz pkt 1)
 Profil Relacje PM off  

#286 PostWysłany: 17 Wrz 2013 07:26 

Loty: 217
Kilometry: 353 534
Krajów: 31 / 14.5%
Blackall napisał(a):
grodek napisał(a):

zgadza się

Dobrze rozumiem że dotyczy to tylko mil premiowych?

#287 PostWysłany: 17 Wrz 2013 08:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Blackall napisał(a):
...karta premium ma najlepszy przelicznik, którego nigdzie nie dostaniesz za nic (nie musisz mieć nawet dochodów aby mieć tę kk, patrz pkt 1)...

Opłata za korzystanie z karty standard nie będzie pobierana po wykonaniu 120 transakcji w ciągu roku a opłata za kartę premium nie będzie pobierana jeżeli wartość transakcji bezgotówkowych za ostatnie 12 m-cy wyniesie minimum 60 000 zł...
http://www.mbank.pl/indywidualny/karty/karta-kredytowa-miles-and-more-premium/
Wolę standard i 10 transakcji miesięcznie.

juhas99 napisał(a):
...Dobrze rozumiem że dotyczy to tylko mil premiowych?...

Dobrze rozumiesz, mile statusowe i tak zawsze wygasają po roku (HON po dwóch). Mój FTL wygasa w 2014 a nazbierałem sporo mil i na razie nie planuję ich wykorzystać więc 130zł rocznie mogę poświęcić na to żeby mi nie wygasły.

#288 PostWysłany: 17 Wrz 2013 08:56 
Awatar użytkownika

niebieski
grodek napisał(a):
Blackall napisał(a):
...karta premium ma najlepszy przelicznik, którego nigdzie nie dostaniesz za nic (nie musisz mieć nawet dochodów aby mieć tę kk, patrz pkt 1)...

Opłata za korzystanie z karty standard nie będzie pobierana po wykonaniu 120 transakcji w ciągu roku a opłata za kartę premium nie będzie pobierana jeżeli wartość transakcji bezgotówkowych za ostatnie 12 m-cy wyniesie minimum 60 000 zł...

Wcześniej były prostsze warunki. 60k faktycznie już nie dla każdego
 Profil Relacje PM off  

#289 PostWysłany: 17 Wrz 2013 10:17 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Blackall napisał(a):
grodek napisał(a):
Blackall napisał(a):

Wcześniej były prostsze warunki. 60k faktycznie już nie dla każdego

Jest bardzo prosty sposób na obejście tego:) Wystarczy po 11 miesiącach zmienić typ karty z np Visa Miles&More Premium na MasterCard Miles&More i opłaty nie ma, a co tego wpadną mile startowe :D

#290 PostWysłany: 17 Wrz 2013 12:17 

Dla przypomnienia: Osoby, które wyrobiły kartę Miles&More Premium do 03.06.2013 mają zachowane stare warunki, czyli 120 transakcji również wystarcza aby znieść opłatę roczną w wysokości 600PLN.
 Profil Relacje PM off  

#291 PostWysłany: 17 Wrz 2013 12:28 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Ja chyba muszę swoją zareklamować (standard), bo co miesiąc biorą mi 8 zł za prowadzenie karty - przecież miało być to zwolnione. Transakcji mam z 40 miesięcznie.

#292 PostWysłany: 17 Wrz 2013 15:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
Dobrze rozumiesz, mile statusowe i tak zawsze wygasają po roku (HON po dwóch). Mój FTL wygasa w 2014 a nazbierałem sporo mil i na razie nie planuję ich wykorzystać więc 130zł rocznie mogę poświęcić na to żeby mi nie wygasły.

żeby nie wygasły wystarczy jedna tranzakcja powyżej 5pln miesięcznie. W ostatnim miesiącu rezygnujesz z karty i zamawiasz nową i tak w kółko : )

#293 PostWysłany: 19 Wrz 2013 16:26 
Awatar użytkownika

niebieski
donmateo napisał(a):
żeby nie wygasły wystarczy jedna tranzakcja powyżej 5pln miesięcznie. W ostatnim miesiącu rezygnujesz z karty i zamawiasz nową i tak w kółko : )

Ty tak robisz? Coś mi się wydaje, że drugiej karty bank nie da jak zrezygnujesz z pierwszej po 11 miesiącach robiąc zakupy za 5pln miesięcznie poza tym czy można przed upływem roku bez konsekwencji zrezygnować z tej karty?

#294 PostWysłany: 19 Wrz 2013 16:49 

Tacy klienci jak Wy tylko działacie na szkodę innym.

Tak jak Dinersclub, wprowadził maksymalnie 5 wejść do salonków, bo ludzie brali karty, wchodzili przed lotem i po locie ale z karty nie korzystali.

Bank powinien z automatu rozwiązywać umowę i obciążać opłatą roczną, takich klientów.
 Profil Relacje PM off  

#295 PostWysłany: 19 Wrz 2013 16:56 

złoty
Aston Martin napisał(a):
Bank powinien z automatu rozwiązywać umowę i obciążać opłatą roczną, takich klientów.

Wiesz, banki same nauczyły klientów kombinatorstwa. Umieszczają w umowach niejasne zapisy, drobnym druczkiem zapisane różne pułapki, na każdym kroku myślą jakby oskubać klienta. Tym samym ja nie mam skrupułów postępować z bankiem tak jak on ze mną. To jest gra, ten kto sprytniejszy wygrywa. Dlaczego ma to być zawsze bank?

#296 PostWysłany: 19 Wrz 2013 17:37 
Awatar użytkownika

niebieski
grodek napisał(a):
donmateo napisał(a):

Ty tak robisz? Coś mi się wydaje, że drugiej karty bank nie da jak zrezygnujesz z pierwszej po 11 miesiącach robiąc zakupy za 5pln miesięcznie poza tym czy można przed upływem roku bez konsekwencji zrezygnować z tej karty?

Bez konsekwencji można zrezygnować. Jeśli posiadasz dochody, które pozwalają Ci bez problemu zgarnąć kartę standard (nie potrzebujesz specjalnej oferty) to ją dostaniesz.
Jeśli potrzebujesz oferty specjalnej, to niestety bank przygotuje nową dopiero po 3 miesiącach od rezygnacji z karty -miesiąc wypowiedzenia, miesiąc usuwania z systemu oraz dodatkowy miesiąc tzw. karencji - tak działa system mbanku.

#297 PostWysłany: 21 Paź 2013 02:24 
Awatar użytkownika

Loty: 78
Kilometry: 90 328
Krajów: 12 / 5.6%
Blackall napisał(a):
mBank ma za to dwa plusy: daje karte kredytowa od reki o ile miales wczesniej eKonto i jakieś sensowne obroty (ja zaczynałem od przelewania sam sobie kilku tys i dostałem propozycje >10k).
a dwa - karta premium ma najlepszy przelicznik, którego nigdzie nie dostaniesz za nic (nie musisz mieć nawet dochodów aby mieć tę kk, patrz pkt 1)

Od kilku miesięcy żeby dostać M&M Premium w mBanku trzeba mieć dochód min. 10 000 PLN netto (http://www.mbank.pl/indywidualny/karty/ ... e-premium/) ...
 Profil Relacje PM off  

#298 PostWysłany: 21 Paź 2013 09:53 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 313 106
Krajów: 36 / 16.8%
desert_eag napisał(a):
Dla przypomnienia: Osoby, które wyrobiły kartę Miles&More Premium do 03.06.2013 mają zachowane stare warunki, czyli 120 transakcji również wystarcza aby znieść opłatę roczną w wysokości 600PLN.

No właśnie. Zdziwiłem się trochę, że dla nowo wydawanych kart mBank wycofał się ze zwolnienia z opłaty rocznej jeśli wykona się kartą 120 transakcji rocznie. Na szczęście mam kartę wydaną przed 03.06.2013.

Ale czy ktoś się orientuje, co stanie się, gdy termin ważności posiadanej karty upłynie? Jeśli będę aktywnym użytkownikiem, to jak mniemam bank prześle mi nową kartę, ale czy wówczas będę już musiał spełniać warunek 60k zł rocznie?

#299 PostWysłany: 21 Paź 2013 09:57 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
aarekk napisał(a):
desert_eag napisał(a):

No właśnie. Zdziwiłem się trochę, że dla nowo wydawanych kart mBank wycofał się ze zwolnienia z opłaty rocznej jeśli wykona się kartą 120 transakcji rocznie. Na szczęście mam kartę wydaną przed 03.06.2013.

Ale czy ktoś się orientuje, co stanie się, gdy termin ważności posiadanej karty upłynie? Jeśli będę aktywnym użytkownikiem, to jak mniemam bank prześle mi nową kartę, ale czy wówczas będę już musiał spełniać warunek 60k zł rocznie?

wydaje mi się, że zmiana warunków umowy i przeterminowanie karty to dwie rożne rzeczy i nie powinno jedno na drugie z automatu wpływać.

#300 PostWysłany: 21 Paź 2013 11:29 

Loty: 217
Kilometry: 353 534
Krajów: 31 / 14.5%
namteH napisał(a):
aarekk napisał(a):
desert_eag napisał(a):

wydaje mi się, że zmiana warunków umowy i przeterminowanie karty to dwie rożne rzeczy i nie powinno jedno na drugie z automatu wpływać.

Na forum mBanku ktoś z mEkipy potwierdził, że dla nowej karty wydanej po upływie terminu ważnosci, obowiązywać będzie taki sam (stary)regulamin ze zwolnieniem opłaty rocznej po wykonaniu 120 transkacji.
Niestety nie mam czasu na znalezienie linka.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4970 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 249  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: fixmin oraz 6 gości