Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 91  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 01 Lut 2011 15:43 

Witam.

W marcu wybieram się do Barcelony. Znalazłem tani powrót do Polski przez Oslo Rygge. Oba loty Ryanairem. Jedynym mankamentem jest czas przesiadki - 1h i 10 minut.

Z racji tego, że Wy na pewno posiadacie większe doświadczenie w tym temacie mam do Was pytanie. Czy w tym przypadku będzie to wystarczający czas, żeby przejść z samolotu w samolot?

Dodam, że wybieram się jedynie z bagażem podręcznym.

Pozdrawiam

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#82 PostWysłany: 01 Lut 2011 18:05 
Awatar użytkownika

niebieski
na RYG nie trzeba (ponoc) ponownie przechodzic security, a lotnisko jest relatywnie małe..
jesli nie bedzie opoznien, wyrobisz sie spokojnie.
nikt jednak nie zagwarantuje, ze samolot nie spozni sie np pare minut, a wtedy byloby mniej ciekawie ;)

decyzja nalezy do ciebie.
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 01 Lut 2011 18:11 

niebieski
Blackall to raczej na Torpf nie musisz przechodzić ponownie security. Generalnie 1h10 zakładając że samolot nie będzie miał opóźnienia to jest przyzwoity czas na przesiadkę. Pod warunkiem braku opóźnienia, braku kontroli paszportowej czyli poruszamy się w obrębie Schengen no i oczywiście lecąc tylko z podręcznym.
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 01 Lut 2011 18:53 
Awatar użytkownika

niebieski
osiek napisał(a):
Blackall to raczej na Torpf nie musisz przechodzić ponownie security.
Ups, lotniska pod oslo mi sie pomylily, przepraszam za zamieszanie :)
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 09 Lut 2011 23:02 

Cześć na początek, bo jestem tutaj nowa :)
Chciałabym spytać czy 2h10min to wystarczający czas na przesiadkę w Bergamo?
Lot mam z Frankfurtu o 6.55- 8.10 Bergamo
z Bergamo o 10.20 - Marakesz

Chciałabym zaznaczyć, że będzie to połowa Marca, Czy ogólnie duże opóźnienia są w tym czasie, czy np we Frankfurcie po prostu loty są często opóźnione. Proszę o pomoc :)

#86 PostWysłany: 10 Lut 2011 00:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Marigold_ napisał(a):

Chciałabym zaznaczyć, że będzie to połowa Marca, Czy ogólnie duże opóźnienia są w tym czasie, czy np we Frankfurcie po prostu loty są często opóźnione. Proszę o pomoc :)

lot jest z rana, wiec nie powinno byc wiekszych problemow wg mnie.
w bergamo sie przesiądziesz w 15 minut, takze 2h 10m wydaje sie idealne, z zapasem na kawe, aczkolwiek.. wiadomo, roznie bywa :)
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 10 Lut 2011 10:05 

niebieski
Blackall napisał(a):
Marigold_ napisał(a):

lot jest z rana, wiec nie powinno byc wiekszych problemow wg mnie.
w bergamo sie przesiądziesz w 15 minut, takze 2h 10m wydaje sie idealne, z zapasem na kawe, aczkolwiek.. wiadomo, roznie bywa :)

Blackall do tych 15 dolicz jeszcze parę minut na kontrole paszportową (lot do Maroka), co nie zmienia faktu, że 2h10min to w Bergamo baaardzo duży zapas :)
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 10 Lut 2011 11:31 

dziękuję bardzo za odpowiedź. Zastanawiałam się czy to wystarczający czas, bo mogę lecieć również dzień wcześniej wieczorem, ale nie wiem czy jest sens pchania się na nockę na lotnisko. Niby bardziej pewnie, ale męczyć się w nocy w Bergamo...

#89 PostWysłany: 11 Lut 2011 11:44 

niebieski
Zaplanowałem sobie taką rundkę. Bilety już kupione.

8.03 LCJ 19:15 - NYO 20:55 WIZZ

9.03. NYO 7:25 - BVA 9:40 RYAN
9.03. BVA 13:05 - GRO 14:40 RYAN

10.03. GRO 7:30 - PSA 9:00 RYAN
10.03. PSA 13:05 - HHN 14:35 RYAN
10.03. HHN 16:25 - GDN 18:10 RYAN

Noclegi na lotniskach w NYO i GRO. Myślę (mam nadzieję), że przesiadki w BVA i PSA będą bezproblemowe i wystarczy mi jeszcze czas na zwiedzenie lotniska i okolic :-)

Natomiast zastanawia mnie przesiadka w HHN. 1:50 min. Wystarczy? Ew. moge kupić bilet rezerwowy 11.03. HHN 9:45 - WRO 11:20, ale to dodatkowo 60zł. Kupować, czy nie powinno być problemu?

P.S. Z Ryan dostałem maile tylko potwierdzenie rezerwacji. Żadnego biletu w .pdf. Rozumiem, że biletów w .pdf nie ma, a na lotnisku przedstawiam tylko kartę pokładową (wydrukowaną z .pdf po odprawie online)???
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 11 Lut 2011 11:52 

niebieski
cheesy napisał(a):
P.S. Z Ryan dostałem maile tylko potwierdzenie rezerwacji. Żadnego biletu w .pdf. Rozumiem, że biletów w .pdf nie ma, a na lotnisku przedstawiam tylko kartę pokładową (wydrukowaną z .pdf po odprawie online)???
Dokładnie tak.

#91 PostWysłany: 11 Lut 2011 12:30 

niebieski
barrob1 napisał(a):
cheesy napisał(a):
Dokładnie tak.

Dzieki. A co sadzisz (i inni) o przesiadce w HHN. Powinno byc bezproblemowo, czy lepiej kupc za 60zl rzerwowy bilet HHN-WR, przy czym warto nadmienic, ze bez tego zala rundka to 151zl, a wiec bilet rezerwowy, ktory moze byc niewykorzystany wyniosl by 40% całości...
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 11 Lut 2011 13:21 

niebieski
cheesy napisał(a):

Dzieki. A co sadzisz (i inni) o przesiadce w HHN. Powinno byc bezproblemowo, czy lepiej kupc za 60zl rzerwowy bilet HHN-WR, przy czym warto nadmienic, ze bez tego zala rundka to 151zl, a wiec bilet rezerwowy, ktory moze byc niewykorzystany wyniosl by 40% całości...

jeśli mówisz o tej przesiadce:

10.03. PSA 13:05 - HHN 14:35 RYAN
10.03. HHN 16:25 - GDN 18:10 RYAN

to masz wystarczająco dużo czasu, oba loty wewnątrz Schengen, Lotnisko nie za duże a masz prawie dwie godziny. Oczywiście jeśli wszystko idzie z rozkładem jeśli nie to wszystkie plany jakkolwiek byś się nie zabezpieczał wezmą w łeb ;)
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 11 Lut 2011 21:07 
Awatar użytkownika

Loty: 54
Kilometry: 85 890
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
Czy ktoś z was leciał przez lotnisko Londyn Luton? Znalazłam lot wizzair + ryanair (Wrocław - Londyn Luton - Malta) i 1.5 godziny na przesiadkę. Czy wystarczy mi czasu?

#94 PostWysłany: 14 Lut 2011 12:43 

Loty: 31
Kilometry: 72 801
Krajów: 10 / 4.7%
Witam wszystkich, wybieram się na Ibizę z przesiadką w Bolonii.
Czas na przesiadkę to tylko 50minut.
Czy ktoś z użytkowników kiedykolwiek robił przesiadkę na tym lotnisku ? W tym temacie pojawiały się wzmianki o lotniskach gdzie, jeśli odbywamy lot łączony, to jest możliwość ominięcia powtórnej kontroli bezpieczeństwa. Skróciło by to niewątpliwie czas potrzebny na przesiadkę. Jestem ciekawy jak to jest na tym lotnisku. Z góry dziękuje za pomoc.

#95 PostWysłany: 14 Lut 2011 14:51 

to nie zależy od lotniska tylko od linii lotniczej, jeśli lecisz ryanairem to nie jest łączony.
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 14 Lut 2011 16:59 

jak najbardziej zalezy od lotniska. jezeli strefa przylotow polaczona jest ze strefa odlotow to nie trzeba ponownie przechodzic przez kontrole bepieczenstwa. mozna tak zrobic tylko na duzych lotniskach, w przypadku ryana np. madrid barajas lub barcelona el prat (oczywiscie zakladajac, ze przylot i wylot odbywa sie na tym samym terminalu). to, ze linia nie sprzedaje biletow laczonych nie oznacza, ze trzeba dwukrotnie przechodzic kontrole bezpieczenstwa. zalezy to tylko i wylacznie od infrastruktury danego terminalu/portu lotniczego

w bolonii zapewnie nie jest to mozliwe. 50 minut to bardzo malo, ale jezeli nie bedzie zadnego opoznienia i zbyt duzych kolejek do kontroli bezp. to powinienes zdazyc

#97 PostWysłany: 14 Lut 2011 17:10 

Loty: 31
Kilometry: 72 801
Krajów: 10 / 4.7%
Z tego co czytałem, to Bolonia po Rzymie i Mediolanie obsługuje najwięcej pasażerów we Włoszech ( nie wiem ile w tym prawdy :)) więc to nie jest chyba tak małe lotnisko jak co nie które gdzie ląduje Ryanair. Dlatego pytam właśnie o kogoś kto się rzeczywiście tam przesiadał by mieć pewną informację. ;)
Owszem 50minut to mało strasznie, nie mniej nie było innego wolnego terminu ani lotu rezerwowego - a niestety lub stety, Ibiza kusi 8-)

Edit:
W innym temacie jeden z użytkowników napisał że Bolonia nie ma połączonych hali odlotów z przylotami. Więc ten problem mam rozwiązany :) Dam znać po powrocie czy nam się udało, dziękuje za pomoc i zainteresowanie tematem.

#98 PostWysłany: 14 Lut 2011 20:49 

Cześć,

Znalazłem jedyne połączenie jakie mi pasuje i proszę o podpowiedź.

Kraków - Madryt -> lądowanie 14.10
Madryt - Havana -> odlot o 17:00

Pytanie brzmi czy zdążę odebrać bagaże z pierwszego lotu, odprawić się i przesiąść się na drugi samolot - słyszałem że to gigantyczne lotnisko, nie wiem czy ryzykować.

Z góry dzięki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 14 Lut 2011 22:11 

warto byloby podac linie lotnicze (krk-mad zapewne ryan?) i terminale, z ktorych bedziesz przylatywac/odlatywac

#100 PostWysłany: 15 Lut 2011 19:55 

KRK-MAD prawdopodobnie lądowanie na terminalu 1, a do Hawany przypuszczam że z terminalu 4. Bez przesady, lotnisko jest duże, na pewno na T4 będzie trzeba podjechać autobusem (bezpłatny transfer na lotnisku), ale moim zdanie na pewno 3h wystarczy. Przedmówca dobrze rzecze, podaj jakimi liniami lecisz, żeby przynajmniej ustalić terminale.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 91  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości