Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 91  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 21 Gru 2010 10:11 

niebieski
Pisaliśmy przecież że szybko. Jeśli nie będziesz miał opóźnienia, jeśli lecisz z podręcznym to spokojnie zdażysz, jeszcze się wynudzisz łażąc po sklepikach w strefie po odprawie bezpieczeństwa. Na dobrą sprawę spokojnym marszem od wyjścia z samolotu do podejścia do kontroli możesz zrobić w mniej niż 10 minut. Zakładając, że nie ma tłoku, kolejek itp. a Ty masz prawie godzinę;) Problem może być jeśli Twój samolot, którym przylatujesz będzie miał opóźnienie.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#42 PostWysłany: 26 Gru 2010 21:48 

niebieski
Witam,
mam również pytanie dotyczące moich lotów, oto dwa przypadki
1. Girona - Madrid przylot do Madrytu o 7:55 Ryanair, następny lot do Marrakeszu EasyJet o 10:00, czyli 2 h na przesiadke. Wydaje się ze jeśli wszystko będzie planowo to jest wystarczająco dużo czasu, może ktoś opisać jak wyjść z samolotu aby nie przechodzić kontroli bezpieczeństwa? i czy na pewno 2h to wystarczający zapas?

2. Marrakesz - HAHN przylot do Hahn o 16:25 Ryanair, następny lot do Gdańska o 18:25 również Ryanair, czyli również 2H na przesiadke?

Jakie są wasze opinie w każdym z przypadków, powinno być bez problemów czy lepiej wykupić jakis dodatkowy lot "zabezpieczający?Dodam, ze podróż oczywiście tylko z podręcznym w pierwszej połowie lutego.

Pozdrawiam
Golab
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 14 Sty 2011 23:56 

Witam, mam pytanie mocno związane z tematem. Otóż w przyszłym tygodniu lecę Ryanairem na Gran Canarię i przesiadam się na Stansted. Na przesiadkę mam 2h 45min. Powinienem zdążyć. Co jednak się stanie gdy nie zdążę? ;) Rozumiem, że w wypadku niełączonego biletu, jestem wtedy po prostu w ciemnej dupie?

Dodam tylko, że niby prawie 3h powinny spokojnie wystarczyć, ale po wakacyjnych przygodach i ponad 12h opóźnienia w Iberii, trochę się tym denerwuję.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 15 Sty 2011 01:38 

niebieski
Tak, jesteś w ciemnej dupie.

#45 PostWysłany: 15 Sty 2011 04:06 

Nie jest to zbyt uspokajające 8-) Co robić w takiej sytuacji? Nie ma możliwości jakiegoś przebukowania ze względu na to, że niezdążenie byłoby winą opóźnienia innego samolotu (tych samych linii)? Ogólnie to jest w takiej sytuacji jakaś szansa, żeby dotrzeć do celu?
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 15 Sty 2011 04:18 
Moderator forum

kefir napisał(a):
Nie jest to zbyt uspokajające 8-) Co robić w takiej sytuacji? Nie ma możliwości jakiegoś przebukowania ze względu na to, że niezdążenie byłoby winą opóźnienia innego samolotu (tych samych linii)? Ogólnie to jest w takiej sytuacji jakaś szansa, żeby dotrzeć do celu?
8-) ech, te emocje, emocje...
Opóźnienie 2+godz. nieczęsto się zdarza , czytałeś wątek,
ale jeszcze mniej liczne są przypadki kiedy R przychyli się ku pasażerowi*
[*zresztą wtedy i tak trzeba samemu sobie kupić , a ew. potem zwrócą,
w takim przypadku jak Eyjafjallajokull. Strajk kontrolerów to już chyba nie]

Myślę że pozostałoby Ci kupić nowy / drogi / bilet -
o ile w ogóle byłyby inne loty/terminy i dostępne miejsca,
lub np zmienić radykalnie plan (kierunek??) podrózy .

