Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 91  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 16 Lut 2011 11:32 

Witam,

Zastanawiam się nad jedną wycieczką (moja pierwsza wyprawa samolotem) - łącznie 5 lotów. Teraz pytanie czy 1:40 na przesiadkę w Bergamo do Barcelony starczy czasu (lot tylko z podręcznym)

KRK - BGY 09:30 - 11:20
BGY - GRO 13:00 - 14:25

Dzięki wielkie za szybką odpowiedź :):)

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#102 PostWysłany: 16 Lut 2011 13:23 

Loty: 200
Kilometry: 409 881
Krajów: 42 / 19.6%
niebieski
moim zdaniem powinno wystarczyć. lotnisko nie jest duże, ale Włosi często się czepiają i kontrola się przedłuża. Tak czy inaczej ja bym brał :D

#103 PostWysłany: 16 Lut 2011 13:35 

ostatnio mialem na tym lotnisku 1h20min na przesiadke i spokojnie zdazylem. radze tylko szybko ustawic sie do kontroli bezpieczenstwa bo czasem jest spora kolejka

#104 PostWysłany: 17 Lut 2011 00:09 

Witam, kupiłam bilet powrotny z Paryza( Behavious) przez Sztokholm (Skavsta) do Krakowa,
Paryz-sztokholm- 9:55-12;05
Sztokholm-KRK 13:15-15:10
Czy uda mi sie bez wiekszych problemów przesiac z jednego samolotu na drugi, mając tylko bagaz podreczny?

Bardzo bym prosiła o opis lotniska Skavsta, jesli ktos tam był, tzn czy jest duzum lotniskiem? czy strefa przylotów jest połaczona ze strefą odlotów? Czy bede musiała dodatkowo przechodzic kotrole bagazu? Czy po odprawie online nie bede juz musiała przechodzic jej na lotnisku w Sztokholmie i spokojnie bede mogla sie udac prosto do getu do KRK?
Dzieki wielkie z góry za odpowiedz
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 17 Lut 2011 00:27 

Gwzd, widze ze jestes jedyny on line , czy moglbys mi pomoc w sprawie przesiadki w Sztokholmie? z gory dziekuje
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 17 Lut 2011 14:47 

Witam wszystkich. Zakupiłam bilety na poniższe loty. Czy mam realne szanse na zdążenie na samolot do Tangieru? Proszę o pomoc. Będę wdzięczna za każdą radę.
Oslo-Paryz 8.10-10.10
Paryz-Tangier 11.35-13.15
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 17 Lut 2011 15:03 
Awatar użytkownika

Odpowiedź jest bardzo prosta, jeśli samolot się nie opóźni to jak najbardziej TAK, masz szanse:)

#108 PostWysłany: 17 Lut 2011 15:19 

Mam nadzieję, że nie będzie opóźnienia. Dopiero po kupnie biletów zdałam sobie sprawę, że lotnisko w Paryżu jest duże i wylot do Maroko wiąże się ze sprawdzaniem paszportów(czyli dłużej trwa odprawa). Jeśli będzie jakaś obsuwa, to... już po mnie;)
Właśnie sprawdziłam, że przylot będzie do terminalu 2, a wylot przy terminalu 1. Zna ktoś może te lotnisko? Czy jest mała odległość między terminalami?
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 17 Lut 2011 17:04 

prosze o rade ondosnie mojego pytania dotyczacego przesiadki w sztohkolmie Skavsta, ktrora bedzie trwac jedyne 70 min, ale lecee tylko z podrecznym?
dzieki
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 17 Lut 2011 17:26 

jezeli nie bedzie opoznien i megakolejek to nie masz prawa nie zdazyc. wg mnie 70 minut spokojnie wystarczy

#111 PostWysłany: 17 Lut 2011 19:00 

Witam wszystkich to mój 1 pst na forum.

Mam takie pytanie do znawców latania bo ja lecę pierwszy raz samodzielnie
potrzebuję się dostać z Amsterdamu do Wiednia
18 marca i powrót 26 lub 27 marca

znalazłem połączenie za ok 200 euro w 2 strony tylko mnie martwi przesiadka tj czas 55 minut miedzy lotami FRANKFURT:

depart Fri, Mar 18, 7:40 PM
arrive Fri, Mar 18, 11:05 PM
duration 3h 25m
Lufthansa #999
Departs: 7:40pm, Mar 18 Amsterdam, NL (AMS)
Arrives: 8:50pm, Mar 18 Frankfurt, DE (FRA)
1h 10m in Coach
on a Boeing 737-300
Layover 0h 55m in Frankfurt, DE
Lufthansa #1246
Departs: 9:45pm, Mar 18 Frankfurt, DE (FRA)
Arrives: 11:05pm, Mar 18 Vienna, AT (VIE)
1h 20m in Coach
on a Airbus A321

albo w Monachium :

depart Fri, Mar 18, 7:05 PM
arrive Fri, Mar 18, 10:40 PM
duration 3h 35m
Lufthansa #2309
Departs: 7:05pm, Mar 18 Amsterdam, NL (AMS)
Arrives: 8:30pm, Mar 18 Munich, DE (MUC)
1h 25m in Coach
on a Lufthansa Avro RJ85 Avroliner
Layover 1h 00m in Munich, DE
Austrian Airlines #118
* Marketed as Lufthansa #6330
Departs: 9:30pm, Mar 18 Munich, DE (MUC)
Arrives: 10:40pm, Mar 18 Vienna, AT (VIE)
1h 10m in Coach
on a Austrian 320

Czy te 55 minut wystarczy żeby przejść do następnego samolotu ? dodam że mam zamiar lecieć z bagażem podręcznym.

Czy muszę przechodzić jeszcze raz odprawę i kontrolę na tych lotniskach ?
Gdzie lepiej lecieć z przesiadką do Frankfurtu czy może do Monachium?

Pasuje mi żeby być późno w Wiedniu tj ok 22 może później bo znajomi mnie zgarniają po trasie i jedziemy dalej na Chorwację.

Pozdrawiam i liczę na wyrozumiałość jeśli piszę w nieodpowiednim dziale.
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 17 Lut 2011 20:56 
Awatar użytkownika

Jeżeli cała podróż jest na 1 bilecie to przewoźnik odpowiada za wszystkie przesiadki i inne okoliczności, które spowodują, że nie zdążysz na swój samolot.
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 17 Lut 2011 21:27 

Dziękuję za odpowiedź teraz takie może śmieszne pytanie ;)
jak sprawdzić czy podróż jest na jednym bilecie czy na kilku ? takie polaczenia wyszukał mi:

http://www.hipmunk.com/results?from=AMS ... rbye84r8v0

i szczerze to nie mam pojęcia czy to jeden czy kilka biletów będzie.

to samo tutaj :

http://www.skyscanner.pl/loty/ams/vie/1 ... -2011.html
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 17 Lut 2011 21:31 
Awatar użytkownika

Gdzie bilet został zakupiony? Zobacz czy masz 1 nr rezerwacji i czy masz wszystkie loty na nim.
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 17 Lut 2011 21:46 

Murdock napisał(a):
Gdzie bilet został zakupiony? Zobacz czy masz 1 nr rezerwacji i czy masz wszystkie loty na nim.

właśnie jeszcze nie mam kupionego biletu bo obawiam się tych przesiadek i krótkiego czasu pomiędzy lotami.
Chciałbym do wtorku max mieć już kupiony bilet żeby spać spokojnie.Mogę lecieć z dłuzsza przesiadką ale czy to ma sens bo musiałbym ise zwalniać z pracy w piątek 18 marca żeby zdążyć na wcześniejszy lot.

Wnioskuję z Twojej wypowiedzi że jeśli wszystkie loty są na 1 numerze rezerwacji to wtedy przewoźnik odpowiada za przesiadki na lotnisku ?
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 17 Lut 2011 22:14 
Awatar użytkownika

Tak jak napisałem powyżej, jedna rezerwacja to przewoźnik odpowiada za przesiadki itd. Bilety kupuj na stronie przewoźnika (taniej wyjdzie), a nie przez pośredników, bo Ci pobierają dodatkowe opłaty.
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 18 Lut 2011 14:09 

a nieprawda, bo u posrednikow bilety na loty standardowych przewoznikow sa czasem tansze niz kupowane bezposrednio. po prostu trzeba porownac ceny. przykladowo podana trasa i daty na expedii kosztuja 193 dolary (ok 560 pln), a na lufthansa.com 155 euro (ok. 605 zl)

co do przesiadki nie masz sie co martwic, bo za wszelkie obsuwy odpowiada linia lotnicza. ty musisz tylko wyjsc z samolotu i skierowac sie do nastepnej bramki.

#118 PostWysłany: 18 Lut 2011 18:31 

niebieski
dulo napisał(a):
Mam nadzieję, że nie będzie opóźnienia. Dopiero po kupnie biletów zdałam sobie sprawę, że lotnisko w Paryżu jest duże i wylot do Maroko wiąże się ze sprawdzaniem paszportów(czyli dłużej trwa odprawa). Jeśli będzie jakaś obsuwa, to... już po mnie;)
Właśnie sprawdziłam, że przylot będzie do terminalu 2, a wylot przy terminalu 1. Zna ktoś może te lotnisko? Czy jest mała odległość między terminalami?
O które lotnisko w Paryżu pytasz ?

#119 PostWysłany: 19 Lut 2011 22:05 

HON fly4free
Ale jesli kupisz bezpośrednie na stronie lufthansy, będziesz byc może mógł/a wykorzystać któryś z voucherów na 20 EUR / 80 zł co obniży cenę. Poza tym z biletami wystawianymi u agentów, np. expedii bywają problemy w razie ewentualnych (ale zawsze przeciez możliwych do czasu wylotu) zmian lub zwrotów. Warto o tym pamiętać.

Co do czasu przesiadki: 55 minut we FRA/MUC to jest czas ABSOLUTNIE wystarczający na przesiadkę. Nawet 30 minut jest OK i Lufthansa sprzedaje bilety też i z takim czasem przesiadki. Oczywiście w razie spóźnienia na pierwszym locie musisz się liczyć z przebookowaniem na następny lot : wtedy staff Lufthansy zmieni Ci rezerwację automatycznie i dostaniesz jeszcze na pokładzie informacje o nowym numerze lotu dla Ciebie (wtedy zazwyczaj wystarczy wstawić sie juz bezpośrednio przy gate'cie, lub zmiany dokonujesz juz na lotnisku po przylocie w LH Service Center). Niestety nie zawsze dostajesz na czas oczekiwania na nowy lot voucher na posiłek, nawet przy dłuższym oczekiwaniu np. 4-5 h. Warto ewentualnie o to spytać LH SC, ale z reguły odmawiają pasażerom niestatusowym.
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 19 Lut 2011 22:28 

HON fly4free
dulo napisał(a):

Jak domniemuje, chodzi o CDG. Jeśli tak, to między tymi terminalami kursuje tzw. CDGVAL, rodzaj automatycznej kolejki. Ty będziesz potrzebować przemiescić się między jej skrajnymi stacjami, a to trwa ok. 8 minut. Kolejka jeździ bardzo często (co kilka minut). Musisz mieć oczywiście czas na dojście do jej stacji i potem od stacji do stanowiska odpraw a to minimum 10 minut, czyli musisz w najlepszym wypadku zarezerwować sobie ok. 20 minut na transfer między terminalami.

Ogólnie CDG jest dość chaotyczne, często gęsto są kolejki, więc tu zdecydowanie lepiej mieć zapas czasu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 91  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość