Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4970 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 249  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 09 Lis 2012 23:05 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Blackall napisał(a):
bartek. napisał(a):
szymonpoznan1 napisał(a):
@bartek. - Nie ma to zostać odrzucone, ale czasem odrzucają. Ja miałem tak tylko raz 3lata temu jak wyrobiłem pierwszą kredytówkę. Później już nigdy, ale dużo czytałem o tym. Teraz płaciłem raz 6k i raz 5k i obydwie mi odrzucili... Co ciekawe miesiąc wcześniej płaciłem 13k w jednej płatności i problemu nie było...

Kompletnie tego nie rozumiem. W sensie motywu działania. A np. mTransferem to już pewnie nie odrzucą?

O tyle ciekawe, że dzwoniłem do sklepu i powiedzieli że nie ma problemu z wystawieniem towaru przez Allegro (bo płatność kartą u nich to dodatkowe 3%) z tym, że towar wydadzą dopiero po otrzymaniu fizycznie kasy na ich koncie, co podobno trwa mniej więcej 1-2 godziny od momentu płatności.

A jeszcze co do naliczanych mil. Czy ja zapomniałem o jakimś punkcie regulaminu czy jak? Wydawało mi się, że za październik są podwójne mile. A mi standardowe naliczyli poprawnie, natomiast te oznaczone PROMOTION to 68% tych MONTHLY. Dlaczego tak?

inna sprawa, ze za mtransfer nie ma mil, tez o tym pamietaj.

Tak, tak wiem :) Po prostu i tak musiałem zapłacić, a na MC już nie miałem kasy, bo mam te 11k w blokadach, więc zapłaciłem VISĄ, ale wiem, że nawet płacąc MC M&M przez mTransfer mil nie będzie...

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#222 PostWysłany: 10 Lis 2012 00:00 

A ja dziś poczytałem do konkretnych tras jakie są dopłaty za podatki i ogarnął mnie pusty śmiech - wygląda to tak, że bardziej się kalkuluje kupić za gotówkę bilet a nie tracic 50 000 mil + 2000 zł za opłaty lotniskowe..... To już chyba na prawde lepiej ciułać grosze w aliorze .. Szkoda, ale widac jednak że LOT to linia do D.......
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 10 Lis 2012 00:03 
Awatar użytkownika

srebrny
zenek007 napisał(a):
A ja dziś poczytałem do konkretnych tras jakie są dopłaty za podatki i ogarnął mnie pusty śmiech - wygląda to tak, że bardziej się kalkuluje kupić za gotówkę bilet a nie tracic 50 000 mil + 2000 zł za opłaty lotniskowe..... To już chyba na prawde lepiej ciułać grosze w aliorze .. Szkoda, ale widac jednak że LOT to linia do D.......

Ten temat był już przerabiany ;-) Opłaca się np na podniesienie klasy na klasę biznes za 30tys mil lub na loty po Europie wtedy 30tys mil i bez dopłat, albo często są promocje. Np.: ostatnio było 30 000mil + 500zł za lot do USA ;]

#224 PostWysłany: 11 Lis 2012 13:12 

digi1 napisał(a):
Potwierdzam mile za październik zostały naliczone : sa podzielone na 2 grupy / przynajmniej u mnie / - monthly i promotion. Bo w zeszłym miesiacu była promocja, w tym tez jest za 40 zrobionych transakcji karta za min 3zł , podwajaja mile za te transakcje.

gdzie to sprawdzacie ? jakieś dzielenie na grupy? do mnie dochodzi tylko mail od m&m z info ile mam na koncie.

#225 PostWysłany: 11 Lis 2012 13:48 

niebieski
Na stronie M&M. Nigdy tam nie byłeś? :D
 Profil Relacje PM off  

#226 PostWysłany: 02 Gru 2012 00:39 
Awatar użytkownika

niebieski
michalpolo napisał(a):
...gdzie to sprawdzacie ? jakieś dzielenie na grupy? do mnie dochodzi tylko mail od m&m z info ile mam na koncie...

jak masz komorke od appla to jest jeszcze aplikacja, w ktorej mozesz sobie sprawdzac stan konta
https://itunes.apple.com/en/app/miles-m ... 71708?mt=8

#227 PostWysłany: 02 Gru 2012 02:16 

Na Androida też:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ansa&hl=pl
 Profil Relacje PM off  

#228 PostWysłany: 02 Gru 2012 23:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Czyżby w grudniu nie było promocji w mBanku na dodatkowe mile?

#229 PostWysłany: 02 Gru 2012 23:47 
Awatar użytkownika

niebieski
kerad85 napisał(a):
Czyżby w grudniu nie było promocji w mBanku na dodatkowe mile?

http://livesmarter.pl/2-razy-wiecej-mil ... ard-mbank/
 Profil Relacje PM off  

#230 PostWysłany: 08 Gru 2012 01:47 
Awatar użytkownika

niebieski
właśnie dolali mile. U mnie podwójne ;)
 Profil Relacje PM off  

#231 PostWysłany: 08 Gru 2012 01:54 
Awatar użytkownika

srebrny
Blackall napisał(a):
właśnie dolali mile. U mnie podwójne ;)

u mnie też co do sztuki x2 :D Gdyby nie głupie Allegro, które odrzuciło mnie dwie płatności miałbym 7tys. mil więcej ;/

#232 PostWysłany: 08 Gru 2012 03:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Mile dodawane są od razu do konta milowego, czy dostajecie jakiś wyciąg od mbanku?
 Profil Relacje PM off  

#233 PostWysłany: 08 Gru 2012 08:22 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
zgadza się, są podwójne :)

#234 PostWysłany: 09 Gru 2012 14:53 

niebieski
Gdyby nie głupie Allegro, które odrzuciło mnie dwie płatności miałbym 7tys. mil więcej ;/

Tak swoją drogą to u mnie poszły te transkacje na ponad 10k bez problemu.
 Profil Relacje PM off  

#235 PostWysłany: 13 Sty 2013 19:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy karta dodatkowa do głównej karty kk "zbiera" transakcje (120) do zwolnienia z opłaty rocznej?

#236 PostWysłany: 13 Sty 2013 21:05 

Zbanowany
Witam wszystkich!
Jestem nowy i to mój pierwszy post, ale zapewne nie ostatni.

Odpowiedź do kolegi donmateo:
Niestety transakcje wykonane kartą dodatkową kredytową do karty głównej kredytowej nie wliczają się do transakcji zwalniających z opłaty za kartę. Za to mile zebrane przez użytkownika karty dodatkowej będą zasilały Twoje konto.

A teraz moje pytanie do kogokolwiek: Dostałem od LOTu (z Działu Programów Lojalnościowych) życzenia świąteczne, a wraz z nimi kod o wartości 500PLN do wykorzystania na przeloty w klasie biznes. Czy ktoś jeszcze spotkał się z czymś takim? Bo ja po raz pierwszy i nie wiem czy mam się czuć zaszczycony czy nie :).
Nie żebym się chwalił... Pytam raczej z ciekawości.
 Profil Relacje PM off  

#237 PostWysłany: 13 Sty 2013 21:18 
Awatar użytkownika

niebieski
I to jest jak dla mnie trochę nielogiczne, skoro karta dodatkowa jest za free.

#238 PostWysłany: 13 Sty 2013 21:45 
Awatar użytkownika

niebieski
bartek. napisał(a):
Gdyby nie głupie Allegro, które odrzuciło mnie dwie płatności miałbym 7tys. mil więcej ;/

Tak swoją drogą to u mnie poszły te transkacje na ponad 10k bez problemu.

O jakich wy transakcjach piszecie za taką kasę. 7tys. mil to 21 tys. zł.

#239 PostWysłany: 13 Sty 2013 22:34 

Loty: 31
Kilometry: 89 760
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
warsawfan - możesz się czuć zaszczycony :)

Szkoda, że to nie 200 zł na ekonomiczną ...
 Profil Relacje PM off  

#240 PostWysłany: 13 Sty 2013 22:35 

Loty: 31
Kilometry: 89 760
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
kerad - w listopadzie i grudniu to było "tylko" 10 500 zł.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4970 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 249  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Krzysztof76, kulson oraz 4 gości