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.

Ostatnio edytowany przez Abcn 15 Sty 2011 05:02, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 15 Sty 2011 04:26 

Abcn napisał(a):
8-) ech, te emocje, emocje...

:D
Dzięki bardzo za odpowiedź w każdym razie.
Pzdr.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 15 Sty 2011 10:12 
Awatar użytkownika

;) ja jezelei mamryzykowna przexiadke to robie sobie blan B- bilet za pare euro na drugi dzien ;)
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 17 Sty 2011 20:58 

Na Stansted mam 3,05 h na przesiadkę(lecę Ryanair) i chcę zabrać bagaż rejestrowany. Czy nie zbyt duże ryzyko? Lecimy we 3 osoby więc pomyslałam, że jeden zostanie po bagaż a my zajmiemy kolejkę. Wylot ze Stansted 14.15 więc kolejki pewnie będą. Czy ma to szansę powodzenia? Byłam raz więc lotnisko co nieco znam.Ale co mam zrobić z bagażem jak nie dam rady go nadać na lotnisku w Londynie?
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 18 Sty 2011 08:47 

Loty: 46
Kilometry: 104 836
Krajów: 17 / 7.9%
Orientuje sie ktos jak to wygląda w Frankfurcie Hahn ? Lece z Marakeszu i bedę miał równo 2 godziny na przesiadkę do Gdańska. Lece z bagażem rejestrowanym. Duże ryzyko ?
Zakładam ze ryanair nie bedzie miał poślizgu...
Jaki jest wg waszych doświadczeń orientacyjny czas potrzebny na odebranie bagazu i na nadanie go?
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 18 Sty 2011 12:05 

niebieski
Siemasz Pabluss,
kiedy lecisz? ja mam ten sam lot 15 lutego. Lece tylko z podręcznym więc jeśli nie będzie poślizgów to powinno być ok, ewentualnie rozważałem jeszcze kupno zapasowego biletu na 17 ale chyba to nietrafiony pomysł. Trzeba pamiętać, że po przylocie z RAK jest kontrola paszportowa i jeśli nie ustawisz się w dobrym miejscu w kolejce (czyli jak najbliżej początku) można tu stracić duuuuuuuzo czasu więc z doświadczenia 2h w tym przypadku wydają się trochę ryzykowne.
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 18 Sty 2011 13:17 

Frankfurt Hahn to bardzo małe lotnisko, bagaż powinien być szybko.
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 18 Sty 2011 13:29 

Loty: 46
Kilometry: 104 836
Krajów: 17 / 7.9%
powrót mam 10 lutego.
Zastanawiam się jeszcze awaryjnie czy nie kupic na 11 lutego o 9.45 z hahn do wrocławia bo kosztują 13 eur, a z wrocławia to juz łatwiej sie bedzie przemiescic.
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 19 Sty 2011 23:23 
Awatar użytkownika

Sytuacja z dnia 16 stycznia Katowice - Pyrzowice:
Nie wiem, ile lotów zaplanowano na godzinę 6 rano (kilka stałych + czarter) , ale hala była nerwowa, pełna i mimo braku bagażu przyjazd godzinę przed odprawą był "na styk". Kolejka była długa właśnie do kontroli bezpieczeństwa i obsługa nie wyrabiała. Nasz lot do Mediolanu był opóźniony, choć samolot miał wylatywać o 6 rano z lotniska. Moim zdaniem, chodziło o dużą liczbę startów dokładnie o tej samej godzinie. Też się martwiliśmy, bo potem mieliśmy godzinną przesiadkę w Mediolanie i dalej lot do Barcelony( no i te myśli...lecieć, nie lecieć?), ale na szczęście w Bergamo nie było praktycznie żadnej kolejki do kontroli bezpieczeństwa, więc godzina w zupełności wystarcza. Tak samo lot powrotny z godziną na przesiadkę w Bergamo.
Wniosek mam jeden, przed odlotem z Katowic sprawdzić ile lotów przewidzianych jest o konkretnej godzinie.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 20 Sty 2011 10:30 

niebieski
To niestety standard w Pyrzowicach o 6.00. A powód: po pierwsze duża liczba lotów
Po drugie za mało stanowisk security, zwykle są 2 ogólne i jedno priorytetowe dla np. rodzin z dziećmi.
Dopiero jak już zaczyna się boarding 5.30 a dalej jest kolejka na 200 metrów to otwierają dodatkowe stanowisko i przyspieszają kontrole.
Kolejna sprawa to niezdyscyplinowani pasażerowie. Mimo wielu tablic informujących jak przygotować się do kontroli, większość ludzi dopiero po podejściu do stanowiska zaczyna opróżniać kieszenie, ściągać paski itd.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 20 Sty 2011 17:09 
Moderator forum

nina104 napisał(a):
Na Stansted mam 3,05 h na przesiadkę (lecę Ryanair) i chcę zabrać bagaż rejestrowany. Czy nie zbyt duże ryzyko? Lecimy we 3 osoby więc pomyslałam, że jeden zostanie po bagaż a my zajmiemy kolejkę. Wylot ze Stansted 14.15 więc kolejki pewnie będą. Czy ma to szansę powodzenia? Byłam raz więc lotnisko co nieco znam. Ale co mam zrobić z bagażem jak nie dam rady go nadać na lotnisku w Londynie?

:!: :?:
w ostatnim twoim zdaniu widzę desperację
a taki blan P :
JACARAIPE napisał(a):
;) ja jezelei mam ryzykowna przexiadke to robie sobie blan B - bilet za pare euro na drugi dzien ;)

z bagażem to nie będzie parę euro, ale jeśli już go bierzesz , to chyba będziesz potrzebować? porzucanie na na lotnisku jest ostatecznością

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 20 Sty 2011 23:08 

Liczyłam na pomoc, ale kto może wiedzieć jak będzie...Decyzja zapadła, nie biorę bagażu, a za 100zł , dokupiłam loty na Teneryfę na następny dzień(docelowo lecę na GC)- zawsze jakieś zabezpieczenie. Czy jeśli odprawę mam z bagażem to nie bedzie problemu gdy nie będę go miała?
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 22 Sty 2011 04:12 
Awatar użytkownika

Witam wszystkich!

Wybieram się na małą wycieczkę KRK-Paryż BVA. Z racji ceny planuję wrócić z przesiadką w Sztokholmie Skavsta. Czy leciał ktoś na tej trasie? Zastanawiam się, czy 70 minut na przesiadkę wystarczy.
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 23 Sty 2011 16:12 

Witam, Chcę zabrać swoją siostrę na jej pierwszy lot i tak: wylatujemy z Katowic do Brukseli Charleroi Wizzairem, planowany przylot jest na godz: 13.15, a wylot mamy do Krakowa tego samego dnia o godz: 15.35 Ryanairem. Mam małe obawy czy zdążymy z przesiadką, niezbyt ciekawie było by się spóźnić. Jak uważacie, czy jest duże ryzyko?
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 23 Sty 2011 16:20 
Awatar użytkownika

srebrny
michal15275 napisał(a):
Witam, Chcę zabrać swoją siostrę na jej pierwszy lot i tak: wylatujemy z Katowic do Brukseli Charleroi Wizzairem, planowany przylot jest na godz: 13.15, a wylot mamy do Krakowa tego samego dnia o godz: 15.35 Ryanairem. Mam małe obawy czy zdążymy z przesiadką, niezbyt ciekawie było by się spóźnić. Jak uważacie, czy jest duże ryzyko?

ryzyko jest małe bo i lotnisko mało, ale, czekaj, czy ja czegoś nie rozumiem, to taki lot po to żeby się przelecieć czy czegoś nie rozumiem ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 91  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość